Dodaj do ulubionych

Legoland Dania

23.07.23, 08:38
Ktoś by ostatnio?
Jakieś rady ? Gdzie zjeść jak rozłożyć zwiedzanie parku?
Będziemy mieli 1 pełny dzień
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Legoland Dania 23.07.23, 08:40
      Byliśmy kilka lat temu. Nie mam wielu rad ale na pewno warto przyjść już kilka minut przed otwarciem. I od razu (o ile macie dzieci w odpowiednim wieku) zapisać się na samochodziki bo potem już będzie zajęte.
      • svejjeefee Re: Legoland Dania 22.10.24, 10:47
        Byłem w Legolandzie i żal mi było wychodzić. Zabawa przednia smile Z dzieciakami warto jest tam wybrać się specjalnie, właśnie żeby zobaczyć królestwo klocków.

Wykupuje się całodzienną wejściówkę - tiqets.tp.st/f2kNFiAi owszem trochę kosztuje, ale na miejscy nie martwimy się już praktycznie o nic. (poza zakupami typu jedzenie, picie i pamiątki) wszelkie atrakcje stoją dla nas otworem smile

Oprócz świetnych budowli z klocków, jest kino z fajnymi krótkimi filmami 4D (!) smile atrakce charakterystyczne dla parku rozrywki (kolejki, zjeżdżalnie, pontony itp), można walczyć na statkach piratów polewając się wodą, a nawet zaprogramować ramię robota, które następnie będzie wyczyniać przeróżne ewolucje z nami na pokładzie.

Raj dla dzieciaków. Zarówno dla tych małych, jak i tych już całkiem dorosłych
    • szara.myszka.555 Re: Legoland Dania 23.07.23, 08:44
      Zjeść można na miejscu (drogawo), lub przynieść własne żarcie, są stoły piknikowe. Warto kupić ichniejszą butelkę na napoje, bo potem można ją napełniać cały dzień - a stacji z napojami jest bardzo wiele.

Warto ściągnąć aplikacje parku na telefon, bo można na bieżąco sprawdzać długość kolejek na poszczególne atrakcje.

Jak rozłożyć zwiedzanie - to zależy co lubicie i co chcecie zobaczyć. Największe rollercoastery mają najkrótsze kolejki na samym początku oraz na godzinę przed zamknięciem parku.
    • szeptucha.z.malucha Re: Legoland Dania 23.07.23, 08:49
      O Lego House warto pamietać - jest w innej lokalizacji i zdaje się, ze potrzeba oddzielnego biletu. Tam jest restauracja "obsługiwana" przez ludziki Legowink
      • szara.myszka.555 Re: Legoland Dania 23.07.23, 09:02
        Jeśli autorka ma jeden dzień, to nie ma szans by zwiedzić oba obiekty, tym bardziej, że nie są obok siebie.

My mieliśmy dwa dni na Legoland i jeden dzień na LEGO house - i było akurat. Ale w jeden dzień, to nie ma sensu.

• szeptucha.z.malucha Re: Legoland Dania 23.07.23, 09:12
        A to tak.
    • conena Re: Legoland Dania 23.07.23, 08:50
      Ja byłam w tym tygodniu 🙂
      Ludzi bardzo dużo. Bramki otwierają o 10, warto byc wcześniej żeby nie stać w kolejce do wejścia. Szczególnie jak masz tylko jeden dzień, to szkoda czasu. Przygotuj się psychicznie na kolejki do atrakcji, czasami trzeba stać 45 minut do 7minutowej atrakcji. Trening cierpliwości.
      Jedzenie możesz kupić na miejscu, dla czteroosobowej rodziny Family Bufet (eat all you can) kosztuje ok 460 zł.
      Można iść na pizzę, meksykańskie lub jakieś inne hotdogi, koszt wychodzi mniej więcej taki sam. Możesz przynieść swój prowiant i jeść przy stoliczkach.
      Dodatkowo płatne atrakcje to szkółka jazdy Hyiundaya i fotografie jak wrzeszczysz na kolejkach. Szkółka chyba 65 dkk, fotografie 100 dkk pojedyncza lub 200 dkk jakiś pakiet, ale my nie kupowaliśmy.

Jeden dzień to za mało, przez te durne kolejki. Wiec w zależności co lubicie, czy kolejki górskie czy coś spokojniejszego to na to poluj. My byliśmy dwa dni i wszystkiego nie zaliczyliśmy, ale np. najbardziej hardcorową kolejkę świadomie odpuściliśmy.

Ogólnie fajnie, mimo kolejek, moje dzieciaki zachwycone, małżonek fan Lego też.
      • krisdevalnor Re: Legoland Dania 23.07.23, 08:57
        Planujemy pojechac pod koniec września żeby uniknąć kolejek. Czy to dobry pomysł?
        • szara.myszka.555 Re: Legoland Dania 23.07.23, 09:04
          Wrzesień do dobry pomysł, my byliśmy w czerwcu i kolejki były max. 10-15 minut - i to tylko do tych największych atrakcji.
          • enia17 Re: Legoland Dania 23.07.23, 09:10
            A jest opcja kupić droższy bilet żeby omijać kolejki?
            Bylo coś takiego w Legoland UK tutaj nie widzę na stronce
            • fotokasia Re: Legoland Dania 23.07.23, 09:33
              My nie sprawdzaliśmy takiej opcji, bo, jak pisałam, nie było w ogóle kolejek (tylko poustawiane barierki, które pewnie w sezonie miały regulować kierunek stania). Ale chyba bym rozważyła taką opcję, gdybym jechała w pełnym szczycie.
              • fotokasia Re: Legoland Dania 23.07.23, 09:33
                A, nie do mnie było pytanie.
            • szara.myszka.555 Re: Legoland Dania 23.07.23, 09:43
              Jest opcja "reserve & ride", 300 koron (180 złotych) za możliwość rezerwacji konkretnej godziny na daną atrakcję, 800 koron (480 złotych - sic!) za kolejkę szybszą o 90%. Cena za osobę. Według mnie nie warto.

www.legoland.dk/en/tickets-passes/extras/
              • enia17 Re: Legoland Dania 23.07.23, 09:51
                No ale jak mamy przestać w kolejkach to chyba warto?
                Będziemy w niedziele
                A czy ktoś wie czy jest gdzie przechować nieduży bagaż plecak
                • enia17 Re: Legoland Dania 23.07.23, 09:53
                  Nie widzę opcji ' skip the line"
                  Jest tylko faktycznie że można zarezerwować okreslona atrakcje na okreslona godzinę
                  • szara.myszka.555 Re: Legoland Dania 23.07.23, 10:13
                    Kupując bilet, wyświetlają się dodatkowe opcje.
                    • enia17 Re: Legoland Dania 23.07.23, 10:14
                      Dzieki myszka smile

• szara.myszka.555 Re: Legoland Dania 23.07.23, 10:15
                  "A czy ktoś wie czy jest gdzie przechować nieduży bagaż plecak"

Są szafki do wynajęcia za hajs, ale nie polecam, bo są na wejściu parku - i jak coś z niego potrzebujesz, to musisz się wracać przez cały park. Ale jeśli nie planujesz z niego korzystać, to jak najbardziej szafka ma sens. Płaci się w automacie koło szafek.

Mniejsze plecaki/torebki na żarcie etc., można nosić ze sobą i zostawiać koło obsługi tuż przed wejściem na daną atrakcję. Oczywiście, na własne ryzyko, ale wg. mnie jest bezpiecznie.
            • conena Re: Legoland Dania 23.07.23, 10:52
              enia17 napisała:

> A jest opcja kupić droższy bilet żeby omijać kolejki?
              > Bylo coś takiego w Legoland UK tutaj nie widzę na stronce

Tak, jest taka opcja, ale ceny nie pamietam.
        • fotokasia Re: Legoland Dania 23.07.23, 09:07
          Ja byłam we wrześniu, chłodno było, ale bez deszczu. Zero kolejek przed atrakcjami, jeździliśmy na najfajniejszych, ile tylko chcieliśmy. Było super, ja nie jestem fanem ani lego ani parków rozrywki, a do Legolandu w Biluund pojechałabym jeszcze raz.
        • conena Re: Legoland Dania 23.07.23, 10:57
          krisdevalnor napisała:

> Planujemy pojechac pod koniec września żeby uniknąć kolejek. Czy to dobry pomys
          > ł?

Myślę, że to lepszy termin niż lipiec, ale nie byłam we wrześniu. Niestety jestem taka mądra dopiero teraz, po osobistym doświadczeniu Legolandu w lipcu 😉
    • ophelia78 Re: Legoland Dania 23.07.23, 09:54
      Jeden dzień to bardzo mało.
      Otwierają o 10 zamykają o 18 ale atrakcje są czynne do 17, potem tylko oglądanie i sklepy. Wkurzające to strasznie szczególnie latem, pogoda piękna, dzien długi a o 18 wypad....
      Wiec jeśli tylko macie taką możliwość to przedluzcoe chociaż o 1 dzien.
    • enia17 Re: Legoland Dania 23.07.23, 09:56
      Na necie widzę że od 10 do 20??
      • szara.myszka.555 Re: Legoland Dania 23.07.23, 10:11
        "Na necie widzę że od 10 do 20??"

Godziny otwarcia są zależne od sezonu, czasem również od dnia tygodnia.
      • conena Re: Legoland Dania 23.07.23, 10:55
        Do 19:45 wpuszczają na atrakcje.
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Legoland Dania 23.07.23, 11:49
      Wole niemiecki Legoland, ma opcje skip the Line, jest taniej, a ceny posiłków w jadłodajniach takie jak w Polsce. Noclegi również tańsze już w Danii
      • hermenegilda_zenia_is_back Re: Legoland Dania 23.07.23, 11:49
        Tańsze niż w Danii
    • pani.asma Re: Legoland Dania 22.10.24, 11:43
      Legoland jest zdecydowanie przereklamowane ale oczywiście trzeba zaliczyć natomiast ja polecam Nocleg w hotelu najlepiej w tym zamku bo to jest najlepsze coś co było na wyjeździe u mnie

Hotel jest 1 000 000 razy fajniejsze niż te wszystkie atrakcje parku razem wzięte

Pamiętajmy że legoland był czymś 30 lat temu kiedy nie było wypasionych placów zabaw a teraz ty wszystkie atrakcje to niemalże można znaleźć na nawet zwykłym blokowisku w Katowicach

Dlatego jak jedziemy to warto się szarpnąć na ten hotel Lego bo takiego czegoś nie ma nigdzie
      Można poczuć się jak księżniczka i książęta
    • zbytomia100 Re: Legoland Dania 22.10.24, 12:27
      Ten park jest strasznie maly, wiec po prostu non stop sunie sie w tlumie, okropne uczucie. Kolejki, ale to jest zmora wszystkich parkow. Bardzo uboga i mega droga oferta kulinarna. Stad zatrzesienie przenosnych lodowek. Jeszcze nigdy w parku rozrywki nie widzialam tylu ludzi z lodowkami, haha. Miejsc na piknik malutko no i oczywiscie w zgielku. Moim zdaniem najgorszy park w Europie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka