Dodaj do ulubionych

PiS nakręca spiralę histerii

19.09.23, 20:55
eMatka raczej nie zagląda do strefy "wolnego słowa", niemniej czasami warto. Język, narracja tego pisowskiego "Stürmera" wydawała mi się kilka lat temu kuriozalna i zaglądałem tam dla jaj. Z biegiem lat język ( w najszerszym znaczeniu), którym się posługują komentatorzy, stał się stopniowo językiem "dziennikarzy" portalu. W porządku, myślałem sobie, taki rodzaj oszołomskiego skansenu, taplającego się we własnym ejakulacie. Tymczasem od jakichś dwóch lat ten język przejęli politycy z najwyższych szcebli władzy.
Poziom agresji i nienawiści przekracza granice nawet nie dobrych obyczajów, nie usprawiedliwia go żadna ambicja polityczna. To wściekłe toczenie piany.
Znaczy, naprawdę zaczynam brać pod uwagę możliwość wprowadzenia stanu wyjątkowego w przypadku, kiedy obecna władza poczuje realne zagrożenie.
Obserwuj wątek
    • po_godzinach_1 Re: PiS nakręca spiralę histerii 23.09.23, 15:03
      Ja czasem zaglądam.
      Myślę, że dla utrzymania władzy nie cofną się przed niczym, bo mają wiele do stracenia. To widać gołym okiem.
      • gaskama Re: PiS nakręca spiralę histerii 23.09.23, 15:08
        I wcale nie pociesza mnie myśl, że historia ich rozliczy i wylądują na jej śmietniku. No ja żyje tu i teraz.
      • krwawy.lolo Re: PiS nakręca spiralę histerii 23.09.23, 16:08
        po_godzinach_1 napisała:

Dziękuję za wpis. Napisałaś zanim moderacja wycięła moją drugą próbę podbicia tematu.
    • beneficia Re: PiS nakręca spiralę histerii 23.09.23, 16:20
      Pierwszy raz weszłam na tę stronę.
      Komentarze są straszne, tyle nienawiści w ludziach.
      • krwawy.lolo Re: PiS nakręca spiralę histerii 23.09.23, 16:24
        Ależ to sól ziemi, Tej Ziemi.
    • mava1 Re: PiS nakręca spiralę histerii 23.09.23, 16:48
      >naprawdę zaczynam brać pod uwagę możliwość wprowadzenia stanu wyjątkowego w przypadku, kiedy obecna władza poczuje realne zagrożenie.

moim zdaniem oni zrobią WSZYSTKO, zeby władzy nie stracić bo doskonale wiedzą, że będą stawiani przed Trybunałem Stanu, skonczą w pierdlu itd.
      Jesli będzie trzeba to wprowadzą stan wojenny, wywołają jakaś 'wojenke".
      Chyba ze wszyscy odpowiedni zdaża się ewakuować do bezpiecznych krajow (bez ekstradycji), z rozkradzioną naszą kasą a zostawią tylko tępe płotki, np. perukarza, którzy będą się tłumaczyć, żeoni tylko "wypełniali rozkazy"
      • po_godzinach_1 Re: PiS nakręca spiralę histerii 23.09.23, 16:59
        Trzeba też pamiętać o tym, jak silnym motywatorem jest strach. To strach nakręca tę nienawiść.
    • 71tosia Re: PiS nakręca spiralę histerii 24.09.23, 10:05
      Pod każdym wpisem w tej dyskusji wyświetla mi się reklama wyborcza Konfederacji zaczynająca się od jadła „słudzy Ukrainy” … moga sie ścigać z PUS na poziom podlewania spoleczenstwa nienawiścią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka