Dodaj do ulubionych

Dziecko w wózku

• m_incubo Re: Dziecko w wózku 10.08.23, 16:57
      Nie zdziwiłabym się i szczerze mówiąc mam to w dudzie.
      Ja jeżdżenia z wózkiem nie-na-widzę i nie mogłam się doczekać, kiedy najmłodsza zacznie się odbywać bez.
      Ma niespełna 3 lata i podczas tegorocznych wakacji zaryzykowałam i zostawiłam wózek w domu. Spokojnie dała radę bez, łącznie z intensywnym zwiedzaniem, więc z ulgą wystawiłam go na olx.
    • magdallenac Re: Dziecko w wózku 10.08.23, 19:10
      ichi51e

> Zdziwilibyscie się widząc prawie 6 letnie dziecko w wózku czy jednak jest to pr
      > aktyczne rozwiązanie?
      >
      >
      Miałabym to gdzieś, co mnie obchodzi jak obcy ludzie wożą swoje dziecko? Jeśli chodzi o moje własne, to dość dużo podróżowaliśmy zanim zaczęła szkołę i po ukończeniu 3 roku życia nie było takiej siły, która by ją do wózka wsadziła. Gdyby nie to, to w czasie podróżowania, dla własnej wygody woziłabym ją w tym wózku do 6 roku życia.
    • princy-mincy Re: Dziecko w wózku 10.08.23, 19:25
      o kurde, ostatni raz wózek na wakacjach miismy jak syn miał 2,5 roku i bynajmniej starsza (4 lata różnicy) nigdy w nim nie jezdzila
      może dlatego, że jak mlodszy miał 3,5 roku to wycieczki wakacyjne dostosowaliśmy do jego możliwości?
      • ggrr.ruu Re: Dziecko w wózku 10.08.23, 19:27
        Można też dostosować wycieczkę do możliwości dziecka używającego wózka
        • princy-mincy Re: Dziecko w wózku 10.08.23, 19:31
          no jasne, ale mój młodszy odkąd poszedł do przedszkola w wieku nieco ponad 2,5 rz (zaraz po tych wakacjach) do wózka nie chciał
          siła przecież nie włożę, bo zaraz by wylazł
          a co inni robią to nie moja sprawa, niech wożą w wózku skoro im to pasuje
          jak sobie pomyślę, że miałabym mojego 3,5 latka nosić to jednak nie ma takiej opcji zatem albo wycieczki dostosowane do jego możliwości albo wózek (gdyby tolerował)
    • shmu Re: Dziecko w wózku 10.08.23, 20:20
      Zależy jak się zwiedza - jeśli wycieczki są na prawdę długie i podłoże w miarę gładkie, to pewnie jest to praktyczne rozwiązanie dla pięciolatka. Moi są niewozkowi od kiedy zaczęli chodzic, ale w przypadku wakacji bierzemy wózek, żeby młodszy się przespał a starszy też chętnie skorzysta jak jest zmeczony. Na razie nie mają pięciu lat, a starszy potrafi zrobić piecio-, szesciokilometrowy spacer, ale wiadomo, że nie w tempie dorosłych, więc w przypadku wycieczki zorganizowanej bylby wózek. Noszenie nie wchodzi w grę. Inna rzecz, że póki co wolę podpasowywac wakacje do dzieci, a nie odwrotnie, bo imo jest łatwiej.
    • bulzemba Re: Dziecko w wózku 11.08.23, 06:09
      w tym wieku wózek to wstyd. Co innego przystawka do wózka młodszego rodzeństwa taka że starsze dziecko stoi przed rodzicem i jedzie. Bo to przecież zupełnie co innego. Dziecko nie jedzie w wózku, co z tego że nim jedzie.
    • wkswks Re: Dziecko w wózku 11.08.23, 08:52
      My tak robiliśmy. 5latek faktycznie spał czasami w wózku siostry.
    • bywalec.hoteli Re: Dziecko w wózku 13.08.23, 10:49
      Sprawa indywidualna danego dziecka i porównywanie tego ma sens. Jeśli moje dzieci np dość dobrze spały w nocy czy szybko nauczyły się przesypiać cała noc to nie mam powodu sadzić ze inne dzieci tez takie są. Znajoma przez 7 lat nie przespała całej nocy takiego miała dzieciaka.
      Podobnie jest z dziećmi: jeden juz w wieku rok czy dwa wyjdzie z wózka i do niego nie wróci, inny w wieku 5 lat bedzie jeszcze czasem używać.
      • bywalec.hoteli Re: Dziecko w wózku 13.08.23, 10:50
        Poprawka: porównywanie nie ma sensu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka