mojave 13.06.23, 19:07 Dziewczyny, jutro będę w Krakowie na ul. Przy Rondzie- gdzie tam najlepiej /najłatwiej zaparkować ? To sąd rejonowy wiec pewnie Daniela zna te okolice Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Krakowianki-parkowanie 13.06.23, 19:13 Jeśli chodzi o parkingi miejskie to tam wszędzie jest strefa, więc płacisz pod samym sądem są miejsca parkingowe, ale zwykle jest ciasno. Możesz zaparkować w Galerii Kazimierz (2 h gratis z paragonem za 40zI, ktorego to paragonu nigdy mi nie sprawdzali) i przejść się. Albo w Galerii Krakowskiej (do 2 h 2 zł bodajże) podjechać 1 przystanek lub przespacerować się (pieszo wyjdzie trochę dalej, bo tramwaj jeździ tunelem). Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Krakowianki-parkowanie 13.06.23, 19:21 I jeszcze cena za parking miejski - 4 zł za godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Krakowianki-parkowanie 13.06.23, 19:14 Na ul. Przy Rondzie można parkować, są też miejsca parkingowe przy równoległej al. PW. Jest płatny parking przy Kordylewskiego. Koło sądu i urzędu wojewódzkiego też masz parkingi. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Krakowianki-parkowanie 13.06.23, 19:17 www.krakow.pl/komunikacja/9177,artykul,mapa_strefy_platnego_parkowania.html To jest mniej więcej róg stref C15 i C16 Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Krakowianki-parkowanie 13.06.23, 19:20 Daniela musiałaby mieć nierówno, żeby jeździć tam samochodem, bo pod samym sądem nigdzie nie da się łatwo zaparkować No i cały obszar jest w strefie płatnego parkowania (o ile dobrze kojarzę, to strefa C) Masz tam parking zaraz po zjeździe z alei Powstania Warszawskiego, jeszcze przed ul. Przy Rondzie, ale czy będzie miejsce, to nikt nie zgadnie - pewnie też zależy o której. Jeśli możesz się kawałek przejść, to przy Kordylewskiego (zaraz po zjeździe z alei Pokoju) jest prywatny parking (cena ta sama co w strefie, 4 zł za godzinę) - zwykle są tam jakieś miejsca, ale płatność tylko gotówką w automacie. Ewentualnie powinny też być miejsca parkingowe dostępne przy al. Pokoju właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Krakowianki-parkowanie 13.06.23, 19:24 Nie jeżdżę - ze wzgledu na parkowanie też, ale bardziej z powodu korków. A nawet jak jeździłam w pandemii to samochod stał pod kancelarią na terenie należącym do właściciela lokalu a z kancelarii już chodziłam na nóżkach. Niemniej jako tako się w parkingach orientuję Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Krakowianki-parkowanie 13.06.23, 19:25 Ja tam akurat mam ortodontę, wiec chwilowo (i jeszcze przez 2 lata...) też się mniej wiecej orientuję Odpowiedz Link Zgłoś