Dodaj do ulubionych

Komplet pościeli, małe poduszki

15.10.23, 17:16
Macie jakieś źródełko w/w?
Lubię pościel z dżerseju, używam standardowej wielkości kołdry, ale poduszek z gąbli, mają jakieś 75x 55 cm i za diabła nie umiem znaleźć pościeli w pasujących rozmiarach.
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Komplet pościeli, małe poduszki 15.10.23, 17:38
      75x55 to dosc nietypowy rozmiar poszewek, najczesciej spotykany to 50x70 ale w kpl poscieli tez trudno trafic

znam ten bol, tez mamy niestandardowe poduszki i jak nie trafie na rozmiar to albo robie zakladke albo przeszywam ale nie wszystko sie da domowo ladnie przeszyc
      • nowel1 Re: Komplet pościeli, małe poduszki 15.10.23, 17:49
        No właśnie, robię to samo, ale mnie to już nuży. Trudno, trzeba będzie się nadal męczyć wink
    • alpepe Re: Komplet pościeli, małe poduszki 15.10.23, 17:49
      Takich wymiarów nie mam, w Niemczech standard to chyba 80x80 dla poduszek, ja mam poduszki 40x80 i powłoczki po prostu zawijam tak, że na dole jest poczwórna warstwa, na górze nic nie wygląda.
      • mysiulek08 Re: Komplet pościeli, małe poduszki 15.10.23, 17:51
        tez zawijam, ale najgorzej jest z jedwabiem, po chwili zakladka jest wywinieta tongue_out a mam obawy co do swoich umiejetnosci szycia takiego jedwabiu tongue_out
      • snakelilith Re: Komplet pościeli, małe poduszki 15.10.23, 18:07
        Poduszki 40x80 można kupić osobno. Zmieniam poszewkę poduszki częściej niż poszewkę kołdry, więc mam takich sporo. Z Tchibo np. Jesienię Aldi ma też flanelowe. Bardzo je lubię, bo są gładkie i miękkie. Jedwabnych nie lubię, one mnie za bardzo chłodzą.
        • alpepe Re: Komplet pościeli, małe poduszki 15.10.23, 22:35
          Wiem, ale one wtedy nie są w komplecie.
          • snakelilith Re: Komplet pościeli, małe poduszki 15.10.23, 22:59
            No tak, ale możesz kupić nie wzorzyste i dobierać na zasadzie podobieństwa kolorów, albo kontrastu.
    • sueellen Re: Komplet pościeli, małe poduszki 15.10.23, 22:51
      Taki rozmiar poduszek to chyba jukejowski standard ( nigdy nie mierzyłam.ale absolutnie uwielbiam ten rozmiar ). Może poszukaj na angielskich stronach?
    • piszaca.zza.swiatow2 Re: Komplet pościeli, małe poduszki 15.10.23, 22:56
      Wygląda mi to na rozmiar szwajcarski. Kupiłam tam 2x mega pościel i okazało się, że poduszki mają taki jakiś dziwny rozmiar pasujący do tego co piszesz.
    • tairo Re: Komplet pościeli, małe poduszki 15.10.23, 23:03
      Standardowy rozmiar poduszek jest różny w różnych krajach, więc musisz znaleźć, skąd importować pasujące.
      W UK są 50x75 cm, więc możesz od nas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka