12.07.23, 09:33
Witam, dzisiaj będę pierwszy raz w Auchan, co tam warto kupić, są jakieś przeceny, fajne promocje???
Obserwuj wątek
    • iwles Re: Auchan 12.07.23, 09:39

A co chcesz kupić?
      Telewizor, namiot, czy cukier?
      • stasi1 Re: Auchan 12.07.23, 10:35
        Kwestia tego co będzie warto kupić. Jeśli telewizor to kupi telewizor, jeśli jogurt, to jogurt
        • milva24 Re: Auchan 12.07.23, 10:42
          big_grin
        • jednoraz0w0 Re: Auchan 12.07.23, 15:22
          Może tez pojąć po jogurt ale spodoba jej się telewizor w promocji i weźmie go zamiast jogurtu.
          • stasi1 Re: Auchan 29.07.23, 12:48
            Nie, ona nie wiedziała co warto kupić, chciała od nas sie dowiedzieć co. Jeśli była fajna promocja na telewizor to go kupiła. Nie szła za jakąś konkretną potrzebą
    • kropkaa Re: Auchan 12.07.23, 09:40
      Pójdziesz, to zobaczysz.
    • mama-ola Re: Auchan 12.07.23, 09:45
      Pierwszy raz w Auchan! Nadejszła wiekopomna chwila! Ubierz się ładnie.
      • asiaiwona_1 Re: Auchan 12.07.23, 09:47
        Bierz wentylator. Jest w promocji
        www.auchan.pl/pl/gazetki
    • iwoniaw Re: Auchan 12.07.23, 09:52
      Odkąd półtora roku temu nałożyłam prywatne sankcje na ten przybytek, już niemal zapomnialam, że istnieje 😀 I pomysleć, ze kiedys tam co tydzień robiłam zakupy 😀
      • alex_vause35 Re: Auchan 12.07.23, 11:06
        Ja tak samo i jakoś żyję bez tego wielkiego, upierdliwego sklepu do tej pory!
      • chococaffe Re: Auchan 12.07.23, 11:46
        Podobnie (z tym, że zakupy robiłam rzadziej niż raz na tydzień - "wszystkie" sklepy mam w mniej więcej tej samej odległosci, więc korzystałam ze wszystkich, ale Auchan wypadł z tej grupy z wiaodmych powodów)
      • koko8 Re: Auchan 12.07.23, 12:26
        Też. Nawet zapomniałam o istnieniu tego przybytku, nadal sponsorują ruską armię?
        • bezatu2023 Re: Auchan 12.07.23, 12:58
          Nie wiem czy sponsorują, wiem, że kupują Ukraińcy, wśród personelu przeważają Ukraińcy i pod drzwiami owinięci w ukraińską flagę młodzi ludzie ze wschodnim akcentem zbierają na Ukrainę więc im to nie przeszkadza. Kupuję w Auchan bo mam niedaleko głównie chemię, papier toaletowy, cukier, przyprawy, ziemię do kwiatów, papier do drukarki, itd.
          Nie kupuję mąki, płatków, nabiału, nie kupuję w żadnym razie węlin i mięsa, warzyw, owoców ( prócz południowych i w puszkach).
          Na szczęscie mamy wolny wybór.
          • koko8 Re: Auchan 12.07.23, 13:18
            Niech sobie w Auchan Ukraińcy kupują, na zdrowie. Ja nie muszę, nie ma u tych ruskich onuc ani jednego poroduktu, którego nie byłoby w innym markecie.
            • bezatu2023 Re: Auchan 12.07.23, 15:35
              Ale w ten sposób popierają agresora jeśli trzymać się tej narracji.
              • koko8 Re: Auchan 12.07.23, 15:49
                Wiec nie wiem, czemu podpięlaś się pod moj wpis, nie jestem Ukrainką. I nie będę w imieniu Ukraińców z tobą dyskutować.
                Nie ciekawią mnie również twoje konsumenckie wybory.
                • bezatu2023 Re: Auchan 12.07.23, 18:06
                  Wypowiedziałam się w wątku. Wolno?
                  • koko8 Re: Auchan 12.07.23, 18:47
                    Wolno, sugeruję ogarnięcie drzewka. Albo wątku. Albo tematu in genere.
      • gama2003 Re: Auchan 12.07.23, 12:31
        Mam to samo.
        A przynosili mi do domu pod drzwi. Wygodnie było.

Nie żałuję.
      • armamagedon Re: Auchan 12.07.23, 13:05
        Takoż i ja. Nadal na liście hańby.
        • ardzuna Re: Auchan 30.07.23, 02:02
          Ja też omijam szerokim łukiem.
    • ga-ti Re: Auchan 12.07.23, 10:20
      Marki własnej (z ptaszkiem) chyba nie kupuję wcale, może jakieś waciki kosmetyczne, ale ogólnie są takie se.
      Za to kosmetyki, chemia czasem są w dobrych cenach. Zabawki, gry, puzzle. Fajne mają "ciastoliny" tanie. Wyprawkę do szkoły kupuję (choć nie najtańsze artykuły, bo sa kiepskie), plecak szkolny, ale markowy, przetrwał bez uszczerbku. Ubrania to loteria, jakieś koszulki dla dziecka, które szybko wyrasta ok, np. kupiłam dziecku buty sportowe do szkoły, leciutkie, wygodne i po roku właściwie wcale nie są zniszczone, a w majtkach po pierwszym praniu popruły się gumki. Klapki typu "kroksy" były po 30 zł i śmierdziały gumą, a w pepko po 20 i śmierdzą mniej smile Fajne są różne pierdółki dekoracyjne świąteczne, czasem tanie sztuczne kwiaty (na cmentarz kupuję). Dziecko me lubi dział ogrodniczy.
      Spożywkę kupuję rzadko.
      Ogólnie jak w każdym chyba markecie, są rzeczy lepsze i gorsze, zdarzają się dobre promocje.
      • jahelena Re: Auchan 12.07.23, 10:26
        Mają nawet niezłe t-shirty, szorty, bluzy dla młodych. Nic nadzwyczajnego ale tanie i wytrzymują 2-3 sezony. Kiedyś był FF w Tesco, tam mieli niedrogie ubrania w naprawdę dobrej jakości.
        • milva24 Re: Auchan 12.07.23, 10:42
          Też tęsknię za Tesco.
        • mava1 Re: Auchan 12.07.23, 11:10
          akurat beznadziejne. kiedyś kupiłam tam tshirt, taki do łażenia po domu. Fajny, wygodny, luźny. Po pierwszym praniu boczny szew zaczynał sie na brzuchu i skręcał pod pachę. Było to bardzo niekomfortowe w noszeniu bo bluzka jakby sie ciągneła i ciągle usiłowałam ja wyprostować. Drugiego prania nie doczekała bo wyrzuciłam dziada. Kiedys cos tam jeszcze kupiłam (tylko do łażenia w domu) z podobnym efektem.
          Od tej pory żadnych ciuchów tam nie kupuję, chińszczyzna najgorszej jakości.
          Kupuje wyłącznie spozywke, produkty takie wszędzie bo masło, serek, mleko itd marki X jest we wszystkich marketach, z tym że w auchan tańsze, z reguły.
          W zasadzie zawsze kupuje tylko to, co jest dostepne we wszystkich marketach, z tym że w auchan mozna liczyc na nieco nizsze ceny.
          Do produktów przemysłowych mam duży dystans.
          jesli chodzi o samo auchan to "sankcji" szybko sie wyzbyłam, kiedy zauważyłam, że w co drugiej kasie siedzi osoba z Ukrainy, a i samych klientów z UK jest tam całkiem sporo. Skoro samym ukraincom to nie przeszkadza to dlaczego mnie ma przeszkadzać?
          Tym bardziej, ze jest to jedyny duzy market w dzielnicy, od kiedy zlikwidowano mi tesco.
          Wole auchan od wszędobylskich żabek ojca rydzyka, z wywidowanymi pod niebo (chyba dlatego ze rydzykowe) cenami.
          • kk345 Re: Auchan 12.07.23, 13:05
            >Wole auchan od wszędobylskich żabek ojca rydzyka, z wywidowanymi pod niebo (chyba dlatego ze rydzykowe) cenami.

Widzę, że ta plotka trzyma się w narodzie mocno. Pytanie, czy Luksemburczycy z CVC Capital Partners wiedzą, ze Rydzyk im Żabki w tajemnicy podkupił?
            • iwoniaw Re: Auchan 12.07.23, 13:20
              Gdzie żabka gdzie auchan? Przecież to są zupelnie inne typy sklepów.
              • kk345 Re: Auchan 12.07.23, 14:21
                Ale czy ty na pewno mnie to powinnaś tłumaczyć? Przeczytaj może post, na który odpowiadam
              • mava1 Re: Auchan 12.07.23, 14:54
                wyjaśniam dla niekumatych. Auchan, duzy market, jedyny w dzielnicy.
                Żabki sa na kazdym rogu ulicy więc jak ktos nie chce jechać do auchan, w alternatywie ma duzą sieć Żabek. W mojej najblizszej okolicy jest chyba 10.
                Niczego innego nie ma bo pomniejsze sklepiki, padły. Dzieki radosnej działalnosci pisu.
                • angazetka Re: Auchan 12.07.23, 15:15
                  Gdzie ty mieszkasz, że takie cudo: albo wielki sklep, albo Żabka?
                  • mava1 Re: Auchan 12.07.23, 15:21
                    w Warszawie, jak najbardziej
                  • jakis.login Re: Auchan 12.07.23, 15:48
                    angazetka napisała:

> Gdzie ty mieszkasz, że takie cudo: albo wielki sklep, albo Żabka?

Przecież Auchan nie musi być wielki, są tez mniejsze.
                    • angazetka Re: Auchan 12.07.23, 16:10
                      "Duży market, jedyny w okolicy", napisała Mava.
                      • iwoniaw Re: Auchan 12.07.23, 16:37
                        angazetka napisała:

> "Duży market, jedyny w okolicy", napisała Mava.
                        >

Po czym okazuje się, że to w Warszawie 😉
            • mava1 Re: Auchan 12.07.23, 15:20
              >Widzę, że ta plotka trzyma się w narodzie mocno

w kazdej plotce jest troche (albo wiecej) prawdy
              Amerykański fundusz inwestycyjny CVC Capital Partners (należy do niego sieć sklepów Żabka) podpisał umowę o współpracy z o. Tadeuszem Rydzykiem

Co łączy Rydzyka, Macierewicza, Żabkę...CVC: Tylko u Rydzyka można się spotkać z władzą..
        • ga-ti Re: Auchan 12.07.23, 11:25
          Tak, FF w Tesco (wtedy miałam przedszkolaka) były bardzo ok, do tego fajne kolorki, wzorki, można było kupić kilka koszulek i spodenek i bluzę i fajnie razem miksować tworząc przyjemne wizualnie zestawy smile
    • jdylag75 Re: Auchan 12.07.23, 11:09
      Musztardę słowacką, tylko tam bywa, bierz od razu kilka.
      • jahelena Re: Auchan 12.07.23, 13:03
        Jest non stop w Leclercu. Plnotucna Horcica. Chociaż nie wiem co z niej nadzwyczajnego.

jdylag75 napisała:

> Musztardę słowacką, tylko tam bywa, bierz od razu kilka.
        • jdylag75 Re: Auchan 12.07.23, 16:16
          Jak się ma Leclerca to ok można tam kupować.
    • bazia_morska Re: Auchan 12.07.23, 11:14
      Przecież z Rosji się nie wycofali.
    • pyza-wedrowniczka Re: Auchan 12.07.23, 11:16
      Ja uwielbiam ih tarty z kremem i owocami.
      A poza tym tam jak w każdym innym markecie
      • stokrotka00000 Re: Auchan 12.07.23, 13:08
        Te na gotowych ciastach obok pieczywa?
        • pyza-wedrowniczka Re: Auchan 12.07.23, 15:27
          Tak, te: https://ecomplmvpprodwebblob0.blob.core.windows.net/zakupymvp/cache/product_list/product/41842059/01.jpg.webp https://img.offers-cdn.net/assets/uploads/offers/pl/23894131/tarta-wieloowocowa-large.jpeg
    • zalamana_50 Re: Auchan 12.07.23, 11:17
      Poszukaj gazetkę i będzie wszystko wiadomo o promocjach
    • clio_yaga Re: Auchan 12.07.23, 11:59
      Ja kupuję np. mydło marsylskie w sprayu, lepiej się tym sprząta niż chemią.
    • princy-mincy Re: Auchan 12.07.23, 13:07
      Az spojrzalam na date watku.
      Market jak kazdy inny, kup to co akurat w promocji- sprawdz gazetke.
      Osobiscie unikam od 1,5 roku choc kiedys jezdzilam na zakupy regularnie (duzy wybor produktow bezglutenowych mojej ulubionej firmy).
    • mondaymorning1987 Re: Auchan 12.07.23, 15:00
      Marketing szeptany?
    • aga_sama Re: Auchan 12.07.23, 15:23
      nic
      nic nie warto tam kupić
    • rzepicha-piastowa Re: Auchan 12.07.23, 15:52
      Gazeta testuje both na forum? Interesting…
    • taje Re: Auchan 12.07.23, 16:19
      Nie byłam ani razu od półtora roku. Celowo.
    • danaide2.0 Re: Auchan 29.07.23, 13:05
      Warto kupić tylko to, co niezbędne, a czego nie można w dobrej cenie dostać gdzie indziej. W miarę możliwości bojkotuję Auchana. Dziecko poleca białą czekoladę Ritter z cynamonem.
      • mmoni Re: Auchan 30.07.23, 01:04
        Ritter Sport też handluje w Rosji.
    • deszczu_kropelka Re: Auchan 29.07.23, 17:43
      Przy okazji tego wątku muszę wyrazić uwielbienie dla rozwiązania zastosowanego w ubraniach InExtenso - metce przymocowanej za pomocą skrawka materiału, a nie wszytej bezpośrednio w odzież. Powinni za to dostać Nobla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka