Dodaj do ulubionych

Sklep Action? Kupujecie?

06.08.23, 07:11
Nigdy nie byłam a czytam, że mają coś rewelacyjnego do kabin prysznicowych. Być może to tylko marketing szeptany, ale może Wy też znacie i używacie a wiadomix jak ematka używa to musi być dobre.
Coś polecacie z tego sklepu czy omijać z daleka?
Obserwuj wątek
    • zanetka.x Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 07:25
      A mnie zastanawia jak oni dobierają asortyment do takiego sklepu? Jest tam dużo różnych rzeczy ze sobą niezwiązanych.
      • silenta Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:43
        A to tak jak w Pisie, dobierają ministrów i zarządy spółek Skarbu Państwa w ogóle nie związanych merytorycznie i wykształceniowo z pełnioną funkcją.
    • pyza-wedrowniczka Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 07:35
      Kupuję, ale akurat nie AGD. Dodatki do domu, filiżanki, talerzyki. I mam majtki i skarpetki stamtąd - polecam, nosze długo i nic się im nie dzieje
      • pyza-wedrowniczka Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 07:36
        Chciałam napisać, nie chemię. Nie wiem skąd to AGD, chyba dlatego ze jest zbyt rano
      • bombelek1 Re: Sklep Action? Kupujecie? 07.08.23, 23:18
        Ja też, kubki elle zakupiłam, skarpety bambusowe są ok, ręczniki do bani - kolor się sprał po kilku praniach.
        Zeszyty a4 są tanie, teczki na dokumenty.
        Vanish psikany super, doniczki jakieś czarne kupowałam, też ok.
        Z chemii, taki płyn niebieski do łazienki jest super
        A i odświeżacz powietrza lawendowy polecany przez youtuberki też ok
        • prenessa Re: Sklep Action? Kupujecie? 08.08.23, 16:38
          Bo ręczniki się kupuje hotel royal czy jakoś tak a nie te drugie no name. Te ala hotelowe są zajebiste!
          • shellyanna Re: Sklep Action? Kupujecie? 08.08.23, 16:43
            Potwierdzam smile uwielbiam. Zwłaszcza cenę smile używam również do celów powiedzmy zawodowych i nie niszczą się prane w 60 stopniach i suszone w suszarce.
            • szarmszejk123 Re: Sklep Action? Kupujecie? 08.08.23, 16:46
              One są nie do zdarcia. Pierwsze kupiłam 8 lat temu, jak się przeprowadziliśmy do NL i nadal są w świetnym stanie i tylko trochę sprane.
          • szarmszejk123 Re: Sklep Action? Kupujecie? 08.08.23, 16:44
            Tak, tylko te, inne są do dupy.
    • mid.week Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 07:53
      Kupuje. Chemia jak chemia, tansza niz w Rossmannie obok, spektakularnych efektow nie zauwazylam ale tez ich nie oczekiwalam.
    • ykke Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 07:59
      Lubię ten sklep. Do łazienek akurat kupiłam cos pieknie pachnącego, ale na silnym zakamienieniu nie probowałam.
      Kupuję artykuły plastyczne, bo mają rewelacyjne ceny i duży wybor, kosze, tace, świeczki czasem, jakieś naczynia do zapiekania, miseczki, szkło i orzechy.
    • szarmszejk123 Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 08:46
      Kupuję bardzo różne rzeczy, od posłania dla psa, przybory plastyczne dla córki,jakieś ciastoliny, puzzle, gry planszowe, ręczniki ( hotel royal, bardzo je lubię), majtki ( bawełniane bokserki Australian), bambusowe skarpetki, jakieś hantelki, gumy do ćwiczeń. po mix orzechów i oliwę smakową:p
      Chemię też, jest u mnie fajna linia eko do sprzątania.
      • bombelek1 Re: Sklep Action? Kupujecie? 07.08.23, 23:20
        A, gumy do ćwiczeń są ok całkiem.
    • asia-loi Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 08:53
      Od czasu do czasu zaglądam tam i coś kupię, bo tam jest sporo taniej. I widzę, że jest coraz więcej ludzi. Kupuję tam orzechy, chemię. Fajne miotełki do kurzu. Jak będę na emeryturze to będę zaglądać tam częściej. Bo niby nie mam daleko, ale inne sklepy mam bliżej. A na emeryturze będę miała dużo czasu 😀
    • heca7 Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 08:54
      Nigdy nie byłam bo nie go w mojej okolicy. Podobno są tam fajne zabawki dla zwierząt?
      • szarmszejk123 Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 09:07
        Z zabawkami dla zwierząt jest różnie, jedne nie do zdarcia, inne rozpadają się w rękach.
    • yannefer Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 09:18
      Duzo rzeczy tam kupuje.
      Ostatnio dzieciom zabawkowe deski windsurfingowe i okulary do pływania, świece na taras na komary, ozdoby, rzeczy plastyczne- to z takich sezonowych a że stałego asortymentu to chemia, orzechy i słodycze, świece, baterie
    • daniela34 Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 09:40
      Kupuję. Głównie rzeczy do robótek ręcznych matce rodzonej (welnę na wielgachną kapę na lóżķo), parasol plażowy, doniczkowych itp. Akurat chemii nie.
      • asia_i_p Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:58
        I nie skrzypi ta wełna? Nie potrafię ocenić po samym macaniu, czy będzie skrzypiało na szydełku czy nie.
        • daniela34 Re: Sklep Action? Kupujecie? 07.08.23, 23:23
          Nie skrzypi.
          • wiosennedni5 Re: Sklep Action? Kupujecie? 08.08.23, 11:36
            Jak się nauczyć? Na drutach. Córka chce.
            • daniela34 Re: Sklep Action? Kupujecie? 08.08.23, 11:39
              Nie mam pojęcia smile ja już całkowicie zapomniałam, co kiedykolwiek umiałam. Teoretycznie mam optymalne warunki, bo mam obok siebie druciarę w osobie matki, ale nie mam do tego cierpliwości. Mój ostatni szalik był tak krzywy, że porzuciłam go ostatecznie, matka wzięła i dokończyła, bo jej się podobało zestawienie kolorów.
              • szarmszejk123 Re: Sklep Action? Kupujecie? 08.08.23, 12:01
                Raz w życiu zrobiłam szalik na drutach. Z jednego końca miał 15 cm szerokości a z drugiego ze 40 :p
                Za to długi, że mumię by owinął🤣
    • krwawy.lolo Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 10:03
      Od wczoraj wiem, o czym mowa. W Auchanie pod Osową jest ten sklep. To magazyn najtańszej chińszczyzny. Niemniej trzeba przyznać, że nie śmierdzi tak, jak Komes w Bolszewie. Szukałem butów ogrodowych. Nie mają.
      • szarmszejk123 Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 10:09
        Chińszczyzny? U mnie jest sporo towaru produkowanego w Polsce 😂
        • krwawy.lolo Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 10:16
          Pod pojęciem chińszczyzny rozumiem najtańszy, plastikowy badziew, obojętnej proweniencji.
          • szarmszejk123 Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:21
            Bo ja wiem? Tam kupisz całą masę bardzo różnych rzeczy, również popularnych marek, tyle, że po prostu taniej. Nie widzę różnicy w Vanishu kupionym w action a tym kupionym w innym sklepie:p pasta do zębów Colgate też wydaje się taka sama :p
            "Plastikowy badziew" też jest, oczywiście, jak wszędzie , ale wcale bym nie powiedziała, że jakoś w nadmiarze 🤷
            Bywają bardzo fajne, drewniane zabawki dla młodszych dzieci.
            • krwawy.lolo Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:28
              Pambuk, szukałem ogrodowych laczków. Nie obejrzałem każdej półki. Zresztą nie przyszło by mi do głowy szukać np. płynu do czyszczenia kibla. Takie rzeczy kupuję np. w Netto, w Kauflandzie, w Aldiku ... Actiona w Niemczech nie widziałem. Z tej serii znam TEDI, ale w pobliżu nie mam.
              • szarmszejk123 Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:46
                Z "mojej" strony Niemiec jest, ale nie byłam, zadowala mnie ten holenderski:p
                Skoro nie obejrzałeś każdej półki nie bardzo się możesz wypowiadać o asortymencie, nieprawdaż?:p

Ps. Za dzieciaka i wczesnej nastolatki uwielbiałam tedi i ta masę kolorowego goowna 😂 ale już z 15 lat nie byłam :p
              • koronka2012 Re: Sklep Action? Kupujecie? 08.08.23, 19:05
                Płyn do czyszczenia kibla pt. Harpic jest tylko tam. Gotów wyżreć cały kibel, nie tylko kamień. 😂
            • bombelek1 Re: Sklep Action? Kupujecie? 07.08.23, 23:24
              Piłkę kupiłam, taką do basenu z frędzlami, wytrzymała dwa dni.
              Badziewia jest sporo. Szczególnie dla dzieci.
          • m_incubo Re: Sklep Action? Kupujecie? 08.08.23, 05:48
            A pod pojęciem niemowlaka rozumiesz dziecko, które nie gada, czyli np. dwulatka.
            Może zacznij używać słów zgodnie z ich znaczeniem, bo trudno się odnaleźć w takim bełkocie.
          • hanusinamama Re: Sklep Action? Kupujecie? 09.08.23, 08:13
            Osttanio kupiłam ceramiczne doniczki...made in Poland. Mowisz, że są z plastiku?
      • joyce_byers Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:48
        Lolo, jestes z Gdańska? Zaraz się okaże, że jesteś moim sąsiadem xd
        • krwawy.lolo Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:56
          Mogłem być. Chyba, że masz na myśli moją matkę. Dotąd mieszka w "szafie". Jeśli nie wiesz, co to szafa, nie byliśmy sąsiadami. smile
      • jozefrobotnik Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 14:30
        Czyli nie byłeś w tym sklepie, bo to nie jest sklep typu chińczyk po 5 zł
    • tt-tka Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 10:09
      W Aktion kupuje wlasciwie tylko drobiazgi, tansze niz gdzie indziej, ale na to, co dotad kupowalam, nie narzekam.
      Co to jest to cos rewelacyjnego do kabin ? moze ktos juz nabyl i wie ?
      • panna_lila Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:59
        Polecali Pink Stuff - akurat pastę do wyczyszczenia popisanej kanapy z ecoskoryi przy okazji wywiązała się dyskusja że ta pasta do kabiny jest suuuperr. Widzę że jest też różowy psikacz z tej serii.
        • jozefrobotnik Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 14:30
          Psikacz jest beznadziejny.
        • koronka2012 Re: Sklep Action? Kupujecie? 08.08.23, 19:07
          Kupiłam i pastę i płyn w sprayu. Pastą doszorowałam walizkę, psikacza jeszcze nie wypróbowałam
    • iberka Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 10:15
      Kupuję przede wszystkim markery alkoholowe i inne plastyczne (nie wszystko) dla młodej, bo jakość do ceny b.dobra oraz patyczki matatabi dla panny kotty. A sam sklep ogólnie, to mydło i powidło z jakością względną poniżej oczekiwanej przeze mnie.
    • koko8 Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 10:38
      Byłam tam raz z polecenia koleżanek i ciekawości. Wyszlam z pustym koszykiem. Z takich sklepów z mydlem i powidłem wolę Dealz, w którym chemia jest naprawde po okazyjnych cenach.
      • veragr75 Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 14:19
        Ja tez Wyszlam z pustym koszykiem,a Dealz lubie🙂
      • bombelek1 Re: Sklep Action? Kupujecie? 07.08.23, 23:26
        Tak, dealz ma więcej markowej chemii i taniej.
    • 35wcieniu Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:26
      Nie wiem co do łazienek i jak sama nie wiesz o co pytasz to nie sądzę żebyś to znalazła.
      Na pewno mają fajny ocet gospodarczy, dużo lepszy niż spożywczy wykorzystywany do czyszczenia no i od razu w butelce z psikaczem, żre kamień aż miło.
    • alterego72 Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:31
      Kupuję artykuły plastyczne i akcesoria gospodarcze.
      Czasem doraźnie coś innego.
      Ostatnio kupiłam jakiś preparat a la żelazko w sprayu, ale jeszcze nie wypróbowałam.
    • veronia Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:45
      Zaglądam okazjonalnie, najczęściej po jakieś rzeczy na działkę typu kocyki, dywaniki, ramki, lampiony itp. Albo np rzeczy urodzinowe: talerzyki, kubeczki, girlandy...Czasem coś biurowego szkolnego dla dzieciaków kupię.
    • bistian Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:47
      Czasami jakieś słuchawki, wtyczkę do ładowarki, kabel i mały plecak, solidnie wykonany a w dobrej cenie
    • kozaki_za_kolano Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:48
      Zdarzyło się, ale odrzuca mnie zapach chińskiego plastiku z ali, a tam tego dużo.
      Kupiłam skarpetki, które zamiast pary miały po jednej sztuce smile
      • koronka2012 Re: Sklep Action? Kupujecie? 08.08.23, 19:08
        A to nie był ten zestaw modnych skarpet „każda inna”?
    • asia_i_p Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:56
      Kraftowe i plastyczne niektóre mają niezłe, trzeba obejrzeć filmiki testujących na youtube, żeby wiedzieć, co wziąć, a czego unikać. Pędzle czy kredki opłaca się kupować dla samych opakowań, puszka na kredki czy pokrowiec na pędzle gołe będą kosztować więcej. Niektóre notesy też bardzo fajne, papier porządny. Krokodyl do wody od nich przerabia już drugi sezon i nie popękał ani się nie poprzecierał, koce też niezłe.
    • malia Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 11:59
      artykuły plastyczne mają tanie, różne bloki z papierem akwarelowym, czy papierami ozdobnymi, ale to pewnie nie wszystkich interesuje. Ja kupuję skarpetki stopki, cienkie i dobrze trzymają się nogi
    • raphidophora_tetrasperma Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 13:11
      O boze, tak! To jest moje uzależnienie. Padłam ofiarą ich produktów do czyszczenia, notatników, zapachów. Pomimo mojego skąpstwa, przepadam w tym sklepie. Ostatnio nawet znalazłam całkiem udaną podróbę lampy Bergera. To jest taki sklep, który poprawia mi humor. Za 10pln możesz sobie kupić płyn do szorowania kuchni o zapachu miłości, szczęścia albo tygrysiego oka.
      • raphidophora_tetrasperma Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 13:13
        I do tego wszystkiego rodzynki w czekoladzie z działu spożywczego 😊
    • karmello29 Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 14:18
      tak bardzo lubie-nie maja chińszczyzny tylko rzeczy najczesciej z Holandii etc
      slodycze,zabawki ,czasem kosmetyki ,perfumy -nie jest to oczywiscie zadne premium ale jakosc lepsza niz kik czy pepco
    • geez_louise Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 14:32
      Polazłam tam zachęcona trochę reklamami na yt, a trochę dlatego że akurat blisko zaparkowałam w centrum handlowym. Dla mnie to przygnębiająca graciarnia, a naprawdę nie mam niebotycznych oczekiwań i pepco czy dealz lubię czasem odwiedzić. Kupiłam napoje arizona (modlę się o dzień, w którym młodzież mi zmądrzeje i przestanie nałogowo pić to świństwo), a sobie dwa piórniki, bo uwielbiam segregować bajzel torebkowo - podróżny do niezliczonych kosmetyczek, saszetek i piórników.
    • trudneslowa Re: Sklep Action? Kupujecie? 06.08.23, 14:52
      Nie przepadam za tym sklepem, no ale nie chcem ale muszem, i kupuję tam przybory plastyczne, wycinanki, wyklejanki i tego typu rzeczy dla dzieci.

Ale faktycznie zdarzył mi się kiedyś tam cudowny zakup, nabyłam mianowicie narzutę na łóżko. Narzuta idealna. Trafiłam na nią znowu chyba rok później i kupilam jeszcze jedną, na kanapę do salonu. 9/10 w skali znakomitości narzut.
      • evro44 Re: Sklep Action? Kupujecie? 08.08.23, 12:01
        ja kupiłam krem ze śluzem ślimaka a ostatnio również żel z tymże. Cena śmieszna a cera po nich świetna.
        • zalamana_50 Re: Sklep Action? Kupujecie? 08.08.23, 16:41
          evro44 napisał(a):

> ja kupiłam krem ze śluzem ślimaka a ostatnio również żel z tymże. Cena śmieszna
          > a cera po nich świetna.

Daj zdjęcie, kupiłabym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka