Dodaj do ulubionych

Pralko-suszarka

02.09.23, 23:04
Tak, wiem, że lepsza oddzielna suszarka ale nie zmieści mi się w łazience a dzisiaj się okazało, że muszę kupić nową pralkę.
Więc pytanie, ma ktoś 2w1? I może polecić coś konkretnego?
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 02:08
      Nie mam, ale chciałam wspomnieć, że oprócz tych dwóch opcji (razem i osobno) jest też trzecia (jedno stoi na drugim).
      • iberka Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 07:59
        U mnie w grę wchodziła tylko opcja 2w1 + wersja slim.
      • ivaz Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 08:11
        i czwarta opcja - suszarka nie musi stać w łazience, u mnie stoi w szafie w przedpokoju
        • fibi00 Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 08:43
          ivaz napisała:

> i czwarta opcja - suszarka nie musi stać w łazience, u mnie stoi w szafie w prz
          > edpokoju

Moja koleżanka swego czasu miała suszarkę w sypialni i mogła prosto do szafy ubrania układać.
      • banicazarbuzem Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 09:06
        Też mi się nie zmieści bo o tym myśleliśmy, za dużo zmian wtedy byśmy musieli zrobić bez potrzeby
    • yenna_m Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 02:14
      Miałam brandta i brandt był z@jebisty. Niestety ta marka zniknęła.
      Mialam niedawno LG i szkoda kasy. Nie dosusza a syf z suszenia zbiera się nie na filtrze a na okienku pralki.
      Szkoda kasy.
    • ichi51e Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 06:30
      Mam samsunga nie narzekam
      • okruchlodu Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 07:35
        Ja mam Candy. Jedyne co mnie wkurza to to, że nie mogę dorzucić ubrań w trakcie prania. Poza tym daje radę.
      • basiastel Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 08:14
        Też mam samsunga i uważam, że suszenie to absolutnie nie to, co w suszarce. Wcześniej miałam electroluxa i był lepszy, aczkolwiek koszty napraw były absurdalnie wysokie.
        • ichi51e Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 08:28
          W drugim domu mam osobno - AGD pralkę i suszarkę: mam wrażenie ze z suszarki AGD wychodzi jeszcze bardziej mokre uncertain
    • iberka Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 07:58
      Od 3 lat mam LG. Polecam. Wcześniej przez 11 lat miałam pralkę LG, również polecam smile
    • mak_z_figa Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 08:05
      Kiedyś miałam LG i była ok. Padła po ok 5 latach. Potem miałam Samsunga. Na początku super. Po pół roku zaczęła moczyć zamiast suszyć. Serwis gwarancyjny nie był w stanie naprawić. Wymienili na nowy egzemplarz. Ten popsuł się tak samo już po 3 miesiącach. Potem w opiniach tamtego modelu było bardzo dużo opinii z taką informacją. Kilka lat minęło, więc może sobie z tym poradzili, ale marka u mnie skreślona.
      Jakbym miała teraz kupować to taką z pompą ciepła, bo zwykłe pobierają bardzo dużo wody do suszenia.
      • banicazarbuzem Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 09:08
        Dzięki, wiem już, że Samsung odpada.
        Mam miejsce tylko w łazience i tylko na 1 sprzęt.
        Chyba, że uda mi się znaleźć naprawdę niską suszarkę 😉
        • babcia47 Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 09:21
          Mnie temat tez interesuje bo przy nieduzej ilości prania jak to u samotnej osoby kupowanie dwóch drogich urządzeń byłoby przerostem formy nad treścią chociaz mam w domu pralniebi na brak miejsca nie narzekam. Bardziej mnie interesuje niezawodność takiego urządzenia bo spotkałam się z opinią ze pralkosuszarka ms krotki zywot. Swoją pralkę juz musze wymienić i chętnie bym zmieniła na takie urządzenie ale mam ograniczone możliwości finansowe o dwa nie wchodzą w grę za to bylamym skłonna zapłacić wiecej przy mozliwosci suszenia przy okazji.
          • tromedlov Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 09:26
            Od 6 lat mam Boscha z pompą ciepła. Tylko nie suszę wszystkiego (nie lubię, bo wychodzi za miękkie), jedynie szlafroki, ręczniki, bieliznę. Czyli suszarka chodzi mniej więcej raz w tygodniu, czasem 2 razy w tygodniu.
    • bajgla Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 09:36
      Nie polecam Electroluxa, nie ma filtra kłaczków i ten syf osadza się na fartuchu i nie da się doczyścić bez rozkręcania. Później te farfocle przyczepiają się do ciuchów, ble....
    • slatynka85 Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 10:07
      Mam Candy już ponad 3 lata i jest to zdecydowanie najlepszy sprzęt jaki mam w domu. Ma krótki program 14 minutowy idealny aby odświeżyć rzeczy. Dobrze dosusza,po mnie kupiły ten model dwie znajome
      • dwa_kubki_herbaty Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 10:12
        Też mam Candy, zakochałam się w tych pralkach 20 lat temu gdy te nasze azjatycko europejskie miały mikro bębny z drzwiczkami przez które nie chciała wejść kołdra, a tu w sklepie stały candy drzwiczki srednicy pralki bęben szeroki prawie na cały wymiar pralki, 10 latka wcisniesz.
        I tak moja miłość trwa niezmiennie, chociaż teraz wszystkie mają taki układ.
        • dwa_kubki_herbaty Re: Pralko-suszarka 03.09.23, 10:15
          Teraz mam pralko - suszarke tej marki, dosusza nie gniotąc tylko na 2 programach.
          Ja mam duży dom, mam gdzie suszyć, mam miejsce na suszarkę ale z racji używania suszarki 10 razy w roku (tylko jak mam się spakować na już, albo dziecko, pies zarzygał 2 koldry) wybrałam pralko- suszarkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka