Dodaj do ulubionych

Podsłuchałam jak kolega

01.09.23, 14:47
Cześć. Podsłuchałam jak kolega z pracy opowiadał panom w dziale wrażenia z wyjazdu do Czarnogóry. Panie tam są wizualnie cudowne i pięknie się ubierają. Nie uświadczysz, jak u nas, poszarpanych spodni czy różowych włosów.
Lubię go mniej teraz. Czy to zazdrość?
Pan brzuchaty, przed 40 tką, na wyjeździe z dziećmi i żoną.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Podsłuchałam jak kolega 01.09.23, 14:53
      Mam sąsiada rodem z Czarnogóry, muzułmanin. Te panie to zaczarczafione były? Bo pewnie ochustowane. Jedna kuzynka sąsiada, starsza, nie wygłupia się ze szmatami, ale kiedyś była też u niego przez jakiś czas swieżo zaimportowana z ojczyzny, pięknolica, ale cała w szmatach, więc mniemam, że to tam raczej nie folklor, a codzienność.
      • kk345 Re: Podsłuchałam jak kolega 01.09.23, 16:16
        Jeśli nawet nie mając pojęcia o temacie musisz cokolwiek napisać, to 5 sekund w guglu pozwoliłoby ci rozszerzyć horyzont i doczytać, ze jakieś 70% mieszkańców Czarnogóry to prawosławni.
      • heca7 Re: Podsłuchałam jak kolega 01.09.23, 20:36
        Co?! Byłaś w Czarnogórze choć raz? Nie, tam nie łażą tabuny kobiet owiniętych w szmaty. Większość ubiera się tak jak u nas. Ewentualnie im bliżej Albanii tym więcej obszarpanych w odzieniu Cyganów. Ale też bez zasłoniętych twarzy!
        Pana komentarz słaby ale nie rozumiem co ma do tego żona i dzieci?! Czy jak ja jestem na zagranicznym wyjeździe z mężem i dziećmi to nie wolno mi skomentować odmiennego wyglądu innych osób? Nie wolno mi np powiedzieć- że Holendrzy są bardzo wysocy? Bo co? Zazdrość?

Jest takie stare powiedzenie- co nie dosłyszał to zmyślił. Radzę je przemyśleć.
        • snajper55 Re: Podsłuchałam jak kolega 02.09.23, 01:04
          heca7 napisała:

> Co?! Byłaś w Czarnogórze choć raz? Nie, tam nie łażą tabuny kobiet owiniętych w
          > szmaty.

U nas się w szmaty nie owijają??? Gołe chodzą???

S.
        • turbinkamalinka Re: Podsłuchałam jak kolega 02.09.23, 01:05
          Gorzej. Twojemu "mężu" nie wolno powiedzieć że Chorwatki są piękne lub nie smile
    • iwles Re: Podsłuchałam jak kolega 01.09.23, 14:55

Podsłuchiwanie - nowa świecka tradycja uncertain
      • snajper55 Re: Podsłuchałam jak kolega 02.09.23, 01:05
        iwles napisała:

> Podsłuchiwanie - nowa świecka tradycja uncertain

Raczej stara katolicka.

S.
    • imponderabilia22 Re: Podsłuchałam jak kolega 01.09.23, 15:33
      A brzuchatym, dzieciatym i żonatym to nie mogą podobać się czarnogórskie łanie?
    • natalyaxx Re: Podsłuchałam jak kolega 01.09.23, 15:37
      Mój znajomy tak samo Rosjankami był zachwycony, bo średnio na ulicy widział więcej szpilek, spódniczek i ogólnie zrobionych lasek. Prawda jest taka, że na wschodzie kobiety się bardziej starają o to by wyglądać dobrze nawet wychodząc po bułki, w Polsce to powoli się zmienia, ale też nie tak szybko jak powinno. Zawsze mnie fascynuje, że ci panowie nie pomyślą dlaczego tak jest, to primo, a secundo niech oni najpierw spojrzą na siebie.
      • ardzuna Re: Podsłuchałam jak kolega 02.09.23, 00:09
        natalyaxx napisała:

> Mój znajomy tak samo Rosjankami był zachwycony, bo średnio na ulicy widział wię
        > cej szpilek, spódniczek i ogólnie zrobionych lasek. Prawda jest taka, że na wsc
        > hodzie kobiety się bardziej starają o to by wyglądać dobrze nawet wychodząc po
        > bułki, w Polsce to powoli się zmienia, ale też nie tak szybko jak powinno

Jesteśmy już naprawdę całkiem wyluzowane - kiedyś było gorzej, bliżej Rosji.
    • ichi51e Re: Podsłuchałam jak kolega 01.09.23, 15:37
      No ale w sumie co to szkodzi ze człowiek konserwatysta? Nie znaczy od razu ze jest złym czlowiekiem
    • alewcale Re: Podsłuchałam jak kolega 01.09.23, 15:43
      o kurka to o to chodzi 🤔To one tam z siatami nie chodzą, że tyle w tych szpilkach i wizualnie ten? Może to te .... utrzymanki są, że takie tłumy..albo to był Dubaj a on nie chciał robić przykrości w [pracy
    • danaide2.0 Re: Podsłuchałam jak kolega 01.09.23, 15:55
      Ale że niby dla takich panów mamy się nastarać?

Eee...
    • demodee Re: Podsłuchałam jak kolega 01.09.23, 20:00
      > Nie uświadczysz, jak u nas, poszarpanych spodni czy różowych włosów.
      Lubię go mniej teraz.

Chodzisz w poszarpanych dżinsach i malujesz włosy na różowo?
    • nick_z_desperacji Re: Podsłuchałam jak kolega 01.09.23, 20:26
      Ale pan robi niemiłe uwagi tutejszym paniom, czy po prostu podzielił się wrażeniami estetycznymi? Bo ja np. pomimo własnego nienastarania lubię popatrzeć na mężczyzn w dobrze leżących garniturach.
    • jasnoklarowna Re: Podsłuchałam jak kolega 01.09.23, 20:35
      Ale ja nie rozumiem w czym problem.
      Kolega nikogo nie hejtował, nie obgadywał publicznie konkretnych osób, opisał co mu się podoba.
      Powiem szczerze też nie lubię podartych jeansów (co nie znaczy że nie toleruję u innych, sama nie chodzę).
      I jak bym gdzieś pojechała i zobaczyła dużo klasyczniej ubranych facetów, tzn w moim guście to też bym to powiedziała. Ze tu faceci chodzą dużo bardziej zadbani. Nie oceniam tuszy, kosztu ubrania mówię co mnie się podoba. Szczerze, nie widzę nic złego w tym co powiedział.
    • summerland Re: Podsłuchałam jak kolega 01.09.23, 20:47
      Mój misio kiedys przy mnie opowiadał sąsiadom po powrocie z Polskj jaki był zachwycony Polkami, ze ładnie się ubieraja-wygladaja. Trochę się czulam niezręcznie jak on określił, że wyglądają yummy, i jak sąsiedzi się zaśmiali.
    • waleria_bb Re: Podsłuchałam jak kolega 02.09.23, 01:00
      Nic złego nie powiedział. W Czarnogórze nie byłam, ale z Tirany wróciłam w szoku, że kobiety chodzą aż tak wystylizowane. Tak w pozytywnym sensie, bo super wyglądały, kobieco, z pomysłem, miały ciekawe dodatki i mocno odbiegało to od outfitów na polskich ulicach. Faceci też bardzo dobrze ubrani i zadbani. Każdy ma swój gust, kolega nikogo nie obraził z powodu wspomnianych różowych włosów i jeansów, ale wizualnie może mu się to nie podobać i oko zawiesi na inaczej ubranych kobietach. Sama wolę kobiece i dopracowane stylizacje, lubię oglądać takie na ulicach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka