janja11 22.10.23, 10:34 Ciągle pada. Co robicie w taką pogodę? P.S. To jest nie w porządku, że akurat w weekend taka kiepska pogoda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 10:36 Czytam, sprzątam, gotuję, piekę, oglądam filmy/seriale, ewentualnie wybieram rozrywki pod dachem - kino, muzeum. W Krakowie się akurat przejaśnia teraz, ale mnie bierze przeziębienie, więc dziś lektura pod kocykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 12:41 Dany, napisz "piekę pasztet". Byłbym zachwycony. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 13:01 Pasztet nie. Ale krokiety z mięsem dziś robię. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 10:42 Pakuje się na wyjazd za tydzień, będę miała z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 10:43 Idziemy właśnie do muzeum Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 10:47 Kręgle dziś. I smażenie mielonych na pon i wt Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 10:50 I bardzo że pada całe lato nie padało dopiero dzisiaj więcej deszczu Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 13:09 No nie wiem, u nas w lipcu co chwile lało, nigdy się tak nie nakosiłam trawy. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 10:52 Z racji miejsca zamieszkania, kiedy pada robię to samo, co robię, kiedy nie pada. Inaczej sześć miesięcy w roku siedziałabym w domu :p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 10:53 Dziś na przykład ( pada i wieje) zrobiłam z psem 5 km po lesie, pies się teraz suszy a ja idę sobie zrobić wlosing i fejsing:p Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 11:32 Bo generalnie jak się ma zwierzęta, to niezależnie czy pada, czy nie pada, trzeba wychodzić. Trzeba robić to, co zwykle się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 11:38 Mój pies jest innego zdania 🤣 Kiedyś nawet żeby się schronić przed deszczem wskoczył jakimś ludziom do domu, bo akurat otworzyli drzwi jak przechodziliśmy 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 11:49 Musiałabyś widzieć minę tych ludzi 🤣 mokre, kudłate bydle nagle pojawiło się pod ich nogami, całe szczęśliwe i uśmiechnięte 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 12:46 Nie do końca Mój pies wcale nie wykazuje chęci do normalnej aktywności. Jak nie pada może przebiegać cały dzień a na długim spacerze jest najszczęśliwszym psem na świecie. Jak pada deszcz (śnieg jej nie przeszkadza) zakopuje się w kołdrę i znika. Taka pogoda jak dziś nie nadaje się na spacery arystokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 13:16 Ja mojego wywlekam i tak, bo inaczej chodzi od drzwi do drzwi i zawraca doopę. A jak porządnie poczuje,że pogoda jest zła , to potem cały dzień ani drgnie, żeby mi czasem do głowy nie przyszło wychodzić 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:05 Moja arystokratka jak tylko słyszy deszcz to znika aby mi do głowy nie przyszło jej na spacer zabrać A jak przestanie padać chociaż na chwilę to ze 100m od domu mam łąkę na którą ją zabieram chociaż na 20 minut, bo o dziwo mokra trawa jej nie przeszkadza. Tylko na nosek nie może jej kapać Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Ciągle pada. Co robic? 23.10.23, 03:38 Burek kocha snieg, deszcz not so much - gdy pada deszcz, zawsze patrzy z duzym wyrzutem - ewidentnie podejrzewa, ze to nasz sprawka However, gdy pada snieg - jest the happies dog on the block Niby ta sama woda a jednak inna Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 10:52 Zawinęłam się w szczeniaczka, on spi, ja sobie haftuję prezenty świąteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 11:00 Na razie czytam potem idę na masaż kobido, może poćwiczę może odwiedzę rodziców, obejrzymy serial, coś ugotujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 11:29 Właśnie wstałam, więc największe opady przespałam niestety. I zaczynam szykować specjalny strój na proszony halloweenowy obiad. Szykuje się miła deszczowa niedziela. 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 11:30 Posprzątane, obiad podszykowany. Zaraz wychodzimy z psami , bo i co z tego, że pada gorzej, że w taką pogodę nie ma za bardzo czym oddychać- wczoraj była afera, bo sąsiad śmieci jarał... Ech, mieszkanie na wsi... Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 11:47 Cieszyć się jesienią, ha ha. Kocyk, herbatka i książka? Planszówki? Serial? Uhhhh. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Ciągle pada. Co robic? 23.10.23, 03:07 My byliśmy w lesie, jak przestało lać tylko popadywało. Kolory obłędne, do tego unoszące się mgły. Herbata z malinowym miodem w termosie plus ciasto ze śliwkami upieczone bladym świtem. Cudo! Jesienią nie trzeba siedzieć pod zadnym kocykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 11:50 Rani byłam na kursie specjalistycznym. A teraz pije gorącą herbatę z plastrami pomarańczy i jem keks🍰🍰☕️☕️ Włażę pod kocyk i będę czytać a potem może obejrzę nowego Znachora. Nie ma nudy żyć nie umierać 😁😁☔️☔️📚📚 Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 11:56 Znachora oglądałam wczoraj, fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 11:54 Właśnie wróciłam z grzybów. Momentami lekko kropiło, teraz nawet słońce wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
quendi Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 12:25 Zebrałaś coś? U mnie trochę maślaków i mnóstwo muchomorów. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 13:04 Trochę, ale 1) niedziela, 2) już pora nie za bardzo, 3) las słaby i tam nigdy szału nie było, za to blisko. Prawie same młode, mały kapelusz, gruba nóżka - podgrzybki i 5 maślaków. Tak ok 2 kg. Gdyby były wyrośnięte, zbiór zaliczyłabym do udanych. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 12:15 Wczoraj padało cały dzień. W południe opera (Rigoletto, genialne wykonanie), wieczorem soki z pigwy, następnie konsumpcja nalewki pigwowej i oglądanie śmiesznych zwierzątek i memów nt. Konfy. Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 12:17 Jedziemy na basen z dzieckiem i jego przyjaciółmi, czyli z nastolatkami. Mogliby sami ale zapytali czy jedziemy z nimi 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 12:22 Przerabiam zawartość lodówki na potrawy. czytam.kupuje buty na Allegro. później może wyjdę do kina choć mi się nie chce ale mąż ciągnie na chłopów. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 12:25 Spałam do 9.00, potem się spakowałam, bo po południu wyjeżdżam do dzieci, wyszłam z mężem na krótki spacer miedzy deszczami, zrobiłam sałatkę i gruszki w syropie z serkiem i czekoladą (mieliśmy iść po kremówki do Czarodzieja, ale pogoda nie pozwoliła, a mamy dzisiaj 35 rocznicę ślubu) popracowałam przez chwilę i zaraz odgrzewam obiad. Nie nudzę się Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 12:37 35 rocznica Pięknie. Gratulacje! Fajny dzień na wspólne oglądanie zdjęć. Zdjęcia mają magię zatrzymywania czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:29 Dziękuję! nie ma dzisiaj czasu na oglądanie zdjęć! Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 12:39 Też dziś mamy rocznicę ślubu tylko 24😁 Niestety męża nie ma w domu to muszę sam świetować🙈🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 13:07 My też październikowi. 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 13:08 I też akurat tego dnia go nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:22 Dla em, Inez i aquy48. Potrójne gratulacje i życzenia kolejnych dziesięcioleci razem z małżonkami i szczęścia . Jak najwięcej szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
juzjesien1992 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 13:10 Bez przesady, to chyba drugi taki gorszy weekend od początku września. W moim regionie deszcz to rzadkie zjawisko, bardzo się cieszę, kiedy wreszcie trochę popada. Może grzyby jeszcze będą, bo ciepło? Co robię? Niedziele zwykle mam pracowite, prasuję, gotuję, robię drobne porządki, szykuję się do całego tygodnia. Dziś jeszcze dodatkowo czyszczę przywiezione z cmentarza wiązanki. Usiadłam teraz na chwilę z kawą, bo od czwartej się krzątam. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 13:19 U mnie dzisiaj pięknie, jakieś 16 stopni. Siedzę w ogrodzie i wypadało by jakieś jesienne porządki zacząć. Niestety jest niedziela, trawy kosić nie wolno, a od tego wypadało by zacząć. Mam taki bałagan w ogrodzie, że od samego patrzenia mi się pracy odechciewa. Malują dom , więc wszędzie rusztowania, resztki rozwalonej chatki na narzędzieła, gruz od wykutych w garażu drzwi i drewniane części od pergoli tarasowej, którą musieliśmy rozebrać. Od jutra ma padać więc nic nie zrobimy, zresztą w tygodniu i tak brak czasu. Rano mam szkołę (robię kurs księgowości), potem praca i tylko niedziela wolna. Chyba pójdę na spacer, a ogród niech czeka do wiosny 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 13:41 Mam płaszcz przeciwdeszczowy, więc pojechałam autobusem na zumbę Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 13:55 Myślałam, że jak przestanie padać to wyjdziemy z psem. Ale nic z tego, leje a pies odmawia wyjścia nawet na siku Siedzę więc na kanapie, pod kocem. Oglądam serial. Nie mam pomysłu na obiad (musiałabym go zrobić jak wymyślę a mi się nie chce). Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:06 Oooo obiadu też mi się nie chce robić😱 może coś zamówię? Ale nawet nie wiem.na co w sumie mam ochotę🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:10 Ja się w sumie cieszyłam na tę deszczową niedzielę - kocyk, herbatka, ciasteczka, książka, drzemka. Słodkie nieróbstwo. Ale wyszło inaczej niestety - mąż dostał ataku kołki nerkowej, pół nocy się z nim miotałam, a to pić, a to pomóc wstać do łazienki, a to umyć się i zmienić bieliznę - teraz niewiele lepiej, na SOR nie chce jechać ("nie wytrzymam parę godzin w poczekalni"), pogotowie odmówiło przyjazdu. Kazali nospe wziąć. Brał i w nocy i teraz, pomaga minimalnie. Tak więc niedziela do dudy 🫤 i nie wiadomo czy tylko niedziela.... Może go jednak jakoś namówię na ten SOR. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:15 Przedwczoraj wieczór na koncercie. Rzeczywiście zmokłam i zmarzłam w drodze. Parasol nowy połamany. Wczoraj odsypiałam zaległości. Oglądałam po przerwie( zepsuty był) tv. Wysłuchałam Fidelia w mezzo. I jeszcze ze dwa koncerty, potem jakiś odmóżdżacz i na koniec Dziadka do orzechów w jednej z ulubionych choreografii. Kocyk i herbatka. W międzyczasie wytuliłam psy i męża i koty. Ugotowaliśmy pierwszą w sezonie zupę dyniową. Dzisiaj też odsypiałam plus śniadanie do łóżka i kawa z pluszakami. Potem do lasu lub/i na plac zabaw z psami. Kot mruczy, my jeszcze w łóżku. Środek dnia, a lampy z konieczności zapalone. Za 2 godziny trza szykować się do teatru. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:20 Powinnaś bardziej dbać o drogą. Nie przemarzaj jej. Niechby ze względu na męża. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:28 Nie wiem czy to do mnie. Nic nie kumam. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Ciągle pada. Co robic? 22.10.23, 14:31 Nieważne Miał być dowcip. Nie wyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś