Dodaj do ulubionych

Dzisiaj debata

09.10.23, 11:42
Liczę na Wasze celne komentarze i zgryźliwą ironię po debacie. Na razie news jest taki, że TVPis zmienia miejsce debaty (jednak Woronicza) oraz zamierza wpuścić publiczność. Trochę nie wierzę, żeby aż tak pogrywali, natomiast byłby to fatalny prognostyk na przyszłość. No i czy ematka zgadza się, że Scheuring-Wielgus to porażka Lewicy?
Obserwuj wątek
    • abidja Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 12:00
      Mam to gdzies. Szkoda mojego czasu i emocji na takie polityczne przedstawienia ktore niczemu nie sluza, w zadnym wymiarze. Podsycaja tylko emocje i wrogosc.
      Widzialam debaty przed wyborcze w innych krajach i nie uwierzycie mozna rozmawiac rzeczowo, mowic o planach i zamierzeniach, ekonomii, budzecie, srodowisku ,uchodzcach bez nienawisci do innych. Nikt nie podnosil glosu, nie obrazal, nie wysmiewal. Bylam i jestem do teraz w szoku. Wzajemny szacunek i skupienie na swojej pracy.
      • misiamama Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 12:06
        Serio liczę na to, że w dzisiejszej debacie również nikt nie będzie podnosił głosu, obrażał ani wyśmiewał. Natomiast pełna zgoda, że opluwanie przeciwnika, wyzywanie od zdrajców Polski, wysyłanie za granicę, nie ma nic wspólnego z demokracją. Tym ważniejsza jest dzisiejsza debata i dotarcie do społeczeństwa z przekazem o którym piszesz - wzajemny szacunek i skupienie na pracy.
      • mallard Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 12:47
        abidja napisała:

> Widzialam debaty przed wyborcze

Przedwyborcze.
        Drobiazg. Pozdrawiam 🙂
      • irma223 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 17:09
        Ale tak było i w Polsce. Od 1989 roku do 2005 roku. Z wyłączeniem Wałęsy ("nie podam mu ręki, mogę mu co najwyżej podać nogę").
    • misiamama Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 12:08
      Dla jasności (ostatnie pytanie zabrzmiało tak jakbym zgadzała się z tezą) - liczę na to że pani Joanna dobrze wypadnie, że będzie mówiła z sensem i spokojnie. Że przebije się z przekazem.
    • ariathedevil Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 12:14
      Na lewicy wolałabym Dziemianowicz Bąk, bo pięknie punktuje konfabulacje. A co do całej reszty, szkoda słów. Kaczyński pewnie zamknął się w piwnicy z kotem.
      • falofilia.falofilia1 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 13:25
        ariathedevil napisała:

> Na lewicy wolałabym Dziemianowicz Bąk, bo pięknie punktuje konfabulacje. A co
        > do całej reszty, szkoda słów. Kaczyński pewnie zamknął się w piwnicy z kotem.

Podobno zrejterował do Dąbrowy Górniczej , lubi to

-
        krytykapolityczna.pl/wybierzmysie/?internal_campaign=wybierzmysie
        • ariathedevil Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 13:54
          W sumie jeśli o niego chodzi to pasowałby do towarzystwa. wyborcza.pl/7,75398,30278324,ustawa-putinowska-ko-ujawnia-co-tvp-szykuje-przeciw-tuskowi.html#S.more_red-K.C-B.1-L.3.zw a na debatę nawiozą autokarami słuchaczy radia z ryjem. Przejdziemy pod pisowskie szambo w czasie debaty jeśli wyrobię się z robotą.
          • falofilia.falofilia1 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 14:13

TVP do zaorania najdalej w ciągu miesiąca po 15 X

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30278728,debata-w-tvp-nieoficjalnie-studia-dla-publicznosci-sa-budowane.html#do_w=46&do_v=979&do_st=RS&do_sid=1015&do_a=1015&s=BoxNewsMT&do_upid=979_ti&do_utid=30278728&do_uvid=1696852340371
            • ariathedevil Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 14:33
              Skala manipulacji putinowska. Co za gnoje.
        • nangaparbat3 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:11
          Przecież miał jechać do Przysuchy?
          • ariathedevil Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:19
            Racja, ale pewnie w Przysusze też są piwnice smile
    • kaki11 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 12:16
      Nie słyszałam o tych newsach, mam nadzieję, ze jednak nie, debata z publicznością byłaby słabym pomysłem.
      Tak, zgadzam się, że lewica mogła wybrać lepiej, ale też, ja za Scheuring-Wielgus nie specjalnie przepadam, więc to może być trochę nieobiektywna opinia. Zobaczymy jak wypadnie w boju. I jak wypadnie sposób prowadzenia przez TVP, tu mam chyba jeszcze większe obawy. Mam ochotę obejrzeć, ale trochę nie pasuje mi godzina, pewnie córka jeszcze nie będzie spała, może opublikują powtórkę albo udostępnią gdzieś w necie uda mi się załapać.
      • misiamama Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 12:23
        pierwotnie debata miała być o 21 i to byłby prime time, mało komu pasuje 18.30, chyba nawet na wsi ludzie o tej porze niekoniecznie mają czas na TV. Udział zwiezionej publiki PIS (jak informuje Jab Grabiec rzecznik KO) to będzie pogrzebanie jakichkolwiek szans na przebicie się z przekazem przez kogokolwiek poza Pinokiem. Zobaczymy.
        • kaki11 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 12:54
          Czas na tv to tak średnio zależy od miasta czy wsi a bardziej od systemu pracy i stanu rodziny, ale tak czy inaczej o 21 czy nawet 20 na pewno widzów byłoby więc ... cóż, w sumie jak nie zobaczę, to też nic się nie stanie ale jednak szkoda że tak to rozgrywają 😞.
      • asia-loi Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 12:30
        kaki11 napisał(a):

> Nie słyszałam o tych newsach, mam nadzieję, ze jednak nie, debata z publicznośc
        > ią byłaby słabym pomysłem.
        > Tak, zgadzam się, że lewica mogła wybrać lepiej, ale też, ja za Scheuring-Wielg
        > us nie specjalnie przepadam, więc to może być trochę nieobiektywna opinia. Zobaczymy jak wypadnie w boju.

Godzina specjalnie została zmieniona, aby była mniejsza oglądalność. Publicznośc ma być tylko pisowska i już jest zwożona autokarami. Nie będzie dziennikarzy z wolnych mediów, oni mogą być tylko przed budynkiem. W środku będą tylko dziennikarze ze szczujni. Wczoraj sztaby ustaliły na piśmie jak ma być, a dzisiaj już PiS niszczy te ustalenia, zmiana miejsca, i co jeszcze to się okaże.
    • galaxyhitchhiker Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 12:22
      Musieliby mi zapłacić naprawdę duże pieniądze, żebym spędziła wieczór na oglądaniu Rachonia.
      • asia-loi Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 12:32
        galaxyhitchhiker napisała:

> Musieliby mi zapłacić naprawdę duże pieniądze, żebym spędziła wieczór na oglądaniu Rachonia.

A ja specjalnie będę oglądać. Aż sobie zanotowałam w telefonie, żeby nie zapomnieć.
        • galaxyhitchhiker Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 14:49
          Masz zdrowie smile

• asia-loi Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:49
            galaxyhitchhiker napisała:

> Masz zdrowie smile
            >

Zawsze mówiłam, że mi tą szczujnię mogą zakodować, bo ja tego nie oglądam. Ponieważ mam szczujnię i mi nie zakodowali to obejrzę jak święty PiS będzie chachmęcił.
    • bywalec.hoteli Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 13:44
      będę oglądał z uwagą
    • aagnes Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 14:02
      Wybór funkcjonariusza Rachonia na jednego z prowadzących, godzina 18.30, jakies smieszne zmiany miejsca debaty, zwożenie publiczności pisowskiej, AŻ 1 minuta na odpowiedz (łącznie 7 minut na osobę) - no naprawde klękajcie narody - czy to jest debata na jaka zasługuje 40 milionowy kraj? cos strasznego, wiedzą, ze ciemnemu ludowi wystraczy powiedziec w niedziele z ambony - uwaga teraz wszyscy idziemy do komisji/lokalu wyborczego i rysujemy krzyzyk przy nazwisku x.
      • misiamama Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 14:08
        Jednak nie jesteśmy - jako społeczeństwo - tylko tym ciemnym ludem. Dla tych, którzy rozumieją cokolwiek więcej niż tylko to, co można włożyć do ust albo do kieszeni, warto wziąć udział choćby tej parodii debaty, jaka się szykuje. Nie oczekuję, że dowiem się czegoś merytorycznego. Raczej chcę zobaczyć, do czego PIS jest gotów w transmisji na żywo, z udziałem premiera.
        • gama2003 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 14:14
          Cóż. Budują dwa kompleksy dla publiczności. Której wedle ustaleń miało nie być. Autokary w drodze.
          Komentarze zbędne.

Nie będę oglądała, spodziewam się igrzysk na miarę władzy absolutnej. I wiem, że rzeczywistość przerośnie nasze wyobrażenie.
        • maslova Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 14:22
          > Raczej chcę zobaczyć, do czego PIS jest gotów w transmisji na żywo, z udziałem premiera.

A ja właśnie nie chcę tego widzieć. Obawiam się, że nie zdążyłabym dobiec do łazienki widząc to szambo.
        • nangaparbat3 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:15
          >>>chcę zobaczyć, do czego PIS jest gotów w transmisji na żywo, z udziałem premiera.
          O to to
          • aniani7 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 18:51
            Rachoń robi wykłady i to na te same tematy, zajął więcej miejsca antenowego niż przedstawiciele poszczególnych ugrupowań.
            • aniani7 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 18:52
              Nie miejsca a czasu.
    • majenkirr Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 14:59
      Czy będzie transmisja na jakimkolwiek programie radiowym? dla taty pytam.
      • misiamama Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:18
        żartujesz? nawet TV Polonia ma zaplanowaną przerwę w transmisji.
        plejada.pl/newsy/tvp-polonia-nie-pokaze-debaty-zamiast-tego-ma-zaplanowana-awarie/qmh8yyj
        • majenkirr Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:25
          Nie mam polskiej telewizji, dlatego pytałam o radio.
          A może któraś emama podzieli się na Instagram live czy coś w tym stylu?
          • asia-loi Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:55
            majenkirr napisała:

> Nie mam polskiej telewizji, dlatego pytałam o radio.
            > A może któraś emama podzieli się na Instagram live czy coś w tym stylu?
            >

Może gdzieś w necie będą jakieś powtórki?
            Gdyby nie to, że szczujni ustawa nakazuje zorganizowanie debaty, to by jej nie było. I tak transmisja jest tylko w szczujni. Wolnych mediów tam nie będzie. 😬
    • semihora Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:12
      Nie będę oglądać. Poglądy mam ustabilizowane, nic się nie zmieni w tym zakresie.

>>>No i czy ematka zgadza się, że Scheuring-Wielgus to porażka Lewicy

Nie, ematka się z tym nie zgadza.
      • asia-loi Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:57
        semihora napisała:

>
        > >>>No i czy ematka zgadza się, że Scheuring-Wielgus to porażka Lewicy
        >
        > Nie, ematka się z tym nie zgadza.
        >
        Ja też uważam, że dobrze jest, że Lewicę reprezentuje Scheuring-Wielgus.
    • misiamama Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:20
      Dużo głosów, że nie planujecie oglądać. A moim zdaniem warto i należy. TV Polonia już zaplanowała awarię. Tym bardziej trzeba zobaczyć.
      plejada.pl/newsy/tvp-polonia-nie-pokaze-debaty-zamiast-tego-ma-zaplanowana-awarie/qmh8yyj
      • asia-loi Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 16:00
        misiamama napisała:

> Dużo głosów, że nie planujecie oglądać. A moim zdaniem warto i należy. TV Polon
        > ia już zaplanowała awarię.

Już zaczynają kombinację. TVP Polonię ogląda chyba dużo Polaków za granicami Polski.
        • taje Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:37
          Na TVP VOD dziwnym trafem tuż przed debatą ukazał się komunikat o awarii czy trż testowaniu nowego systemu...

Całe szczęście, że była transmisja online na onecie.
      • semihora Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 17:03
        Nie ma się co nastawiać, wleci awaria prądu i będzie po oglądaniu.
        • semihora Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 17:05
          semihora napisała:

> Nie ma się co nastawiać, wleci awaria prądu i będzie po oglądaniu.
          >

www.fakt.pl/polityka/debata-w-tvp-w-wielu-miejscowosciach-moze-zabraknac-pradu/jq5zhkz
    • nangaparbat3 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:21
      Obejrzę obejrzę.
      Wczoraj obejrzałam fragment jakiegoś takiego odpowiednika Kawy na ławę. Prowadzący (Kołaczyk? Kołaczek? tak jakoś) wrzeszczał na posła opozycji: Co się pan tak denerwuje!!!! Ręce się panu trzęsą!!!!! Kiedy usiłowała coś powiedzieć posłanka Lewicy, rozdarł się na całego, nie dopuszczając jej do głosy.
      Po drugiej stronie trzech elegantów z pis - panowie, naprawdę nie wiem, jak możecie dzisiaj patrzeć w lustro.
      • is-laura Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:09
        Miłosz Kłeczek
        • ayelen40 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:59
          To ten, co go jakiś oszołom zaatakował ogórkiem?
          • melisananosferatu Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:08
            To ten cham przypadkowo nazywany dziennikarzem.
    • rosie Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:30
      Pani z lewicy ostatnio jest gwiazdą tik toka, odpowiada na pytanie ile wynosi podstawowa stawka podatku vat. Zgaduje rózne stawki (w okolicy 43%), po czym stwierdza że ona ekonomią się nie interesuje. No kurła, ja też ekonomistką nie jestem ale to jest wiedza z paragonu wink
      • misiamama Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:43
        możesz dać link? nie wierzę że ktoś może nie wiedzieć ile wynosi vat podstawowy.
        • 35wcieniu Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 17:18
          Scheuring-Wielgus właśnie i Krzysztof Śmiszek
          fb.watch/nzQIrSTuQ2/?startTimeMs=448
        • rosie Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:27
          A ja wierzę, tak samo jak można nie wiedzieć ile kosztuje bochenek chleba. Taka wiedza nie jest potrzebna ludziom, którzy nie muszą zaglądać w paragony i zastanawiać się czy rzeczywiście tych kilka produktów kosztuje 80zł (ostatnio weszłam do biedry i z niedowierzaniem patrzyłam na paragon). Na paragonie masz wyszczególnione stawki podatku, taka zawansowana wiedza ekonomiczna wink
    • mamalgosia Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 15:44
      Na tvp info nie widze zadnej informacji o debacie
      • asia-loi Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 16:06
        mamalgosia napisała:

> Na tvp info nie widze zadnej informacji o debacie

Bo podobno nie ma. W ich Wiadomościach podobno nie ma o tym ani słowa. Za to Tusk jest odmieniany przez wszystkie przypadki.
    • chococaffe Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 16:03
      Nie oglądam, spodziewam się najgorszych manipulacji ze strony TVP. Potem sobie poczytam.
    • primula.alpicola Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 16:09
      Na mnie nie licz, bo nie zamierzam tego oglądać.
      • dominika9933 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 16:36
        Walczę sama ze sobą. Z jednej strony jestem ciekawa, z drugiej obawiam się, że to nie na moje nerwy będzie. Chyba odpuszczę, jutro posłucham komentarzy.
    • seeview Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 16:49
      Podziwiam Tuska za to, że tam idzie. Skoro on będzie musiał znieść udział w "debacie", to ja jakoś zniosę oglądanie jej.
      Z Lewicy też wolałabym Dziemianowicz-Bąk lub Czarzastego.
      • chococaffe Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 16:53
        Trzymam za niego kciuki!
    • maslova Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 17:59
      Nie uważam, że Scheuring-Wielgus to porażka Lewicy, natomiast miała kiilka wpadek w swojej karierze poslanki. Moim zdaniem jest kilkoro przedstawicieli i przedstawicielek Lewicy, którzy dużo lepiej by sobie poradzili w tej dość ekstremalnej sytuacji.
      • 35wcieniu Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 18:04
        Po ostatniej wpadce z vatem (powyżej) będą po niej jechać a ona z cielęcym wzrokiem będzie wyjaśniać że na tym akurat się nie zna.
        Wybranie jej do debaty jest zupełnie niezrozumiałe. Zwłaszcza że wcześniejsze potknięcia też czynią z niej łatwy cel.
    • nostalgia81 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 18:27
      jak narazie na TVP Info alternatywna rzeczywistość w Przysusze
    • nostalgia81 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 18:31
      na zywo stream.tvp.pl/?channel_id=1773
    • bywalec.hoteli Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 18:51
      Jak na razie debata nie podoba mi się, tępa jest. Mam nadzieje ze jakis Polsat zorganizuje jeszcze obiektywna debatę
      • joana012 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:00
        Jest nudna, przewidywalna, odklepywanie odpowiedzi, nie ma rozmowy i starcia w prawdziwej debacie. TVP widać że musi mieć kontrolę nad przebiegiem. Słabe to
    • gaga-sie Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:04
      Dretwa ta debata. Włączyłam, w momencie, gdy Morawiecki mówił, że Tusk ma serce z kamienia. Teraz pyta, za co dostal zloty wazon od Putina, czyli jak zwykle, nie jaki mamy pomysl, tylko co oni robia zle. Prowadzacy robią tendencyjne wprowadzenia, blee.
    • corka_generala Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:06
      Donald!
    • brenda_bee Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:07
      Oglądam. Póki co Tusk z Morawieckim dają sobie po razie najkonkretniej i najbardziej na temat wypowiada się Bosak- tyle, że kompletnie się z nim nie zgadzam. Pytania bardzo tendencyjne zredagowane tak, żeby widz nawet nie pomyślał, że PiS cokolwiek spieprzył.
      • tojaba Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:09
        Hołownia najlepszy
    • aagnes Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:12
      Tusk wypada slabo niestety, chce powiedzieć wszystko na raz i jest zdenerwowany wg mnie.
      • sylwus34 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:24
        Też mam wrażenie że Tusk jest mocno zestresowany.
        • mdro Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:32
          A macie pewność, że to nie "odpowiednie" oświetlenie i ujęcie?
          wyborcza.pl/7,75398,30277535,rachon-swiatlo-i-dzwiek-jazda-po-tusku-w-debacie-moze-byc.html#S.MT-K.C-B.2-L.2.maly
      • lauren6 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:32
        Słabo, niemerytorycznie
        • whitney85 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:51
          Dla mnie wygrała lewica i trzecia droga.
          • taniax Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 19:53
            Moim zdaniem niestety Bosak, wogóle się z nim nie zgadzam.
            • whitney85 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:04
              Niestety muszę przyznać, że Bosak potrafi się wypowiadać merytorycznie i też wypadł profesjonalnie.
          • agus-ka Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:41
            Tez tak uważam. Tusk, jak na polityka wysokiej klasy, wypadł słabo. Szkoda.
            • krolewska.asma Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 20:44
              Myślicie ze ustąpi jutro i da na następcę Trzaskowskiego ?
              • asia-loi Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:04
                krolewska.asma napisała:

> Myślicie ze ustąpi jutro i da na następcę Trzaskowskiego ?
                >

Tusk na koniec debaty zaprosił do normalnej debaty Pinokia i Jarosława. Powiedział, że oni mogą być razem a on będzie sam.
                Bo to co było w tvpis to nie była normalna debata tylko ustawka.
                • krolewska.asma Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:05
                  Kto by miał czas na debatowanie z przegranym jsk idą po zwycięstwo ?
                • whitney85 Re: Dzisiaj debata 09.10.23, 21:05
                  No oczywiście.
                  Te pytania...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka