Dodaj do ulubionych

Clean boy makeup

13.08.23, 09:32
natemat.pl/491081,makijaz-robia-tez-faceci-mezczyzni-robia-delikatny-cleanboy-makeup dokąd ten świat zmierza 🤦‍♂️ gdzie ci mężczyźni?
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 09:36
      W piwnicy.
    • kamkaklamka Re: Clean boy makeup 13.08.23, 09:36
      A żeby was dopadła ta społeczna presja by mieć zrobioną twarz. Zobaczycie jak to jest poświęcać czas na takie bzdury jak smarowanie twarzy farbkami. Narazie wstajecie, idziecie na kibel, umyć zęby i na ulicach oceniacie zrobienie pań.
      • frntta666 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 09:58
        Lubie to
      • semihora Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:17
        O!
      • chatgris01 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:03
        No golą się jeszcze (w większości)
        • kamkaklamka Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:57
          Kobieta powinna większość powierzchni ciała depilować, żadna nie wyjdzie z domu z nieogolonymi nogami no chyba że je zasłoni ale teraz jest lato.
          Jedna noga to jest 15 razy większa powierzchnia do depilacji niż fragment twarzy, faceci przecież czoła nie golą, powierzchni do golenia mają niewiele. Ustawili się tak i mogą zdobywać świat robić konkretne rzeczy nie tracąc czasu i energii na bzdety a nas uwalili.
          • brenya78 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 12:11
            Dokładnie. Pamiętam w pamiętnikach Hillary Clinton jak mówiła, że ona musi poświęcić 3h z rana żeby w ogóle wyjść do wyborców w trakcie kampanii wyborcy na prezydenta. I jakie to niesprawiedliwe.
          • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 13:07
            To będziemy musieli się depilować?
            • snakelilith Re: Clean boy makeup 13.08.23, 14:05
              tanebo001 napisał:

> To będziemy musieli się depilować?
              >

He, he, he. uncertain Twoje kokietowanie zapachem brudnych skarpet jest tak zachęcające jak spleśniała konserwa. W ogóle nie dziwi, że żadna kobieta się tobą nie interesuje.
              • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 15:33
                Czy ty widziałaś moje włosy na plecach? Wystarczą na splecenie liny którą można związać ze cztery żółwie...

• trampki-w-kwiatki Re: Clean boy makeup 14.08.23, 00:53
                  O fu, włosy na plecach są paskudne.
                  Ale ja generalnie nie akceptuję włosów między głową a nogami.
                  • memphis90 Re: Clean boy makeup 14.08.23, 09:27
                    No ale jednak facet, który ma gęsto na głowie, potem wszędzie gładziutko jak niemowlak i znów busz na kończynach - musi nieco głupkowato wyglądać… Jak Ken z nogami od innego kompletu…
          • bene_gesserit Re: Clean boy makeup 13.08.23, 13:57
            kamkaklamka napisała:

> Kobieta powinna większość powierzchni ciała depilować, żadna nie wyjdzie z domu
            > z nieogolonymi nogami no chyba że je zasłoni ale teraz jest lato.
            > Jedna noga to jest 15 razy większa powierzchnia do depilacji niż fragment twarz
            > y, faceci przecież czoła nie golą, powierzchni do golenia mają niewiele. Ustawi
            > li się tak i mogą zdobywać świat robić konkretne rzeczy nie tracąc czasu i ener
            > gii na bzdety a nas uwalili

W programach z w których akcja dzieje się na plaży, żaden z mężczyzn nie ma włosów nigdzie oprócz twarzy. Zarost - tak, ręce, pachy, klata, nogi i plecy są łyse. To są nowe standardy zadbania dla mężczyzn.
            • kamkaklamka Re: Clean boy makeup 13.08.23, 23:19
              bene_gesserit napisała:

> W programach z w których akcja dzieje się na plaży, żaden z mężczyzn nie ma wło
              > sów nigdzie oprócz twarzy. Zarost - tak, ręce, pachy, klata, nogi i plecy są ły
              > se. To są nowe standardy zadbania dla mężczyzn.

Jestem za, niech to pójdzie szerzej bo standardy nie mogą być podwójne.
              Póki co wciąż u tych starszych pokoleń utrwalane jest przez te same męskie środowiska że facet nie musi wyglądać że akurat u faceta ważne są inne rzeczy. Wystarczy wejść na bracia samcy i się stamtąd dowiesz że wyglądać to ma kobieta, on nie musi więc pytanie co on w sumie więcej niż kobieta musi? Spotykam takich 40+ facetów 50+ którzy ciągle uważają że u chłopa wygląd nie ważny za to u kobiety najważniejszy, poprzeczka coraz wyższa. Nie wiem jaki jest na nich sposób bo samopoczucie mają świetne.
              • bene_gesserit Re: Clean boy makeup 14.08.23, 00:46
                Bycie za może równie dobrze oznaczać wolność kobiet do zapuszczania krzaków.

Oczywiście, lobby przemyslowe, nakręcające antywłosową histerię również u mężczyzn, wydało na zdobycie nowych terytoriów bardzo duże pieniądze Trudno z tym walczyć. Dlatego lepiej nie dać się zwariować.
              • panna.nasturcja Re: Clean boy makeup 14.08.23, 02:06
                A dlaczego miałabym się dostosowywać do poglądów braci samców? Gdyby nie ematka to nawet bym nie wiedziała, że istnieją, ich poglądy na wygląd kobiety są mi całkowicie obojętne.
          • panna.nasturcja Re: Clean boy makeup 14.08.23, 02:04
            A kobieta powinna gdyż?
            Z czego nie wnosisz, że żadna nie wyjdzie? Mnóstwo wychodzi, nie każdy ma trociny w głowie,
    • malia Re: Clean boy makeup 13.08.23, 09:42
      nie wiadomo, na tym forum ich nie ma
      te "męskie" nicki piszące tu, mają niebywałe zdolności do samo zaorywania się i nieustannego wystawiania się na pośmiewisko
      Poczekaj chwilę, to zobaczysz o co chodzi
    • atoness Re: Clean boy makeup 13.08.23, 09:50
      Zawsze mnie zastanawia, czy ludzie zdziwieni takimi rzeczami nie mają żadnego kontaktu z rzeczywistością. Czy nie wiedzą tak całkiem nic o historii mody. Czy nigdy nie widzieli facetów na starych obrazach. W pończochach, kokardkach, falbanach, perukach. Kawał męskiego świata nosi suknie, kiedyś był to kawał znacznie większy. Czy nie lepiej się trochę rozejrzeć?
      • mdro Re: Clean boy makeup 13.08.23, 09:57
        No, taki Ludwik XIV, na niemal każdym wizerunku dumnie prezentujący kształtne nogi w jedwabnych pończochach, z całą pewnością był niemęski big_grin.
        • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:14
          A Henryk 8 swoje suspensorium. Nawiasem mówiąc Beckham przyznał że reklamując majtki wypychał je (podobnie jak kiedyś matadorzy wkładał rulon monet). Więc to nie do końca tak...
      • asfiksja Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:19
        >Czy nigdy nie widzieli facetów na starych obrazach. W pończochach, kokardkach, falbanach, perukach.
        Oj, po co szukać tak daleko. Przecież politycy w mediach są wymalowani jak ta lala. Nawet stylizację wielu można by określić jako "KLIN boj".
      • sloneczna_paraolka1 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:48
        atoness napisała:

> Zawsze mnie zastanawia, czy ludzie zdziwieni takimi rzeczami nie mają żadnego k
        > ontaktu z rzeczywistością. Czy nie wiedzą tak całkiem nic o historii mody. Czy
        > nigdy nie widzieli facetów na starych obrazach. W pończochach, kokardkach, falb
        > anach, perukach. Kawał męskiego świata nosi suknie, kiedyś był to kawał znaczni
        > e większy. Czy nie lepiej się trochę rozejrzeć?

Tyle ze tamte stroje to były w jakimś celu/pokazywały status.

Powiedz mi po co facetowi na codzień w domu/ do pracy na budowie/w piekarni /w szkole taki makijaż?

Użycie pudru transparentnego (bez koloru, który jedynie matowi)
        „Pomalowanie brwi pomadą czy cieniem w dobranym kolorze
        Podkreślenie rzęs bezbarwnym tuszem, który jedynie podkręci i rozdzieli włoski”

Rozumiem gdy ktoś chce przykryć blizny trądzik bardzo wyraźnie znamiona ,ale brwi rzęsy podkreślać? Po co?
        • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:51
          Teoretycznie znam jednego. Barman. Ma ten problem że poci się jak świnia na twarzy. Makijaż to niweluje. Podobno.
        • pursuedbyabear Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:54
          Bo tak ładnie, jak mawiała Sally Bowles w "Kabarecie"?...
          • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:57
            Wkleiłem filmik takiego gościa. Tandetny makijaż nie dodaje mu urody...
            • pursuedbyabear Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:01
              Ale jemu się tak podoba. Z czym masz problem, marudo?
              • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:06
                O jeżu malusieńki! A ile to już było wątków o makijażu na ematce?
            • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:07
              Tobie marudzenie na ematce też odejmuje męskości i jakoś się tym nie przejmujesz. Po drugie - ocena tego faceta jest już personalna. Nie uwiera cię to?
        • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:56
          > Powiedz mi po co facetowi na codzień w domu/ do pracy na budowie/w piekarni /w szkole taki makijaż?

A po co kobiecie?
          A po drugie: może ktoś po prostu lubi się malować, nie rozumiem, w czym problem? Czy innym ujmuje czegos fakt, że jakiś facet zrobi sobie makijaż?
        • atoness Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:59
          Dzisiejsze stroje służą dokładnie do tego samego. Makijaż takoż.
          Makijaż w szkole, na budowie, w domu jest facetowi potrzebny dokładnie do tego samego, do czego jest potrzebny kobiecie.
          Podkreślać brwi i rzęsy facet może po to samo, po co to robi kobieta.
        • ggrr.ruu Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:00
          A po co kobiecie do pracy makijaż? Po co podkreślanie brwi o rzęs?
        • memphis90 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:51
          >Powiedz mi po co facetowi na codzień w >domu/ do pracy na budowie/w piekarni /w >szkole taki makijaż?

A po co taki makijaż kobiecie..?
    • ggrr.ruu Re: Clean boy makeup 13.08.23, 09:54
      A dlaczego makijaż ma ujmować męskości? A brak makijażu jej dodawać?
    • mdro Re: Clean boy makeup 13.08.23, 09:54
      Ale wiesz, to, że mężczyźni nie stosują makijażu, jest względnie nowym przeświadczeniem big_grin. Przez całe wieki pudrów i barwiczek używały obie płcie.
      • kamkaklamka Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:13
        Powinno być równo, niech poświęcają czas na malowanie i niech ich twarz podlega takiej samej ocenie jak kobieca.
        • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:17
          Myślisz że wygląd mężczyzn nie podlega ocenie? To dlaczego aktor grający główną rolę w 365 słynie z ogłady intelektu i znajomości akkadyjskiego...
          • kamkaklamka Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:24
            Podlega ale wciąż to są inne kryteria. Przekonasz się gdy ci narzucą społecznie ukrywanie niedoskonałości, robienie twarzy podkładami, pudrami, korektorami, różami, rozświetlaczami, cieniami, tuszami, szminkami, konturówkami, błyszczykami i długo by wymieniać czym jeszcze.
            • seaview Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:46
              Znam kobiety, ktore się nie malują i żyją, nikt ich nie wytyka palcami.
              • ggrr.ruu Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:49
                Wytykanie palcami nieumalowanych kobiet to dla mnie urban legend. Jakoś nie widzę w otoczeniu tego obowiązkowego makijażu
                • seaview Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:58
                  Dlatego nie przesadzałabym z presją, chyba ze mowimy o jakiejs bańce. Ja delikatnie się maluję, mam w otoczeniu kobiety, ktore malują się bardziej i takie, które nie malują się wcale.
                  • ggrr.ruu Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:02
                    U mnie albo real no makeup albo makeup no mekaup wink I #nikogo Więc to może faktycznie bańka celebrytek i lansujących się w Vitkacu i tam z gołą twarzą nie wypada
    • frntta666 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 09:59
      Gdzie ci mezczyzni? Nie na ematce tongue_out
    • pursuedbyabear Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:05
      W czym dokładnie tkwi twój problem tym razem, samcze alfa?
      Mój kumpel maluje sobie regularnie paznokcie. U stóp też. Uprawia przy tym boks i szermierkę, i ma klatę jak gladiator, kobiety w każdym wieku ślinią się do niego.
      Na ulicach mnóstwo widuję chłopaków z oczami podkreślonymi kredką. Nie tylko nastolatków.
    • suki-z-godzin Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:17
      tanebo001 napisał:

gdzie ci mężczyźni?

Na pewno nie u ciebie w lustrze
      • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:31
        A później się dziwicie skąd takie poparcie dla konfy...
        • ggrr.ruu Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:33
          A jaki to ma związek? Zagłosujesz na konfe bo nie możesz znieść, że jakiś facet się maluje?
          • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:38
            Oferta lewicy woke dla mężczyzn to ciągły atak...
            • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:40
              Czyli zagłosujesz na konfę?
              • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:41
                W życiu!
            • ggrr.ruu Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:42
              Przecież Ty właśnie założyłeś wątek atakujący mężczyzn
              • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:47
                Ale nie personalnie. Natomiast nie oznacza to nie możliwości dyskusji o trendach.
                • ggrr.ruu Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:50
                  Co z tego, że nie personalnie jak właśnie zaatakowałeś mężczyzn za sam fakt upodobań estetycznych innych niż Twoje
                  • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:52
                    Owszem. To nie jest zabronione. Natomiast mnie zaatakowano personalnie.
                    • bazia_morska Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:59
                      "Poci się jak świnia" i ty mówisz, że to ciebie atakują.
                      • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:01
                        Sam używa tego określenia.
                • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:58
                  A konfiarze atakują wyłącznie personalnie?
                  Jesteś typowym mentalnym konfiarzem.
                  • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:01
                    Tak myśląc nigdy nie wygracie.
                    • ggrr.ruu Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:06
                      A ty chcesz wygrać atakując ludzi za wybory estetyczne? Odniesiesz taki sam sukces polityczny jak seksualny
                      • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:10
                        Seksualny na pewno. Przynajmniej nie skończę jak Stu w Kac Vegas Bankok...
                        • ggrr.ruu Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:14
                          Nie oglądałam, ale brzmi jak arcydzieło kinematografii
                    • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:08
                      Za to ty wygrasz 😄😄😄
            • suki-z-godzin Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:55
              tanebo001 napisał:

> Oferta lewicy woke dla mężczyzn to ciągły atak...
              >

Nie jestem lewicą woke, wręcz przeciwnie, nie znoszę pierdołowaych chłopców, którym stara matka pierze skarpetki dopóki jej nie zarażą covidem. Z makijażem lub bez.
        • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:39
          tanebo001 napisał:

> A później się dziwicie skąd takie poparcie dla konfy...
          >
          Ale że poparcie dla konfy bierze się z tego, że nie widzisz w lustrze mężczyzny? 🤔
          • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:40
            Nie. Chodziło mi konkretnie o osobisty atak interlokutorki.
            • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:58
              Nie widzę związku.
            • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:08
              Sam atakujesz personalnie.
    • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:29
      Pierwsze z brzegu przykłady: David Bowie, Robert Smith, Billy Idol, Krzysztof Zalewski, muzycy zespołu Duran Duran, Dave Gahan, Bono.
      Który z powyższych twoim zdaniem nie jest mężczyzną?
      • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:40
        To muzycy. Mają tyle bab że pewnie dla odmiany są gejami...
        • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:40
          Ale ty masz zryty beret....
          • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:41
            Powtarzam slogany znad pisuaru...
            • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:59
              A to ja już nie wiem, co tam mruczysz pod nosem podczas sikania.
      • seaview Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:48
        Kiss, Rammstein, Marilyn Manson
    • sferoplast Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:38
      O jezu, facet sobie twarz pomazał, Bóg płacze w niebie, cywilizacja Zachodu upadła.
    • bene_gesserit Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:48
      Makijaże, i to dość wyzywające, robili sobie wysoko postawieni mężczyźni w starożytnym Egipcie - i to z próżności. Oraz arystokracja w epoce Baroku - z próżności i aby ukryć oznaki kiły.
      Więc twój news opowiada tylko o powrocie do tradycji. Minus syfilis.
      • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 10:52
        Tam to makijaż był koniecznością.
        • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:01
          A robienie fryzur, stylizacja brody jest koniecznością? Czy faceci powinni.robic tylko to, co niezbędne, w związku z czym najlepiej aby golili głowy na łyso.
          • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:05
            Owszem. Cali ci barberzy to skok na kasę. Z konieczności byłem u jednego, tylko przycinałem włosy a zapłaciłem 5 razy drożej niż u normalnego fryzjera. Choć fakt że butelka z wodą do spryskiwania przypominała butelkę whisky. Ale to może być podobny skok na kasę. Był już w modzie metroseksualizm. Mi chodzi raczej o modę niż o to co musi facet.
            • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:09
              > Z konieczności byłem u jednego, tylko przycinałem włos

Ale po co przycinales włosy? Nie lepiej ogolić się na łyso?
            • pursuedbyabear Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:10
              Nikt ci nie każe za tą modą podążać.
            • angazetka Re: Clean boy makeup 13.08.23, 14:10
              > Choć fakt że butelka z wodą do spryskiwania przypominała butelkę whisky

Nie chcę cię martwić, ale moja osiedlowa fryzjerka też taką ma.
        • bene_gesserit Re: Clean boy makeup 13.08.23, 14:03
          tanebo001 napisał:

> Tam to makijaż był koniecznością.
          >

Próżność nie jest koniecznością. W baroku męskie stroje bywały bogatsze od wypindrzonych w kosmos damskich. Mężczyźni też kochają krzykliwe wzory, bogate faktury, koronki i puder. Ja jestem za prawem do autoekspresji, co cię w tym niepokoi?
          • tanebo001 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 14:08
            Co niepokoi? Rurki. Spróbuj dziś dostać jeansy nie ruski. Albo garnitur nie slim. Moda ma to do siebie że często nie jest demokratyczna.
            • snakelilith Re: Clean boy makeup 13.08.23, 14:16
              tanebo001 napisał:

> Co niepokoi? Rurki. Spróbuj dziś dostać jeansy nie ruski. Albo garnitur nie sli
              > m. Moda ma to do siebie że często nie jest demokratyczna.
              >

Synu, jakie rurki? Od kilka lat jest moda na oversize, w starych rurkach latają już tylko 50 latki z brzuchem, bo zapomnieli kupić coś nowego. W każdej sieciówce masz szerokie spodnie dla facetów, a garnitury też nie zawsze były slim.
              Poza tym, co niby w rurkach jest takiego niemęskiego? Prawdziwy facet nawet w sukience ala Marylin będzie prawdziwym facetem, a na ciebie w starych bardzo "męskich" gaciach nie popatrzy żadna.
            • pursuedbyabear Re: Clean boy makeup 13.08.23, 14:17
              Hmmm, w nawet głupim C&A są dżinsy w różnych krojach, i damskie, i uwaga, męskie.
              • suki-z-godzin Re: Clean boy makeup 13.08.23, 15:14
                pursuedbyabear napisała:

> Hmmm, w nawet głupim C&A są dżinsy w różnych krojach, i damskie, i uwaga, męski
                > e.

Skad ma to wiedziec ktos, komu spodnie do tej pory kupowala mamusia?
            • bene_gesserit Re: Clean boy makeup 13.08.23, 14:25
              tanebo001 napisał:

> Co niepokoi? Rurki. Spróbuj dziś dostać jeansy nie ruski. Albo garnitur nie sli
              > m. Moda ma to do siebie że często nie jest demokratyczna.
              >

Bardzo rzuca się w oczy, że w tym wątku próbujesz się przedstawić jako ofiara. A to ofiara zbliżającej się konieczności używania makijażu, a to ofiara rurek. Coś sobie tym załatwiasz, biedny mały misiu

PS Oczywiście, że nie-rurki można było kupić w sieciowkach od kiedy rurki stały się modne. Dla pana w twoim wieku szukaj regular fit albo chinos.
            • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 21:03
              > Co niepokoi? Rurki. Spróbuj dziś dostać jeansy nie ruski. Albo garnitur nie slim.

Podpowiem ci: trzeba iść do sklepu. Najlepiej osobiście.
      • chatgris01 Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:10
        Jeszcze w latach 20 ubiegłego wieku mężczyźni się pudrowali i podkreślali kholem oczy (Rudollf Valentino, Witkacy).
        • maslova Re: Clean boy makeup 13.08.23, 11:48
          A Bodo? Bożyszcze kobiet.
          • bene_gesserit Re: Clean boy makeup 13.08.23, 14:15
            Nienio, przedwojenni aktorzy filmowi byli umalowane jak starsze pracownice burdeli, ale z konieczności. Taśma miała chwytać ekspresję, bez makijażu mało było widać. To był specjalny makijaż, np. twarze smarowano im na żółto - podobno ten kolor kochała czarno-biała kamera. Co nie oznacza, że poza studiem czy teatrem mieli taką stylówkę.
    • trampki-w-kwiatki Re: Clean boy makeup 14.08.23, 00:57
      Byłam żoną typa, który wracał z pracy w makijażu i to na pewno nie delikatnym.
      Nie rusza mnie to. Podoba mi się pomalowana męska twarz. Ale że nie jest to powszechne, to nie wymagam 😉
      • memphis90 Re: Clean boy makeup 14.08.23, 09:37
        Wracał? A wychodził bez?
        • trampki-w-kwiatki Re: Clean boy makeup 14.08.23, 10:19
          No w robocie go malowali. Do wystąpień publicznych wszyscy są malowani i to grubo. Zwłaszcza jak są reflektory i kamera.
          • memphis90 Re: Clean boy makeup 14.08.23, 10:21
            Eeee, zero soczystych smaczkow…
            • trampki-w-kwiatki Re: Clean boy makeup 14.08.23, 11:46
              😂
    • abidja Re: Clean boy makeup 14.08.23, 09:39
      To mezczyzni wymyslili makijaz i go stosowali. Nosili tez peruki, koronki, bizuterie, pantofelki, kiecki, apaszki. Stroili sie ,pudrowali noski.
      Oczywiscie elita, nie pisze o niewolnikach chłopach.
      Czyli wracacie do korzeni. Pielegnujecie meska historie i tozsamosc.
      • tanebo001 Re: Clean boy makeup 14.08.23, 09:47
        Suspensorium też nosiliśmy... Też mamy do tego wrócić?
        • pursuedbyabear Re: Clean boy makeup 14.08.23, 09:49
          Uważaj - sportowcy i aktorzy nadal noszą.
          • tanebo001 Re: Clean boy makeup 14.08.23, 09:50
            Ale nie na wierzchu. Na razie. Do sygnetów też wracamy?
            • maslova Re: Clean boy makeup 14.08.23, 09:57
              Ale z czym ty właściwie masz problem? Mógłbyś wyjaśnić dokładnie, jak wpłynie na losy świata fakt stosowania przez mężczyzn makijażu? Jakie przyniesie to skutki ekonomiczne (poza oczywistym wzrostem produkcji i sprzedaży kosmetyków), gospodarcze, społeczne czy dla bezpieczeństwa?
              • bene_gesserit Re: Clean boy makeup 14.08.23, 11:56
                Jeśli jest niepewny swojej męskości, to społeczny przymus noszeniaakijazu będzie odbierał jako zagrażający. To coś jak faceci w różowych sweterkach albo z małymi, puchatymi pieseczkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka