Dodaj do ulubionych

Letnie ciuchy

27.06.23, 21:12
Czy to dużo/mało? Chodzę w sukienkach na codzień
12 sukienek
2 spodnice
6 koszulek
3 krótkie spodenki
1 sandały
1 lekkie sportowe buty
2 baleriny
Obserwuj wątek
    • zerlinda Re: Letnie ciuchy 27.06.23, 21:16
      Minimaliści powiedzą że dużo.
    • mikams75 Re: Letnie ciuchy 29.06.23, 08:12
      Jak na 1-2 tygodniowy wyjazd to duzo, jak w domu to ok, porownujac z moja szafa, to malo.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Letnie ciuchy 29.06.23, 09:09
      Jak na standardy ematki to mało ;P
    • kaki11 Re: Letnie ciuchy 29.06.23, 09:45
      A Tobie brakuje albo nie masz się w co ubrać czasami/na jakieś okazje czy nie?
      ja mam 4 letnie sukienki, 2 x krótkie spodenki, kilkanaście koszulek/bluzek/koszul , 3 sztuki sandałów (2 na słupku jedne zwykłe płaskie), i jedne adidasy. Plus jedną plażową sukienkę/narzutkę i długą spódnice tylko na wakacje i oczywiście rzeczy które noszę przez resztę roku, bo latem też ubieram długie spodnie (mam x3), żakiety czy bluzy.
      • georgia.guidestones Re: Letnie ciuchy 29.06.23, 10:10
        kaki11 napisał(a):

> A Tobie brakuje albo nie masz się w co ubrać czasami/na jakieś okazje czy nie?
        > ja mam 4 letnie sukienki, 2 x krótkie spodenki, kilkanaście koszulek/bluzek/kos
        > zul , 3 sztuki sandałów (2 na słupku jedne zwykłe płaskie), i jedne adidasy. Pl
        > us jedną plażową sukienkę/narzutkę i długą spódnice tylko na wakacje i oczywiśc
        > ie rzeczy które noszę przez resztę roku, bo latem też ubieram długie spodnie (m
        > am x3), żakiety czy bluzy.
        U mnie letnie długie lniane spodnie szt 2, a typowo wiosenno-letnich sukienek które w większości noszę na co dzień, doliczyłam się 10. Butów też 1 parę więcej. Niektóre koszulki topy noszę pod marynarkę/sweter bez zapięcia cały rok. W lnianych koszulach, szt 3 też raczej całorocznie nie chodzę. Póki co optymalna ilość, tj ani za malo, ani za dużo. Szukam nowych rzeczy, gdy stare są podniszczone (przy czym len/len z wiskozą/sukienki z tkanin bawełnianych są raczej trwałe i na lata)
    • princy-mincy Re: Letnie ciuchy 29.06.23, 12:01
      dla mnie mało, bo ja mam letnich sukienek chyba że 30, spódnic ok 20, bluzek nawet nie liczę.
      Pytanie czy dla Ciebie to mało czy wystarcza.
    • nenia1 Re: Letnie ciuchy 29.06.23, 12:26
      to zależy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka