Dodaj do ulubionych

Pytanie o pogodę nad Bałtykiem

03.08.23, 14:18
Do osób, które w tym roku już tam były (lub są).
Jaka była pogoda w trakcie waszego pobytu?
Zacznę od siebie: byłam 4 dni.
Dwa dni były wręcz upalne i mogłam leżakować sobie na plaży, a pozostałe dwa dni lał deszcz.
A u Was?
Chcę trochę odczarować mit, że zawsze zimno i wieje smile
Obserwuj wątek
    • evening.vibes Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 14:21
      Mieszkam w Trójmiaście(technicznie nie Bałtyk) - od dwóch tygodni prawie codziennie pada, temp 18-22st. I tak zapowiadają się tak kolejne smile

Zawsze zimno i pada - nie. Przez większość czasu? TAK smile
    • jkl13 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 14:21
      Jak byłaś w czerwcu, to faktycznie mogłaś trafić na 2 upalne dni. Jak w lipcu, to sory, ale nie wierzę. Mieszkam nad Bałtykiem, w lipcu słoneczny (nie upalny!) był jeden dzień, poza tym leje cały czas.
      • carry.2 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 14:23
        Ostatni tydzień czerwca.
        • jkl13 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 14:24
          A, to tak. Czerwiec był fantastyczny, 3 tygodnie ciepła (nie upału) i słońca. A potem nastał lipiec...
          • miki.20105 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 14:37
            Potwierdzam, w czerwcu było super
      • aragorna71 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 17:54
        ja byłam 3 dni we Władysławowie w ostatni weekend, padali tylko wieczorem w sobotę, reszta słonecznie i ciepło, chociaż nie 30 stopni.
    • carry.2 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 14:22
      Dodam, że w dniu przyjazdu i w dniu wyjazdu, było bardzo słonecznie i gorąco. Co daje jednak przewagę ładnej pogodzie.
    • maggi9 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 14:39
      Byłam dwa tygodnie czerwiec/lipiec. I było wszystko. Kilka dni upału i słońca, ze 2 dni deszczu, trochę dni mieszanych, że rano słońce, potem chmury/lekki deszcz albo na odwrót. Chyba mi się trafiło w miarę bo potem to się już pogoda popsuła.
    • brenda_bee Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 17:13
      Byłam tydzień na Helu, koniec lipca.
      2 dni były mieszane jak w Bollywood, reszta bardzo ciepła, opalaliśmy i generalnie pełny plażing.
      Wieczory chłodne.
      • panna_lila Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 04.08.23, 13:57
        masz jakąś fajną miejscówkę na Helu, planuję wypad na kilka dnismile
        • brenda_bee Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 04.08.23, 22:53
          Jastarnia ale co kto lubi.
          • damartyn Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 04.08.23, 23:10
            Cały Hel piękny ale tak samo polecam Jastarnię.
    • lucadimontezemolo Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 17:19
      W niedzielę po południu ulewa, potem przyjemnie i ciepło. W poniedziałek słońce, ale bez upału. Wtorek cały dzień padało. Wczoraj więceĵ chmur niż słońca i wietrznie, fajna pogoda na plażowanie. Dziś do ok.15 słonce i cieplo, potem burza i ściana deszczu, teraz mała burza nr 2 i trochę pada.
    • no_name33 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 17:27
      Byłam końcówka czerwca, początek lipca - 4 dni. Upał i słońce. Lunęło jak już wyjeżdżaliśmy.
    • little_fish Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 17:39
      Byłam w czerwcu, cztery dni pięknej pogody. Teraz jadę za tydzień, zobaczymy...
    • towarzyszka_leila Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 17:58
      Dzisiaj w Rozewiu piorun uderzył w dwie osoby na plaży. Wicher taki, że mojej teściowej w domu urwało rolety z okien. Świetny moment na wątek, że nad Bałtykiem nie jest zawsze źle, bo akurat teraz jest tak fatalnie jak dawno nie było!
      • little_fish Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 19:36
        Raczej nie na plaży - nie uważali w szkole i schowali się pod drzewem.
    • zaczarowanyogrod Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 18:08
      Byłam 6 dni. Codziennie było co parę minut na zmianę zimno, ciepło, deszcz, słońce. Codziennie więc miałam ze sobą grubą bluzę i płaszcz przeciwdeszczowy taką jednorazówkę żeby miejsca nie zajmował. I tak ściągałam, zakladalam w kółko.Leżeć to nie, ale można było sobie posiedzieć i pochodzić. Ale dobrze było. Druga połowa lipca.
    • panna.nasturcja Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 19:27
      Byłam dwa tygodnie w czerwcu, w dwóch miejscach, była piękna pogoda przez cały czas.
      • damartyn Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 04.08.23, 20:19
        Ja też w czerwcu. Pólwysep Helski piękna pogoda.
    • leyla76 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 20:11
      Byłam 5 lat temu , jakos w lipcu i jakieś 4 dni. Był upał niesamowity .
      Teraz , po 5 ciu latach nie nad morzem ale na Mazurach. Jest zimno i pada. Chociaż dzisiaj lunelo dopiero wieczorem. Jutro mamy na Krutynia na kajaki jechac i chyba zrezygnuje, bo boje sie, ze zmarznę.
    • magata.d Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 03.08.23, 20:27
      Byłam 10 dni, do połowy lipca, płw. Helski. Była piękna pogoda, słonecznie, deszcz ze dwa razy chyba rano lub wieczorem. Co roku jestem tam na początku lipca i jest ok.
    • millli40 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 04.08.23, 13:41
      Pogoda od tygodnia jest dla wczasowiczów brzydka, deszcz i małe okna pogodowe. Caly czas praktycznie czerwona flaga, w czerwcu było bardzo gorąco, a cały lipiec nie zgadzał się kompletnie z żadną prognoza pogody, zresztą tak jest zwykle, tu jest inny mikroklimat, i było ciepło 22 stopnie i praktycznie deszcz tylko w nocy. I z doświadczenia powiem tak, jak ktoś kocha Bałtyk , nie budzi się nawet jak jest deszcz, tacy pasjonaci tu przyjeżdżają że sama jestem czasem pełna podziwu, peleryny i zwiedzają, spacerują , natomiast druga połowa to tacy co oczekują 30stopni nad Bałtykiem, na zamówienie, wodę 20 i zdziwieni i obrażeni na cały świat że to nie Morze Śródziemne.
      • evro44 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 04.08.23, 19:14
        Tia, pasjonaci... Kupili wczasy to jadą bo zapłacone. Nie wierzę bajkom, że ktoś lubi deszcz i zimną wodę w kraju gdzie 90% roku to deszcze, zimno, ciemno. Kochają Bałtyk? To czemu nie jeżdżą poza sezonem? Powiem Ci w tajemnicy, oni liczą na ładną pogodę a jak nie wychodzi to się dorabia teorię. Jeżdziłam długo tylko nad polskie morze ale zmęczyła mnie ta loteria pogodowa i odkąd zobaczyłam, że w innych miejscach nie muszę patrzyć w niebo tylko cieszyć się słońcem i ciepłą wodą.
        • little_fish Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 04.08.23, 19:30
          Ja na przykład nie mogę jechać poza sezonem. A Bałtyk kocham. Z tym, że nie wykupuję wczasów, jadę jak zanosi się na pogodę. W tym roku niestety termin narzucony przez okoliczności. Zobaczymy jak będzie.
          • carry.2 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 05.08.23, 08:12
            little_fish napisała:

> Z tym, że nie
            > wykupuję wczasów, jadę jak zanosi się na pogodę.

Gdzie nocujesz? W kamperze? Bo trzeba, jakiś zarezerwowany nocleg mieć, przynajmniej po przyjeździe.
            • little_fish Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 05.08.23, 09:20
              Nad Bałtyk w sezonie zawsze z przyczepą 😊
        • millli40 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 04.08.23, 19:35
          Mało wiesz, kto jeździ, dlatego cieszę się że coraz mniej takich ludzi przyjeżdża nad Bałtyk a wybierają wakacje za granicą.
          • millli40 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 04.08.23, 19:36
            To było podpięte oczywiście do evro.
          • evro44 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 05.08.23, 19:26
            do milli 40 : jeszcze napisz, że nie jestem patriotką bo nie kocham syfiatego Bałtyku i nadmorskiego folkloru. A siedż sobie za parawanem ile wlezie, mnie nic do tego. Napisałam tylko swoją opinię a tu zaraz napaść.
        • panna.nasturcja Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 05.08.23, 18:27
          Czyli nie jesteś w stanie wyjść poza własne ograniczenia i zobaczyć, że sa ludzie, którzy nie znoszą upałów, dla których ta „gwarantowana pogoda” w południowych krajach to jest pieklo na ziemi i którym nadbałtycka pogoda pasuje. Nie każdy i nie zawsze może jechać poza sezonem a na wczasach ostatni raz byłam jako dziecko. Jeżdżę, płacę w dniu przyjazdu, więc jak bym nie chciała to bym nie pojechała.
          • little_fish Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 05.08.23, 21:02
            "sa ludzie, którzy nie znoszą upałów, dla których ta „gwarantowana pogoda” w południowych krajach to jest pieklo na ziemi i którym nadbałtycka pogoda pasuje".
            To właśnie ja!
            Choć nie ukrywam, że wolałabym bez deszczu 😁
    • ichi51e Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 05.08.23, 08:38
      Akurat Lipiec i sierpień są miesiącami gdzie najwiecej pada. Taka specyfika regionu.
    • eglantine Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 05.08.23, 13:12
      W ten weekend Trójmiasto lepiej omijać.

trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,30045477,cyklon-zachariasz-uderzy-w-pomorze-gdansk-zwoluje-sztab-kryzysowy.html
    • wiosennedni5 Re: Pytanie o pogodę nad Bałtykiem 05.08.23, 17:42
      4 dni w Świnoujściu: 2 upalne, 1 wietrznie na plaży, ale ciepło, 1 dzień ciepły. Deszcz był jednego dnia, ale tylko rano. Byliśmy zadowoleni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka