zerlinda 21.07.23, 15:13 Może ktoś polecić dobry grzebień do włosów? Włosy bardzo grube, długie, jest ich dużo i się lekko kręcą. Szczotkę mam, chodzi mi o grzebień. Dla dziecka, o ile to może mieć znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliszka25 Re: Grzebień do włosów 21.07.23, 15:35 Polecam grzebień w tym stylu. Dobrze rozczesuje, wygodnie się go trzyma. Mój, ten konkretny, jest tytanowy, trochę cięższy, ale dobrze leży w dłoni, jest bardzo wytrzymały - spadł mi już wiele razy na płytki w łazience i nie ma na nim najmniejszego zarysowania, a dodatkowo nie strzępi i nie elektryzuje włosów. Chyba najlepszy grzebień, jaki do tej pory miałam. Firmy nie podam, bo nie ma żadnego logo, a kupiony już dawno i nie pamiętam. Bardzo dobre są też grzebienie drewniane, ale pod warunkiem, że są w całości wykonane z jednego kawałka drewna. Miałam taki wiele lat, kupiony daaawno temu w rossmannie, ale zgubiłam na wyjeździe. Potem kupiłam sobie jakiś drogi markowy za miliony monet, podobno z jakiegoś super hiper dobrego drewna, ale właśnie nie był z jednego kawałka. Jeden upadek do zlewu w łazience spowodował, że rozpadł się na części pierwsze i nie nadawał się do użytku. Ten tytanowy kosztował w sumie niewiele, a jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Grzebień do włosów 21.07.23, 15:41 Używam tylko Hercules a, mam takie same włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Grzebień do włosów 21.07.23, 15:43 Ja mogę polecic grzebień z kosci bawolej. - nie do wiary jaka to roznica Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Grzebień do włosów 21.07.23, 18:46 Generalnie to musi mieć szeroko rozstawione i obłe kolce i najlepiej, jakby był napis, że szlifowany ręcznie. Ja mam mało włosów, więc u mnie tylko grzebień wchodzi w rachubę, ale córka ma właśnie taki szeroki i szlifowany ręcznie, nie wiem, skąd i fakt, jest różnica dla włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
presens Re: Grzebień do włosów 21.07.23, 20:57 Grzebień do czesania Hercules Sagemann - ten sobie kup, jest super Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Grzebień do włosów 21.07.23, 21:16 wazne zeby wlosow nie elektryzowal, poszukaj w markach fryzjerskich np jaguar czy babyliss Odpowiedz Link Zgłoś