inez21 08.09.23, 13:04 Jestem wielką fanką wrzosów. Sezon jesienny uważam za rozpoczęty, posadziłam pierwsze piękności 🥰🥰 Dawajcie zdjęcia swoich jak już macie a jak nie to mogą być inne kwiatowe i roślinne cuda😊 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 13:09 Wrzosów nie mam, bo na razie wszystkie wcześniej kupione rosliny balkonowe mają się dobrze i nie muszę wymieniać. Mam wrzośca. Poza tym przedwczoraj kupiłam sobie ostrokrzew na jesień. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 13:28 Ja mam dużo, niektóre kilkuletnie, ale nie mam zdjęć w telefonie. W tym roku dosadzilam alejkę wrzosowa w młodych borowkach. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 13:31 Takiego cosia porannego mam Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 13:34 Ale cudny coś🤩 jeszcze chyba rosą pokryty🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
mika71 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 13:33 Posadziłam tydzień temu w skrzynce na balkonie i już 3 uschły Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 13:59 Nie ma wrzosów ale też jest zaje...ście🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 22:59 Ale piękny kolor wody, piasku i nieba. Gdzie to? Bałtyk? Odpowiedz Link Zgłoś
millli40 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 14:18 Mieszkam obok lasu i takie cudne pola wrzosowe teraz są. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Weekendowy wątek wrzosowy 09.09.23, 19:08 U mnie jakoś mega sucho i biedne wrzosy dopiero w pączkach większość. Tylko 1 kępka trochę rozwinięta i jedną gałązkę urwałam do domu . Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 14:35 Piękne. Nie mam,bo moje pelargonie i reszta zielska balkonowego ma swoją najlepszą chwilę i rośnie wszystko jak szalone. Rozważam próby ratunku towarzystwa zimową porą. Peralgonie może się udać, lawendy też, ale mam takie cuś. Wie któraś botaniczna emama, czy ma to szanse przezimować w domu ? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 14:37 I masz, zdjęcie uciekło. Mam tego mnóstwo i kocham milością płomienną. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 21:54 Też to uwielbiam to odmiana kocanki. Moim zdaniem nie przezimuje w domu. No chyba że zima będzie ciepła bez mrozu a ty mieszkasz na południu Polski to może na balkonie ale nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
hippolina Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 15:23 Zazdroszczę. U mnie wrzosy nie chcą rosnąć, nie chcą i już. Próbowałam cudów, przygotowałam specjalnie wielką grządkę na wrzosowisko, przeczytałam pierdyliard rad, które wdrożyłam w życie. Wszystkie wrzosy i wrzośce po pewnym czasie szlag trafia. Nic, natury nie przeskoczysz. Tak samo nie chcą u mnie rosnąć magnolie, ognik, miłorząb, serduszka, tawułka, lawenda, klony i jeszcze parę roślin. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 15:56 A tak w ogóle to na balkonie mam teraz tak - jak widać na załączonym obrazku, żaden wrzos się już nie wciśnie Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 19:50 Zdecydowanie za mały balkon! Może sąsiedzi odstąpią swój? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 19:55 Byłoby idealnie, bo tylko cienką ściankę trzeba by było zdemontować. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 21:56 Pieknie🥰 A wrzośca masz to też się liczy 👌👌 Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 20:19 Wrzosy z lasu - w ogrodzie nie mam. Z ogrodu - poziomki i cuś (ciągle zapominam jak się nazywa). Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Weekendowy wątek wrzosowy 08.09.23, 22:55 Mój wrzos z kuchennego stołu. Dostałam od mamy. Jutro może w lesie fotę zrobię leśnemu. Odpowiedz Link Zgłoś
hippolina Re: Weekendowy wątek wrzosowy 09.09.23, 04:39 Ostatni wyjazdowy weekend.... Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Weekendowy wątek wrzosowy 09.09.23, 19:16 Jeśli jesteś gdzieś z zachodniej Polski to polecam wycieczkę na Wrzowowiska Cedynskie. Widoki zapierają dech! Wichrowe Wzgrza w pełnej okazałości. Fajne miejsce na wycieczke: Cedynia (pomnik robi wrażenie), wrzosowisa i zaraz obok pełne widoki nad Odrą- najbardziej wysunięta na zachód część Polski Odpowiedz Link Zgłoś