Dodaj do ulubionych

Prozą życia

31.08.23, 12:10
Prozą życia, jak u was ona wygląda?
U mnie praca, dom, jakieś zakupy, wizyta u lekarza, czasem telefon do kogoś z rodziny, raz na jakiś czas spotkanie/ odwiedziny, 2-3 razy do roku urlop. A tak to nuda i nuda.
Obserwuj wątek
    • czarna_sroka Re: Prozą życia 31.08.23, 12:11
      *proza życia
    • krwawy.lolo Re: Prozą życia 31.08.23, 12:26
      To wyjdź, jak Mamoń.
    • simply_z Re: Prozą życia 31.08.23, 12:26
      Moga nadejsc takie czasy (o ile juz nie nadeszly), ze bedziemy tesknic za proza zycia. Mialam cos podobnego w pandemii, boze jak tesknilam za normalnoscia.
    • jkl13 Re: Prozą życia 31.08.23, 14:05
      Ale większość z nas ma jakąś rutynę, a dzieciaci to już w ogóle, rytm roku wyznacza szkoła.
      Ja też mam dzień podobny do dnia, praca, basen, powrót do domu, zrobić obiad, zjeść i robi się 18. Coś ogarnąć w domu, zebrać dzieciaki z miasta, kolacja, film lub książka i jest północ, idę spać. I od nowa dzień za dniem tak samo. Czasem w weekend spacer nad morzem, czasem spotkanie rodzinne, raz w roku urlop i tyle. Mija dzień za dniem i rok za rokiem. Wszyscy moi znajomi tak mają, dopiero emeryci żyją innym życiem, ale to chyba naturalne. Doba nie jest z gumy, obowiązki same się nie zrobią, pieniądze na życie nie spadają z nieba. Life, że tak pojadę forumowym klasykiem smile
    • abecadlowa1 Re: Prozą życia 31.08.23, 14:12
      Zamieniłabym się.
      Jak Ci nudno, to zawsze możesz dołożyć jakiś ekscytujący kawałek. Gorzej jak jest kumulacja problemów i marzysz o normalności, świętym spokoju i sześciu godzinach snu na dobę. W tą stronę zmiana jest trudniejsza.
    • igge Re: Prozą życia 01.09.23, 04:03
      U mnie poezja i lirykawink zamiast prozy życia. I drobne przygody.
      Nudy brak.
      U męża to samo. Może u niego przygód mniej.
      Dzieciaki już dorosłe, a my nadal zero rutyny, co chwila zmiany, adrenalina, przydałoby się trochę stabilizacji wieku średniego. I spokojniejsze życie.
      Zazdraszczam autorko.
      • igge Re: Prozą życia 01.09.23, 04:07
        PS
        Kumulacja problemów niestety też u nas jest. I doszły kolejne. Zamieniłabym się na tę prozę życia i nudę. Pozdrawiam autorkę i uszy do góry smile.
    • brenda_bee Re: Prozą życia 01.09.23, 08:07
      Praca dom. Nic ekscytującego, zwłaszcza ostatnio bo jak wracam z pracy ( w weekendy też) głównie leżę i dogorywam. Czekam na wizytę u lekarza w listopadzie.
    • conena Re: Prozą życia 01.09.23, 08:21
      fajny ten najnowszy trend w trollingu, taki nostalgiczny, refleksyjny, podoba mi się. ciekawe, czy ma na to związek ze zbliżającą się jesienią. mam znowu doła, znów pragnę śmierci, brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś, nawet seks jest banalny.
      • princesswhitewolf Re: Prozą życia 01.09.23, 08:48
        Teraz to nie brazylijskie tylko koreanskie sa na fali
    • samanta1010 Re: Prozą życia 01.09.23, 08:22
      to że się pracuje i ogrania dom to jest po prostu życie
    • princesswhitewolf Re: Prozą życia 01.09.23, 08:47
      Nigdzie nie wychodzicie? Nie masz innych znajomych niz rodzina? Dzieci masz i nigdzie z nimi nie chodzisz? Lato sie konczy, trzeba korzystac
    • primula.alpicola Re: Prozą życia 01.09.23, 08:53
      Uważaj czego sobie życzysz. Dużo masz, doceniaj, bo pewnego dnia Twoje dziecko może mieć poważny wypadek zatęsknisz za tą swoją nudą. Nie bez powodu Anglicy mawiają, że "no news is good news".
      Ja swoją "nudę" i rutynę błogosławię każdego dnia i jestem za nią wdzięczna.
      A że ją przełamuję przyjemnościami, to oczywista oczywistość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka