yuka12 Re: Musiałam 😁 25.08.23, 00:55 Szynki dojrzewające - mniam 😋. W ogóle zestaw dla mnie. Ale ja potrafię każdy składnik jeść oddzielnie, bo lubię 😁. Dzisiaj miałam w porze lanczu sushi. Niedawno odkryłam, że lubię, a nawet BARDZO lubię, co mnie zdziwiło, bo owoców morza jako takich nie znoszę (poza rybami). A na obiad odgrzałam egipskie danie (a raczej wariację dostosowaną do zasobów), które córka wczoraj przyrządziła. Też pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Musiałam 😁 25.08.23, 11:29 To ja mam odwrotnie z owocami morza, bo te bardzo lubię niemal w każdej postaci z wyjątkiem sushi. Egipskiej kuchni właściwie nie znam, chyba 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Musiałam 😁 25.08.23, 11:45 Córa od jakiegoś czasu eksperymentuje w kuchni. Piecze 2-3x w tygodniu, za każdym razem coś innego. Podobnie gotuje. Mieliśmy już pierożki tybetańskie, chlebki pita, coś z Meksyku, teraz z kuchni egipskiej/arabskiej. Próbowała również robić pierogi i kilka innych polskich potraw. Korzysta z przepisów z polskich stron, ale i z angielskich, YT, porad znajomych itd. Normalnie kucharz nam się pojawił w domu 😃. Co zresztą mnie bardzo cieszy, bo gotować nie lubię (choć umiem). Wolę piec 🤷♀️. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Musiałam 😁 25.08.23, 11:53 No jasne, taki skarb w domu trzeba pielęgnować! Niech tam gotuje i piecze co jej w duszy gra! Zazdroszczę, u mnie nikt się do gotowania nie garnie 😩 Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Musiałam 😁 25.08.23, 20:17 Też myślałam, że jestem skazana na kuchnię męża i swoją. Ale od roku mam problemy zdrowotne, które mocno ograniczają moje codzienne aktywności, więc domownicy chcąc niechcąc musieli przejąć większą część obowiązków domowych. Na początku po prostu instruowałam dzieci, co mają robić, jakie przyprawy itp. Potem sami wiedzieli co i jak. Bo piekli to i owo już przedtem, ale obiady były domeną rodziców. W ten sposób córka zaczęła gospodarzyć w kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Musiałam 😁 25.08.23, 10:59 Pyszne, brakuje mi tylko prania tego na takiej bambusowej desce Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Musiałam 😁 25.08.23, 11:31 Deska to powinna być z drewna oliwnego i nawet mam takie dwie! Ale nie pomyślałam. A, prania na tych deskach nie robię 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Musiałam 😁 25.08.23, 11:13 Taką drogą szynką na forum epatujesz? Cóż za niestosowność i oderwanie od pasztetowej rzeczywistości. Mam nadzieję, że chociaż ser po taniości 😶 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Musiałam 😁 25.08.23, 11:35 No trudno. Nie kupię sobie podkładu, bo wszystko wydałam na szynkę 🤣. Ser faktycznie po taniości (jak na nasze warunki), bo ściągnęłam go z półki „uratuj mnie”, na której są przecenione rzeczy tuż przed upływem terminu przydatności do spożycia. Odpowiedz Link Zgłoś