27.06.23, 08:49
Jakoś ostatnio, w trosce o kruche zdrowie psychiczne, trzymałam się z dala od świata polityki.
Teraz lekko i ostrożnie nadrabiam i chciałam przyjrzeć się Menzenowi, wszędzie go pełno. Młody, przebojowy, medialny ,jakos tam przystojny.. posłuchałam go trochę i mnie przeraził... Nie wiem czy to tylko ja mam wrażenie, że to socjopatyczny , wyprany z emocji, w pełni kontrolujący się, zimny, wyrachowany do granic obłędu człowiek.
Nawet nie jestem pewna czy człowiek. Autentycznie miałam ciarki i czułam lęk. Takich powinno się izolować..
Co o nim sądzicie?
Obserwuj wątek
    • towarzyszka_leila Re: Menzen 27.06.23, 08:56
      Sądzę, że dzięki takim ludziom Konfa ma szansę na bardzo wysoki wynik w wyborach. Dla młodych ignorantów politycznych Menzen jest uosobieniem tego, co kochają: buty, chamstwa, pewności siebie i kontestacji systemu. Nasze społeczeństwo, zwłaszcza mężczyźni 19- 30 to takie Menzeny- chlejące piwsko, bluzgające frustracją.
      • woman_in_love Re: Menzen 27.06.23, 08:59
        zwłaszcza mężczyźni 19- 30

a jest ich podobno 40%...

więc współczesna młoda kobieta, ma 40% szanse na to, że będzie się spotykała się z konfiarzem
        trochę beka, tym bardziej że nie będzie im to przeszkadzało, a potem będzie płacz
        • towarzyszka_leila Re: Menzen 27.06.23, 09:43
          Na wiecach Menzena występują eleganckie wysłanniczki, które wygłaszają apele w stylu " to nieprawda, że jako partnerka konfiarza będziesz bita i przywiązana do kaloryfera"
          • woman_in_love Re: Menzen 27.06.23, 10:12
            oczywiście, jednakże należałoby powrócić do wątku o winie ofiar i powiedziec, ze jednak takze beda winne
          • marta.graca Re: Menzen 27.06.23, 10:16
            To te wszystkie tradwives w sukienkach od Marie Zelie.
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29654914,kobiety-konfederacji-oficjalnie-na-tiktoku-chca-wolnosci-i.html
            • towarzyszka_leila Re: Menzen 27.06.23, 11:22
              Tak, tak, to Boczek jest główną divą na wiecach.
              • marta.graca Re: Menzen 27.06.23, 11:38
                Miałam odruch wymiotny, gdy zobaczyłam, jak się wdzięczy do Korwina...
          • dramatika Re: Menzen 27.06.23, 11:30
            towarzyszka_leila napisała:

> Na wiecach Menzena występują eleganckie wysłanniczki, które wygłaszają apele w
            > stylu " to nieprawda, że jako partnerka konfiarza będziesz bita i przywiązana d
            > o kaloryfera"

Partia szurów dementuje spiskowe teorie. Co to się porobiło!
            • towarzyszka_leila Re: Menzen 27.06.23, 12:12
              Oraz najwięksi karierowicze nabierają głupi elektorat, że politycy to szumowiny, a PIS i Platforma pukają w dno od spodu.
      • joana012 Re: Menzen 27.06.23, 12:33

> Sądzę, że dzięki takim ludziom Konfa ma szansę na bardzo wysoki wynik w wyborac
        > h. Dla młodych ignorantów politycznych Menzen jest uosobieniem tego, co kochają
        > : buty, chamstwa, pewności siebie i kontestacji systemu. Nasze społeczeństwo, z
        > właszcza mężczyźni 19- 30 to takie Menzeny- chlejące piwsko, bluzgające frustra
        > cją.

Mój syn jest w tej grupie wiekowej i daleko mu do tego typu "maczyzm".. Ma też podobnych sobie kolegów
        • towarzyszka_leila Re: Menzen 27.06.23, 13:48
          Super, że Twój syn nie jest i jego znajomi, mój sun też i jego znajomi też, ale te dwie grupy chłopaków z otoczenia dwóch ematek nie przesądzą o wyniku wyborów
          • joana012 Re: Menzen 27.06.23, 14:23

> Super, że Twój syn nie jest i jego znajomi, mój sun też i jego znajomi też, ale
            > te dwie grupy chłopaków z otoczenia dwóch ematek nie przesądzą o wyniku wyboró
            > w

Nikt tak nie twierdzi.
      • feel_good_inc Re: Menzen 27.06.23, 13:51
        > Dla młodych ignorantów politycznych Menzen jest uosobieniem tego, co kochają
        > : buty, chamstwa, pewności siebie i kontestacji systemu. Nasze społeczeństwo, z
        > właszcza mężczyźni 19- 30 to takie Menzeny- chlejące piwsko, bluzgające frustra
        > cją.

To takie bzdury sprzedawane ebabciom, które nie ogarniają rzeczywistości.
        Wysoki wynik Konfy wśród młodych mężczyzn nie ma nic wspólnego z prezentacją Memcena czy Brałna - takich którzy nabierają się na maczo w garniturku oczywiście też znajdziesz, ale to pojedyncze procenty. Po prostu jest to jedyna partia, która rzuca im choć ochłap nadziei na jakieś rozwiązania, które byłyby dla nich korzystne, choćby tylko powierzchownie. Wszyscy inni tylko mówią im, że mają zapierdzielać na ebabcie i inne emerytki, mamuśki i ich potomstwo, rolników, górników, służbę zdrowia i całą resztę. A od zramolałych ebabć i całej lewicy słyszą, że są chlejącymi piwsko frustratami.
        I wtedy wchodzi Memcen, cały na biało i mówi, że im obniży podatki. No to kogo mają, kurła, popierać? Zoidberga, który zamiast ludźmi pracy zajmuje się zaimkami?
        • babcia47 Re: Menzen 27.06.23, 14:35
          I jak juz sobie popiją piwka od Menzena to juz zupelnie czują się wszechmocni i nieśmiertelni, do głowy im nie przyjdzie, ze kiedys będą zramolalymi, bezsilnymi edziadkami ze choroby i nieszczęścia chodzą po ludziach a po dziurawych wertepach ciężko chodzić z balkonikiem. Tych kobiecych ozdóbek, które kręcą się przy konfie nie starczy dla wszystkich więc na starość nikt im nawet szklanki wody nie poda.
        • seaview Re: Menzen 01.07.23, 08:48
          > Wszyscy inni tylko mówią im, że mają zapierdzielać na ebabcie i inne emerytki, mamuśki i ich
          > potomstwo, rolników, górników, służbę zdrowia i całą resztę. A od zramolałych ebabć i całej lewicy
          > słyszą, że są chlejącymi piwsko frustratami.
          > I wtedy wchodzi Memcen, cały na biało i mówi, że im obniży podatki.

This.
          Jako bezdzietna lambadziara z instynktem samozachowawczym i brzydząca się -izmami jestem daleko do konfy.
          Ale jak usłyszałam np. o babciowym, to w pierwszym odruchu wkurwu miałam ochotę w ogóle nie iść na wybory.
          Dla mnie też żadna partia nie ma propozycji. A gdybym była młodym facetem, w którego większość oszolomskich pomysłów konfy nie uderza, do tego widzacym wszystko oddzielnie, to czemu miałabym ich nie popierać.
          • runny.babbit Re: Menzen 01.07.23, 09:21
            seaview napisała:

> >

> Dla mnie też żadna partia nie ma propozycji.

Za to inne mają - umieraj w szpitalu, bądź inkubatorem, żyj w państwie z rozwalonymi usługami publicznymi, odciętym od funduszy UE, łamiącym prawo

A gdybym była młodym facetem, w kt
            > órego większość oszolomskich pomysłów konfy nie uderza, do tego widzacym wszyst
            > ko oddzielnie, to czemu miałabym ich nie popierać.
            Ech....może dlatego że cały ten ich cudowny program ekonomiczny to zwyczajne kłamstwa lub, jak lider to określa, żarty. Wystarczy dopytać o szczegóły- a skąd weźmiecie pieniądze, a jak to zorganizujcie, a całość sypie się jak domek z kart.
            • marta.graca Re: Menzen 01.07.23, 09:32
              Otóż to. Okrągłe zdania na filmiku na tik toku, a jak przyjdzie do jakiegoś wywiadu, to zero konkretów i ani jednej odpowiedzi.
    • lilia.z.doliny Re: Menzen 27.06.23, 09:01
      Sądzimy, że to półdebil, który ma szansę być ministrem.finansow
      • marta.graca Re: Menzen 27.06.23, 09:05
        A skąd wywodzisz tę szansę?
        • lauren6 Re: Menzen 27.06.23, 09:26
          Stąd, że już oficjalnie się mówi o targach Konfederacji z PISem. Jeżeli PIS wygra wybory to nie będzie mógł rządzić samodzielnie. Dogadują się z Konfą, żeby Mentzen już teraz wystawił na listach ludzi, którym koalicja z PISem nie śmierdzi.
          Dla siebie chce Ministerstwa Finansów. Ogólnie za Mentzenami (bo jest jeszcze brat, któremu grożą ciężkie zarzuty prokuratorskie) stoi branża hazardowa. Więc tu chodzi nie tyle o prestiż stanowiska, tylko chamskie lobbing.
          • marta.graca Re: Menzen 27.06.23, 09:28
            Dasz jakiegoś linka? Bo w SM mocno się odżegnują od planów koalicji.
            • lilia.z.doliny Re: Menzen 27.06.23, 09:31
              Och!
              Wiesz jak się zamyka ust korale takim buntownikom czupurnym? Wsadza Sue ich w limuzyny. I nie ma mocnych ( patrz Lepper np).
              Każdy wymięka. Każdy. A jak te oajace się tam znajdą, to będą zajmować stanowiska. Te najważniejsze również.
              • marta.graca Re: Menzen 27.06.23, 10:03
                Też tak samo myślę, niestety ich wyborcy są tak durni, że to łykają i jeszcze wypisują, że przecież Konfa powinna mieć 40 proc. uncertain
        • semihora Re: Menzen 27.06.23, 10:15
          Zdaje się, że przebąkuje o współpracy z pisiorkami...
          • asfiksja Re: Menzen 27.06.23, 11:34
            Przebąkuje? On wręcz emituje strumień feromonów w kierunku PIS. Ale nie będzie żadnym ministrem ani finansów, ani niczego siłowego. Moim zdaniem w najgorszym razie (utworzenia takiej koalicji) będzie jakimś ministrem sportu i młodzieży.
            • biala_ladecka Re: Menzen 27.06.23, 12:56
              Też obstawiam, że dostaną "najwyżej" edukację. Biorąc pod uwagę ich ostatnie pomysły, może być, że zatęsknimy za Czarnkiem.
              • memphis90 Re: Menzen 27.06.23, 18:24
                A co tam dziamgają w temacie edukacji…?
                • arthwen Re: Menzen 27.06.23, 19:13
                  Nauczanie domowe chyba.
                  To z pewnością przyniosłoby korzyści. Państwu, bo kupa kasy zaoszczędzona na szkołach i
                  partii, bo głupimi łatwiej manipulować. Mnie osobiście też by przyniosło, bo tego już mój mąż by nie zdzierżył i udałoby mi się go namówić, żeby spakować walizki i wyjechac gdziekolwiek wink
    • mallard Re: Menzen 27.06.23, 09:08
      Mentzen!

Nie ma za co.
      • woman_in_love Re: Menzen 27.06.23, 09:09
        bzdura Mintzen
        • 1matka-polka Re: Menzen 27.06.23, 16:58
          Münzen
      • semihora Re: Menzen 27.06.23, 10:15
        Memcen.
        • hanusinamama Re: Menzen 27.06.23, 15:21
          Niemcem smile
    • primula.alpicola Re: Menzen 27.06.23, 09:10
      Ale przystojny?! 🙈😱

Też się trzymam z daleka od polityki, dobra, staram się, różnie wychodzi🤦‍♀️
      Sądzę, że Menzen odpowiada na potrzeby spoleczne i jest skuteczny. Niestety.
      • hosta_73 Re: Menzen 27.06.23, 09:31
        "Ale przystojny?! 🙈😱"

Jak tylko przeczytałam starter byłam pewna na 100% że taki komentarz padnie.
        W porównaniu z takim Bosakiem na pewno wygląda o niebo lepiej.
        • primula.alpicola Re: Menzen 27.06.23, 09:35
          Między dżumą a cholerą😅
        • trampki-w-kwiatki Re: Menzen 27.06.23, 10:49
          Wygląda jakby się urodził z wodogłowiem...
        • hanusinamama Re: Menzen 27.06.23, 15:22
          No z Bosakiem to dobrze wygląda spora częśc społęczeństwa, co nie znaczy ze "memcen" jest przystojny.
          I pewnie, ze są fanki takiej ulanej urody...on ma żone chyba. Ale zeby pisać przystojny??
          • hosta_73 Re: Menzen 27.06.23, 15:53
            Ale to naprawdę nie o to chodzi czy on się komuś podoba tylko o to, że zawsze ktoś się znajdzie kto nie wytrzyma i odniesie się do tak nieistotnej treści pomijając całą resztę.
            • primula.alpicola Re: Menzen 27.06.23, 17:26
              hosta_73 napisał(a):

ktoś się znajdzie kto nie wytrzyma i odniesie się do tak nieistotnej treści pomi
              > jając całą resztę.
              >
              >
              Dobrze, doprecyzuję. Typ jest koszmarny i ma parszywe, szkodliwe poglądy i rzygać mi się chce na jego osobę.
            • hanusinamama Re: Menzen 28.06.23, 08:46
              Ja się odniosłam do całości...ale na hasło, że jest przystojny się po e-matkowemu poplułam kawą.
        • komorka25 Re: Menzen 27.06.23, 19:22
          W porównaniu z takim Bosakiem to trudno wyglądać gorzej, ale i tak Mentzen sprawia na mnie wrażenie cwanego chłopka, który wyrwawszy się z zadupia został alfonsem.
        • seaview Re: Menzen 01.07.23, 08:54
          > Jak tylko przeczytałam starter byłam pewna na 100% że taki komentarz padnie.
          > W porównaniu z takim Bosakiem na pewno wygląda o niebo lepiej.

Serio? Już Bosak wygląda lepiej niż pucołowaty, nalany Memcen.
      • ichi51e Re: Menzen 27.06.23, 12:32
        cóż poszłam zobaczyć żeby się wypowiedzieć. tez się dziwie - ale może jestem za stara twarz nastolatka co tu dużo mowic
        • simply_z Re: Menzen 27.06.23, 15:26
          Bosak wyprzystojnial
          • memphis90 Re: Menzen 27.06.23, 18:28
            W którym miejscu…?
            https://img.wprost.pl/img/krzysztof-bosak/fb/00/608f2abfc8746541b324f63e04f7.jpeg
            https://bi.im-g.pl/im/10/32/1c/z29566480AMP,Przewodniczacy-Kola-Poselskiego-Konfederacja-Krzys.jpg
            https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/-e1k9kuTURBXy8xMGM5OGJhNi03ZjA3LTRhMDEtYTY2My1jOTI4NzEyYWUwZjguanBlZ5GVAs0EsADDw94AAaEwBQ
            • dramatika Re: Menzen 27.06.23, 23:30
              Bosaka generalnie wysypało po tym, jak zbyt gorliwie zakładał masoneczkę, moim zdaniem to kara boska smile
            • hosta_73 Re: Menzen 28.06.23, 00:31
              Bleh!
              • noname2021 Re: Menzen 28.06.23, 06:35
                to jest "przystojny"??
                jakby to powiedziala emama? - twarz o nienachalnej inteligencji?

• chococaffe Re: Menzen 28.06.23, 07:10
                  Przystojniak...pełną gębą!
                  • homohominilupus Re: Menzen 01.07.23, 08:57
                    chococaffe napisała:

> Przystojniak...pełną gębą!
                    >

Polish potato face 🤢
                • jednoraz0w0 Re: Menzen 29.06.23, 03:44
                  O mamuniu, on się nawet przy bosaku nie broni
    • princesswhitewolf Re: Menzen 27.06.23, 09:18
      >trosce o kruche zdrowie psychiczne, trzymałam się z dala od świata polityki

Wlasciwe, jesli dodasz nie wchodzenie na pewne watki to z pewnoscia sobie pomozesz
      • luli321 Re: Menzen 27.06.23, 09:25
        Staram się 😉
        • princesswhitewolf Re: Menzen 27.06.23, 13:05
          i madrze bo wiele wlazi na takie watki i potem histerie i pretensje ze ktos je " stra
          • princesswhitewolf Re: Menzen 27.06.23, 13:05
            szy ( uzarlo mi tekst). Ja osobiscie nie ogladam horrorow( serio) bo za duzo adrenaliny produkuje sie
    • lauren6 Re: Menzen 27.06.23, 09:32
      To jest fundamentalista religijny na miarę Mordo Iuris, tylko dobrze się kamufluje.

Z tym kontrolowaniem się jest różnie. Nie umie dyskutować, potrafią puścić mu nerwy i wtedy wyzywa rozmówcę (tak było, gdy Giertych zaczął go pytać czy współpracuje ze spółkami skarbu państwa).

Ogólnie nie dziwię się, że gość idzie na współpracę z PIS, bo to jest dokładnie ten typ człowieka, który Kaczyńskiemu najbardziej leży. Zahakowany, chce się dorwać do koryta, a przy tym taki niezbyt inteligentny.
      • hanusinamama Re: Menzen 27.06.23, 15:23
        I młodzi panowie go lubią. Na piwo zaprosi...takim wiele wiecej nie trzeba
      • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Menzen 28.06.23, 03:52
        lauren6 napisała:

> To jest fundamentalista religijny na miarę Mordo Iuris, tylko dobrze się kamufl
        > uje.
        >
        > Z tym kontrolowaniem się jest różnie. Nie umie dyskutować, potrafią puścić mu n
        > erwy i wtedy wyzywa rozmówcę (tak było, gdy Giertych zaczął go pytać czy współp
        > racuje ze spółkami skarbu państwa).
        >
        > Ogólnie nie dziwię się, że gość idzie na współpracę z PIS, bo to jest dokładnie
        > ten typ człowieka, który Kaczyńskiemu najbardziej leży. Zahakowany, chce się d
        > orwać do koryta, a przy tym taki niezbyt inteligentny.

Ależ dokładnie! Konfa tak samo jak niegdyś LPR (Giertych, ja ci tego nie zapomnę) jest idealną przystawką PiSu. Rządna władzy i stanowisk grupa ideologicznie tylko pozornie zbieżnych debili, którzy w sumie sami nie wiedzą czego chcą. Mam nadzieję, że jeśli jednak PiS wygra, to powtórzy się historia z 2005-2007 i Konfa zostanie zjedzona na przystawkę, a i tak potem wszystko jeb.nie. Przypomnę jeszcze, że w tamtych czasach Bosak był młodym gnojem, szefem Młodzieży Wszechpolskiej i przydupasem Giertycha. Dogadywanie się z PiSem ma przerobione.
        • lauren6 Re: Menzen 28.06.23, 09:30
          Niektórzy twierdzą, że akcja z Winnickim, po której wylądował w szpitalu ze stanem przedzawałowym, po czym zrezygnował z roli przewodniczącego ruchu narodowego, to robota służb specjalnych. Pomijając moją ocenę Bosaka, on prawdopodobnie nie ma za bardzo wyboru.

Wierchuszka Konfy jest zahakowana albo zarzutami prokuratorskimi, albo bombami obyczajowymi. Z wyłączeniem foliarstwa spod znaku Browna. Oni najprawdopodobniej nie pójdą na współpracę z PIS, ale też dla PISu nie są partnerami do rozmów, bo są niesterowalni. Imo Konfa najpóźniej po wyborach się rozpadnie. Będzie im zależało, żeby nastąpiło to jak najpóźniej, bo jednak szury popierające Grzesia to cenne 1-3% wyborców.
          • arthwen Re: Menzen 28.06.23, 15:37
            Braun w podskokach pójdzie na współpracę z PiS jeśli tylko poprą jakiekolwiek jego zrąbane postulaty.
            Nie wiem tylko czy PiS na to stać.
            • dramatika Re: Menzen 28.06.23, 15:58
              arthwen napisał(a):

> Braun w podskokach pójdzie na współpracę z PiS jeśli tylko poprą jakiekolwiek j
              > ego zrąbane postulaty.

Jasne. Już widzę jak PiS robi "stop ukrainizacji" czy wsadza do więzienia Niedzielskiego 😆
              • iwles Re: Menzen 29.06.23, 06:18

Serio, Braun ma TYLKO te dwa postulaty? 🤔
              • arthwen Re: Menzen 29.06.23, 10:48
                Przeoczyłaś tam dość kluczowe zdanie "Nie wiem tylko czy PiS na to stać."
    • leosia-wspaniala Re: Menzen 27.06.23, 09:33
      Cóż, nieprzypadkowo spotkania z wyborcami odbywa przy piwie. Zwykły faszol w garniturku.
      • taniax Re: Menzen 27.06.23, 09:39
        Miał być klonem Korwina a jest kolejną karykaturą.
      • asfiksja Re: Menzen 27.06.23, 11:25
        Taaak, ale mu się te cykliczne oktoberfesty trochę wymykają spod kontroli, tankuje nieco zbyt ostro.
        • asfiksja Re: Menzen 27.06.23, 11:29
          I pewnie dlatego właśnie Kaczyński go zaakceptował (a przecież miało nie być nic na prawo od PIS). Pijus jest jednak mniej groźny niż człowiek kontrolujący się.
      • 71tosia Re: Menzen 27.06.23, 14:53
        I atmosfera nagonki na zydow, gejów i cudzoziemców tez podobna do tej ze spotkań NSDAP w monachijskiej piwiarni Bürgerbräukeller smile
        • dramatika Re: Menzen 27.06.23, 15:12
          71tosia napisała:

> I atmosfera nagonki na zydow, gejów i cudzoziemców tez podobna do tej ze spotk
          > ań NSDAP w monachijskiej piwiarni Bürgerbräukeller smile

Nagonka wyjęta z brudnego trollerskiego palucha, ale za to lewicowa segregacja sanitarna była całkiem realna. "Lockdown dla niezaszczepionych natychmiast" - Biedroń, "Bestie antyszczepionkowe powinny być lokalizowane, aresztowane i osądzane" - niejaki Trela.
        • asfiksja Re: Menzen 27.06.23, 15:13
          Zgodnie z "piątką Mencena" konfa nie chce Żydów, homoseksualistów, aborcji, podatków i Unii Europejskiej. Prościej się nie da.
          • dramatika Re: Menzen 27.06.23, 15:20
            asfiksja napisał:

> konfa nie chce Żydów, homoseksualistów, aborcji, pod
            > atków i Unii Europejskiej

Co znaczy twoim zdaniem, że "nie chce"? Jeśli oznacza to lokalizowanie i zamykanie, to przecież dla wielu ludzi nie jest to żaden kontrowersyjny pogląd, przynajmniej jeśli chodzi o lokalizowanie i zamykanie bestii antyszczepionkowych smile
            • 71tosia Re: Menzen 27.06.23, 22:31
              Pan Mentzel już kilka razy był pytany co to znaczy „nie chce” - odpowiadał „wyrwane z kontekstu”? Ciekawe co to za tajemniczy kontekst mógł być w którym się mowi ze nie chce się w Polsce zydow i gejów? Pewnie chodziło o to ze ‚nie chce” ich krzywdzić?
              • dramatika Re: Menzen 27.06.23, 23:34
                71tosia napisała:

> Ciekawe co to za tajemniczy kontekst

Nie interesuj się, jeszcze byś straciła wiarę, że Konfa chce cię przykuć do zlewu łańcuchem smile
              • asfiksja Re: Menzen 28.06.23, 09:08
                Myślę, że dobrym kontekstem niechęci do Żydów jest akcja "stop ukrainizacji Polski", która pokazuje, że ksenofobia Mencenów i Braunów ma charakter nie dyskryminujący i włączający. Byłby może potencjał rozszerzenia o pisowską niechęć do Niemców (ale tu bym akurat odradzała urządzanie oktoberfestów i branie panów z niemieckimi nazwiskami).
                • asfiksja Re: Menzen 28.06.23, 09:08
                  niedyskryminujący
    • nammkha Re: Menzen 27.06.23, 10:04
      To samo co Ty!!!Ten koleś mnie przeraża. Jest zaprzeczeniem wszystkich moich wartości.
      • trampki-w-kwiatki Re: Menzen 27.06.23, 10:52
        i moich

Niestety, młode męskie środowisko pracowników IT jest w niego wpatrzone jak Podkarpacie w Matkę Boską sad
        Nadzieja w tym, że nie będzie im się chciało iść na wybory, bo będą akurat uskuteczniać to swoje łorkejszyn
        • amast Re: Menzen 27.06.23, 13:10
          > młode męskie środowisko pracowników IT jest w niego wpatrzone

Strzelam oficjalnego focha w imieniu mojego syna i jego kolegów z IT.
          • towarzyszka_leila Re: Menzen 27.06.23, 13:46
            Ja też!
            Mój nawet 4 czerwca poszedł na marsz, pierwszy raz w życiu chciało mu się w takim celu ruszyć d... od kompa.
            • hanusinamama Re: Menzen 27.06.23, 15:27
              Oj bp trampki rzuca tu jak zwykle uogólnieniami. Jak IT chłopak to pewnie nerd, jak nerd to wpatrzony w Komfe.
              • trampki-w-kwiatki Re: Menzen 27.06.23, 16:25
                Cóż, ma swoich głośnych zwolenników W PEWNYM WIEKU.
                Nie że nerdów, po prostu młodych, dobrze zarabiających chłopaków, którzy krzyczą dość głośno, że podatki są nikomu do niczego nie potrzebne i łapy precz od ich pieniędzy.
                • sandy_cheeks Re: Menzen 28.06.23, 08:47
                  U mnie na Pradze konfa ma spore grono zwolenników wśród zwykłych dresów, którzy pod groszkiem agitują popijając browara. Potomkowie klientek mopsów i wszelakich dodatków mieszkaniowych, nieusamodzielnieni, którzy nie będą płacić na socjal innych 😂.
                  Jak popytać głębiej, to nie maja ani żony (czasami jest dziewczyna), ani dzieciaków na stanie, matka zarobi na dom i obsłuży jedzeniowo i praniowo.
                  Cała filozofia to zarobić na fajki, browara, ciuchy, telefon, itp., oczywiście najczęściej na czarno (chlopaki po zawodówkach auta reperują, jakieś drobne remonty, nam taki jeden robił za tragarza w czasie przeprowadzki za 2 stówy prosto do łapki). Ludzi na uop uważają za frajerów, emerytury nie planują dożyć.
                  Sam kwiat narodu 🙄
                  • dramatika Re: Menzen 28.06.23, 10:18
                    sandy_cheeks napisała:

> U mnie na Pradze konfa ma spore grono zwolenników wśród zwykłych dresów

Naturalnie. Na PiS głosuje bezzębna patologia, a na Konfę dresy smile
                    Tymczasem wynik Konfy podbijają liberałowie rozczarowani Tuskiem rozdającym kredyty zero procent, dlatego na ematce takie wzmożenie smile
        • hanusinamama Re: Menzen 27.06.23, 15:26
          Serio znasz młode środowisko IT????
          Mój mąż po 40 własnie...więc się nie łapie do "młodych". Programistów z jego środowiska znam wielu (kumpli ze studiów czy z pracy) i jakoś każdy ma bekę z Memcena...ale moze 20+ i 30+ latki go lubią.
          Pytanie ilu znasz tych młodych IT zebyś mogła się wypowiadać za całą grupę
          • jednoraz0w0 Re: Menzen 27.06.23, 15:30
            No skądś się ci popierający go faceci biorą. Nie znam obecnego młodego środowiska IT ale gdy byłam młoda to w takim pracowałam. Poglądy mieli takie, ze z cała pewnością wszyscy by głosowali na mentzena. Tak, każdy miał niepracującą żonę w domu.
            • hanusinamama Re: Menzen 28.06.23, 08:47
              NO biorą się i są. Ale czemu akurat IT?? Litości
              • jednoraz0w0 Re: Menzen 29.06.23, 03:41
                Ja mogę powoedzieć o IT bo w tym środowisku spędziłam swoje lata dwudzieste, z tym, ze teraz się mogła rzeczywistość zmienić, ale wtedy było tak (wtedy byl etap dotcom bubble, teraz rośnie ai bubble, czyli historia się powtarza): znienacka bardzo młodzi ludzie, przeważnie kolesie, bez zobowiązań bo oni są w swoich najlepszych latach, zdrowi i nieśmiertelni, dzieci jeszcze nie mają albo mają na takim etapie ze wystarczy karmić, zreszta dziećmi zajmują sie żony, rodziców mają młodych więc samowystarczalnych, zaczynają kosić bardzo dużą kasę, przeważnie dużo większą niż ich żony. Pokończyli studia więc nie sa jakimiś leniwymi nierobami, ale nie widzą swojego przywileju (bycia młodym, zdrowym facetem, który znalazł sie we właściwym miejscu i czasie, z talentem w dziedzinie która akurat jest świetnie opłacana właśnie w tym czasie i mogl się w tym kierunku kształcić, czyli odwrotność Janków Muzykantów) tylko wydaje im sie, ze sami własnymi rękami to wypracowali, zasługują na te zarobki a podatki to kara za przedsiębiorczość i pracowitość na rzecz zgniłych leni. I to im ustawia perspektywę.
                • arthwen Re: Menzen 29.06.23, 10:51
                  Teraz średnia wieku w IT się mocno zmienila - bo ci młodzi 20-letni, nawet jak zdolni, to nie mają doświadczenia, wiec zaczynają od zera, natomiast kokosy to koszą 40-latkowie z 20-letnim doświadczeniem. Możliwe, że ci sami, o których piszesz, ale perspektywa z wiekiem im się zmieniła, bo po pierwsze, żona niekoniecznie siedzi w domu, a nawet jak siedzi, to wcale nie musi być potulną myszką, rodzice są już na emeryturze i zdrowie niekoniecznie dopisuje, a dzieci są w połowie edukacji.
                • hanusinamama Re: Menzen 29.06.23, 11:08
                  Ale kokosy teraz to zarabiają raczej 40 a nie 20latkowie. Tak pracownik IT jest ceniony ale nie za sam papier, tylko za doświadczenie.
                  Żadnego z kolegów męża (czy to ze studiów czy z pracy potem) żóny nie siedża w domu. Masa ma już sama dzieci wieku wczesnonastoletnim, często córki. Wiesz jak się facetowi zmienia perspektywa jak ma dorastającą córkę?
                  Już pomijam że spora część jest na ryczałcie więc akurat ich kwestia pdatkó taaaaak bardzo nie rusza.
                  Mój ma w sumie wywalone na podatki bo bardziej go gniecie to, że jego cóki bea musiały wyjechać jeżeli ten kraj dalej będzie szedł w stronę katotalibanu
              • la_mujer75 Re: Menzen 29.06.23, 11:03
                Mój mąz zdecydowanie młody już nie jest, ale wielu jego kumpli z firmy to głownie kolesie od około 30 do 40.
                I tam - niestety- konfa ma branie sad
                I albo są w luźnych związkach, albo dopiero co pozakładali rodziny. Żony w domu, przy dzieciach...Dzieci malutkie.
                Za to ci, co mają powyżej 40- zdecydowanie przeciwnicy konfy i PiS'u.
          • trampki-w-kwiatki Re: Menzen 27.06.23, 16:26
            Mąż "po 40" nie zalicza się do młodego środowiska, wybacz. Pogadaj sobie z chłopaczkami 20+.
            • hanusinamama Re: Menzen 28.06.23, 08:48
              Jakbyś czytała co pisże, to byś zauważyła, ze sama piszę ze już młody nie jest.
              Chłopcy 20+ nie są jeszcze IT moze się dopiero szykują. Tacy 25+ już tak i czesto w ciągu tych 5 lat bardzo duzo się zmienia.
              I nadal: Ilu ich znasz zeby mowić o całym środowisku?
              • jednoraz0w0 Re: Menzen 29.06.23, 03:43
                No i w związku z tym twój post ma się do postu trampka tak, jak post o środowisku młodych kolejarzy lub starszych referentów.
    • asfiksja Re: Menzen 27.06.23, 11:24
      Punkt dla ciebie za "Menzena". Ja bym wręcz napisała Mencen. Wazeliniarskie włazidupstwo w kierunku PIS, widać od razu, że szczytem jego marzeń jest bycie przystawką w koalicji z Kaczyńskim. Nie wiem do końca, co na to Ziobro i cała "zbielanina".
    • dramatika Re: Menzen 27.06.23, 12:03
      Pomyśleć, że wystarczyłoby, aby "Memcen" wyszedł z koncepcją dozwolonej aborcji, aby przestał być ruską onucą i pijakiem z dużym łbem big_grin Ba, cała ematka by zagłosowała smile
      • asfiksja Re: Menzen 27.06.23, 12:33
        Mencem nie byłby Memtzenem gdyby wyszedł z koncepcją dozwolonej aborcji, dobrej jakości edukacji i służby zdrowia, dbania o środowisko itd. itp. Bo to jest lewacka narracja pikających serduszek.
      • malgosiagosia Re: Menzen 27.06.23, 13:24
        dramatika napisał(a):

> Pomyśleć, że wystarczyłoby, aby "Memcen" wyszedł z koncepcją dozwolonej aborcji
        > , aby przestał być ruską onucą i pijakiem z dużym łbem big_grin Ba, cała ematka by za
        > głosowała smile

Ciekawe jakby tak napisac o Tfusku, ze debil, klamca , cynik i zdrajaca, to czy watek utrzymalby sie dluzej niz trzy minuty.
      • 71tosia Re: Menzen 27.06.23, 14:27
        Z pewnością konfederacja dla zdobycia głosów i w wyborach zrobi wiele. Ale szczucie na innych i wygadywania głupot leży zbyt w naturze jej przywódców by nagle zacząć się wypowiadac z szacunkiem o kobietach. Chociaż „Nie chcemy Żydów, homoseksualistów, aborcji, podatków i Unii Europejskiej" - mówił w 2019 roku Sławomir Mentzen a teraz twierdzi ze to wcale nie on był smile
        • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Menzen 28.06.23, 04:01
          71tosia napisała:

> Z pewnością konfederacja dla zdobycia głosów i w wyborach zrobi wiele. Ale szcz
          > ucie na innych i wygadywania głupot leży zbyt w naturze jej przywódców by nagle
          > zacząć się wypowiadac z szacunkiem o kobietach. Chociaż „Nie chcemy Żydów, hom
          > oseksualistów, aborcji, podatków i Unii Europejskiej" - mówił w 2019 roku Sławo
          > mir Mentzen a teraz twierdzi ze to wcale nie on był smile

No. A na ostatniej konwencji Konfy w zeszłym tygodniu "szczęść borze" Braun oklaskiwany przez tych fanatycznych zjeb.ów mówił "Stop ukrainizacji Polski i stop banderyzacji". XXI wiek, prawie środek Europy.
      • woman_in_love Re: Menzen 27.06.23, 14:52
        Mincen musiałby być przestać onucą, żeby wg nas "przestał być ruską onucą".

Ale do tego trzeba by się pozbyć Browna, Bosska i reszty ekipy powiązanej z Moskwą.
    • 71tosia Re: Menzen 27.06.23, 12:27
      Typ - zero wiedzy ale nieskończoność w przekonaniu o własnej wszechwiedzy, co całkiem dobrze pokazała dyskusja z Petru

www.google.com/search?q=mentzen+petru&client=safari&channel=iphone_bm&ei=h6yaZNOvH8nk7_UPsIS86As&oq=mentzen+petru&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAMyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQghEKABMgUIIRCgAToKCAAQRxDWBBCwAzoFCCkQgAQ6CQgAEBMQgAQQCjoICAAQFhAeEBM6CggAEBYQHhATEAo6BwguEIAEEAo6BwgAEIAEEAo6BQguEIAEOgcILhCKBRBDOgcIABCKBRBDOgIIKToICC4QgAQQ1AI6CwguEIAEEMcBENEDOgsILhCABBDHARCvAToKCAAQgAQQRhD7AToGCAAQFhAeSgQIQRgAUIoSWJhhYOFoaAFwAXgAgAHeAYgBrhWSAQcxNS4xMC4xmAEAoAEBwAEByAEI&sclient=mobile-gws-wiz-serp#fpstate=ive&vld=cid:04fc25de,vidtongue_outMz7myYAfbg
      • dramatika Re: Menzen 27.06.23, 12:34
        71tosia napisała:

> Typ - zero wiedzy ale nieskończoność w przekonaniu o własnej wszechwiedzy, co c
        > ałkiem dobrze pokazała dyskusja z Petru

Dyskusja z Petru nie pokazała nic innego ponad to, że Petru udaje głupa, że nie zrozumiał żartobliwego wydźwięku sloganu "żeby w Polsce było lepiej, trzeba zlikwidować: PIT, CIT, ZUS, VAT, TVP, TVN, PLATFORMĘ I PIS".
        Każdy głupi może dyskutować z byle chochołem i w ten sposób "wygrać" polemikę smile CBDU, zresztą.
        • 71tosia Re: Menzen 27.06.23, 13:16
          Jezeli ktoś tu wyszedł na glupa to nie Petru, bo co można napisać o facecie który postuluje „prywatność relacji” między pracodawca i pracownikiem (raczej niewolnikiem), uwaza ze rozwiązaniem problemu edukacji w Polsce jest nauczanie domowe, a system ubezpieczen emerytalnych należy skopiować z Filipin a nie z np Holandii
        • woman_in_love Re: Menzen 27.06.23, 15:18
          w pierwszej kolejności trzeb zlikwidować konfę
    • jednoraz0w0 Re: Menzen 27.06.23, 12:50
      Sądzę, ze ma wielkie szanse. Nie tylko dlatego, ze - jak powtarzam od lat - konfa to jest jedyna oprócz PiS formacja, która chce rządzić, a nie tylko być w opozycji przy korycie, ale tez ludzie zwyczajnie, zwłaszcza w niepewnych czasach, wybierają psychopatycznych bullies, trochę na zasadzie, jak bycie dziewczyna gangstera. Może i przyłoży, ale nie będzie się patyczkować z innymi.
      Osobiście najchętniej wysadziłaby jego i „cudowne dziecko amerykańskiej polityki”, kandydata prezydenckiego D Santisa, do tej samej zardzewiałej łodzi podwodnej.
    • arthwen Re: Menzen 27.06.23, 13:18
      Nie, nie tylko ty masz takie wrażenie.
      Może już jestem za stara i za bardzo odklejona, ale naprawdę nie wiem jak w ogóle ci młodzi dorośli, bo na takich głownie bazuje elektorat Konfy i konkretnie Mentzena tego nie widzi. I owszem, jest to przerażające.
    • jozefrobotnik Re: Menzen 27.06.23, 13:27
      Gdyby nie to, że Konfiarze mają kobiety za nic, i chcą kar więzienia za aborcję, może bym na nich zagłosowała
      • woman_in_love Re: Menzen 27.06.23, 15:21
        spokojnie - aborcja to nie problem każdy w miarę ogarnięty człowiek sobie poradzi

a to że "Konfiarze mają kobiety za nic" to tylko takie gadanie

także głosuj
      • homohominilupus Re: Menzen 01.07.23, 08:59
        jozefrobotnik napisał:

> Gdyby nie to, że Konfiarze mają kobiety za nic, i chcą kar więzienia za aborcję
        > , może bym na nich zagłosowała

Dlaczego mnie to nie dziwi?
    • pisposamozlo23 Re: Menzen 27.06.23, 13:31
      A co ty jesteś zwolenniczką POPiS ,czyli aby Polska rosła w siłę a ludziom żyło sie dostatniej , 800+ ,zerowe kredyty ,babciowe i dziadkowe itp. kupowanie lemingów a rzeczywistość <prąd najdroższy w Europie ,stosunek cena - zarobków na podium ,miliony młodych Polaków na saksach a to dopiero początek . Ale on taki nie uczesany ,kobieto ogarnij się bo obudzisz się w kraju gdzie samochód i mieszkanie będzie luksusem a to na co wydasz swoją kasę i kiedy i gdzie wyjedziesz na wakacje będzie kontrolował algorytm śladu węglowego .Jesli lekko nadrabiasz to poducz się trochę i zabieraj głos .Myślenie wcale nie boli.
      • joana012 Re: Menzen 27.06.23, 13:40
        pisposamozlo23 napisał:

> A co ty jesteś zwolenniczką POPiS ,czyli aby Polska rosła w siłę a ludziom żyło
        > sie dostatniej , 800+ ,zerowe kredyty ,babciowe i dziadkowe itp. kupowanie lem
        > ingów a rzeczywistość <prąd najdroższy w Europie ,stosunek cena - zarobków
        > na podium ,miliony młodych Polaków na saksach a to dopiero początek . Ale
        > on taki nie uczesany ,kobieto ogarnij się bo obudzisz się w kraju gdzie samochó
        > d i mieszkanie będzie luksusem a to na co wydasz swoją kasę i kiedy i gdzie wyj
        > edziesz na wakacje będzie kontrolował algorytm śladu węglowego .Jesli lekko na
        > drabiasz to poducz się trochę i zabieraj głos .Myślenie wcale nie boli.

Widzę, że socjotechniki w celu zastraszania zalęknionych już z natury doskonale działają.
      • arthwen Re: Menzen 27.06.23, 14:16
        Najwyraźniej zwolenników Konfy boli. I to bardzo. Co widać chociazby po twoim wpisie.
      • 71tosia Re: Menzen 27.06.23, 14:18
        Zapomniałaś dopisać ze „ogarnięcie” głoszone przez konfederacje ma dotyczyc jeszcze strachu przed żydami, Ukraińcami i „ciemnymi” i gejami i …zlikwidowanie wszelkich podatkow smile
      • sky.83 Re: Menzen 27.06.23, 14:39
        Akurat spłacone mieszkanie i niestary samochód to IMO luksus.
        • trampki-w-kwiatki Re: Menzen 01.07.23, 07:46
          Niespłacone takoż, mało kto ma przy obecnych stopach 700k zdolności kredytowej.
    • nutella_fan Re: Menzen 27.06.23, 14:38
      Mój mąż słucha Menzena, będzie głosował na konfederację, syn również i ja też.
      • 71tosia Re: Menzen 27.06.23, 14:48
        Współczuje
        • nutella_fan Re: Menzen 27.06.23, 18:38
          Czego?
      • hanusinamama Re: Menzen 27.06.23, 15:29
        Chwalisz się czy żalisz?
        • nutella_fan Re: Menzen 27.06.23, 18:36
          Chwalę
          • lauren6 Re: Menzen 28.06.23, 09:32
            Nie ma czym
      • alex_vause35 Re: Menzen 27.06.23, 15:32
        Dlaczego mnie to nie dziwi...
      • 1matka-polka Re: Menzen 27.06.23, 17:14
        To nic dziwnego, ze najwyrazniej rodzice Mentzena byli takimi psycholami, jak ty.
        • nutella_fan Re: Menzen 27.06.23, 18:36
          To chyba mowa nienawiści w waszej lewackiej nowomodzie? A gdzie moderacja?
          • 71tosia Re: Menzen 27.06.23, 22:18
            Życzę by syn okazał się gejem, mąż któregoś dnia odkryl ze ma żydowskich przodków, a ty byś musiała wziąć na utrzymanie starzejących się rodziców bez emerytury - to chyba antymarzenie kazdego zwolennika tych patoliberalow?
            • nutella_fan Re: Menzen 28.06.23, 06:08
              Tylko syn gej z wyżej wymienionych by mnie ostro zmartwił, ale jest szansa duża, że normalny jednak jest, bo od lat z dziewczyną mieszka i dzieci planują smile
              • 71tosia Re: Menzen 28.06.23, 07:47
                Nienormalne to jest martwienia się ze syn mógłby być gejem wiec „nienormalnym”.
              • marta.graca Re: Menzen 28.06.23, 08:27
                A mało to gejów się ożeniło i miało dzieci dla niepoznaki?
      • lauren6 Re: Menzen 28.06.23, 09:19
        > Mój mąż słucha Menzena

To mu wystawiłaś laurkę 🤣🤣🤣
    • anorektycznazdzira Re: Menzen 27.06.23, 14:54
      Prowadzi gdzieś na internetach kanały do wykładania swych mądrości gospodarczych,
      to jest, powiem Ci, znacznie większy hardcore niż kwestie jego emocji lub ich braku big_grin
    • pkt4a Re: Menzen 27.06.23, 15:18
      brakuje mu spodenek na szelkach ze skóry i podkolanówek w jodełkowe wzorki i zielonego kapelusza z piórkiem ,
      spotkania po piwiarniach już organizuje .
      • dramatika Re: Menzen 27.06.23, 15:24
        pkt4a napisała:

> brakuje mu spodenek na szelkach ze skóry i podkolanówek w jodełkowe wzorki i z
        > ielonego kapelusza z piórkiem ,

Bez przesady, Niemcy moga, a Polaczki to mogą co najwyżej zbierać szparagi, a nie jakieś biesiady urządzać i fantazjować, że coś mogą.
    • hanusinamama Re: Menzen 27.06.23, 15:20
      Przystojny?? Taki ulany misiu. Nie jest wyprany z emocji bo kilka razy go łatwo wyprowadzono z równawagi.
      Polecam filmik jak się chłop chwieje - było spotkanie z wyborcami przy piwie. Schlał się.
    • chococaffe Re: Menzen 28.06.23, 07:09
      Ciekawi mnie jak wybrną z tego forumowi konfiarze, którzy skandują "POPiS, POPiS to ta sama banda". "NiE to co my, niezależni". Jak Kukiz big_grin
    • jednoraz0w0 Re: Menzen 03.07.23, 04:03
      W ogóle to nie da się typa jakoś strollować? Bo jeśli jest za absolutnym zakazem aborcji, to chyba konsekwentnie powinien być za absolutnym nakazem płacenia alimentów, bez żadnych wyjątków, pod kara ciężkich robót w kamieniołomach lub galer? No to ta jego fanbaza chyba powinna być skonfrontowana z taką wizją?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka