Dodaj do ulubionych

Żebrowska i kołtun na insta

07.07.23, 21:23
www.pudelek.pl/aleksandra-zebrowska-pokazala-jak-wygladaja-skoltunione-wlosy-jej-syna-szczyt-formy-foto-6917100994349920a
Nie jestem jakąś przewrażliwioną, perfekcyjną mamuśką i wiem, że z niektórymi dziećmi bywa czasem trudno. Do tej pory myślałam też, pani ma po prostu dystans do macierzyństwa, a ludzie bez sensu się jej czepiają. Ale nawet mnie to ruszyło. Bo ewidentnie to nie jest sytuacja, że spieszyli się na lotnisko, a maluch nie dał się uczesać. To jest konkretny kołtun i zwyczajnie zaniedbanie. A do tego poziom ekshibicjonizmu, który nie mieści się nawet w moim pejzarzu zewnętrznym.
Żeby nie było, ojciec moim zdaniem jest tutaj tak samo winny jak matka. tongue_out
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:26
      Pani po prostu jest fleją, a to co prezentowała nie było macierzyństwem bez lukru tylko zwyczajną flejowatością.
      • kamkaklamka Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:35
        Pani ma jakiś obciążający problem który odbiera jej napęd życiowy, możliwe że jest to depresja bo zmęczenie macierzyństwem, może kłopoty osobiste bądź w związku. Ewidentnie nie ma zasobów energii i to widać ale ma zasoby finansowe więc mogłaby komuś zlecić sprzątanie czy nawet opiekę nad dziećmi tak by nie miały kołtunów. Ale nie bo woli zamiast tego racjonalizować swój nienajlepszy stan psychiczny robiąc publiczne show. Nie że mi się to nie podoba ale jednak wolę ludzi którzy nazywają rzeczy po imieniu a ona udaje mamuśkę abnegatkę podczas gdy ma zwyczajnie depresję.
        • turbinkamalinka Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:52
          A ja się z tobą nie zgodzę. Babka ma siłę pojawiać na sciankach, pokazywać kostiumy kompielowe, burdel w mieszkaniu i wacka męża. Nie każde zaniedbanie jest depresją. Wmawiając wszystkim depresję też robisz krzywdę. Tak nie można. Szcególnie, że ta pani nie jest Kowalską której może nie być stać na leczenie.
          • kamkaklamka Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:02
            Myślę że się mylisz ale szansa że Zebrowska kiedyś wyjdzie i przyzna kiedyś co się działo w jej życiu jest zerowa więc raczej na zawsze zostanie insta matką abnegatką. Bardziej się jej to opłaca w sumie niż opowiadanie o problemach.
            • zalamana_50 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 06:07
              kamkaklamka napisała:

> Myślę że się mylisz ale szansa że Zebrowska kiedyś wyjdzie i przyzna kiedyś co
              > się działo w jej życiu jest zerowa więc raczej na zawsze zostanie insta mat
              > ką abnegatką. Bardziej się jej to opłaca w sumie niż opowiadanie o problemach.

Słyszałaś kiedyś o przecinkach?
              • rosapulchra-0 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 16:19
                A zauważyłaś kOMpiel u turbinki?
                • borsuczyca.klusek Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 16:50
                  No rzeczywiście straszne 🙄
                • turbinkamalinka Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 17:53
                  rosapulchra-0 napisała:

> A zauważyłaś kOMpiel u turbinki?
                  >
                  Straszne i na temat. Nigdy nie popełniasz błędów?
                  • suki-z-godzin Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:14
                    turbinkamalinka napisała:

> rosapulchra-0 napisała:
                    >
                    > > A zauważyłaś kOMpiel u turbinki?
                    > >
                    > Straszne i na temat. Nigdy nie popełniasz błędów?

popełnia, aplikuje sobie za dużo plastrów morfinowych, a potem coraz bardziej odlatuje na forum.
                • turbinkamalinka Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 17:57
                  rosapulchra-0 napisała:

> A zauważyłaś kOMpiel u turbinki?
                  >

Jeszce jedno. Sama popełniłaś błąd. W tym zdania słowo turbinka jest nazwą własną. Jest jak imię które piszemy wielką literą. Więc łaskawie zajmij się swoimi błędami tongue_out
          • kocynder Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 07:07
            Dodajmy też, że krzywdzi tych wszystkich, którzy mają realny problem z tą podstępną chorobą, spłycając depresję do poziomu pańci żyjącej w social mediach sławą męża a poza tym nie robiącej kompletnie nic.
        • 7katipo Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:17
          A ja myślę, że Pani jest po prostu fleją. Brzytwa Ockhama.
          O grzebieniu i fryzjerze nie słyszała? Nie ma czasu, czy pieniędzy?
          Może mniej w sieci, a więcej z dzieckiem?
          • kamkaklamka Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:22
            Zebyś się przypadkiem nie musiała przekonać jak to jest chciećogarnąć życie a nie mieć sił żeby się uczesać a w tych czasach nie musisz mieć depresji wystarczy covid i powikłania, znam takich.
            • turbinkamalinka Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:39
              kamkaklamka napisała:

> Zebyś się przypadkiem nie musiała przekonać jak to jest chciećogarnąć życie a n
              > ie mieć sił żeby się uczesać a w tych czasach nie musisz mieć depresji wystarcz
              > y covid i powikłania, znam takich.

wciskanie wszystkim depresji jest krzywdzące dla wszystkich chorych. Tak samo jak w każdym huliganie dopatrywanie się ADHD, w każdym leniu jakiegoś "dys", czy w zamknietym dziecku autyzmu.

Pani tak się stara "pokazać", że jakby miała depresję to zapewne byłoby o tym głośno. A skoro nie ma siły dziecka ubrać i uczesać, to ojciec powinien zatrudnić nianię (zapewne go stać).
              • karmello29 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:43
                turbinkamalinka napisała:

>
                >
                > wciskanie wszystkim depresji jest krzywdzące dla wszystkich chorych. Tak samo j
                > ak w każdym huliganie dopatrywanie się ADHD, w każdym leniu jakiegoś "dys", czy
                > w zamknietym dziecku autyzmu.
                >
                > Pani tak się stara "pokazać", że jakby miała depresję to zapewne byłoby o tym g
                > łośno. A skoro nie ma siły dziecka ubrać i uczesać, to ojciec powinien zatrudni
                > ć nianię (zapewne go stać).

jakjestes taka ąę to pocwicz ortografię ,trochę wstyd miec wiecej niz18 lat i sadzić takie byki
                stroj KOMPIELOWY
                HULIGAN
                polska trudna języka.
                • nellamari Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:30
                  A sama pisze:

w każdym leniu jakiegoś "dys"

🤣
                  • karmello29 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:36
                    nellamari napisała:

> A sama pisze:
                    >
                    > w każdym leniu jakiegoś "dys"
                    >
                    > 🤣

proponuję odstawić leki nim zasiądziesz do pisania na forum.
                    jak przeczytasz na trzezwo to będzie ci niezręcznie ;DDDD
                    • nellamari Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 20:30
                      Pała za lekturę drzewka.
            • berdebul Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:01
              Pani nie jest samotną wyspą, dysponuje środkami żeby komuś zlecić zajęcie się kołtunem.
            • 7katipo Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:41
              Żebym nie musiała. I żebyś Ty nie musiała.
              Ale moim zdaniem to jednak nie jest ten przypadek.
            • kocynder Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 07:11
              Trudno uwierzyć w ten "brak sił do uczesania dziecka" skoro ma dość sił, żeby SOBIE zrobić mejkap, suszyć zęby na ściankach i obrabiać zdjęcia do wrzucenia na insta.
          • turbinkamalinka Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:46
            7katipo napisała:

> O grzebieniu i fryzjerze nie słyszała? Nie ma czasu, czy pieniędzy?
            > Może mniej w sieci, a więcej z dzieckiem?

Pewnie słyszła, ale tylko tym dla siebie smile
          • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 07:40
            Moim zdaniem to jest taki typ człowieka - ma wyjebongo kołtun uroczy naturalny a dziecko nawet z kołtunem boskie
            • kanna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:52
              No, ale to sfilcowanie jest nie do doczesania - trzeba będzie obciąć przy skórze uncertain
        • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:55
          Oboje mają tę depresję, która uniemożliwia czesanie dziecka?
        • bene_gesserit Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:41
          kamkaklamka napisała:

> Pani ma jakiś obciążający problem który odbiera jej napęd życiowy, możliwe że j
          > est to depresja bo zmęczenie macierzyństwem, może kłopoty osobiste bądź w związ
          > ku. Ewidentnie nie ma zasobów energii i to widać ale ma zasoby finansowe więc m
          > ogłaby komuś zlecić sprzątanie czy nawet opiekę nad dziećmi tak by nie miały ko
          > łtunów. Ale nie bo woli zamiast tego racjonalizować swój nienajlepszy stan psyc
          > hiczny robiąc publiczne show. Nie że mi się to nie podoba ale jednak wolę ludzi
          > którzy nazywają rzeczy po imieniu a ona udaje mamuśkę abnegatkę podczas gdy ma
          > zwyczajnie depresję.

Pani ma dziką frajdę, kiedy jej brak mieszczańskich odruchów bulwersuje Dulskie tego świata.
          Żywi sie uwagą takich jak ty.
          • borsuczyca.klusek Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:47
            Czesanie włosów to mieszczańskie odruchu?😀
            • bene_gesserit Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 20:20
              Wstydzenie się nieuczesanego dziecka jest mieszczańskie. Chwalenie się potarganym to przeciwieństwo.
      • black.emma Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:12
        Mam identyczne odczucia. Wszystko co publikuje jest jakieś takie obleśne.
    • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:29
      Coz jak dziecko ma dlugo wlosy o ktore sie nie dan to tak to wyglada…
      • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:29
        *nie dba
        • triss_merigold6 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:36
          W takim razie należy je ściąć.
          • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:13
            Wystarczy raz dziennie przejechać reka w jakiejkolwiek odżywce bez spłukiwania/oleju do włosów.
            • wkswks Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 16:20
              Ja dzieciom nie smaruje niczym włosów. Uważam, że to niezdrowe.
      • agatha.trixie Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:33
        No to trzeba je ściąć I problem sam się rozwiązuje. To nie jest zbuntowany nastolatek, który nie da się zaciągnąć do fryzjera, a kilkulatek, o którego dobro powinni dbać rodzice. 🤷‍♀️
        • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:51
          Kilkulatek będzie dużo bardziej spektakularnie protestować przeciwko fryzjerowi jak nie chce
          • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:59
            Widzialam filmiki gdzie fryzjer zeby ostrzyc chlopca z asd lezal przy nim na podlodze. Jak ta fryzura wygladala finalnie nie widzialam ale mama chlopca wychwalila faceta pod niebiosa. Moja corka przez dlugi czas nie chciala chodzic do fryzjera z powodu glosnych suszarek.
            • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:01
              Moja nie ma żadnych zaburzeń tylko po prostu nie chce ściąć włosów
              • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:21
                To tez czesta sprawa. Moja jest zadowolona z krotszych wlosow ale juz oznajmila, ze zapuszcza.
          • agatha.trixie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:25
            Czyli nie da się! Jak stwierdzi, że nie chce myć zębów to też trzeba mu odpuścić?
            Ja wiem, źe z dziećmi bywa trudno, ale prawda jes taka, że zawsze da się znaleźć na nie jakiś sposób wink
            • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:28
              Mycie zębów ma wpływ na zdrowie, długość włosów nie. Ja odpuszczam niekonieczne, za to nie mam żadnych problemów z rzeczami ważnymi
            • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:35
              Jesli sie nie ma dziecka z zaburzeniami sensorycznymi to sie nie rozumie. Niebiosom dziekuje, ze moja corka nie ma nadwrazliwosci w obrebie jamy ustnej bo znajac ja byloby ciezko. Bylam w szoku gdy pozwolila sobie zalakowac zeby; na szczescie nigdy jeszcze nie miala zeba plombowanego ale juz teraz zapowiedziala, ze jakby co to bez sluchawek z muzyka nie pozwoli sie dotknac dentyscie.
              • maleficent6 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:39
                Mój syn ma niestety. Naszą panią stomatolog pilnuję jak oka w głowie. Teraz jest już lepiej, ale jak był mały to była to jedyna osoba, która potrafiła mu coś zrobić w paszczy. Codzienne mycie zębów to był horror, do dziś mam blizny na palcach.
                • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:50
                  Wspolczuje i doskonale rozumiem.
      • hanusinamama Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:46
        To smao pomyślałam. Młodsza ma włosy o mnie. Mocno kręcone, średniopory, mocno kręcone.
        Ma długie za łopatki...ale my o nie dbamy. Ma dobrany olej do włosów (tak bez olejowania rozczesywanie to dramat), szampon i odżywkę plus dobrą szczotkę do takich włosów. Dzisiaj to nie jest żadna tejmna wiedza.
        Włosy ze zdjęcia nadają się do ścięcia ( mowie o ich stanie)
        • turbinkamalinka Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 00:29
          hanusinamama napisała:

> To smao pomyślałam. Młodsza ma włosy o mnie. Mocno kręcone, średniopory, mocno
          > kręcone.
          > Ma długie za łopatki...ale my o nie dbamy. Ma dobrany olej do włosów (tak bez o
          > lejowania rozczesywanie to dramat), szampon i odżywkę plus dobrą szczotkę do ta
          > kich włosów. Dzisiaj to nie jest żadna tejmna wiedza.
          > Włosy ze zdjęcia nadają się do ścięcia ( mowie o ich stanie)

A tam za tydzień będzie reklamować jakiś "super szmpon" po którym włosy rozczesują się same smile
          • wkswks Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 16:31
            Może tak być
    • 18lipcowa3 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:29
      Pani jest chora psychicznie.
      • agatha.trixie Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:38
        Bywa.Dlaczego więc ojciec grzecznie pozuje do fotek, zamiast zająć się dzieckiem i żoną?! Żebrowski na tle innych celbrytów, wydawał się być sensownym facetem. 🤷‍♀️
      • suki-z-godzin Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 20:36
        18lipcowa3 napisała:

> Pani jest chora psychicznie.
        >

ale gdzie chora, po prostu jej wnętrze rezonuje z uczuciami dziecka, i skoro bąbelek nie chce być czesany, to czesany nie jest. podobnie, nie będzie mu czuła matka łamała kręgosłupa opitoleniem na krótko, tylko pozwala wyrażać siebie w tym filcu.
    • mamkotanagoracymdachu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:32
      Kurde, co innego nieuczesane włosy, a co innego KOŁTUN. Fujjjjjjj.
      • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:40
        To dziecko ma nieuczesane włosy.
        • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:47
          Ma jakieś pozlepanie straciło nierozczesane, można powiedzieć, koltun że splatanych włosów.
          • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:47
            Pozlepiane strąki miało byc
            • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:20
              Bądźmy ściśli, zgodnie z definicją kołtun jest brudny:

kołtun
              1. «twardy kłąb brudnych włosów na głowie»
              2. pot. «o brudnych i rozczochranych włosach»

To na zdjęciu nie jest kołtunem, bo jest czyste. Pewnie dziecko poszło spać, nie rozczesawszy włosów po myciu.
        • hanusinamama Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:47
          Nie. to dziekco ma kołtuny. Serio watpie aby dało się to rozczesać.
          • mikams75 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 00:01
            Moje dziecko miało bardzo koltuniace się włosy i niechęć do czesania ale nie wiem ile dni musiałabym dziecka nie przeczesać i nie umyć włosów, żeby się takie coś zrobiło.
            • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:19
              Byłaś świetna! Klękam i kłaniam się nisko. Już się poczułaś lepiej? O to chodziło?
              • triss_merigold6 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:21
                Histeryzujesz ponieważ?
                • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:24
                  Używasz słowa "histeryzujesz" bez zrozumienia ponieważ? Słownik zgubiłaś?
              • hanusinamama Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 10:50
                NIe chodzi o bycie świetnym. Niektore włosy mają tendencje do plątania. Tez wielokronie musiałam wyciąć supełak z włosów, bo się nie dało rozczesać...ale to nie wygląda jak nierozczesane włosy.
                Jaki jest cel pokazywania dziecka głowy w takim stanie też nie rozumiem. Pani sobie wyhoduje kołtun niech go pokazuje.
                • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:45
                  To nie jest kołtun sensu stricto. Przyjmij, że pokazuje te włosy w celu, którego nie rozumiesz. Wydaje mi się, że każda z nas ma ciekawsze rzeczy do roboty niż nadymanie się z powodu cudzej fotki wstawionej na insta z niezrozumiałych dla nas powodów.

Życia by ni nie starczyło na komentowanie takich fotek.
                  • mikams75 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 17:03
                    > Przyjmij, że pokazuje te włosy w celu, którego nie rozumiesz.

ok, ja tez nie rozmiem. A ty potrafisz wyjasnic dlaczego ktos wstawia osmieszajace zdjecie wlasnego dziecka do netu? Nikt sie tu nie nadyma, tylko komentuje. Ty tez nie ominelas tego watku tylko weszlas i sie oburzasz niewiadomo czym.
              • mikams75 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 17:01
                ale wlasciwie to o co ci chodzi? o to, ze napisalam, ze mozna sobie radzic z trudnymi wlosami u dziecka z niechecia do zabiegow na glowie? i nawet nalezy to robic zanim sie doprowadzi wlosy do stanu, ze trzeba bedzie wszystko wyciac, bo sie tego nie ogarnie bez bolu? Proba rozczesania czegos takiego jak na zdjeciu z watku to jest znecanie sie nad dzieckiem.
            • memphis90 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 10:49
              U moich potrafiło się zrobić po 1 nocy… Tzn u córki, bo syn może się nie czesać w ogole i nigdy nie ma rozczochranych ani skoltunionych wlosow.

Ale najgorzej, jak kot postanowi w nocy pougniatac nam włosy „w podusię”… Wstajemy mając jeden filc na głowie… Ale tak czy inaczej wystarczy odrobina odżywki takiej do końcówek i spokojnie da się rozczesać.
              • mikams75 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 17:04
                mojej tez sie koltunily do pewnego wieku ale to rola rodzica wlosy na biezaco ogarniac i zapobiegac, zeby pozniej nie bylo placzu przy probach rozczesania.
    • heca7 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:34
      Ten kołtun nie wygląda jakby powstał przez jedną noc. Na pewno narastał wcześniej i wtedy należało z nim walczyć. A teraz przy rozczesywaniu wyrwą połowę. Zresztą nie każdy może ciągle chodzić z rozpuszczonymi włosami. Moje np bardzo szybko się targają, odkąd pamiętam.
    • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:36
      Moze chlopczyk ma nadwrazliwosc sensoryczna I nie daje sie czesac. Moja corka ma duuuuzo wlosow ale cieniutkie, placza sie podczas snu jakby diabel tasmanski w nich buszowal. Rozczesac taka czupakabre to wyzwanie choc koltunow moje dziecie nie ma. Trwa to dluuugo, wymaga mojej anielskiej cierpliwosci (corka wyrzeka mimo, ze staram sie byc delikatna). Uzywamy odzywek itd ale latwo nie jest.
      • triss_merigold6 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:39
        Rozwiązanie brzmi: krótkie włosy, codzienne mycie.
        • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:53
          Serio?!
          • triss_merigold6 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:57
            Zdziwiona?
          • gaskama Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:04
            Eeee serio.
          • krisdevalnor Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:12
            melisananosferatu napisała:

> Serio?!
            Serio serio. Co w tym dziwnego?
            • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:15
              Nie wyczulybyscie sarkazmu gdyby wam wlosy poczupakabrzyl, co?😀
              • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:16
                *nawet
              • panna.nasturcja Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:25
                W twoim wpisie nie ma sarkazmu.
                • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:31
                  Wez, nasturcja, doczep sie do kogos innego bo juz sie nudna robisz.
              • memphis90 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:39
                Abrakadabra
                Leci czupakabra!
                Już jest pod łóżkiem
                Obgryza ci nóżkę!
                Wejdzie pod kołderkę
                Wyssie z ciebie nerkę!
                Wpije ci się w szyje
                Całą krew wypije….
                • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:51
                  Pokoltuni dzieci
                  Az sie forum zleci
                  Bedzie niezla draka
                  Z twego rozchochraka!
                  • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:58
                    Potem przyjedzie policja i mops
                    Odbiora koltuna- a to klops!
                • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 16:56
                  I to mi przypomniało mi się ze chyba w Cudaczku Wysmiewaczka była jakaś historia z gat instant trauma o wronie co się dziecku co miało kołtuny we włosy zaplątała.
              • suki-z-godzin Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:35
                melisananosferatu napisała:

> Nie wyczulybyscie sarkazmu gdyby wam wlosy poczupakabrzyl, co?😀

Aaaaahahahahha. To Ty tak wyrażasz sarkazm?
                Oooookej, rozumiem histerię po moim wpisie o skakaniu z okna.
          • hanusinamama Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:48
            Nie. Nie trzeba takich włsów myć codziennie. odpowiednia troska o nie i byłoby ok...ale jak dzieciak nie daje sobie wcierać olejku czy siedzieć po umyciu 10 minut z odżywką na głowie...to trzeba ścinać. Aby dziecka nie meczyć.
            • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:53
              My wlasnie testujemy odzywke z wyciagiem z konopii, jest bardzi ok.
              • hanusinamama Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:58
                U mnie olejowanie robi robote. Ale młoda lubi włosing. Ma długie kręcone. Olej na 20 minut przed myciem, potem emulgownaie odzywką, szampon i odzywka na 10-15 minut. ładne lśniące loki...chociaz na wietrze i tak się placzą rozpuszczone
                • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 00:02
                  Moja w zyciu nie mialaby do tego cierpliwosci. Ma proste, lsniace, taka tafle ale rano zawsze ma te czupakabre z tylu, wlasciwie teraz mnie olsnilo zeby jej sprawic jedwabna poszewke na poduszke. Gdybym jej rano nie rozczesala to bylaby makabra i jeden dred. Na szczescie, pozwala to robic.
            • mikams75 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 00:04
              Moja też nie tolerowała zabiegów i używałam różnych wygładzaczy w spreju albo wcieralam w dłonie jakiś specyfik i nakladalam ukradkiem. Bywało, że na śpiocha. I dopóki dziecko nie miało własnej opinii, to włosy były krótkie.
              • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 07:43
                No dokładnie nawet nie zauważa kiedy tylko trzeba na to zwrócić uwagę - to wcale nie musi być olejowanie - żeby się kołtuna pozbyć wystarczy odżywka bez spłukiwania
                • hanusinamama Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 10:51
                  Ja stosuje olej jako zapobieganie plataniu. Robią sie supełki nie do rozczesania. Młodsza ma włosy po mnie : dużo i mocno kręcone.
                  • jolie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:32
                    Jakiego oleju używacie? Mam problemy z dobraniem do swoich włosów, może się zainspiruję.
        • znowuzapomnehasla92 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:01
          Przecież kołtun to nie jest sklejenie brudem
          • 7katipo Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:44
            Ale wygląda, jakby było 😒
        • cegehana Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:44
          Taki offtop, ale krótkie włosy jak mają być krótkie trzeba strzyc często. U osoby z nadwrażliwością w obszarze głowy to przeprawa gorsza niż wtarcie olejku.
        • memphis90 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 10:53
          Krótkie może tak, codzienne mycie - nie! Gdybym próbowała potraktować moje włosy codziennie detergentem, to nigdy bym ich nie rozczesala… Raz kupiłam delikatne oliwkowe greckie mydło do mycia wlosow i twarzy (tak było na opakowaniu!!!) - po jednym użyciu bariera lipidowa dosłownie przestała istnieć, a wlosow nie dało się nawet przeczesać palcami. Musiałam ratować się wiadrem odżywki…
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:39
        Włosy można obciąć a nie hodować takie paskudztwo.
      • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:41
        Ostrzycjak dziecko nie daje się czekać, to tym bardziej nie zapuszcza mu się strakow. Jak nie da sobie tyłka podcierac, to nie będą?
        • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:58
          Teraz ma do szyi (chciala boba z tzw curtain bangs) ale dlugo miala do lopatek. Myslala, ze krotsze beda latwiejsze a tu niekoniecznie. Takie wlosy czesze sie pare razy dziennie, raz to za malo.
      • agatha.trixie Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:44
        I pozwalasz jej tak chodzić? Zakładasz czapeczkę I jedziecie na wakacje, wcześniej chwaląc się kołtunem na insta? tongue_out
        • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:53
          A napisalam, ze tak robie?
      • waleria_bb Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:10
        Rozumiem ten problem, miałam okropne skłonności do kołtunów. Jednak nawet te 25 lat temu mama kupowała fryzjerski spray do rozczesywania i jakoś to szło. Najgorzej dopuścić do dużego kołtuna, po jednej nocy jest do rozbrojenia.
        Żebrowska naprawdę nie ma się czym chwalić, to jakby dziecku zębów nie plombować, bo płacze u dentysty.
        • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:15
          Właśnie odżywianie i natluszczanie to podstawa z czasem jakoś jest lepiej jeśli się dba regularnie.
          • waleria_bb Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:24
            Dziś jest olbrzymi wybór kosmetyków i to hodowanie kołtuna i pokazywanie tego w sieci to naprawdę rzyg. Tylko po Żebrowskiej spodziewam się zrobienia tego celowo dla klikalności, ona jest przykładem patologicznego wręcz braku obciachu i wstydu.
            • kamkaklamka Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:28
              Jest 2023 rok a Ty nadal chcesz zawstydzać kobiety.
              • waleria_bb Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:10
                Zawstydzać? Sorry, dziecko samo sobą się nie zajmie. Dla mnie pokazywanie kołtuna to jest taki poziom śmieszności jak fotografia dziury w zębie.
              • 7katipo Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:47
                Ona się sama zawstydza przecież. Żebrowska znaczy.
                Gdzieś na manowce nas poniosło, skoro w tym 2023 roku o głupiej flei nie można powiedzieć, że jest głupią fleją.
                A tu jeszcze dziecko jest w grze 🙄
                • 7katipo Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:48
                  Niezależnie od płci głupiej flei, rzecz jasna.
        • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:11
          Próchnica to choroba, poplątane włosy nie
          • magdallenac Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:42
            Ktoś rzucił urok. To jeszcze gorsze niż choroba. A wystarczyło dziecku czerwony sznureczek na ręce zawiązać.🙁
            • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:17
              A ja znam pania kieronik mops, która swoją nastoletnia córkę, a wnuczkę głównej księgowej pewnej instytucji (także osoby z jakimś wykształceniem nie w pierwszym pokoleniu), woziła na odczynianie koltuna do jakiejś znachorki 😆😆😅 A wystarczyło donfryJera i taniej pewnie by bylo i bliżej, bo fryzjerów do wypeku, a jednak babki znachorki od koltuna to większe specjalistki i na każdym roku nie przyjmują
              • borsuczyca.klusek Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:24
                Ale pomogło chociaż? 😀
                Bo wiesz jak coś wygląda głupio, ale działa to nie jest głupie 🤭
                • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:27
                  Niestety nie wiem, dałabym namiar zebrowskiej na insta gdyby babka była z referencjami
              • rosapulchra-0 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 17:13
                Czytałaś historię kołtuna?
      • 7katipo Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:18
        To może chłopczyk powinien mieć włoski króciutkie? Dla jego i rodziców komfortu? 🤔🙄
        • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:41
          A co cię obchodzą włosy u cudzego dziecka?
          • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:46
            Nie nie spoko, ani brudne, ani głodne, ani posiniaczone, ani zadne inne zaniedbane dzieci nas nie obchodzą...

TaK, ten kołtun to jest zaniedbanie rodziców. Na szczęście przynajmniej nie boli dzieciaka, ale zapewne w te upały będzie ta lepetynka skoltuniona swedziala.
            • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 00:10
              Dorośli z dredami też cierpią w upały?
              • berdebul Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 00:49
                Dorośli sami sobie te dredy robią i o nie dbają, przecież to się myje i dba o nie.
                • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:12
                  To dziecko też ma czyste tylko skoltunione
            • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:21
              szmytka1 napisała:

> Nie nie spoko, ani brudne, ani głodne, ani posiniaczone, ani zadne inne zaniedb
              > ane dzieci nas nie obchodzą...

To nie jest brudne, głodne, posiniaczone i zaniedbane. Odczep się i zajmij się jeszcze lepszym pucowaniem swojego kibelka, na pewno bytują na nim straszne bakterie.
              • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:42
                Jest zNiedbane. Zaniedbano wizyt u fryzjera, zaniedbano czesania i utrzymania należytego porządku na głowie.. zaniedbano samopoczucie tego dziecka, bo na pewno świetne ono nie będzie, jak.sie w.koncu zdecydują coś z tym bałaganem.zrobic
                • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:46
                  Mówisz że moja sześciolatka która nigdy nie była u fryzjera jest zaniedbana?
                  • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:14
                    Jeśli również ma takienkoltuny, to owszem, ale u wielodzietnych nic mnie już nie zdziwi.
                    • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:04
                      Takich nie, ale czasem ma poplatane
                • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:46
                  szmytka1 napisała:

> Jest zNiedbane. Zaniedbano wizyt u fryzjera, zaniedbano czesania i utrzymania n

Chrzanisz.
                  • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:49
                    Chrzanisz to ty. Ja dbam o dobrostan dzieci. Myję, czeszę, poddaje innym zabiegom pielęgnacyjno-higienicznym. Nie pokazuje ich zaniedbania w necie, żeby na nich zarabiać.
                    • po_godzinach_1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:50
                      szmytka1 napisała:

> Nie pokazuje ich zaniedbania w necie, żeby na ni
                      > ch zarabiać.

Ale kto by tam oglądał twoje dzieci za pieniądze? raczej nikt
                      • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:19
                        No tak, bo jakby ktoś chciał, to wszystko na sprzedaż
                        • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:43
                          Ale nie wszystko ludzie kupią.
                          Bardzo się cieszę, że czeszesz dzieci. A masz inne zalety?
                          • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:51
                            Trochę rozumu mam do tego.
                            • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 20:05
                              Nie wynika to z twoich postów.
                      • kocynder Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 07:28
                        Prawdę mówiąc JEJ dzieci też nikt by nie oglądał, gdyby nie były jednocześnie dziećmi pana aktora....
        • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:00
          Nie bede wyrokowac np o zaburzeniach sensorycznych dziecka, o ktorym nic nie wiem ale znam pare dzieci, ktorych nie zagonisz do fryzjera zeby nie wiem co. Roznie bywa.
          • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:13
            Moja ma 6 lat i jeszcze nie była bo nie chce. Po co mam zmuszać? Walczyć mogę o rzeczy istotne, a to są bzdury
            • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:43
              Higiena i estetyka to nie są bzdury. I nie.mowimy tu o niedoasowaniu wzoru bluzeczki do.wzoru spodenek
              • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:46
                Estetyka to jest bzdura, poza tym to rzecz względna
                • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:13
                  No z pewnością każdy kogo zapytasz zakrzYknie z zachwytu, tak estetyczne są te koltunostraki
                  • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:04
                    Dziecko nie służy do zachwycania świata
                    • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:05
                      Koltuny tym bardziej.
          • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:44
            Tak tak, są dIeci co nie dają myc.glowy, obcina paznokci, robiC sobie ie zastrzyków. A mimo to.ridIce znajdują sposob, np obcinają na śpiocha.
            • little_fish Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:00
              Są też ludzie którzy pykają na oślep w klawiaturę, wypuszczając bardzo nieestetyczne teksty. Mimo, iż inni są w stanie nad tym zapanować np pisząc wolniej, uważniej, na trzeźwo lub edytując tekst przed wysłaniem.
              • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:06
                Może powinnam na tym zacząć zarabiać, jak zebrowska? 🤔
                • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:47
                  Nikt ci nie zapłaci, musiałabyś zmienić styl i treści.
                • little_fish Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:06
                  Próbuj. Powodzenia.
                • jolie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 16:27
                  Musisz związać się z Żebrowskim.
    • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:40
      Wziąć do fryzjera, ostrzyć, bo te strąki ani ładne, ani potrzebne temu dziecku, a potem regularnie czekać i myc. Koniec porad. Chłopcy z tymi strąkami wyglądają żałośnie, jieuczesane dziewczynki zresztą też.
    • volta2 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 21:54
      a dziś czytałam na gazecie, że nauczycielka wespół zespół z woźną obcięły 8 latce kołtuna, i sprawa w sądzie. rodzice się nie zgadzają z kołtunem, wszawica dziecka im nie przeszkadza. kuratorium już na nauczycielkę się ostrzy, to nie była wawa, gdzieś w północnej polsce, ale gdyby nie podali, obstawiałabym że to u żebrówsmile
      • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:00
        Bronie honoru północy, to na Podkarpaciu było ☺️
        • volta2 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:12
          była przekonana, że koło bydgoszczu
          • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:23
            Na gazecie napisali Łańcut
      • little_fish Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:09
        Niezależnie od wszystkiego, nauczyciel nie ma prawa ingerować we fryzurę dziecka. I to tak radykalnie.
        • volta2 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:11
          wybroni się może działalnością higieniczną, jeśli tam były wszy?
          • little_fish Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:37
            Nie.
          • mgla_jedwabna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 07:37
            Obcinanie włosów nie leczy wszawicy, wyłącznie leki. Obcięcie może co najwyżej pomóc usunąć martwe gnidy już po przeleczeniu medykamentem.
      • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:12
        Nie na północy, tylko na południu, więc może u Zebrowskich 😉 a na serio to w Lancucie, na podkarpaciu
        • volta2 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:18
          dzięki za sprostowanie
          • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:24
            Dwa razy napisałam, bo mi się zawiesiła strona i myślałam, że nie dodało.wpisu
      • 7katipo Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:20
        Wespół w zespół 🙄
      • kanna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:55
        Nauczyciele nie mają prawa obcinać dzieciom włosów.
        Nawet z kołtunem.

Mogą za to zgłosić do sądu prośbę o wgląd w sytuację (zaniedbanego) nieletniego.
    • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:38
      Wszystkie wyzywające panią od flej - obyście same nigdy nie zostały od flei wyzwane.

Wszystkie rzygające - odczulcie się trochę, bo z rzygającą obleśniaczką nikt nie będzie chciał przebywać. Skołtunione, ale czyste włosy u dziecka są o niebo estetyczniejsze niż rzygające ze wzmożenia lepszościowego baby.

Wzmożenie naprawdę nie daje nawet pół punktu do faktycznego bycia lepszą. Ohydne są te nagonki na kobiety pod hasłem "nawet nie umie domu / dzieci ochędożyć". A Żebrowskiej szczerze kibicuję. Mamy XXI wiek i jeśli kogoś to dalej bulwersuje jakbyśmy były na posiedzeniu XIX-wiecznego koła gospodyń wiejskich, to tylko dziękować, że jej się chce prowokować, wsadzać kij w mrowisko i ignorować całą tę dulszczyznę, która się zlatuje, żeby ją przykładnie potępić.
      • agatha.trixie Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:48
        Przesadzasz i to grubo. Wyjaśnij najpierw proszę, co niby wspólnego ma obnażanie dulszczyzny z zaniedbywaniem dziecka?
        Bo nazwijmy rzeczy po imieniu. Doprowadzenie włosów do takiego stanu to zaniedbanie. A publicznie chwalenie się tym, naruszanie prywatności dziecka i robienie na tym wszystkim kariery i kasy, to zwykłe dno.
        • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 07:48
          Są dzieci którym się cos takiego bardzo szybko potrafi zrobić - dobrze ktoś wyżej napisał - poduszka satynowa. Wiec ja bym tam nie demonizowala. Ważne żeby ruch był na insta.
        • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:25
          agatha.trixie napisała:

> Bo nazwijmy rzeczy po imieniu. Doprowadzenie włosów do takiego stanu to zaniedb
          > anie.

Oczywiście, że to nie jest zaniedbanie. Nie widziałaś zaniedbanych włosów i prawdziwego kołtuna.
      • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:49
        To dziecko ma dwoje rodziców, stary zebrowski tak samo winien. zamiast cieszyć miche na insta niechże ogarnie te kudły u fryzjera. Godzina w jego napoetym kalendarzu i załatwione. Dorabia jej te kolejne dzieciaki, niechże je też ogarnia jakos. Przy takiej gromadzie, to.moze zamówienie fryzjera do domu
      • triss_merigold6 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:51
        To nie nagonka, to stwierdzenie faktu - dziecko ma skołtunione, nieuczesane włosy, a sama Żebrowska wiecznie wygląda na niedomytą.
        • kamkaklamka Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:06
          Za zaniedbywaniem higieny stoją najczęściej problemy psychiczne albo jakieś zawirowania życiowe oczywiście macierzyństwo tym bardziej takiej gromady może być powodem. A to co ona pokazuje to nie jest zwykłe nienastaranie się luz i wyje..ka to jest zaniedbywanie higieny.
        • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:27
          triss_merigold6 napisała:

> To nie nagonka, to stwierdzenie faktu - dziecko ma skołtunione, nieuczesane wło
          > sy, a sama Żebrowska wiecznie wygląda na niedomytą.

Ręce mi opadły do samej ziemi big_grin Nawet nie wiem, jak to skomentować, ROTFL.
        • joyce_byers Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:24
          Dokładnie. Poza tym każda przeciętna matka czytaj nie będąca celebyrytką i żoną znanego aktora ,która wrzucałaby regularnie zdjęcia przyrodzenia ojca dzieci, swoje własne cycki, zdjęcia zaniedbanych dzieci do social mediów zostałby zgłoszona przez kogoś do jakiegoś MOPSu czy do dzielnicowego celem prześwietlenia sytuacji. Tymczasem z zachowań patologicznych w tym wypadku tychże rodziców robi się jakieś kółko adoracji na jej insta. Nie ma znaczenia czy ktoś jest bogaty, czy jest znany jeżeli jego zachowania to czysta patola.
          • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:30
            joyce_byers napisał(a):

> swoje własne cycki, zdjęcia zaniedbanych dzieci

Chyba zaniedbanych dzieci nigdy nie widziałaś.
          • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:31
            Chciałabym żeby to był przykład zaniedbanych dzieci. Mało w życiu widziałaś.
          • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:51
            Zaniedbanych? Czy rozczochranych? I już widzę to zgłoszenie na policję: panie dzielnicowy, a Kowalska to nie czesze dziecka 😁 Na sygnale by jechali sprawdzać.
      • borsuczyca.klusek Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:54
        Tylko widzisz wszystko fajnie, ale w tym wszystkim jest jeszcze dziecko wystawiane na widok publiczny. I o ile pani Żebrowska może siebie samą w dowolnym stanie pokazywać komu i kiedy chce, to dziecko jest jeszcze za małe by się sprzeciwić lub chociażby ogarnąć co się dzieje.
        • hanusinamama Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:50
          Dokładnie. Oni sprzedają kazdy centymetr życia tego domu i tych dzieci.
          • nick_z_desperacji Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 00:46
            Dziecko podrośnie, a koledzy w szkole będą mieli używanie, jak znajdą (a znajdą) zdjęcia. Albo jeszcze gorzej: dziecko uzna, że bycie fleją jest ok i otoczenie będzie się użerać z brudasem.
            • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 07:50
              Stary matka cię nie czesała! Come on nawet nie wiadomo które to dziecko
              • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 07:55
                😁
              • hanusinamama Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 10:54
                Tak dzieci Żebrowskich będą nieznane....
                • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:15
                  Ale one wszystkie wyglądają tak samo zwłaszcza z tylu
            • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:59
              Ciekawe jest jedno - wielka sraczka że ktoś dziecka nie uczesał i pełna akceptacja faktu, że ktoś nie uczy dziecka że wyśmiewanie kogokolwiek jest złe i nieakceptowalne.
              • triss_merigold6 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:13
                Ależ nie jest złe i nieakceptowalne. To forma kontroli społecznej, socjalizacji, narzucania norm, wartościowania.
                • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:20
                  Wśród patologii jest akceptowalne, to wiem. Za to jestem dziwnie przekonana, że twoja akceptacja tej socjalizacji byłaby baaardzo malutka jakby Ci ktoś tak bombelki specjalizował w szkole. Oj ale byłby wrzask na forum, że patusy niewychowane
                  • triss_merigold6 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:27
                    Wszędzie jest akceptowane, ponieważ ocenianie i wartościowanie to elementy socjalizacji. Zawsze wartosciujesz dobre-złe-obojętne-ladne etc.

O czym Ty majaczysz, o jakiej szkole? Pani influencerka wannabe wrzuciła celem upublicznienia zdjęcie dzieciaka z kołtunem właśnie po to, żeby inni komentowali. No to komentują, wedle życzenia.
                    • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:36
                      Ja majaczę? Masz jakiś problem z ogarnięciem drzewka? Nie widzisz tego wpisu "Dziecko podrośnie, a koledzy w szkole będą mieli używanie, jak znajdą (a znajdą) zdjęcia. Albo jeszcze gorzej: dziecko uzna, że bycie fleją jest ok i otoczenie będzie się użerać z brudasem."?

Zupełnie mnie nie dziwi, że nie odróżniasz oceniania i wartościowania od wyśmiewania. Wymagać tego od Ciebie to jak oczekiwać od żaby pokazu baletu. Pewnych ograniczeń nie przeskoczysz
              • hanusinamama Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 10:53
                Na cudze dzieci nie mam wpływu. Szarenting to jest coś, z czego efektów pokolenie aktualnych dzieci bedzie leczyć u specjalistów.
                Poza tym tu by trzeba nie czesąc i nie myć włosów chyba prze 2 tygodnie. tak nie wyglądają nieuczesane włosy...
                • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:14
                  Ale nie chodzi o to, czy masz wpływ. Chodzi o pełne akceptacji podejście do wyśmiewania i wielka sraczka na widok kołtuna. Nie trzeba dwa tygodnie, moja ma tak po trzech dniach
                  • nick_z_desperacji Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:29
                    To nie jest akceptacja, tylko znajomość realiów. Pewne zjawiska występują i jeśli się da, lepiej ich unikać. A większość "śmiesznych" zdjęć dzieci w necie będzie się za nimi ciągnąć. To już nie te czasy, że zdjęcia oglądała ciocia na imieninach.
                    • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:35
                      Realia to też poplątane włosy. To budzi oburzenie, a niewychowane bachory nie
                      • nick_z_desperacji Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:29
                        Bo wątek jest o kołtunie na łbie, który jest zaniedbaniem dziecka. Było wiele wątków o niewychowanych bachorach i nikt nie analizował ich fryzur. Jak zbojkotują prysznic czy mycie zębów, to tez będzie ok, bo na świecie są mordercy i to nie oburza? Mogę zaniedbać dziecko, bo u was murzynów biją.
                        • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:58
                          Ale akurat pojawił się wątek niewychowanych bachorów bo Triss uważa to za normalne
                  • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:08
                    To kip szczotkę i ją czesz a nie wypisujesz, że w trzy dni nie jesteście z plodzimierzem w stanienogqrnac włosów i kilkulatki. Mniej dzieci za to poprawić jakość opieki nad nimi. Gru, czy ty sama siebie czytasz?
                    • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:15
                      A ty siebie jesteś w stanie czytać?
                      • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:21
                        Jestem, podobno każda czytająca w danym języku osoba jest w stanie ogarnąć sens słowa pisanego mimo wielu literówek.
      • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:09
        Ardzuna: brawo! Taki koltun to sie podczas zabawy w tarzanie po dywanie w piec minut moze zrobic- a nie, ze dziecko brudne, zaniedbane i uj wie co. I tutaj matki pisza, wiec na 100% wiedza, jak sie uswinic, czy rozczochrac dziecko potrafi, no ale pojazywanie tego na insta- olaboga!
        • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:19
          Moja ma takie po spaniu, serio, nawet gdy sa, jak teraz, do szyi (przy czym dopiero teraz zdecydowala, ze chce krotsze). Koltunow nie ma, myte sa co drugi dzien, stosujemy odzywki, rozczesuje je rano, pare razy dziennie przeczesuje. Bardzo cienkie wlosy takie sa. Moje sa identyczne. Przed myciem rozczesuje i wcieram odzywke, myje delikatnie, nie czochram a i tak po myciu mam 'dredy'.
          • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:27
            Mnie tego nie musisz tlumaczyc wink A jeszcze sobie wyobraz, ze dziecko sobie obleje wlosy slodkim sokiem i sie posklejaja i potargaja- no prawa rodzicielskie odebrac tongue_out btw- jestem generalnie przeciwna dzieciom socjalmediach- ale to dotyczy wszystkich dzieci, czy to uczesanych, czy z "koltunem"; czy czekolada rozsmarowana na buzi.
            • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:32
              Najgorzej jak w ferworze walki wetrze sobie w ta czupakabre tzw glutka z brokatem. Panieeee co to sie wtedy dzieje😀
              • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:34
                😁😁😁
        • triss_merigold6 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 06:00
          Nie może.
        • midge_m Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:05
          Przecież z jej insta ewidentnie wynika że to nie jest od zabawy.
          • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:14
            A ty wierzysz we wszystko, co na insta pisza celebryci? wink Mogla mu nawet sama te straczki zrobic recznikiem, jak dredy, bo jak widac temat grzeje madki a jej przeciez o to chodzi. Co nie zmienia faktu, ze sa takie wlosy, ktore sie potrafia byskawicznie platac, koltunic itd. ...
            • midge_m Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:01
              Równie dobrze można pisać że zdjęcie jest fejkiem więc o czym tu dyskutować. Nie mam powodu żeby jej nie wierzyć gdy pisze że powstanie tego kołtuna trwało kilka dni.
              • suki-z-godzin Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:10
                midge_m napisał(a):

> Równie dobrze można pisać że zdjęcie jest fejkiem więc o czym tu dyskutować. Ni
                > e mam powodu żeby jej nie wierzyć gdy pisze że powstanie tego kołtuna trwało ki
                > lka dni.

Właśnie. EOT. smile
            • black.emma Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:43
              frntta666 napisała:

> A ty wierzysz we wszystko, co na insta pisza celebryci? wink Mogla mu nawet sama
              > te straczki zrobic recznikiem, jak dredy, bo jak widac temat grzeje madki a jej
              > przeciez o to chodzi.
              I mnie w tej historii właśnie to publikowanie zdjęć dzieci oburza najbardziej. To jest patologia. Chce prowokować to niech dalej wrzuca zdjęcia gołej dudy na blacie kuchennym ale niech nie wciąga w to dzieci.
        • hanusinamama Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 10:54
          Nie. Taki się nie zrobi od tarzania.
      • mgla_jedwabna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 07:41
        Ten kołtun jest właśnie jak z XIX wiecznej wsi. Nikt nie każe tu uprawiać włosingu ze specjalistycznymi odżywkami, wystarczy dziecku obciąć te kłaki, myć co kilka dni, przejechać grzebieniem rano po wstaniu.
        • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:32
          mgla_jedwabna napisała:

> Ten kołtun jest właśnie jak z XIX wiecznej wsi.

Z dziewiętnastej wiecznej wsi? Używaj łączników, to nie boli.

Bajdurzysz, aż miło. Wpisz sobie w google grafikę "plica polonica" i obejrzyj rezultaty.
        • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:33
          Nie znasz się co się wymądrzasz? Tak dziecku się tak robi od spania bo ma delikatne włosy - jednocześnie naprawdę wystarczy prysnąć odzywka raz czy dwa i włosy się same rozplątuja. Zwłaszcza jak ktoś jest cierpliwy i zrobi tak kilka razy dziennie
      • midge_m Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:03
        Czy jak będę oburzać się na matkę że nie karmi dziecka które chodzi głodne to jestem Dulską z XIX - wiecznego koła gospodyń wiejskich?
        • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:36
          Niekarmienie dziecka to problem, w odróżnieniu od splątanych włosów do rozczesania.

Ale tak, będziesz Dulską, dlatego że jeśli matka jest w takim stanie że nie karmi dziecka, to problem jest na tyle głęboki, że twoje oburzenie i lepszościowe pouczanie raczej nie mają szans pomóc. Nie służą więc one faktycznemu rozwiązaniu problemu i trosce o dziecko, tylko poczuciu się lepiej. Dziecko cię tak naprawdę nie obchodzi. To typowa dulszczyzna.
          • midge_m Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 10:41
            ardzuna napisała:

> Niekarmienie dziecka to problem, w odróżnieniu od splątanych włosów do rozczesa
            > nia.
            >
            > Ale tak, będziesz Dulską, dlatego że jeśli matka jest w takim stanie że nie kar
            > mi dziecka, to problem jest na tyle głęboki, że twoje oburzenie i lepszościowe
            > pouczanie raczej nie mają szans pomóc. Nie służą więc one faktycznemu rozwiązan
            > iu problemu i trosce o dziecko, tylko poczuciu się lepiej. Dziecko cię tak napr
            > awdę nie obchodzi. To typowa dulszczyzna.

Czy oburzając się na mój oburz, którym i tak nic nie zdziałasz, nie czyni cię także Dulską? Ładny auto szach i mat.
            • agatha.trixie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:06
              Dokładnie! Ardzuna szlachetnie oburza się, że ośmielamy się komentować życie pani celebrytki i że czujemy się przez to lepsze od innych. Jednocześnie jakoš nie potrafi dostrzec, że udzielając się w tym wątku robi zupełnie to samo! Urocze! smile
            • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:50
              midge_m napisał(a):

> Czy oburzając się na mój oburz, którym i tak nic nie zdziałasz, nie czyni cię t
              > akże Dulską? Ładny auto szach i mat.

Auta to tu nie widzę, jeśli mamy rozmawiać poważnie. Poza tym auto może być ładne, a nie ładny.

Gdzie tu widzisz, żebym się oburzała? Na zimno komentuję i oceniam.
          • berdebul Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:19
            Ten kołtun ze zdjęcia jest wyłącznie do obcięcia.
            • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:38
              Nie… małym dziecin się tak czasem robi po nocy serio. greenactivefamily.com/nursery/bath-time/matted-hair-toddler-tangled-hair-tips/ Tu kobita opisuje zmagania z włosami córki. No i tu kobita zainteresowana zaangażowana a efekt trwał do rana wink
              • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:48
                Tak wygladaja wlosy mojej corki rano.
                • wkswks Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 17:06
                  Tak wygladaja moje włosy rano! A jak dodamy wkładanie lepiących się rąk we włosy, co zdarza się dzieciom- to efekt jest o wiele gorszy niż włosy zebrowekiego jr.
      • 7katipo Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:50
        Prowokowanie nieczesaniem dziecka jakoś mnie nie przekonuje.
        Pewnie za mało rewolucyjna jestem 🙄
        • midge_m Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:02
          Mnie martwi czy powinnam znać receptę na wyrób masła w XIX wieku czy oburz na kilkudniowy dziecięcy kołtun sam w sobie wystarczy by być w Kółku Gospodyń Wiejskich.
          • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:37
            Mam nadzieję, że współczesne gospodynie wiejskie są jednak bardziej nowoczesne, więc musiałabyś się jeszcze cofnąć dekady wstecz.
            • midge_m Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 10:39
              Ale że w swej nowoczesności chwalą się zaniedbaniem dzieci? To chyba ani współcześnie ani dekady wcześniej.
              • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:15
                Zaniedbana to jest ufryzowana i śliczniusia córka Siwiec, której matka nagrywa filmiki jak się znęca psychicznie nad dzieckiem
                • borsuczyca.klusek Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:29
                  To że Siwiec robi źle wcale nie oznacza, że Żebrowska robi dobrze.
                • midge_m Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:34
                  ggrr.ruu napisała:

> Zaniedbana to jest ufryzowana i śliczniusia córka Siwiec, której matka nagrywa
                  > filmiki jak się znęca psychicznie nad dzieckiem

Ale że Siwiec jest jakimś jedynym wyznacznikiem tego co znaczy zaniedbywać dziecko?
                  • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:50
                    Nie, ale jednym z wielu. Nieuczesane włosy nie są zaniedbaniem, zanęcanie się jest. Za to na widok kołtuna drobnomieszczańskie damulki mdleją, a jakoś pomiatanie dziećmi nie robi na nich wrażenia. A wyżej Triss wprost pisze, że zaniedbania wychowawcze to norma i coś pożądanego.
                    • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:39
                      Gru dla xiebie nie jest zaniedbaniem niechlujstwo, mnie to nie dIwi, że wielodzietni nie panują nad swoją czerwca. Pisałaś już nie raz jak to nie dbas o to co noszą twoje dzieci i jak wyglądają. Typowe dla wielodzietnych niestety, że nie widzą oczywistych zaniedbań o swoich dIeci, np koltun na głowie to nic takiego. Do tego starszawy, nie interesujący się tatulek i matula pitolaca o samorozwoju. Współczuję twoim dziecią!
                      • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:07
                        A ty dbas o swoją czerwca? big_grin Cokolwiek to oznacza...
                        Jak ojciec Twoich dzieci nie interesuje się nimi to idź do sądu rodzinnego.
                        • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:11
                          Moja czereda na szczęście znacznie mniejszą. Właśnie wróciła od fryzjera. Z ojcem grupowo byli. Twój nie zna drogi dongryzjera, nie wie gdzie kupić sCzotke do włosów, ani jak się zabrać pręż trzy dni za uczesanie dziecka. To dopiero przypadek. Dziadkowie nie powinni zostawać ojcami, jeśli ich to przerasta. To pokolenie facetów nie zajmuje się dziećmi chyba, czy gdzie tkwi szkopuł
                          • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:14
                            Babcie z demencją które nie trafiają w klawiaturę nie powinny być dopuszczane do komputera. Strasznie nieestetyczny ten twój bełkot. Czy to może jeden drink za dużo, już tu była jedna taka co miała za małą klawiaturę na telefonie big_grin Akurat mój partner był u fryzjera z córką jako pierwszy. Ja byłam trzy dni temu, bo chciała krótsze włosy mkec
                            • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:18
                              Nie dopuszczają mnie wnuki do kompa, siedzę tylko na telefonie.
                            • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:20
                              Ta od za małej klawiatury w tel to jestem cały czas ja, ta sama. A alkohol dopiero w planach, za 3 dni.
                          • maleficent6 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 21:15
                            szmytka1 napisała:

To pokol
                            > enie facetów nie zajmuje się dziećmi chyba, czy gdzie tkwi szkopuł
                            >

A które to pokolenie ojców tak wspaniale się dziećmi zajmuje? 🤔
                            • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 16:08
                              Właśnie jestem w szpitalu, widzę wielu ojców z dziećmi, na spacerach z wózkiem też widuje, na placach zabaw, na wizytach lekarskich, mam tez wielu sasiadow mlodych ojcow. A że mam też dziecko nastoletnie, to mam porównanie i ojców 50 letnich i 30 letnich jak to wygladalo i wyglada
                              • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 18:23
                                Owszem, mój partner się wyróżnia na tle ojców że swojego pokolenia. Tak samo jak teraz są ojcowie dużo młodsi którzy mają wywalone. Dla mojego partnera to nie jest problem, żeby wyjechać z dziećmi samodzielnie. Zresztą tak samo zaangażowany był w starsze dzieci. Normalnie robi wszystko - chodzi do lekarza, kupuje im ubrania, zabiera na wyjazdy, chodzi na plac zabaw, ogarnia przedszkole, jest takim samym rodzicem jak ja. Gdyby nie był takim ojcem, to nie chciałabym mieć z nim dzieci
                      • wkswks Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 17:08
                        Ja mam dwójkę i tez nie dbam co
                        Na siebie wkładają.
                        • mandre_polo Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 17:13
                          wkswks napisał(a):

> Ja mam dwójkę i tez nie dbam co
                          > Na siebie wkładają.

Ubrania stosowne do okoliczności też podchodzą pod elementy wychowania
                          • wkswks Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 19:42
                            Jezu, serio? Umarłabym bez twojej uwagi!
                          • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 19:45
                            Koniecznie poinformuj o tym panów paradujących w miastach bez koszulek, masz teraz dużo osób do pouczania
                    • midge_m Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:39
                      ggrr.ruu napisała:

> Nie, ale jednym z wielu. Nieuczesane włosy nie są zaniedbaniem, zanęcanie się j
                      > est. Za to na widok kołtuna drobnomieszczańskie damulki mdleją, a jakoś pomiata
                      > nie dziećmi nie robi na nich wrażenia. A wyżej Triss wprost pisze, że zaniedban
                      > ia wychowawcze to norma i coś pożądanego.

No mdleją na widok kogoś kto zaniedbuje dziecko i się tym chwali. Niektórym dobro dzieci powiewa a innym nie. Life.
                      • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:46
                        Nie, ich głównym problemem było jednak to, że z uwagi na flejowatość pani zaczęły tu publicznie womitować, co z kolei zniesmaczyło osoby nielubiące publicznego womitowania, czyli np. mnie. Tzn. gdyby jeszcze zachorowały na salmonellę czy coś, to rozumiem, że siła wyższa, ale tak po prostu wyrzucać zawartość swoich trzewi to jednak przesada i trochę śmierdzi.
                      • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 16:00
                        Jak pani która memu dziecku odebrała ojca bo wolała kochanka alkoholika pisze że zaniedbanie to rozczochrane włosy to można się turlać ze śmiechu
              • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:54
                midge_m napisał(a):

> Ale że w swej nowoczesności chwalą się zaniedbaniem dzieci?

Że nie palą Jagny na stosie za to, że dziecka nie uczesała.
                • midge_m Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:37
                  ardzuna napisała:

> midge_m napisał(a):
                  >
                  > > Ale że w swej nowoczesności chwalą się zaniedbaniem dzieci?
                  >
                  > Że nie palą Jagny na stosie za to, że dziecka nie uczesała.

Za to z chęcią je pokazała zaniedbane na Insta dla swoich followersow, widocznie takie są wzorce Koła Inteligenckich Pań z XXI wieku.
                  • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:41
                    Inteligenckie panie w ogóle mają inne wzorce i bycie dobrą gospodynią z wypucowanym domem oraz dziećmi w wykrochmalonych ubrankach z rączkami w małdrzyk nie jest czymś, z czego czerpią swoje poczucie wartości jako człowieka.

Zmieniłaś temat. Współczesne panie raczej nie skazują na ostracyzm koleżanki, której dziecko ma potargane włosy. Włosy się uczesze, są gorsze problemy życiowe niż łepetyna cudzego dziecka.
                    • mandre_polo Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 15:28
                      Daj inny przykład bo to nie ostracyzm. Nikt trzeci jej nie nagrywa wbrew woli
                      • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 16:51
                        Ostracyzm to nie jest nagrywanie przez osoby trzecie wbrew woli nagrywanego.
    • kaktusowepole Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 22:41
      Wow jaka że mnie wyluzowana matka pokaże po raz kolejny że nie jestem idealna fanki to kupią bo poczują się takie jak ja. Żeby poczuć się tak jak ja kupią moje produkty. Przecież jestem taka fajna i wyluzowana.
      Uważam że zapędziła się w kozi róg w tym swoim pokazywaniu jakie jest macierzyństwo.
      Ona właśnie pokazała jak zaniedbała własne dziecko. To nie jest luz to jest zaniedbanie. Jak dziecko z patologii .Gdyby była szkoła a nie wakacje to by tak nie cwaniakowala.
      • little_fish Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:13
        To dziecko ma ze 2 albo 3 lata, jaka szkoła?
      • waleria_bb Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:15
        Ona wiele może pokazywać pod publiczkę, podejrzewam u niej kreację takiej rozmemłanej, potarganej, ale to na potrzeby instagrama. Potem do domu przychodzi sprzątaczka, Żebrowska wyrusza na masaż itd.
        • milva24 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:51
          Też to obstawiam.
        • jolie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:14
          Oczywiście, że tak. Wszystko na sprzedaż oraz konsekwencja w wizerunku, który odgrywa.
    • hanusinamama Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:51
      Pani wystawia swoje dzieci w bardzo różnych sytuacjach. Zwyczajnie nimi kupczy, a dokładnie ich wizerunkiem. Swoje skołtunione włosy pokazywac moze do bólu...ale dziecko?
      • borsuczyca.klusek Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:53
        Ona kiedyś pokazała jak obgryza sobie paznokcie u stóp, więc kołtun raczej nikogo by już nie zdziwił 🙄
        • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:55
          Co?! Albo jestem nieelastyczna albo mam za dlugie nogi bo nijak nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic.
          • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:57
            Hehehe. Ja mam krotkie nogi, wiec umiem wink Ale juz nie praktykuje wink
            • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 00:03
              No i wyszlo, ze jednak jestem nieelastyczna😀 musze wrocic na joge😀
              • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 07:29
                A stope za glowe zalozysz? wink
                • 7katipo Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:54
                  Kiedyś założyłam. A potem nie mogłam zdjąć; czekałam, aż ktoś wróci do domu i mnie rozplącze 🤭
                  • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:22
                    😂😂😂
                  • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:43
                    Czyli bylas polbajglem😀
                • melisananosferatu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:36
                  Nawet w czasach fitnesowej swietnosci tego nie robilam😀
        • hanusinamama Re: Żebrowska i kołtun na insta 07.07.23, 23:59
          Sobie moze pokazywac co chce. Kto chce ten patrzy. Ale dzieci?
          Jestem bardzo wyczulona na szarenting.
      • mamamisi2005 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:31
        Zgadzam się. I nie zdziwiłabym się, gdyby kołtun był hodowany na potrzeby klikalności.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 00:02
      Ale bredzisz!
      Widać, że nigdy nie miałaś aktywnego syna z długimi włosami.
      To co pokazała na zdjęciu, to jest nic.
      Mój miał włosy do pasa, a taki kołtun tworzył się w ciągu paru godzin zabawy, chodzenia w kapturze, pobytu w szkole, spaniu... Codziennie przez parę lat takie rozczesywałam. Wrzaski przy tym urządzał okropne, ale włosów obciąć nie chciał.
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 00:12
        A wy jesteście wredne i jedziecie po niej, jak po starej kobyle.
        Z zazdrości, bo też chciałybyście być, jak ona.
        To jednak jest nierealne, więc jej dowalacie, żeby własne frustracje zmniejszać.
        • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:23
          I nie widzicie, jak żałośnie to wygląda z zewnątrz.
      • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:11
        Czasami rodzic powinien być rodzicem i zdecydować za dziecko.
      • kanna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:57
        Ja bym obcięła bez chcenia, jakbym miał poświęcać dziennie pół godziny na szarpaninę z dzieckiem. Szkoda i dziecka, i matki.
        • mamtrzykotyidwato5 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 18:50
          Pewnie, bo dzieci i ryby głosu nie mają.
          Dzieci nie ma po co kochać i szanować.
          Dziecko trzeba wytresować, żeby słuchało i wykonywało rozkazy.
          • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:48
            Czasami todzic wie lepiej, jak zechce uszy odmrozić, bo trzeba szanować jego pomysły, to też pozwolisz?
            • wkswks Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 17:11
              Ja bym pozwoliła.
    • bene_gesserit Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 00:08
      agatha.trixie napisała:

> ie dał się uczesać. To jest konkretny kołtun i zwyczajnie zaniedbanie. A do teg
      > o poziom ekshibicjonizmu, który nie mieści się nawet w moim pejzarzu zewnętrzny
      > m.

Ekhem, ekshibicjoniści nie istnieją bez widowni.
      • agatha.trixie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:08
        A forum bez ciekawskich i zawsze gotowych złośliwie komentować ematek big_grin
        • bene_gesserit Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 20:21
          To nie złośliwość, to stwierdzenie faktu.
    • primula.alpicola Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 00:25
      Okropieństwo. JAK?!
    • mandre_polo Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 07:04
      Im to odwaliło kiedy zaczęli się spotykać- ona była nieletnia a on dojrzały mężczyzna. Zostało im extremum w życiu
      • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:22
        Za słaby ten linczyk, postaraj się bardziej. Związki z różnicą wieku są powinny być karalne z mocy prawa.
    • mid.week Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 07:16
      Omojborze, zamiedbanie przez nieczesanie, biedne dziecko, czy mops juz jedzie?
    • irma223 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:54
      Wydaje mi się, że to poranny nieład zaraz po wstaniu z łóżka przy długich włosach. Zwłaszcza, jeśli wieczorem były myte włosy.
      Maluch może protestować przy rozczesywanie, ale normalni ludzie nie mają czasu ani warunków na uleganie dziecięcym protestom, zwłaszcza, kiedy trzeba biec do przedszkola. Jak się jest żoną znanego aktora i instagramerką, to jak widać, można ulegać protestom dziecka.
      • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 08:57
        Normalnie ludzie też mogą. Gwarantuję Ci, że nic się nie stanie jak dziecko pójdzie z nierozczesanymi włosami do przedszkola
        • mamtrzykotyidwato5 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:30
          No jak się nie stanie??
          Przedszkole za takie okrutne zaniedbanie od razu wezwie mops i dzieciaka z przedszkola odwiozą prosto do rodziny zastępczej.
          • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 09:37
            Dlatego zrobiłam zapasowe...
        • hanusinamama Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 10:56
          Pomijajać ból takiego nierozczesanego po całym dniu w przedszkolu kołtuna to faktycznie nic. NO ale jak się ma w dupie włąsne dziecko, kupczy się jego wizerunkiem to widać to nie problem.
          • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:16
            Nierozczesane włosy bolą? big_grin Ludzie z dredami cierpią?
            • berdebul Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:20
              Bezbolesne rozczesanie takiego kołtuna jest niemożliwe.
              • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:21
                Można nie rozczesywać tylko obciąć
              • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:56
                berdebul napisała:

> Bezbolesne rozczesanie takiego kołtuna jest niemożliwe.

Jest możliwe. Trzeba zaczynać od końca i delikatnie rozczesywać od coraz wyższych partii włosów poczynając. Miałaś kiedyś długie włosy?
                • iuscogens Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:02
                  Nie, przy gęstych, falowanych włosach, suchych z natury to nie jest możliwe. Pewnie masz proste, gładkie, niezbyt gęste włosy i wydaje ci się, że lekko zmierzwione włosy to kołtun.
                  • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:12
                    Pudło.
                    Może po prostu masz mniej cierpliwości niż ja. I nie robiłaś tego sama sobie.
                • berdebul Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 18:50
                  Miałam, wielokrotnie i nigdy nie wyglądały tak, ze musiałam nosić czapkę żeby wyjść do ludzi. 🤷‍♀️
          • marzeka11 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:47
            Coraz bardziej cenię nielicznych już artystów, którzy panują nad własną prywatnością i chcą być znani przez role, które grają.
            Większość zniechęca do siebie przez ujawnienie swojej prywatności i coraz szersze "zapraszanie" do niej.
            Pani Żebrowska na kiblu, z nagim cyckiem, bałaganem w domu; fiutem męża.
            A potem rozpacz, że ludzie się tej prywatności czepiają.
            I nie, sprawa z kołtunem nie jest zabawna, a pewnie taka miała być
          • iuscogens Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:41
            hanusinamama napisała:

> Pomijajać ból takiego nierozczesanego po całym dniu w przedszkolu kołtuna to fa
            > ktycznie nic. NO ale jak się ma w dupie włąsne dziecko, kupczy się jego wizerun
            > kiem to widać to nie problem.
            >

No właśnie, w szoku jestem że nikt na to wcześniej nie zwrócił uwagi, albo jematki nie wiedzą co to skołtunione włosy i jak męczące i bolesne jest ich rozczesanie. Sama mam takie włosy, większość dzieciństwa mama obcinała mi krótko, właśnie dlatego żeby nie męczyć siebie i mnie. Jak byłam starsza i sama zaczęłam o nie dbać skończyło się takim kołtunem że musiałam obciąć. Cóż to było czasy bez wlosingu, olejowania itd. Nie rozumiem jak można dziecko narażać na bolesne rozczesywanie kołtunów, no naprawdę uncertain
            • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:43
              To jest tak oczywista oczywistość, że nikt nawet o tym nie wspomina, nie znaczy to, że nie zdaje sobie sprawy. Nie jestem w stanie utrzymać włosów w należytym porządku, nie zapuszczam ich, zwłaszcza u chłopca. Proste i oczywiste.
              • iuscogens Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:55
                szmytka1 napisała:

> To jest tak oczywista oczywistość, że nikt nawet o tym nie wspomina, nie znaczy
                > to, że nie zdaje sobie sprawy. Nie jestem w stanie utrzymać włosów w należytym
                > porządku, nie zapuszczam ich, zwłaszcza u chłopca. Proste i oczywiste.

Mi chodzi o te panie, które bronią skołtunionych włosów u dzieci. Chyba nigdy nie miały prawdziwych kołtunów na głowie i nie wiedzą co piszą, jak ktoś ma proste, gładkie włosy to może mu się wydaje, że lekko zmierzwione włosy po nocy to kołtun?? Kołtuny są bolesne, po prostu.
                • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:55
                  Aaa, ok, to nie zrozumiałam.
                • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:58
                  iuscogens napisał:

> te, gładkie włosy to może mu się wydaje, że lekko zmierzwione włosy po nocy to
                  > kołtun?? Kołtuny są bolesne, po prostu.

Może, plicy polonicy nigdy nie miałam i nie mam żadnych osobistych z tym doświadczeń, a potargane włosy tak. Na zdjęciu są potargane włosy, możesz odetchnąć z ulgą.
        • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:09
          Żebyś się nie zdziwiła jak tatuncio z łańcuta. Oraz nie biadoliła jak to bywa na forum, że dziwnym trafem wszystkie dzieci z przedszkola zaproszenie na urodziny dostały, a to moje nie. Oj czemu oj czemu, skoro jest takie sympatyczne.
          • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:11
            Nie zapluj klawiatury frustratko big_grin Moje dzieci się znakomicie odnajdują w grupie i są bardzo lubiane
            • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:17
              Mogą być, koltun na glowie ma sie nijak do chatakteru dziecka, ale inni rodzice mogą też mieć uprzedzenia co do patolgoi i kontaktow z nia, wiesz do do flejtuchow I brudasów, a taki obraz budujesz swoimi wpisami. Zaniedbanych dIeci, 3 dni nie czesanych, które same wyciągają przypadkowe rzeczy z szafy i się ogarniają same. Takie skoltunione i dziwacznie przebrane wędrują do placówki.
              • ggrr.ruu Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:25
                Widocznie takie masz doświadczenia życiowe, że tak odbierasz moje wpisy. Moje dzieci budzą powszechny zachwyt tym jak są dobrze wychowane, mądre i samodzielne. Ale to wymaga dużo pracy, nie każdy ma kompetencje i umiejętności oraz chęci. Wtedy pozostaje się pocieszać, że się dziecko czesze więc jest się suler rodzicem. A żeby załamać Cię to reszty - my też jesteśmy lubiani i mamy fajne relacje z rodzicami poznanymi w przedszkolu.
                • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:36
                  Powszechny zachwyt 😆😆😆😅
                • szmytka1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:38
                  Zebrowscy że swoim skoltunionym dzieckiem w pewnych kręgach też są lubiani, a i budzą zapewne zachwyt 😆
                  • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 19:50
                    Szmytka, "skoltunione" dzieci Zebrowskich beda uprzywilejowane i beda miec w przyszlosci zmartwienia takie, jak mloda Englertowna "tak mi trudno w branzy przez znane nazwisko". Chocbys swoje do lysosci wyczesala, to wiesz... nie ta liga tongue_out
                    • panterarei Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 06:58
                      Wiesz tylko, że z tych uprzywilejowanych to co najmniej połowa się błąka po mediach nie mając tej urody, charyzmy i talentu co rodzice. Maria Peszek n.p. jakiś dramat, Lara Gessler czyli Panna nikt. A najlepsza jest córka Zborowskiego, bardzo na swoje nieszczęście podobna do ojca, żeby chociaż talent miała. Cześć jest fenomenalna i utalentowana, no ale nie tylko część
                    • triss_merigold6 Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 08:38
                      W takim razie życzę im talentów i zdolności, bo wielu potomków sławnych rodziców aż nadto funkcjonuje medialnie bez tych zalet, co szczypie w kontraście (Marysia Seweryn, zacpani Rafał Olbrychski czy "młody" Koterski)
                • wkswks Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 17:15
                  Moje tez takie są, ale to dlatego że maja luz i same od najmłodszych lat o sobie decydują a to wpływa na samoocenę.
                • afro.ninja Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 07:39
                  Ale pojechałaś bergamotką. Macie dużo wspólnego...
    • ophelia78 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 11:34
      Ona ma w sobie coś z ekshibicjonisty.
      Ma potrzebę obnażania.
      Normalnie ludzie jednak nie pokazują się wiecznie w bieliźnie, w betach, piżamach, szlafrokach i domowych dresach,. Oraz siedząc na kiblu (tak, na insta ma takie zdjęcie ze siedzi na kibelku z dzieckiem przy piersi).
      Ona ma.
      W sumie nieszkodliwe skrzywienie.
      • jolie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 12:51
        To konsekwencja w wymyślonym wizerunku, który się dobrze klika. Żebrowska jest tak naturalna, jak ja dwudziestoletnia.
      • bene_gesserit Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 17:14
        A gdyby się prezentowała w schludnym i najlepiej markowym odzieniu, z wypracowana fryzura i takimż makijażem, z dziećmi jak z katalogu, to nie byłaby ekshibicjonistką?

Pytanie bonusowe: skoro jest taka okropna, czemu tyle osób uczestniczy w tym wątku, zamiast odwrócić wzrok że wstrętem?
    • furiatka_wariatka Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:26
      Ona jest po prostu atencjuszkaą. Celowo wrzuca takie rzeczy na insta, na zasadzie nie ważne co piszą, oby pisali.
      • jolie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:35
        To pewnie też, ale ona po prostu zarabia. Jest ruch na IG, jest kasa. Woli wrzucać foty na insta niż, cytując klasyka, wstawać o piątej rano do fabryki. A i kasy ma z tego więcej.
      • bene_gesserit Re: Żebrowska i kołtun na insta 10.07.23, 17:15
        I, no coż, piszesz.
    • po_godzinach_1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:41
      agatha.trixie napisała:

> To jest konkretny kołtun i zwyczajnie zaniedbanie.

Nie, to nie jest kołtun, to są potargane włosy. Kołtun to coś całkiem innego.

> moim pejzarzu zewnętrznym.

pejzażu
    • geez_louise Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 13:46
      To jest taki włos, sama mam takie plączące się włosy choć uczesane wyglądają na bardziej solidne niż u tego chłopca. W dzieciństwie dwa razy musiałam ścinać się na krótko, bo kołtun był nie do rozczesania po jednym dniu kiedy rodzina nie stała nade mną ze szczotką. Pol dzieciństwa pamietam jako syczenie z bólu, gdy ktoś stawał za mną i rozczesywał mi małe kołtuny. Cały dzień mnie pilnowali i czesali przy zabawie, przed tv, przy jedzeniu, koszmar. A byłam nadmiernie grzecznym i kompletnie nieruchliwym dzieckiem, ten mały wyglada na „żywe srebro”, wiec jego włos może być nie do opanowania.
      • kanna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:02
        Dalej wygląda to na zaniedbanie sad
        Trzeba obciąć krócej i tyle. Ale nie można, bo chłopcy wyglądają uroczo z długimi włokami.
        Foty leprze na insta.
        • po_godzinach_1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:09
          kanna napisała:

> Trzeba obciąć krócej i tyle.

Rodzice zechcą to obetną.
          • kanna Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:30
            Nie zechcą, bo chłopcy z długimi włosami są uroczy uncertain
            • po_godzinach_1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:44
              kanna napisała:

> Nie zechcą, bo chłopcy z długimi włosami są uroczy uncertain
              >

Ale to ich sprawa, nie twoja
      • ichi51e Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:14
        Nie ma sensu dzisiaj rozczesywać kołtunów to jest bezsensu i nic nie daje. włosy się koltunia bo są słabe i suche trzeba odżywiać to się nie będą koltunily.
    • nenia1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:14
      nie śledzę insta pani, ale ze zdjęć która tu się na ematce pokazują to mam wrażenie, że pani sobie jaja robi. Z oglądających. Jest odwrotnością tych wszystkich wymuskanych na wysoki połysk przefitrowananych przez 100 filtrów celebrytek z celebryciątkami, nie przejmuje się konwencją śliczniusich zdjęć z wypielęgnowanym otoczeniem, po oglądaniu których 80% oglądającym obniża się nastrój i grozi im depresja z zazdrości. Jak dla mnie luz, przynajmniej widać tu brak przestrzeganej na facebooku i insta konwencji, że musi być cukierowo i słodko. Po Rozenek, perfekcyjnych paniach domu i testach w białych rękawiczkach można by rzec, że to wręcz ożywczy powiew czegoś innego. A że jesteśmy przyzwyczajone, że w domu musi być wysoki połysk, pani zawsze w makijażu, a dzieci jakby szły do kościoła na I komunię starszej siostry to i oburzenie musi być.
      • kira_03 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:51
        No nie nazwałabym tego podejścia: " na luzie". Na luzie to raz jestem umalowana, raz nie, raz mam względny porządek, raz bałagan. Dla mnie to, co prezentuje ta pani, to ekshibicjonizm, flejowatosc i wręcz turpizm. Jakby szła w ekstremum w drugą stronę, niż landrynkowe zdjęcia.
        • po_godzinach_1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 14:52
          kira_03 napisała:

> Jakby szła w ekstremum
          > w drugą stronę, niż landrynkowe zdjęcia.

I to jest takie ożywcze w natłoku słodyczy smile
          • kira_03 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:37
            Kto co lubi.
            • bene_gesserit Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:19
              Te, które odwiedzają tę panią w Internecie, najwyraźniej lubią. Jednym się podoba jej bezpretensjonalność i brak spięcia, inne będą się podniecać jej turpizmem. Tak czy siak klika się i zarabia dzięki tym, które klikają.
      • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:51
        Podobnie to odbieram. Czapka rozwiazaniem problemu koltuna- to sa zarty przeciez.
        • nenia1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 17:29
          frntta666 napisała:

> Podobnie to odbieram. Czapka rozwiazaniem problemu koltuna- to sa zarty przecie
          > z.

Dokładnie. Żarty, ironia. Specyficzne, nieco abstrakcyjne, poczucie humoru. A tu wszystko na poważnie.
          Na pewno na poważnie siedzi na sedesie i karmi dziecko. Na poważnie pokazuje kołtun po to by wybrać genialne
          rozwiązanie znaczy przykryć kołtun czapką itd. Głupia jakaś, z depresją, fleja i brudas. Jakby stado teściowych weszło na inspekcję do domu młodej synowej. A przecież dom kobiece królestwo. Jak to makatki mówiły "dobra gospodyni dom przyjemnym czyni".
          Dla mnie to właśnie tzw. humor absurdalny. Ona się nabija z tej całej nabożności śliczności w prezentowaniu się na zewnątrz praktykowanej teraz w internecie na zdjęciach, a kiedyś w realu przez nasze teściowe i matki strojące się w lisy do kościoła i pucujące zawzięcie okna na wszystkie święta "bo co ludzie powiedzą".
          • jolie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 18:31
            Przecież to kreacja, która się dobrze klika, a nie luz i naturalność. W to, że Żebrowska ma ubaw z ludzi, którzy to komentują - nie wątpię.
            • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 18:47
              Ale taka kreacje wybrala, wiec wnioskuje, ze wlasnie takie ma poczucie humoru. Ile w tym dzis autentycznego luzu, to juz tylko ona sama wie. Stac by ja bylo, zeby sie w to nie bawic wink
              • jolie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:01
                Wybrała i wykorzystuje do tego dzieci. Obsmianiem tego nie obroni.
                • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:06
                  Dla mnie to inny temat, obejmujacy wszystkich celebrytow, ktorzy dzieci pokazuja na insta i nie ma nic wspolnego z koltunem. Btw nijt chyba nie przebije kupy Allana Krupy- a czy dzieciakowi konkretnie to w zyciu zaszkodzilo? Chyba nie bardzo.
                  • jolie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:11
                    W przypadku tego zdjęcia to nie do końca inny temat, bo pokazuje dziecko. Dla mnie to duży zgrzyt, taki rewers mamusiek, które w USA malują czterolatki i każą im stepować na wyborach małej miss. Alan w kupie był w internecie? Czy tylko w "Fakcie"? Nie pamiętam już.
                    • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:15
                      Byl wszedzie wtedy. Jak go widze, to juz zawsze mam to zdjecie przed oczami.
                • nenia1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:07
                  jolie napisała:

> Wybrała i wykorzystuje do tego dzieci. Obsmianiem tego nie obroni.

ojej ojej to szlachetne bronienie cudzych dzieci. A wystarczy po prostu nie klikać.
                  • jolie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:14
                    Szczerze? Mam w nosie ją i jej dzieci. Stwierdzam fakt. Co do klikania - zgoda.
                    • nenia1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:24
                      No właśnie, fajnie że przynajmniej szczerze. Serio. Sądzę, że zdecydowana większość ma te dzieci w nosie, ale to często stosowany mechanizm, ubrać w coś "wartościowego" własną potrzebę pojechania sobie po kimś. A i tak najpewniej dzieciom nic z tego nie będzie, ich rzeczywistość toczy się bardziej w świecie wirtualnym gdzie liczą się głównie popularność, zasięgi i klikalność a nie czy ktoś ma coś sensownego do powiedzenia, wyczesane włosy i czysto w każdym kącie.
                      • jolie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:32
                        Jakie 'pojechanie po kimś'? Rozbawiło mnie robienie z niej drugiego Monty Pythona. Ale przyznam, że robienie z niej filozofki - lustra dla kołtuńskiej gawiedzi bawi mnie bardziej.
                        • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:43
                          Filozofka to przesada, ale lustro dla koltunstwa akurat jej wyszlo. I nie pierwszy raz, z tego co kojarze.
                          • black.emma Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 10:50
                            frntta666 napisała:

> Filozofka to przesada, ale lustro dla koltunstwa akurat jej wyszlo. I nie pierw
                            > szy raz, z tego co kojarze.
                            Bo ja wiem? Słaba prowokacja. Moim zdaniem ona po prostu nie ma nic ciekawszego do zaoferowania poza publikowaniem własnej dudy i kołtuna dziecka. Nuda.
                            • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 10:55
                              Slaba? Przeciez sie klika i nawet watki na emamie powstaja tongue_out Dla mnie akurat to, co ona wydobywa z ludzi ta swoja duda i tym koltunem dziecka jest ciekawe, choc straszne.
                              • black.emma Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 11:01
                                Cóż takiego wydobywa?
                                Dla mnie straszne jest zarabianie na dzieciach, ośmieszanie ich i publikowanie treści bez ich zgody.
                                • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 11:14
                                  No jak nie widzisz, co wydobywa, (chocby i w tym watku), to ja ci tego nie rozrysuje, sorry wink
                                  • black.emma Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 11:17
                                    A szkoda bo za cholerę nie rozumiem tej nowej mody na robienie kariery na plecach własnych dzieci 😊
                                    A ze ematki krytykują kołtun… No cóż, widzę, że ostatnio dbanie o dzieci stało się strasznym obciachem. Nie kupuję tego.
                                    • frntta666 Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 11:25
                                      Przeczytaj jeszcze raz dyskusje, zwlaszcza miedzy gruu a szmytka. Dla jednego dbaniem bedzie walka z koltunem, dla drugiego pozwolenie na chwilowy koltun w imie komfortu dziecka. Ale: ja bezdzietna i naprawde mi sue nie chce akurat na ten temat rozmawiac. Duzo tego w tym watku, wystarczy wink
                                      • black.emma Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 11:46
                                        Ok, rzeczywiście szkoda strzępić języka nad laska, która nie umie żyć bez prezentowania kołtuna u dziecka na insta. 😊 Ciekawe co by zrobiła bez netu, czy pamiętałaby o oddychaniu?
                              • po_godzinach_1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 11:11
                                frntta666 napisała:

> Dla mnie akurat t
                                > o, co ona wydobywa z ludzi ta swoja duda i tym koltunem dziecka jest ciekawe, c
                                > hoc straszne.

Dla mnie też.
                        • nenia1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 20:11
                          jolie napisała:

> Jakie 'pojechanie po kimś'? Rozbawiło mnie robienie z niej drugiego Monty Pytho
                          > na. Ale przyznam, że robienie z niej filozofki - lustra dla kołtuńskiej gawiedz
                          > i bawi mnie bardziej.

e tam, jak zwykle forumowa przesada. Humor absurdalny nie jest zastrzeżony wyłącznie do Monty Pythona czy z polskiego podwórka do Mumio i pisanie o nim nie znaczy porównania Aleksandry do Johna Cleese. Pewnie zresztą doskonale o tym wiesz. Ale na forum jest taka dziwna moda przekręcania i sprowadzania cudzych wypowiedzi do absurdu i w następstwie rozbawienia z tego co się samemu przekręciło, a czego autor nie powiedział big_grin
                          • jolie Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 20:52
                            Nie, zwyczajny skrót myślowy albo hiperbola. Raczej schlebiająca niż ubliżająca Żebrowskiej.
            • nenia1 Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 19:11
              No skoro piszę, że sobie robi jaja to nie sugerują równocześnie, że to jej codzienność i postawa życiowa. Zdjęcia to zawsze jakiś element kreacji. A pisząc "dla mnie luz" miałam nie ją, a siebie na myśli, to nie czuję patrząc na jej zdjęcia co tu wywołuje aż takie emocje i potrzebę komentowania czy oburzania się.
          • figa_z_makiem99 Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 13:47
            Żebrowska obrała sobie jako target karyny, nie ma nic sensownego do pokazania i powiedzenia, więc pokazuje balagan, flejowatosc i nierozgarniętą minę. I to chwyta w pewnych kręgach. Ma duże możliwości ale nie potrafi ich wykorzystać, nawet gdy będzie miała coś sensownego do powiedzenia, nikt nie weźmie tego na serio. Wg mnie to nieszczęśliwa kobieta z depresją, wpakowała się szybko w pieluchy i ograniczyła. Kontr przykład to żona Pazury, on pokazuje ją z jak najlepszej strony, obydwoje uśmiechnięci, też mają dzieci. Żebrowski przy Pazurze wygląda jak dziadek. Podobne porównanie Chylinska i Nosowska, Chylinska nad sobą pracuje, wybrala faceta, który o nią dba, tworzy, pracuje, uśmiechnięta i zadowolona. Nosowska zapuszczona, w namiotach, rozmemlana i pajacuje, mąż alkoholik I zdradzacz, a ona zdobywa rozgłos na parodiowaniu 20 latek z wątpliwych kręgów. Każdy orze jak potrafi, gdy ktoś nie lubi siebie I swojego życia, nie będzie potrafil się szczerze uśmiechnąć, będzie udawal, szokował i szczuł, a ludzie i tak rozpoznają nieszczerosc.
            • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 14:14
              Jej targetem jesteś ty, będziesz czuła wyższość na widok jej bałaganu i chwaliła te celebrytki, które się pokazują na wymuskanych zdjęciach. Będziesz poświęcać na to czas i energię, jakby było na co.
              • figa_z_makiem99 Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 15:03
                Pudlo ardzuna, nie obserwuję celebrytów i nie nabijam im kabzy, nie rozumiem popularności tego typu rozrywek wśród młodego pokolenia. Przeglądam czasami pudelka do porannej kawy, tak jak słucham radia vox w samochodzie. Lubię wiedzieć co w trawie piszczy.
                • ardzuna Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 20:08
                  figa_z_makiem99 napisała:

> Pudlo ardzuna, nie obserwuję celebrytów i nie nabijam im kabzy,

Nie szkodzi, ale pożądaną reakcję wykazałaś i nawet jeśli nie będziesz jej obserwować, to nakręcasz jej popularność takimi komentarzami.
      • afro.ninja Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 07:50
        Ja się nie oburzam, tylko, tutaj może być po prostu niechęć do czesania, a nie wina włosów. Moje dziecko ma problem z pójściem do fryzjera, ale nie ma dlugich włosów. Nawet minimalne sklejenie włosów i przejechanie szczotką po glowie, wywołuje krzyk.
        O scinaniu na zapałkę można zapomniec, a większość chłopców ma takie króciutkie fryzury.
        • mandre_polo Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 08:26
          Może mieć nadwrażliwość na dotyk, odgłosy narzędzi. Niestety szarpanie i pouczanie małych dzieci bywa dość często stosowane przez fryzjerów
          • afro.ninja Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 08:58
            Ale myśmy zawsze trafiali do takich lagodnych fryzjerów. Co ciekawe na początku fryzjer mu nie przeszkadzał. Czesanie też.

• mandre_polo Re: Żebrowska i kołtun na insta 11.07.23, 15:26
              Poobserwować czy to nie nadwrażliwość, może w innych obszarach również
    • dwa_kubki_herbaty Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 15:15
      Do rozczesania bez duzych strat.
      Wystarczy odzywka do włosów kręconych i 15 min roboty.
    • bei Re: Żebrowska i kołtun na insta 08.07.23, 16:02
      Dobra szczotka i odżywka i można to szybko rozczesać, aby tylko dziecko chciało posiedzieć spokojnie przez chwilę. Mój najmłodszy ma włosy cienkie, delikatne jak jedwab, jak u malutkiego dziecka , i wystarczyła noc, by w czasie tarcia włosów o poduszkę uzyskać b podobny efekt. Naprawdę, to nie musi być zaniedbanie.
      Po pierwszym takim doświadczeniu zaczęliśmy stosować kosmetyki- olej do włosów, odżywki by zmniejszyć szansę na powtórkę takiego efektu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka