Dodaj do ulubionych

Hotel z Anglikami czy Francuzami

08.08.23, 14:42
Zastanawiam się czy czytając opinie o jakimś hotelu za granicą zwracacie uwagę na to, jakich narodowości są/będą goście hotelowi. Właśnie planuje kolejny wyjazd i zastanawiam się co wybrać. Ostatnio byłam na dwóch pobytach gdzie przeważali Skandynawowie i bardzo mi się podobało. W kilku wybranych hotelach sa Anglicy 90 % a tylko w jednym Francuzi i tez Ok 90%. Mysle ze w hotelach z Francuzami będzie lepsze jedzenie. A jakie jest Wasze zdanie?
Obserwuj wątek
    • jahelena Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 14:45
      Tylko Bulgarzy.
    • zanetka.x Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 14:50
      co co lubią Rosjan jadą do Turcji lub Egiptu
      • taki-sobie-nick Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 01:28
        A ci, co lubią Turcję albo Egipt?
    • aqua48 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 15:02
      Wolałabym Francuzów. Anglicy bardziej hałaśliwo-imprezowi są.
      • jahelena Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 15:06
        Np. Abdelbadou Oumaissine z Poitiers.
        • kubek0802 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 15:09
          Gorzej niż Anglicy to chyba obecnie tylko Rosjanie. Ale wyłącznie ze względów ideologicznych.
      • princesswhitewolf Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 08:04
        Cisi Francuzi?
    • kaki11 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 15:13
      Za mało czasu spędzam w hotelu i za bardzo jestem świadoma, że ludzie z tego samego kraju zachowują się skrajnie różnie, żeby akurat narodowość gości miała mieć większe znaczenie przy wyborze noclegu, więc nie, nie zwracam uwagi.
    • bi_scotti Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 15:26
      Ktos honestly podaje takie info/szuka takiego info w reviews??? Can't believe it surprised Ematka jednak zawsze potrafi zaskoczyc tongue_out Cheers.
    • pani_libusza Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 16:45
      Goście hotelowi będą gotować?
      • taki-sobie-nick Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 21:00
        Francuzi mają lepszą kuchnię niż Anglicy.
    • kk345 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 17:27
      Skąd pozyskujesz wiedzę, jakie jest pochodzenie gości hotelowych?
      • miki.20105 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 18:00
        Wystarczy spojrzeć na opinie. Można pogrupować wg narodowości/języka, którym się posługują goście hotelowi.
        • sueellen Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 08:31
          Ale zdajesz sobie sprawę że po angielsku piszą opinie ( zwłaszcza za granicą) nie tylko Anglicy? 😅
          • miki.20105 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 09:00
            Tak, zdaje sobie sprawę. Francuzi i Hiszpanie raczej nie piszą opinii w j. angielskim.
            • miki.20105 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 09:01
              Porównuje hotele na Lanzarote i prawie wszędzie śniadania angielskie
              • ritual2019 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 11:52
                To jedz do hotelu z Polakami.
    • ritual2019 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 18:13
      Bedziesz pasowac idealnie do Ukraincow, Rosjan itp wiec w taka grupe celuj.
    • arista80 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 18:23
      A jaka to roznica jezeli w hotelu.w zasadzie tylko sie spedza noc?
      • tokyocat Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 00:37
        W sniadaniu jest roznica. W halasie tez .
    • aniani7 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 08.08.23, 18:30
      Nie, ale nie chciałabym być w hotelu z Rosjanami. Reszta nie przeszkadza, wszystko zależy od ludzi, którzy przyjechali.
      • taki-sobie-nick Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 00:39
        Rosjanin nie może mieć światopoglądu, który ci odpowiada?
    • tokyocat Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 00:36
      Z francuzami bedzie lepsze jedzenie i atmosfera.
      • bi_scotti Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 00:43
        tokyocat napisał(a):

> Z francuzami bedzie lepsze jedzenie i atmosfera.

W jaki sposob French guests maja wplynac na jakosc kuchni np. w hotelu w Grecjii czy Bulgarii? Podobnie z atmosfera? Nalezy oczekiwac, ze beda sie przemykac do kuchni i pouczac local chef co ma podawac/jak gotowac? surprised Cheers.
        • tokyocat Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 00:49
          Jestem wlasnie w hotelu na Malcie. Ciekawe czemu na sniadanie jest fasolka, bekon , pieczarki i ziemniaki. Bo jest duzo gosci z Anglii, ktorzy sa wniebowzieci ?
          • bi_scotti Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 01:02
            Jestes na Malcie - that's why! Malta uzyskala niepodleglosc (from Brits!!!) w 1964 roku, jeszcze nawet 60 lat nie minelo odkad Malta nie jest pod brytyjskim protektoratem. Life.
          • miki.20105 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 07:59
            No właśnie chce tego uniknąć. Poza tym Anglicy są syfiarzami - nakładają jedzenie palcami, wszystko spada na podłogę . Dzieci biegają bez opieki, trzeba uważać by się z nimi nie zderzyć.
            • sueellen Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 08:36
              Bo jeździsz do tanich miejsc. Otrzymujesz towarzystwo adekwatne do ceny i atrakcji.
          • princesswhitewolf Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 08:07
            >Jestem wlasnie w hotelu na Malcie. Ciekawe czemu na sniadanie jest fasolka, bekon , pieczarki i ziemniaki. Bo jest duzo gosci z Anglii, ktorzy sa wniebowzieci ?

Na Malcie wszedzie daja takie sniadania od lat bo Malta pozostawala historycznie pod wplywem brytyjskim. Nawet jezdza po lewej.
            Ale o co z ziemniakami chodzi to nie mam pojecia
          • szarmszejk123 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 08:38
            Malta to akurat chyba trochę średni przykład 🤣
    • princesswhitewolf Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 08:05
      Zalezy w jakim wieku sa ci Francuzi czy Anglicy. Jak starsi to w zasadzie wszystko jedno
    • imponderabilia22 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 08:11
      Żadno. Nie spędzam czasu w hotelu. Nie zauważyłam też jakiejś reguły konkretnych zachować, które można przyporządkować do danej nacji. Jak w każdej - są normalni, chamscy, zli, dobrzy.
      • chatgris01 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 12:26
        Rosjanie też? suspicious
    • samaasma Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 08:12
      Byłam ostatnio w angielskim wypasionym hotelu i to co było charakterystyczne to zatrzęsienie jedzenia- na śniadaniu pełen wypas dan obiadowych a mało rzeczy typowo europejskich
      i mnóstwo osób z dużą nadwagą- No nie dziwne przy takiej ilości żarła
      oraz hałaśliwa muzyka- nawet przy śniadaniu
      był DJ na żywo który rzepolil jsk na koncercie i wszyscy Anglicy przychodzili i mu się kłaniali i okazywali swoje zadowolenie podczas gdy my siedzieliśmy oszołomieni
      • sueellen Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 08:52
        Dania obiadowe na śniadanie? Chodzi pewnie o fasolkę w sosie pomidorowym, hash browns , kielbaski I pieczarki? To tradycyjne full English. Osobiście nie lubię i nigdy nie wybieram , ale eggs royale uwielbiam. Zawsze jest też opcja Continental breakfast.
        • samaasma Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 11:41
          Tak fasolka była, i milion innych rzeczy: zupy, chińszczyzna, sushi, miesiwa, No wszystko co na obiad się je wink
          Nawet rozcapierzonu plaster miodu w którym można było grzebać i samemu zdobywać miód wow
          Dla dzieci super smile))
      • jahelena Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 09:04
        Byles w hotelu dla brytyjskiej klasy robotniczej. Lepiej sytuowani jezdza na riwiere, Karaiby itp. do hoteli klubowych dostepnych dla czlonkow albo z polecenia. Albo plywaja sobie na jachtach.
      • princesswhitewolf Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 09:08
        To w Hiszpanii bylo? Tam jezdzi klasa robotnicza. Z dala od Hiszpanii w sezonie
        • samaasma Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 11:37
          No gdzie
          To było poza Europa
          Hotel znanej brytyjskiej sieci 5 gwiazdkowy

• princesswhitewolf Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 11:52
            Czyli gdzie i jaka siec? Brytyjczycy glowie jezdza so Hiszpanii na wakacje. Wyzsza niz robotnicza klasa nic nie dotyka lapami tylko szczypcami czy lyzkami jak rowniez w lepszych hotelach stoi kelnerka ktora na to by nie zezwolila. Momentalnie taka podlatuje jak cos idzie nie tak i zaczyna nakladac
            • samaasma Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 12:17
              Hahahaha ha Princess ale ty chyba na wakacje za bardzo do hotelów nie jeździsz ??? Pisałaś ze na kwatery

przecież ten miód się Grzebało taką specjalną łyżka do miodu tą taką okrągłą nie palcami
              ale mnie rozbawiłaś haha Hahahaha ha

Normalnie w hotelach przecież tylko podają ci napoje i tam w ogóle ciągle był jakiś problem ze zrozumieniem jaką ja chcę kawę
              przynosili najróżniejsze konstelację i np. dziecko chciało ciepłe mleko więc przenieśli mleko w takim dzbanuszku a nie filiżance Hahahaha ha
              • princesswhitewolf Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 12:37
                Ale zawodowo jezdzilam w zyciu do hoteli rozmaitego typu.
                Bo mleko w UK podaje sie w dzbanku malym i jak ktos chce wlewa to do filizanki.

Poza tym jak nie w Europie to jaki angielski hotel?
                • samaasma Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 12:45
                  No tak ale jak ktoś zamawia napój to raczej nie piję go z dzBanka a filiżanki nie mieliśmy wink))

Albo zamawiam kawę z mlekiem to znaczy dla mnie ma być zmieszane oni przenoszą osobno kawę i osobno mleko

Oj no przecież piszę że jakaś brytyjska sieć hoteli tak samo jak np Hilton przecież Hiltona masz na całym świecie

Nie będę to zdradzać bo zaraz mnie wyśledzą i jeszcze powiedzą gdzie byłam na wakacjach ale chyba się domyślicie jaki no bo Wielka Brytania raczej nie ma dużo fajnych hoteli 5 gwiazdkowych
          • ritual2019 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 11:58
            OJP...
            Uwielbiam baked beans, bacon itd. ale nie wybieram tego bedac na wakacjach bo poza uk jest to zazwyczaj slabej jakosci, chyba ze w British pubs.
            My bywamy w roznych krajach i jadamy lokalnie, ale fajnie ze jest wybor.
            Jezdzimy do Francji, staramy sie co rok, i sa to miejsca typowo francuskie, z mala iloscia Holendrow, Belgow i Anglikow. Jemy co lubimy, glownie lokalne jedzenie, swoje mamy w domu przeciez.
            • ritual2019 Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 12:01
              Drugie wakacje zazwyczaj w innym kraju niz Francja, w hotelach rozne jedzenie, jednak zazwyczaj wybieramy lokalne oczywiscie, plus kilka razy jemy w lokalnych restauracjach.
              • samaasma Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 12:14
                Przecież ja pisze że nie byłam w europie jaka Francja
                Francja to chyba na emeryturze jak człowiek już nie będzie w stanie chodzić bez pchania przed soba wózeczka
            • samaasma Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 12:13
              Nie wiem jakie było jakości ale zakładam że w brytyjskim hotelu musiało być brytyjskie wink)))

Nie oddychałam się natomiast fasolką bo np. była Wątróbka i sushi i chińskie pierożki i milion serków i humusów to mi lepiej wychodziło wink))

Ale macie rację ta fasolka to dla klasy robotniczej, wiec jedzcie sonie to ba zdrowie , jest raczej ale podejrzewam że dodali to no bo taka jest tradycja że musi być brytyjskim hotelu chociaż nie widziałam żeby się tam ludzie o tą fasolkę zabijali wink
              • princesswhitewolf Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 12:38
                >ale zakładam że w brytyjskim hotelu musiało być brytyjskie

Wcale nie. Sieci sie dostosowuja do lokalnej kuchni
                • samaasma Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 12:48
                  No nie te sieciówki starają się zachować swój charakter np. W hiltonie w Polsce polskie jedzenie jest mniejszości
          • princesswhitewolf Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 12:42
            Nie ma czegos takiego jak siec brytyjska skladajaca sie tylko z 5 gwiazdkowych hoteli. One sa rozne.
            • samaasma Re: Hotel z Anglikami czy Francuzami 09.08.23, 12:49
              No ja nie znam się na hotelach uk wiadomo że są różne rodzaje tak samo jak np. Ibis masz dla bogatych i dla biednych
              ja byłam akurat w pięciogwiazdkowym wink)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka