ekstereso 19.09.23, 16:13 Polećcie, bo synek załatwił mi chorobowe przynajmniej 2 dni a może i dłużej ( raczej nie bo musiałabym zastępstwa szukać do roboty a to niepewna zabawa). Co nowego albo właśnie wygrzebane go widzisłyscie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taje Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 16:38 Ukochane dziecko na Netflixie. The Lost Flowers of Alice Hart na Prime. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 16:39 Pierwsze widziałam ale za drogie dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 18:50 Muszę te Kwiaty obejrzeć i przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 17:13 Firefly Lane, Netflix. Bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 17:22 ja tez, szkoda, ze tak malo seriali w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 17:31 w tym stylu - widziałaś "Little fires everywhere"? i oczywiscie "Big little lies"? Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 17:43 Oczywiście. Oba totalnie w moim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 17:44 ale hbo, a u nas hbo jest ponizej krytyki i zrezygnowalismy Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 18:11 Ooo? Jak to poniżej krytyki? W sensie tylko mierne seriale? Zaskoczylaś mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 18:20 bardzo mocno okrojona oferta, brak kontynuacji serii, czesto tylko jezykowe wersje hiszpanskie 🤬 poczekalam na "Elvisa' - na szczescie byl w oryginalnej wersji jezykowej i sie wypisalismy Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 18:25 Uuu. Też bym się obraziła. Mam wrazenie, ze z kolei w Polsce HBO chodzi jako stacja z nieco bardziej wymagającym contentem niż Netflix. Gdybym musiala zostac przy jednym z tych dwoch, to zdecydowanie HBO, choc sie troche obrazilam za zakonczenie wspolpracy z europejskimi produkcjami... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 18:28 dlatego wykupilismy hbo, bo tak sie dobrze zapowiadal i poczulismy sie oszukani rozumiem, ze roznie moze byc w roznych regionach swiata ale to juz przegiecie jest Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 18:43 najlepiej u nas dziala disney/star+ i prime netflix tez ma 'za uszami' no ale trudno sie dziwic, ze np oferta polskich seriali i filmow nie jest taka jak w PL ot, taki problemik trzeciego swiata 🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 18:59 ) Tak, dokladnie Mnie jeszcze ladnie weszlo z ofertą SkyShowtime. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 19:44 vpn nie jest brany pod uwage to nie jest koniec swiata, problem w ogole pomijalny, wystarczy star/disney i prime, okazjonalnie netflix ogladne wieczorem 1odc serialu albo czesc filmu wiec nie mam parcia na posiadanie wszystkich strimingow Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 06:46 Prime mnie wkurzył, bo mimo wykupionego abonamentu muszę płacić za filmy i seriale „spoza abonamentu” 🤬 Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 17:48 Po Kawiatkach Alice, Prime podsunął mi Little fires everywhere. Po 3 odcinku się poddałam, czułam sie napchana do wypęku poprawnością polityczną i stereotypami. Nie mogłam też znieść gry Kerry Washington, niebywale irytowała mnie nie jej naburmuszona twarz i "latająca" górna warga. No nie zmogłam - a książka była całkiem spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 18:04 A mnie się i książka i film podobały Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 17:21 zabojczy resj i zabojcze wesele netflix kicz nad kicze ale w czasie przeziebienia sie bardzo sprawdzi, piekne okolicznosci przyrody, jest na czym oko zawiesic absurd w stylu 'zabili go i uciekl', slowem totalny odmozdzac mrs maisel na prime ale to juz ci polecalam the bear na star+ Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 17:25 Te dwa to mnie z Twojego opisu nie kuszą ale ten ostatni to tak. Mrs próbowałam, ale nie w moim stylu. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 17:36 Te dwa zabójcze są boskie! Oglądałam i śmiałam się, jak rzadko. No i lubię Jennifer Aniston. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 17:42 no dokladnie to jest tak zabojczo kiczowate i absurdalne, ze nie da sie tego ogladac na powaznie a niedyspozycja typu przeziebienie jest w sam sie nadaje do ogladania Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 19:02 Popieram, oba są absurdalne, ale naprawdę dobre i śmieszne. Poza tym bardzo lubię duet Sandler i Aniston w filmach. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 06:47 To jeszcze było cos z Sandrą Bullock… Zaginione Miasto! Tez bardzo pasuje do chorobliwego oglądania… Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 08:42 Kwiaty Alice w porządku serial. Ale czy nie pominęłyśmy Fleabag? Jest rewelacyjny 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 18:17 The Bear to jest tak dobra rzecz, że oj <3 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 18:25 swietna rzecz ale 2sezon troche mnie zmeczyl Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 18:35 Był inny w konstrukcji troche i w klimacie, ale baaardzo mi wszedl. Choc od odcinka bożonarodzeniowego o malo nie oszalałam Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 17:24 Dla chorej zawsze Szpital na perypetiach, znany tez jako Daleko od noszy bardzo pociesza chorych w domowych pieleszach jest na jutubie Odpowiedz Link Zgłoś
zla.m Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 18:14 Na Netflixie - Czerwony kapturek na tropie. Coś przedziwnego, japońska przeróbka bajki o Kopciuszku (jest morderstwo, CzK rozwiązuje sprawę). Kostiumy "nieco" kiczowate, książę jak z zespołu K-pop, a suknie balowe jak z Alliexpress. Ogólnie nieźle się bawiłam Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 18:18 Odgrzebałam Mad Men, ale to pewnie widziałaś. W każdym razie - idealne na tę okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 19:09 Uwielbiam! Dwie ulubione sceny to jak Megan śpiewa Zou Bisou Bisou (poniżej) i kultowa scena z kosiarką (nie linkuję, żeby nie spojlować). www.youtube.com/watch?v=yXoILGnHnvM&ab_channel%26A%2CR%26F%2C%26BenningtonArchive Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 23:44 Ja po prostu uwielbiam Joan. Ten jej słodki glosik, jakby południowy? uroczy akcent i absolutnego lisa w duszy. Zresztą naprawdę wszystkie postaci są tam fantastycznie napisane. Tylko nie mogę wybaczyć, jak skrzywili Beth... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 01:01 bo Joan jest poludniowa, Hendricks jest z Tennessee miod nad miody w tej roli uwielbiam Hendricks Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 01:03 A, no widzisz, nie wiedziałam, ale tak mi się coś wydawało, że usłyszałam Ten ich akcent to czyste zło, kolana miękną normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 01:06 dlatego tez od ponad 40 lat kocham Elvisa miloscia potezna za akcent miedzy innymi tez Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 01:08 nasz szef pochodzi z poludnia, uwielbam go sluchac, nawet jesli gada bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 01:18 This! Mogłaby mi czytać poradnik młodego hydraulika Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 19:19 alexa0011 napisała: > I Roger, w całości. Co to za serial Roger? Pierwsze słyszę. Dacie linka do strony Filmwebu czy podobnego portalu z informacjami? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 19:31 madmen.fandom.com/wiki/Roger_Sterling🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 21:14 Roger to nie serial. Roger to ikona! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 19:45 ja tak mam z Supernatural na okraglo moge 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 22:35 Cztery Ale to nie ja, tylko moja najstarsza. Mogłybyście się dogadać bardzo w kwestii doboru filmów i seriali. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-joan Re: Serial dla chorej. 19.09.23, 21:32 Ostatnio oglądałam Otchłań, szwedzki serial, dramat, 2023, mnie bardzo się podobał, Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 08:54 polecam Wataha, Szadź, Supernatural i kiczowate, acz mega relaksujące Pazury Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 17:59 Tego trzeciego nie znam, zapiszę, czwarte nie ciągnie. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 19:33 Suoernatural juz ci kiedys bardzo polecalam, pisalas, ze nie lubisz wampirow i innych Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 20:17 A z wampirami to podziękuję. Jak miło korzystać z Twoich poleceń Mysiulek ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 21:16 ale, tak jak poprzednio, nie odrzucaj supernaturalsow, wampiry to tylko ulamek calosci swietne dialogi, mnostwo odniesien do biblii, swietne podejscie do boga i siostry boga inne religie i wierzenia, sporo zabawy, no i ciacha calkiem calkiem 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Serial dla chorej. 21.09.23, 08:13 Nie wiedziałam że nie ten klimat, ale wampiry to nie główny temat. Jak z hbo to polecam detektyw (kryminał, ale mroczny), cisza (handel dziewczynami), sukcesja (no sukcesja po prostu, świetne dialogi, ), Babilon berlin (kryminał z historią głównych bohaterów w tle), genialna przyjaciółka ( losy dwóch dziewczyn , Włochy lata 50-60) i odkryty zupełnie przypadkowo niemiecki serial Kudamm. MIłego chorowania... Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Serial dla chorej. 21.09.23, 12:41 Dziękuję, nie znam jedynie ciszy. Już z pracy się kłaniam. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0011 Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 22:43 Wataha jest zajebistym serialem. Kiedy obejrzałam w całości, poczułam stratę, tak byłam wciągnięta w to uniwersum pograniczne. Zaczęłam szukać innych filmów z Lichotą, odkryłam późno, ale pozarlam z rozkoszą i innymi emocjami.Znakomity serial. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 17:58 Dziewczyny dziś piszę Wam podziękować. Niedźwiedź jest super, dziś łyknę drugi sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 19:57 Staroc, ale ja dopiero odkryłam i jaram się na świeżo Grey's anatomy O jakie to jest smakowite i cudownie relaksujące Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial dla chorej. 20.09.23, 21:18 wlasnie koncze 19 sezon ja tam mialam z Housem, dlugo nie moglam sie przekona, ze trzy razy zaczynalam a potem poszlooooooo Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowa_nowa Re: Serial dla chorej. 21.09.23, 12:50 Ukochane dziecko na Netflix Odpowiedz Link Zgłoś