Dodaj do ulubionych

Dzieńdoberek śliczniusie

09.08.23, 07:46
Komuś kota na twarz?
Jakie mile plany macie na dziś?
Ja właśnie czekam z kawusia na policję bo jakieś luje rąbnęły nam przyczepkę dosłownie spod drzwi.

Milusiego dzionka!

I finito:p
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 07:48
      I jak z tym kotem na twarzy pożywać małżeńsko? Nawet z takim słodkim.
      • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 07:59
        Przynajmniej nie trzeba pamiętać o oklejaniu po fakcie, sam przylazi:p
        • maleficent6 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 13:26
          Mój ostatni kot przychodził zawsze w trakcie 🙄 trzeba go było ODKLEJAĆ.
          • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 13:35
            My się zawsze upewniamy PRZED, że kot jest za drzwiami 🙄
            • maleficent6 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 13:47
              Moja droga.....ja mieszkałam u kota i kot-właściciel potrafił otworzyć każde drzwi. Na próbę używania zamka w drzwiach reagował bardzo ostentacyjnie, bo darł ryja tak głośno i rozpaczliwie, że się wszystkiego odechciewało. Nadzorował każdą czynność domową 🙄
              Obecnie bardzo pragnę kiciusia w domu i podjęłam nawet rozmowy w tym temacie z mężem, jednakże dziwnie mu powieka drga i nie wiem? Może to jakiś tik? 🤭
              • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 16:08
                Mój na szczęście drzwi do sypialni nie potrafi otworzyć, ale one są stare i córka też ich nie otworzy:p
                A zdarzyło się, że z nienacka wskoczył chłopu na plecy wbijając pazury 🤣
                • maleficent6 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 17:35
                  Dobrze, że tylko na plecy, mógł zapolować na coś innego😂🤭
                  Mój najczęściej kładł się na głowie lub tuż obok i patrzył w oczy 😅
    • extereso Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 07:51
      Zaraz wyjezdzam na wakacje. Mieliśmy wyjechać o 8, ale wczoraj byłam na kolacji z koleżankami i nie chciało mi się pakować. Walizka męża już stoi, a ja nie cierpię się pakować. Wstaję 😁
      • wiosennedni5 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 16:06
        Gdzie wyjeżdżacie?
    • marusia_ogoniok_102 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 08:09
      Współczuję straty przyczepy sad
      Ja się obudziłam i, standardowo po obudzeniu, jest mi cholernie zimno. Dawaj tego kitku.
    • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 08:37
      Dzieńdoberek! 😁 Zbieram się do pracy. Ojciec zbiera się na plac. Wczoraj suszyłam przyniesione przez niego grzyby i przerabiałam wiśnie i tęsknię do piątku, bo na wrócić lato. Późne lato ale lato
      Ciekawa jestem jak ci pójdzie spotkanie z niderlandzką policją.
      • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 08:41
        Nie spieszy im się, oni tutaj mają bardzo dobry work-life balance z lekkim przechyłem w stronę "life" :p
        A pani w sklepie z przyczepami ostrzegała, że kradną.. my durni myśleliśmy, że spod samych drzwi i pod kamerami sąsiadów nam nie ukradną.. 🤦
        • ayelen40 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:43
          A była przymocowana? Macie ubezpieczenie?
          • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 16:18
            Odczepili ja sobie od samochodu:p
            Nie była ubezpieczona.
    • mariola233 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 09:01
      A ja zaraz jadę po mojego ukochanego Pieska do hoteliku i na zakupy spożywcze bo lodówka pusta i dumam jaką zupę dla męża i syna ugotować żeby się najedli i nie szukali drugiego dania,pozdrawiam w zimny poranek ale słoneczny
      • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 10:42
        Gulaszową im ugotuj :p
    • homohominilupus Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 09:18
      Zrob dyskretnie zdjęcia jak przyjadą! Na pewno mają fajne mundury 🤩
      • abasia0 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 09:31
        Jestem wakacyjnie w leśnej chacie, zwierząt tu pod dostatkiem, niekoniecznie chcianych 🙂 dokończę powidła śliwkowe / z pełneho gara zostało niewiele/ I upiekłam ciasto jagodowe w wiekowym prodiżu.
      • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 09:33
        No, co jak co, ale policja bywa tu bardzo przyjemna dla oka :p zwłaszcza ci na motorach:p
        • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 10:38
          No cóż, ci fajni chyba na urlopie bo przysłali dwóch panów z wąsem:p nie robiłam zdjęć zatem:p
          • homohominilupus Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:08
            E, jak z wąsem to nawet mundur nie pomoże 🙄
            • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:28
              Dla mnie was też jest totalnym no no. Nawet mi się nie chce zastanawiać co tam pod tym wąsem się kryje :p
          • mika_p Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:24
            Wyrazy współczucia! Nie dość przyczepki, to jeszcze brak atrakcyjnych policjantów!
            • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:28
              No nie? Dzień zmarnowany :p
          • mizantropka_20 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 13:28
            Ale, że dwóch z jednym wąsem😲 😲 😲 ???
            • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 13:34
              A co ty myślisz, tutaj też mają cięcia budżetowe, po wąsie na parę!
    • primula.alpicola Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:08
      Dzień (...), jestem w najostrzejszej fazie pms, czy muszę pisać coś więcej?
      • homohominilupus Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:10
        primula.alpicola napisała:

> Dzień (...), jestem w najostrzejszej fazie pms, czy muszę pisać coś więcej?

Primula, dla Ciebie
        Pan wprawdzie nie ma PMS ale trochę jakby miał.
        • primula.alpicola Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:15
          big_grin
        • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:18
          Uważaj, homohomini, bo grzybobranie teraz jest polityczne smile w końcu Prezes Jarosław Polskęzbaw walczy z to zuo łunio o nasze prawo do grzybobrania smile smile smile
          • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:23
            Moge wkleic dunskie grzyby, wolne grzyby
            • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:26
              Ja mam polskie grzyby, które mój ojciec wczoraj sam osobiście, w pocie czoła i tymi ręcami...kupił na placu 😁
              • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:28
                Te dunskie sa bardzo podobne. Przypadek?🤔
                • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:30
                  boogiecat napisała:

Przypadek?🤔

NIE SĄDZĘ!
                  • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:36
                    Tysiace Polakow byc moze wlasnie susza niepolskie grzyby… Pozostawiam to wam slicznotki do namyslu…

Daniela, bez zartow- kto to je, to wszystko? (Przepraszam😺)
                    • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:40
                      Grzyby zostały ususzone i zjemy je na święta, dziś ojciec miał jeszcze własnoręcznie dokupić. Resztę zjadamy w czwórkę plus moi współpracownicy niekiedy. Akurat wczoraj robiłam inwentaryzację zeszłorocznych dżemów i wiśniowy został mi jeden smile więc jak widać zjadają.
                      • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:45
                        Moje pytanie i tak bylo bez sensu, bo nie wiem ile produkujesz.

My jemy drzemy dosc regularnie- do chlebusia i takich tam na sniadanie, do jogurtu na deser, do nalesnikow na podwieczorek.
                        • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:51
                          Nie produkuję dużo. Po kilka/kilkanaście (przy tych lepszych) słoików w jednym smaku. Jemy sporo - do chleba, do serów, do ciast czasem.
          • homohominilupus Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:34
            Ty mi nic nie mów.
            Chcąc nie chcąc jestem bombardowana wiadomościami pis szczujni. Ja sobie nawet nie wyobrażałam że można tak szczuć i manipulować.
        • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:21
          😀

dzien slicznotki! Ja PMS od wczoraj, ale taki ze stary mnie zdenerwowal nawet robieniem herbaty o 11h w nocy
          • primula.alpicola Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:33
            Nie zabiłaś go?
            • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:38
              Wstyd przyznac, ale ochrzanilam w wersji delux. A on mi na to, ze ja tez mu przeszkadzam jak uprawiam sport na srodku salonu🤣
              • primula.alpicola Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:39
                boogiecat napisała:

> Wstyd przyznac, ale ochrzanilam w wersji delux. A on mi na to, ze ja tez mu prz
                > eszkadzam jak uprawiam sport na srodku salonu🤣

I NIE ZABIŁAŚ?!

big_grin
                • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:46
                  W nocy w myslach sie z nim rozwiodlam. Dla jego dobra kurfa. Bo ten sport na srodku salonu to chyba z 2020 roku, cztery razy.
                  • primula.alpicola Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:54
                    boogiecat napisała:

> W nocy w myslach sie z nim rozwiodlam. Dla jego dobra kurfa. Bo ten sport na sr
                    > odku salonu to chyba z 2020 roku, cztery razy.

big_grin

A przestań, będziesz się użerać z rozwodem. Zabij a ja Ci pomogę ukryć zwłokibig_grin
                    • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:57
                      To jest ZAWSZE pierwsze rozwiazanie, o ktorym mysle gdy jawi mi sie widmo uzerania z kimkolwiek.
                      Ponoc nic tak nie scala spolecznie, co wspolne ukrywanie zwlok🤷🏻‍♀️
                      • primula.alpicola Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:07
                        boogiecat napisała:

> Ponoc nic tak nie scala spolecznie, co wspolne ukrywanie zwlok🤷🏻‍♀️

Jakby co, to wieszwink
                        • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:11
                          Dziekuje, ze jestes😀😘 dobrze tak, jakby co, miec ten soszyl network
                          • primula.alpicola Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:15
                            Ależ proszę.
                            Jak się jutro z rana nie pojawię na forum, tzn. że ludzie Zera wbili do mnie razem z drzwiamibig_grin
                            • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:20
                              Nauczycieli brakuje, nie rusza cie. Trzeba dzialac zgodnie z panujaca koniunktura😇
                              • primula.alpicola Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 16:12
                                boogiecat napisała:

> Nauczycieli brakuje, nie rusza cie. Trzeba dzialac zgodnie z panujaca koniunktu
                                > ra😇

No nie wiem, żeby chociaż religii albo HiT...ale języka zgniłego tfu zachodu?
                                • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 16:15
                                  Nie no, ty sobie już ostrz szczoteczkę do zębów, może się przydać .
        • frntta666 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:33
          Zeszly tydzien, Kolobrzeski las podarowal. Wczoraj bidazbior- dwa maslaki i trzy kurki. A pada tak, ze moglyby byc juz grzyby.
          • homohominilupus Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:35
            Na działce wyrósł nam dorodny prawdziwek bez ANI JEDNEGO robala.
            Pozarlysmy z rodzicielką. Mniam.
            • frntta666 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:47
              A wez mnie nie denerwuj! To czlowiek dyma kilometrami za jednym grzybkiem a innym na dzialce same rosna.
              • homohominilupus Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:03
                To jak dobrej gospodyni, samo jej ciasto w piekarniku rośnie 😁
                • frntta666 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:06
                  Okrutna! Jedyny grzyb, ktory mi kiedys sam wyrosl na podworku, to sromotnik bezwstydny. No to chyba juz nic wiecej nie musze dodawac wink
                  • homohominilupus Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:12
                    Nienie, Ty już nic wiecej nie pisz bo wiesz kto zaraz wychynie z pieczary 🤭
                    • frntta666 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:15
                      😇😇😇
    • ursydia Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:08
      O ludzie, dopiero wstałam, mam katar, pieczenie w gardle, co za nieszczęście! Poczekam aż stary skończy spotkanie i pójdziemy na śniadanie. Nic nie czuję jak rymuję. Chyba mam gorączkę.
      Rozwar mi kwitnie.
      Dzionek xujowy to może chociaż kawusia będzie milusia.
      Co jest z tymi rymami!?
      • primula.alpicola Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:08
        Ludzi pozarażasz.
        • ursydia Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:14
          Nieno duszko, na dół pójdziemy na śniadanie, nawet nie dałabym rady gdzieś iść.
          • primula.alpicola Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:17
            No dobrze.
    • sandy_cheeks Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:24
      Właśnie mija połowa mojego urlopu, opalenizna już praktycznie zrobiona, nic nam nie ukradziono, podwójna kawusia wypita. Kotów pod dostatkiem, wszystkie przyjazne, ale zaniedbane i kaprawe…
    • gama2003 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:24
      Dzień dobry.

Wisi u mnie deszcz i nie mogę się od rana obudzić. Energia zero.
      A roboty dużo.
      Spisałam w punktach przed chwilą, kolejność od pilnego. I tak mnie to zmęczyłooooo ( zieewaaaaa...) !
      • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:34
        Ja sobie tak spisuję na jutro, bo mam masę spraw do poogarniania, w tym znalezienie klienta z urzędu, który "gdzieś jest (w jakimś zakładzie karnym) lecz nie wiadomo gdzie."
        • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:42
          Zgubili klienta? Często się zdarza że tak gubią ludzi po zakładach? 🤔
          • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:46
            Nie no, zakład go nie zgubił. Ja go zgubiłam, bo dotąd był w domu, a teraz go zamknęli za jakieś inne ciemne sprawki i nie wiem gdzie. Nie pisze, nie dzwoni...
            • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:50
              Aa, myślałam że się gdzieś w systemie zgubił, wydało mi się jakoś dziwnie prawdopodobne:p
              • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:00
                Jest to prawdopodobne. Dostałam ci ja kiedyś urzędówkę z klientem podejrzanym o wyłudzenie VAT. Klient nazywał się, dajmy na to, Marcin Kwaśniewski - czyli nazwisko owszem, w miarę popularne, ale nie z kategorii Nowak czy Kowalski. Dostałam informację, że odbywa karę za inne przestępstwo w Wadowicach. Super, jadę do ZK, bo trzeba przed planowanym przesłuchaniem porozmawiać z klientem. Idę do tzw. ewidencji i mówię, że jestem obrońcą Marcina Kwaśniewskiego i proszę o doprowadzenie do pokoju widzeń. Wadowice to więzienie typu zamkniętego, siedzą tam za poważne przestępstwa, więc pokój widzeń z kratą. Siedzę, wprowadzają klienta, zamykają za kratą, ja mówię: Dzień dobry, nazywam się Daniela Danielowska, będę pana obrońcą w sprawie o wyłudzenie VAT. Chciałam z panem porozmawiać przed przesłuchaniem."
                Na co klient oczy jak spodki, wręcz oburzenie, wstaje za tymi kratami i mówi: "Jakie wyłudzenie VAT??? Co mi tu pani??? Ja tu za zabójstwo siedzę!!!" (z wyraźnym podtekstem, że zabić to owszem, ale VAT wyłudzić? A w życiu!).
                Dobra, wołam strażnika. Mówię: to nie ten.
                Ok, ok, mamy jeszcze jednego Kwaśniewskiego.
                Przyprowadzają mi następnego. Tym razem już pytam: "Czy ma pan postępowanie karne o wyłudzenie VAT?"
                "Paaaani, a gdzież tam!"
                Wołam strażnika. Mówię: To nie ten!
                Poszukali, poszukali. Mamy jeszcze jednego!
                Ten trzeci był już właściewy. Do trzech razy sztuka wink
                • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:02
                  A ten właściwy to za co tam siedział? 🤣
                  • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:06
                    A siedział za liczne kradzieże, kradzieże z włamaniem i oszustwa. Miał bogatą przeszłość i długą kartę karną.
                • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:17
                  daniela34 napisała:

> Na co klient oczy jak spodki, wręcz oburzenie, wstaje za tymi kratami i mówi: "
                  > Jakie wyłudzenie VAT??? Co mi tu pani??? Ja tu za zabójstwo siedzę!!!" (z wyraź
                  > nym podtekstem, że zabić to owszem, ale VAT wyłudzić? A w życiu!).

😂 przestan, serio myslisz? skad by to moglo wynikac?

> Przyprowadzają mi następnego. Tym razem już pytam: "Czy ma pan postępowanie kar
                  > ne o wyłudzenie VAT?"
                  > "Paaaani, a gdzież tam!"

Brzmi jak poczciwy czlowiek😀
                  • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:27
                    Tak. Serio. A wynika to z bardzo prostej rzeczy. Wyłudzenia VAT to w Polsce zwykle "brzydkie" przestępstwa w zorganizowanych grupach, takie mocno uwikłane (tu też tak zresztą było, choć mój był tylko poczciwym słupem). Lepsze proste zabójstwo tulipankiem czy inną tam kosą.
                    • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:31
                      W sensie kodeksu moralnego kryminalisty, czy nawet ogolnie pojetego? (sama sie teraz zastanawiam)
                      • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:35
                        Na pewno w sensie konsekwencji dla samego kryminalisty (tego mojego poczciwego słupa musiałam np. bronić bardzo ostrożnie, żeby go nie narazić na fizyczne niebezpieczeństwo ze strony byłych kolegów) ale poniekąd i kodeksu moralnego (zabić zabił, może i po pijaku, ale żeby w grupie działać, to nie!).
                        • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:41
                          Każdemu się może rączka omsknąć, nie?
                          • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:46
                            No.
                    • hippolina Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 17:54
                      daniela34 napisała:

> Tak. Serio. A wynika to z bardzo prostej rzeczy. Wyłudzenia VAT to w Polsce zwy
                      > kle "brzydkie" przestępstwa w zorganizowanych grupach, takie mocno uwikłane (tu
                      > też tak zresztą było, choć mój był tylko poczciwym słupem). Lepsze proste zabó
                      > jstwo tulipankiem czy inną tam kosą.
                      Ahhhh, jakież ty masz fajne, fajne życie. Praca fajna, tatuś super, gotujesz jak anioł i wyglądasz też. No nie, niektórzy mają wszystko, to nie fair wink zazdraszczam
                      • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 18:02
                        Normalne mam wink nie zawsze takie fajne jak się siedzi np.8 godzin koło pana alkoholika, który się nie mył od tygodnia. Niemniej - nie narzekam na to życie. Nie jest złe.
            • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:04
              chce wiesc wsrod klientow prym 🤗
              • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:10
                Tak, ten zdecydowanie zostanie moim ulubionym klientem. Zwłaszcza za to, że mnie nie poinformował o miejscu swego obecnego pobytu.
                • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:13
                  Jak sie takiego gagatka poszukuje?
                  • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:25
                    No i tu jest właśnie problem. Ponieważ ja nie jestem jego obrońcą w tej sprawie, w której ma do odbycia karę więzienia, to nie mam informacji, gdzie go zabrali, nie mam też wglądu do akt w tamtej sprawie. O ile do akt naszej sprawy nie wpłynęła jeszcze informacja gdzie siedzi (liczę, że tak) to będę miała zabawę w obdzwanianie służby więziennej.
                    • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:30
                      Trzymam kciuki w takim razie, zeby sie obylo bez obdzwaniania, a jakbys miala poszukiwac sama to zeby ten amant dziekowal ze lzami w oczach😺
                      • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:38
                        Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć smile Zważywszy na to, że to drugi kłopotliwy klient w tym tygodniu (a mamy dopiero środę) odczuwam pewne zmęczenie materiału.
    • 7katipo Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 11:54
      Ja wróciłam wczoraj z Krakowa - dziś już tęsknię 🤗
      • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:13
        To masz na osłodę
        • 7katipo Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 13:59
          Dziękuję 😍
    • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 12:59
      Proszsz: kotku, grzyby, kwiatki

• szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 13:05
        Ja z grzybków mam tylko takie
        • lella_two Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 16:03
          Wygląda jak żółciak siarkowy, zwany leśnym kurczakiem! Być może najlepszy ze sfoconych w tym wątku👍
    • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 14:26
      Postanowiłam nie kusić losu i resztę dnia spędzić tak:p
      • homohominilupus Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 16:14
        A ja tak.
        Brr.
        Leje chyba już 5 raz, padał też grad.
        Objadłam się czereśni.
        • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 16:15
          U mnie dziś w końcu nie pada, pierwszy raz od chyba miesiąca:p
          • eliszka25 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 18:13
            U mnie też w końcu nie pada, ale miało wrócić lato, a jest co najwyżej wczesna jesień 😩
            • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 11.08.23, 10:02
              U mnie dziś wróciło lato, 29 stopni zapowiadają, ale to tylko dziś, jutro już ma znów padać :p
      • hippolina Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 18:04
        Nie wiem dlaczego, ale zawsze wzruszały mnie dziecięce buciczki. Takie malusie, krasnoludkowe. Pamiętam, jak mój mały wtedy syn zagubił na placu budowy domu bucik, taki sandałek. Za cholerę nie mogliśmy go znaleźć. Odnaleziony został po 14 latach, kiedy porządkowaliśmy resztę ogrodu - działka ogromna, nie było pieniędzy, żeby tak od razu wszystko uporządkować - w górze piachu. Usiadłam na tej górce i rozpłakałam się jak dziecko, nie wiem dlaczego, czy to z żalu nad upływającym czasem, minionym dzieciństwem, czy za młodością, strachem przed przemijaniem. Syn wtedy miał już 15 lat i 190cm wzrostu.
        • ursydia Re: Dzieńdoberek śliczniusie 11.08.23, 09:57
          😍
    • eliszka25 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 18:12
      Kota na twarz niestety nie mogę, bo w towarzystwie kotów się duszę. Współczuję przeżyć z przyczepka i mam nadzieję, że się znajdzie.

My dziś byliśmy w polskim konsulacie w Bernie w celu wyrobienia paszportu dla młodszego syna. Już siedzieliśmy w samochodzie gotowi wyruszyć w drogę, kiedy coś mnie tknęło i pytam męża „myślisz, że można zapłacić kartą?”. Na wszelki wypadek wróciłam się jednak do domu po pieniądze. Przy wejściu do konsulatu powitała nas kartka, że płatność za paszport wyłącznie w gotówce 😄. Okazało się też, że jak prawdziwa ematka, nie wyglądam na swój wiek. Kiedy powiedziałam, że ja w sprawie paszportu dla dziecka i podeszło dziecko wyższe ode mnie, to miły pan w okienku bardzo się zdziwił, bo spodziewał się niemowlaka 😁.

Teraz szukam inspiracji na kolację. Ma ktoś jakiś pomysł? Może być coś z kurkami, bo wczoraj kupiłam.
      • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 18:14
        Tarta z kurkami i boczkiem?
        • eliszka25 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 18:24
          Brzmi dobrze, ale mój mąż jest na keto 🙄. Boczek mam, może jakiś sos wykombinuję.
          • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 19:21
            No to faktycznie sos kurkowy.
      • shmu Re: Dzieńdoberek śliczniusie 10.08.23, 12:23
        Nie można płacić kartą. Ale, ale... Na dwa dni przed terminem porodu próbowałam załatwić nowy paszport i mi zorganizowali transport w te i spowrotem do bankomatu. Brzuch miałam podobno ogromny i bali się mnie puścić sama, choć przyjechałam do Berny sama pociągiem z mojej wsi polozonej 100 km dalej. Więcej nie napiszę, bo nie wiadomo co może sprawić komuś kłopot, ale piękne to było...takie polskie.
    • andace Re: Dzieńdoberek śliczniusie 09.08.23, 18:25
      Zakwitły mi w końcu begonie (wyhodowane z nasion) a po drodze z pracy widziałam czaplę i kaczkę dziwaczkę 🤔
    • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 10.08.23, 16:42
      Dziś poranna sesja kota na człowieku niestety była bardzo krótka, bo późno mi się dziecko obudziło, więc sobie odbija po południu:p
      • boogiecat Re: Dzieńdoberek śliczniusie 10.08.23, 22:44
        Ten koto jest naprawde zacny
        • szarmszejk123 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 11.08.23, 10:03
          Udała się menda :p
    • daniela34 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 11.08.23, 10:10
      Dzień dobry. Słońce wróciło. W weekend da się pojechać nad wodę. Jeszcze tylko jedno zażalenie, jedne odwiedziny pana mecenasa i wizyta na poczcie I długi weekend. Kawa I astry na rozruch
    • frntta666 Re: Dzieńdoberek śliczniusie 11.08.23, 14:29
      Macie, piekne, slicznosci ode mnie. Piekny dzionek smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka