Dodaj do ulubionych

Sytuacja w sieciowce

15.07.23, 21:19
Robiłam dziś zakupy w sieciówce, kupowałam kilka rzeczy - w tym jedną bez klipsa zabezpieczającego (drobiazg - biżuteria), za kilkanaście złotych. Pani spakowała mi wszystko do torby, zapłaciłam, przejechała torbą nad płytką rozmagnesowującą, wyszłam spokojnie ze sklepu. W domu zorientowałam się że nie doliczyła mi do rachunku tej biżuterii. Chcę podjechać i za tą rzecz zapłacić, tylko czytałam gdzieś że w takich przypadkach to gorzej dla sprzedawczyni, bo może ponieść negatywne konsekwencje tego że czegoś nie skasowała i lepiej zostawić to tak jak jest, a sklep wrzuci to w straty. Czy wiecie czy to prawda? Z jednej strony nie chciałabym dziewczynie narobić problemów, z drugiej głupio mi że za coś nie zapłaciłam (mogłam kontrolować to co kasuje).
Obserwuj wątek
    • zielonyjeziorak Re: Sytuacja w sieciowce 15.07.23, 21:25
      A skąd będzie wiadomo, która sprzedawczyni popełniła błąd?
      Wchodzisz do sklepu, podchodzisz do kasy, i płacisz.
      • koronka2012 Re: Sytuacja w sieciowce 15.07.23, 21:43
        Bo w sklepach z tego co widzę każdy loguje się do kasy swoją kartą?

Miałam podobną sytuację - mój sweterek leżał na ladzie I pani pakując mi go do torby zgarnęła przez pomyłkę jakiś szaliczek który był pod spodem. Jak się zorientowałam to oddałam przy najbliższej okazji - tyle że jak się okazało trafiłam na szefową, która… no cóż była mocno poirytowana… obawiam się że narobiłam dziewczynie problemów
    • extereso Re: Sytuacja w sieciowce 15.07.23, 21:29
      Chyba bym zadzwoniła czy blikiem mogę zapłacić.
    • borsuczyca.klusek Re: Sytuacja w sieciowce 15.07.23, 21:32
      Odpuściłabym
    • veryvery Re: Sytuacja w sieciowce 15.07.23, 23:28
      Pewnie zależy od konkretnego sklepu i kierowniczki czy sprzedawca będzie miał problemy, pracowałam wieki temu w duzej sieciowce, koleżanka też czegoś nie skasowała, klientka wróciła z tą rzeczą i nasza kierowniczka doceniając jej uczciwość dała jej 50% rabatu na tę rzecz a koleżanka, która popelnila ten błąd żadnych zlych konsekwencji oczywiście nie poniosła i nikt nie kwasił z tego powodu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka