Dodaj do ulubionych

Debet na koncie a opłaty

27.08.23, 14:09
Miesiąc temu założyłam sobie debet na koncie.
Takie 5tys w razie czego by mieć,gdy jest jakaś awaria,sytuacja że potrzebuje na już.
Ogólnie tych pieniędzy nie potrzebuje na coś konkretnie,mam też oszczędności.
Prowizja i opłata przygotowawcza i ubezpieczenie było niskie, dałam się namówić.
Debet nie jest ruszony od miesiąca, sobie pi prostu jest na koncie.
Pytałam w banku, czy co miesiąc coś płacę. Odp. -Nie. Jeżeli Pani nie korzysta (nie robi debetu) to nie ma opłat. Jeżeli coś Pani z tego ruszy są odsetki od kwoty wykorzystanej,i ok.
Przy podpisywaniu umowy był harmonogram spłat. Pytam co to za harmonogram skoro maja być odsetki od wykorzystanej kwoty? Pani że to błąd, harmonogram zniszczyła.
W rezultacie nic nie podpisałam-w sensie harmonogram.
Dziś wchodzę na konto,a tam informacja ze do końca sierpnia mam ratę 45zl.
Oczy mi z orbit wyszły...
Wchodzę,a tam harmonogram że mam od września opłatę co miesiąc 70zl.
To mam w nosie takie coś, bo może być tak, że wogole z tej kasy nie będę korzystać a będę co miesiąc płacić 70zl (dwa lata).
Pani przedstawiała, że oplat nie będzie jak nie korzystam, druga to potwierdziła ...noż cholera jasna czuję się zrobiona w ciula.
Jutro tam się przejdę, zloze dokumenty rezygnacji, pewnie odzyskam cześć prowizji i ubezpieczenia ale swoje powiem o kompetencjach tych pań.

No chyba,że oplat nie ma,ale pewnie są

Ma ktoś debet, korzysta ?
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:14
      Mam zwykłą kartę kredytową, właśnie jako zabezpieczanie
      Ponieważ spłacam w terminie, to nie miewam żadnych odsetek.
      • truchtamsobie Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:22
        Tzn? Możesz mi więcej powiedzieć?
        • koronka2012 Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 22:11
          Naprawdę nie wiesz jak działa karta kredytowa? Pod pewnymi warunkami jest bezpłatna (ilość transakcji na określoną kwotę, u mnie to chyba 6000 rocznie). możesz ten limit zrobić jednym dużym zakupem, ja np. opłaciłam wczasy.
          Karta kredytowa jest za darmo pod warunkiem że spłacasz ją w terminie w całości. Ja mam ustawione polecenie zapłaty, i bank sam sobie pobiera odpowiednią kwotę.
        • panna.nasturcja Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 23:59
          No zwyczajnie, jeśli w teminie spłacasz całe zadłużenie karty a nie dzielisz na raty to nie płacisz żadnych odsetek ani innych opłat.
          Pytanie tylko ile kosztuje sama karta miesięcznie.
          Mnie nic, ale ja jej używam, jak ktoś ma w szufladzie na wszelki wypadek to może mieć opłatę miesięczną.
    • profes79 Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:22
      Wszystko zależy od banku, umowy, warunków. Sam w Żubrze miałem kredytówkę (nie debet) która wiązała się z opłatami jeżeli nie wykorzystano jakiejś tam kwoty w skali roku, ale od jakiegoś czasu zmieniły się warunki i tych opłat już nie ma. Nawet za kredytówkę to były opłaty rzędu powiedzmy tych 70 zeta ale w skali roku anie miesiąca.

Natomiast jaka prowizja/opłata przygotowawcza/ubezpieczenie za uruchomienie możliwości debetu na koncie? Albo bank-krzak albo ktoś solidnie zrobił cię w wała.
      • truchtamsobie Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:24
        Teraz mi wychodzi, że jeżeli nie będę korzystać z tych pieniędzy, tylko będą leżeć na koncie zapłacę za dwa lata 1680zl ,no przecież jakaś kpina ...
        • ayelen40 Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:26
          No to wcisnęli Ci coś innego niż kredyt debetowy.
          • iwoniaw Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:36
            ayelen40 napisała:

> No to wcisnęli Ci coś innego niż kredyt debetowy.

Opis wygląda jak jakiś rodzaj kredytu konsumenckiego, co masz w umowie autorko?
            • truchtamsobie Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:45
              Kredyt odnawialny w ROR
              • profes79 Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:48
                Nadal nie wiąże się to z opłatami/prowizjami etc.; matka ma w ramach konta w PKO BP i ewentualnie co płaci to odsetki jeżeli spłata przeciągnie się w czasie.
                • koronka2012 Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 22:13
                  Zależy od banku, bo jak najbardziej są stosowane prowizje. Przecież bank udostępnia środki, miałby to robić za darmo?
                • sol_13 Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 23:36
                  Oczywiście, że są prowizje w PKO BP. Za udzielenie i co roku za odnowienie kredytu, proponuję sprawdzać taryfy na stronach banków.
              • furiatka_wariatka Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 23:17
                Kredyt odnawialny to nie to samo co debet. Debet to jakby możliwość, że będziesz mogła mieć ujemne saldo na rachunku. A kredyt odnawialny to dodatkowa pula pieniędzy do wykorzystania. Coś ci chyba musieli nieźle w głowie namieszać, że to podpisałaś. Ja bym pewnie zgłosiła reklamację. Jeśli załatwiałaś to przez telefon, to odsłuchają rozmowy, a jeśli w oddziale, to już pewnie trudniej będzie udowodnić, że wprowadzili cie w błąd.
              • panna.nasturcja Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 00:02
                To kredyt odnawialny czy debet, jak piszesz w tytule, bo to nie jest to samo?
        • panna.nasturcja Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 00:00
          Przeczytaj umowę!
        • zalamana_50 Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 11:37
          truchtamsobie napisała:

> Teraz mi wychodzi, że jeżeli nie będę korzystać z tych pieniędzy, tylko będą le
          > żeć na koncie zapłacę za dwa lata 1680zl ,no przecież jakaś kpina ...

A co podpisywałaś? Czytałaś w ogóle?
      • dyzurny_troll_forum Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 12:41
        profes79 napisał:

> Natomiast jaka prowizja/opłata przygotowawcza/ubezpieczenie za uruchomienie moż
        > liwości debetu na koncie? Albo bank-krzak albo ktoś solidnie zrobił cię w wała.

Zgadnij jaki to bank:

Przykład reprezentatywny dla limitu w koncie (kredytu w rachunku płatniczym) dla podwyższenia limitu w koncie: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 24,12%, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów): 10 318,00 zł, całkowita kwota do zapłaty: 12 559,66 zł, oprocentowanie zmienne 20,50%, całkowity koszt kredytu: 2241,66 zł (w tym: prowizja 1,23% (126,47 zł), odsetki 2115,19 zł), okres kredytowania: 12 miesięcy,
    • ayelen40 Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:25
      Mam debet taki automatyczny na 15 tys euro. Parę razy coś tam skorzystałam, zapłaciłam za to kilka euro.
    • silenta Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:26
      Mam konto z dopuszczalnym debetem i jak mi się ze dwa razy zdarzyło go zrobić to były pobierane po prostu odsetki od tego debetu. Absolutnie żadnych prowizji, opłat przygotowawczych, ubezpieczeń. Mam do konta po prostu kartę debetową a nie kredytową. Ogółem za te debety to zapłaciłam może z 5 złotych odsetek w ciągu 20 lat.
    • plain-vanilla Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:31
      Mam kartę kredytową, spłacam co miesiąc i nie mam żadnych opłat. Można wziąć kartę kredytową z roczną opłatą i wtedy w tej cenie są jakieś dodatkowe bonusy.
    • babcia47 Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:34
      Pewnie co miesiąc masz pomniejszany debet o określoną kwotę co faktycznie nie powinno robic ci różnicy jezeli go nie wykorzystujesz. Nie wiem czy poniosłaś jakies koszty w momencie uruchamiania tego debetu ale na pewno one się pojawią gdybyś chciała go odnowić i oczywiście gdybys go wykorzystała w postaci odsetek od wykorzystanego kredytu
      • babcia47 Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:48
        W praktyce to wygląda tak, ze gdybys wykorzystała ten debet " do dna" to co miesiąc będzie ci pobierana czesc pieniędzy jako pomniejszenie debetu np. 1/24 gdy debet udzielony na dwa lata oraz kwota odsetek za wykorzystany kredyt w danym miesiącu przy czym każdy wpływ na konto pomniejsza kwotę tych odsetek. Jezeli nie wykorzystujesz debetu, nie zejdziesz z wypłatami poniżej " zera", to tylko nominalnie będzie ci się zmniejszać kwota debetu którą mozesz wykorzystac ale faktycznie nie poniesiesz żadnych kosztów chyba ze zgodzisz się na ponowne odnowienie tego debetu albo zrobione to zostanie automatycznie gdy umowa to przewiduje. Inna sprawa czy nie dostałaś tez przy okazji jakiegoś ubezpieczenia kredytu bo wtedy mogą się pojawić realne koszty. Takie nowinki nalezy przemyśleć i przeanalizować zanim podpisze się umowę bo potem można się zdziwić gdybtrzeba będzie ponosić koszty ktorych się nie planowało. Pozatym w taki debet łatwo się wchodzi, łatwo się go nawet powiększa tylko potem ciężko z niego wyjść
    • snakelilith Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 14:55
      Debet to jest wtedy, gdy wykorzystujesz, zwykle do jakiejś tam granicy i masz wtedy minus na koncie. To bywa niekorzystne, bo można płaci spore odsetki.
      To co ty chciałaś, czyli sumę do wykorzystania poza granicę twojego konta i nie mieć minusa, nazywa się kredyt odnawialny. Od wykorzystanej sumy płaci się wtedy też odsetki, ale warunki mogą być lepsze i suma do wykorzystania jest zwykle wyższa. Zakłada jednak zdolność kredytową. Czyli jak dotąd wszystko jasne.
      Ale skoro wyliczono ci jakiś grafik spłat, to znaczy, że pani sprzedała ci jakiś inny rodzaj kredytu kasowego. 5 tys. w jakimś innym modusie i te 5 tys. przypisano ci do konta i musisz je teraz spłacać. Może pani coś źle kliknęła, albo wpisała, a algorytm w sytemie zareagował harmonogramem spłat, co pracownica zignorowała, bo była przekonana, że sprzedała ci kredyt odnawialny, opisany wyżej. Creepy.....
    • m_incubo Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 15:03
      To nie jest debet, tylkokredyt odnawialny, to przecież zupełnie co innego. Sprawdź, co masz w umowie.
      • babcia47 Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 15:14
        Doklqdnie. Odnawialny kredyt jest przyznawany do wysokości zadeklarowanego, udokumentowanego wpływu na rachunek czyli np wypłaty. Jak długo nie schodzi się poniżej zera nie przynosi kosztów ale co miesiąc zmniejszana jest kwota ktora mozna wykorzystac i to jest ta " rata" .
    • blasckbird13 Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 19:18
      Czy mogłabyś jakoś logicznie wytłumaczyć, dlaczego wzięłaś kredyt, którego nie potrzebujesz, zwłaszcza że masz oszczędności?
    • alpepe Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 19:48
      Co masz napisane na umowie, którą podpisalaś?
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 19:51
      A sprawdzałaś ile masz kasy na koncie?
      Bo wygląda na to że ci wcisnęli kredyt, który masz spłacić, a nie debet w koncie, z którego można korzystać co miesiąc. Przy debecie nie ma żadnej prowizji ani ubezpieczenia. Wzięłaś kredyt, tylko gdzie masz te 5 tys zł wpłacone?
      Co masz w umowie?
      • truchtamsobie Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 20:48
        Kredyt odnawialny w ROR taki tytuł. Kasa na moim koncie bankowym.
        • taki-sobie-nick Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 22:32
          I jakie warunkii wypowiedzenia umowy?
        • panna.nasturcja Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 00:06
          Czyli NIE debet!
        • makurokurosek Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 12:09
          Czyli masz zwykły kredyt, bank przelał ci 5000 , a ty masz je spłacić w przeciągu 2 lat. W linii debetowej tudzież, kredycie liniowym bank nie przelewa ci pieniędzy, tylko umożliwia zrobienie "minusa"
    • taki-sobie-nick Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 21:16
      Następnym razem każdej takiej rewelacji żądaj na piśmie.
      • m_incubo Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 16:23
        Jakiej rewelacji?
        Przecież musi mieć umowę - to jest właśnie ta twoja "rewelacja na piśmie".
    • basiastel Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 21:29
      Podobno żadnych opłat nie ma, gdy sprawę załatwia się w e-bankowości samemu ( w moim banku ). Ja miałam debet, nie odnowiłam, ale nie korzystałam i opłat nie było.
    • przepio Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 22:36
      Kiedyś mogłam mieć debet ma koncie, pobierali mi raz w roku opłatę za tę możliwość. To było wtedy dość dużo, ok 200 zł, więc zrezygnowałam.
    • imponderabilia22 Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 22:53
      Po co Ci debet, skoro masz oszczędności?
    • panna.nasturcja Re: Debet na koncie a opłaty 27.08.23, 23:58
      Przeczytaj może najpierw dokładnie umowę oraz regulamin. To jest tam na pewno napisane.
      A pytanie czy ktoś ma i korzysta jest o tyle bez sensu, ze w każdym banku jest inaczej, przy każdym rodzaju konta jest inaczej, odpowiedzi nic Ci nie dadzą.
      Ja miałam wiele lat temu i było tak, że jak nie korzystałam to nic nie płaciłam.
    • makurokurosek Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 12:05
      Pod nazwę "debet" można podpiąć kilka usług finansowych, w niektórych płacisz tylko odsetki za wykorzystany limit, w innych odsetki za wykorzystany limit i odsetki od niewykorzystanego limitu, w niektórych nie płacisz nic w sytuacji gdy kwoty debetu nie wykorzystujesz.
      Musisz więc spojrzeć co dokładnie podpisałaś i na jakie warunki się zgodziłaś. Bardzo prawdopodobne, że w obecnej chwili bardziej będzie opłacało ci się pozostać przy tym kredycie, aniżeli z niego zrezygnować.
      Na twoim miejscu napisałabym skargę do banku z przekierowaniem do UOKiKu
      • truchtamsobie Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 17:34
        Dziś byłem i 3 kobiety tam pracujące mówiły mi że to tylko symulacja gdyby coś z tego wybrała. Tzn. Symulacja miesieczna ile by mnie to kosztowało przy wykorzystaniu max środków.
        Na razie zostawiaima i zobaczę po 31 sierpnia czy coś mi ściągnie z konta.
        A i jeszcze ta babka sprawdzała (pokazywała mi swój ekran kom) że nie mam nic do zapłaty.
        Zobaczymy
        • eliszka25 Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 18:04
          Ale jak nie masz nic do zapłaty, skoro wzięłaś 5 tys. kredytu. Skoro bank przelał ci te pieniądze na konto, to teraz musisz to spłacać. W ogóle nie rozumiem, po co brałaś kredyt „na wszelki wypadek”. To jest jakiś kosmos normalnie 😳.
          • truchtamsobie Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 19:09
            Chyba nie myślisz, że będę się tłumaczyć 🤣 nie będę bo i tak nie zrozumiesz.
            • kk345 Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 19:26
              Tego to nikt nie zrozumie 🤦
            • eliszka25 Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 20:29
              Nie, absolutnie niczego nikomu nie tłumacz!!!!!
            • kropkaa Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 01:21
              truchtamsobie napisała:

> Chyba nie myślisz, że będę się tłumaczyć 🤣 nie będę bo i tak nie zrozumiesz.

Dobrze, że ty wiesz co masz, wiesz co podposywałaś i w ogóle tak nas tylko z nudów zagadujesz, krynico mądrości i rozsądku.
              • truchtamsobie Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 04:46
                Wytłumacz mi jedno, początek odpowiedzi rozumiem. I wszystko ok masz prawo.
                Ale zdanie "tylko z nudów zagadujesz, krynico mądrości i rozsądku." to rozumiem musiałaś już dodać bo by Ciebie jad udusił? Bo musisz się dowartościować, przywalić komuś ? Lepiej wtedy Tobie?
                • kropkaa Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 12:56
                  To, co i gdzie podpisałaś to mi wisi i powiewa, bo nie ja będę ponosić finansowe konsekwencje.
                  Ale to, jak jedziesz po forumkach, które próbują ci pomóc, jest bardzo niemiłe.
          • makurokurosek Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 01:04
            Przeczytaj w umówie jak nazywa się kredyt który wzięłaś. Nie ma czegoś takiego jak symulacyjny harmonogram spłat. Całkiem możliwe, że pracownice banku chcą przeciągnąć abyś nie mogła rozwiązać umowy . To co opisałaś, pieniądze na koncie oraz harmonogram spłat sugeruje kredyt gotówkowy.
        • panna.nasturcja Re: Debet na koncie a opłaty 31.08.23, 16:00
          Ale zrozum, przy debecie nikt Ci nie przelewa 5000 na konto!
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 17:04
      Wejdź na stronę banku i przeczytaj co jest napisane w Tabeli Opłat i Prowizji.
      • panna.nasturcja Re: Debet na koncie a opłaty 31.08.23, 16:02
        Jak ona ma zrozumieć tabelę opłat i prowizji jak nie umie przeczytać ze zrozumieniem umowy, którą podpisała i nie wie czy ma debet, kredyt odnawialny czy gotówkowy?
    • pyza-wedrowniczka Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 17:35
      Ja mam możliwość debetu na koncie. Jak zdarzy mi się w miesiącu zejść na minus, to płacę 5 zł za tę przyjemność. Mogę mieć 2000 zł na minusie. Jak nie skorzystam z debetu, to nic nie płacę. Nie mam żadnego harmonogramu spłat - po prostu, mam stan konta -300 zł i tyle.

Zwykła możliwość debetu to coś zupełnie innego niż kredyt odnawialny
    • eliszka25 Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 18:01
      Opisujesz tak dziwne rzeczy, że aż ciarki po plecach chodzą. Z twojego opisu wynika, że wzięłaś kredyt w wysokości 5 tys. zł na dwa lata, ale twierdzisz, że to debet i w ogóle nie rozumiesz różnicy. Przeczytaj dokładnie umowę, punkt po punkcie, żeby wiedzieć, co właściwie podpisałaś i na jakich warunkach. I nigdy więcej nie chodź sama załatwiać cokolwiek w banku, bo może się to dla ciebie źle skończyć.
      • truchtamsobie Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 19:12
        🤣🤣🤣 ...
        Wyobraź sobie, że jest to debet na koncie.
        Wyobraź sobie, że został przyznany na dwa lata potem się go odnawia.
        Wyobraź sobie, że jednak nie płacę za niego odsetek ani oplat gdy go nie ruszam.
        Wyobraź sobie, że byłam dziś w banku i wyjaśniono mi iż to jest symulacja.
        Wyobraź sobie, ze warto czasem czytać wszystko co pisałam.
        • eliszka25 Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 20:28
          Wyobraź sobie, że czytasz umowę przed jej podpisaniem. Szczególnie w banku, bo możesz się bardzo zdziwić. Pierwsze słyszę o takich „symulacjach” 🤦🏼‍♀️, ale nie mój problem.
        • ayelen40 Re: Debet na koncie a opłaty 28.08.23, 22:36
          No to po co nas pytadz, skoro masz nas za durne?
          • eliszka25 Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 01:04
            Ona jest taka mądra, że nawet nie wie, co w tym banku podpisała.
            • banicazarbuzem Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 13:07
              Przecież wie co podpisała tylko na chwilę zapomniała. I jak znowu zejdą jej pieniądze z konta to zapomni co podpisała i wróci tu z pytaniem co ma zrobić 😝
              • truchtamsobie Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 13:10
                Nie zeszły żadne pieniądze, czytaj ze zrozumieniem.
                • banicazarbuzem Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 22:44
                  Nie piszesz w pierwszym poście, że zeszły?

Może przeczytaj w internecie co znaczy słowo debet.
                  Jak masz debet to bank nie daje ci najpierw pieniędzy, które musisz oddać.
                  Skąd masz te 5000 od banku? Jako debet?
                  • truchtamsobie Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 22:50
                    Mam konto na które wpływa wynagrodzenie, teraz na tym koncie oprócz tego co zostało z wynagrodzenia mam +5000zl.
                    Nic mi nie zeszło z konta - w sensie odsetki. Miałam tylko informacje, że do końca sierpnia rata do zapłaty 44zl.
                    Gdy weszłam w ten kredyt odnawialny jest informacja 0zl odsetek, kwota wpłaty 0zl.
                    Bylwm w banku. To tylko symulacja.
                    • little_fish Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 23:04
                      Ale to plus 5000 masz jako stan konta? W sensie był wpływ na konto w tej wysokości?
                      • banicazarbuzem Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 23:30
                        No bank jej przelał, taki bonus za wieloletnią współpracę pewnie
                    • m_incubo Re: Debet na koncie a opłaty 31.08.23, 15:53
                      Prowizja i opłata przygotowawcza i ubezpieczenie było niskie, dałam się namówić.

Czyli zapłaciłaś prowizję, "opłatę przygotowawczą" i ubezpieczenie, by trzymać na koncie 5k, których nie potrzebujesz i z których nie korzystasz, a za chwilę zapłacisz jeszcze więcej.
                      Często się tak dajesz namawiać na różne rzeczy?
                    • panna.nasturcja Re: Debet na koncie a opłaty 31.08.23, 16:05
                      Ale nie ma żadnych rat przy debecie, z którego nie skorzystałaś!
                      I nikt Ci nie przelewa pieniędzy na konto.
                      • m_incubo Re: Debet na koncie a opłaty 31.08.23, 16:53
                        Oba już kilka dni temu doszła do tego, że to nie debet, tylko kredyt odnawialny.
                        Może teraz przemyśli jeszcze, dlaczego zapłaciła za możliwość korzystania z pieniędzy banku, z których nie potrzebuje skorzystać big_grin
        • panna.nasturcja Re: Debet na koncie a opłaty 31.08.23, 16:04
          Warto też czytać, co PODpisalaś.
          Przy debecie nikt Ci nie przelewa 5000 na konto.
        • azalee Re: Debet na koncie a opłaty 31.08.23, 16:16
          🤣🤣🤣 ...
          Wyobraź sobie, że nie masz pojecia co to jest debet
          Wyobraź sobie, że nie masz pojecia co podpisalas bo nic z umowy nie zrozumialas
    • asia-loi Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 12:44
      Co to za bank?
      • zalamana_50 Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 13:07
        asia-loi napisała:

> Co to za bank?
        >
        Onajest raka mądra, że nawet ci tego nie zdradzi 🤣
      • truchtamsobie Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 13:10
        Spółdzielczy
        • asia-loi Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 15:52
          truchtamsobie napisała:

> Spółdzielczy

Czyli SKOK
          • truchtamsobie Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 16:21
            Nie Bank Spółdzielczy. Skok to Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredutowa.
      • kk345 Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 15:23
        No weź, ona ci napisze nazwę banku, a ty jej wyczyścisz konto, cwaniaczku big_grin
    • wbka1 Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 16:42
      Nie wiem co to za produkt; debet w koncie. Ja mam karty kredytowe, ktore spłacam w dniu wymagalności, nigdy nie przeoczyłam terminu, dla mnie są zerozłotowe, jakieś punkty mi dopisują, ale jeszcze ich nie zrealizowałam.
      • sol_13 Re: Debet na koncie a opłaty 29.08.23, 21:11
        Jeśli się spłaca zadluzenie w całości to tak, ale jeśli nie, to zapomniałaś dodać, że oprocentowanie na kk jest obecnie dużo wyższe niż na debetach/kredytach odnawianych, gotówkowych zresztą też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka