krwawy.lolo 29.10.23, 17:50 Czy eMatka może mi polecić jakiś film (nie serial, przy czym najlepiej nie jeden), dla "dorosłych", nie fantazy, nie komedia romantyczna, nie młodzieżowy romans? Byłbym zobowiązany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sueellen Re: Amazon prime 30.10.23, 22:58 krwawy.lolo napisał: > Dzięki, ale to horror. Jaki tam horror. Meg szczęki czy inne Jurassic park. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Amazon prime 30.10.23, 11:09 Tego na niemieckim Nelfliksie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
usha Re: Amazon prime 29.10.23, 18:43 Głęboka woda, Memory, Gdzie śpiewają raki, Still water, The lie, Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Amazon prime 30.10.23, 11:13 Memorów nie ma. Innych jeszcze poszukam, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Amazon prime 30.10.23, 11:07 jak dla dorosłych to klasyka: "Emmanuelle"? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Amazon prime 30.10.23, 11:16 Jestem idiotą! Pytam o Prima a szukam na Netfliksie. Ech ... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Amazon prime 31.10.23, 12:38 Erfundene Wahrheit – Die Relotius Affäre | Sky Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Amazon prime 30.10.23, 19:06 Na Prime to jest akurat mało fajnych filmów poza "Wszystko wszędzie na raz". Mam tez na liście Nanny, The Voyeurs, Catherine Called Birdy, Ave Cesar! Coenów, Świnia z Nicholasem Cagem. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Amazon prime 30.10.23, 20:17 mmoni napisała: > Na Prime to jest akurat mało fajnych filmów poza "Wszystko wszędzie na raz". Polemizowalabym, mogłabym nawet coś polecić, ale już się pogubiłam w tym, gdzie lolo szuka, a gdzie chce znaleźć 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Amazon prime 30.10.23, 20:25 Może być też Netflix, ale tam żona kosi koreańskie seriale. No, zawsze mogę ściągnąć i obejrzeć offline. Mieliśmy konto na nas dwoje, ale jak dokupiłem prajma, zredukowałem Netfliksa. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Amazon prime 31.10.23, 10:00 A mogłabyś jednak polecić? Dla mnie🙂. Teraz chcę Belfast obejrzeć, ale ogólnie trudno mi coś znaleźć. Wszystko, wszędzie na raz akurat mi nie podszedł Ani Tysiąc lat samotności (jeśli nie pomyliłam tytułu) Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Amazon prime 31.10.23, 11:46 Pewnie chodziło ci o "Trzy tysiące lat tęsknoty"?Pretensjonalna nudoza, nie zmogłam. A na Primie, tak na szybko, polecam Labirynt (Prisoners), Przekleństwa niewinności (te dwa tytuły padły nawet w sąsiednim wątku), Złodziejaszki (Złota Palma), Minari (Oscar , Sound of metal, Beautiful Boy, jeśli lubisz horrory to Suspiria i Get out. To takie mniej oczywiste filmy, ale bardzo dużo jest filmów starszych, które pewnie wszyscy już widzieli, takich jak Fight Club, Pokuta czy Wilk z Wall Street, które pewnie wszyscy już widzieli, niemniej godnych plecenia. Ja zwykle wchodzę w kategorię top rated na imdb i lecę po kolei, aż znajdę coś, czego nie widziałam i co zapowiada się ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Amazon prime 31.10.23, 11:47 Sorry za powtórki, pisałam w pośpiechu i nie przeczytałam przed wysłaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Amazon prime 31.10.23, 11:56 Tak, pomyliłam tytuł😂. Pretensjonalne, dokładnie. Kojarzy mi się trochę z Kształtem wody, no niestrawny. Za resztę dziękuję, będę sprawdzać Odpowiedz Link Zgłoś
zajetewszystko123 Re: Amazon prime 30.10.23, 20:03 Ja mam nowy serial, właśnie oglądam: SEBASTIAN FITZEK: TERAPIA Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Amazon prime 30.10.23, 20:20 No właśnie, serial. Sporo książek Fitzka przeczytałem. M.in. Terapię, ale serialu nie zmęczę. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Amazon prime 31.10.23, 08:01 Nie ma ani na Prime ani na Netfliksie. 😭 Odpowiedz Link Zgłoś
zajetewszystko123 Re: Amazon prime 31.10.23, 10:09 A to nie jest to? www.filmweb.pl/film/Sama+przeciw+wszystkim-2016-762881 Na prime jest. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Amazon prime 31.10.23, 10:25 Nie, ale tytuł jest dla mnie. Od dzieciństwa identyfikowałem się z samotnymi bohaterami w konflikcie ze wszystkimi. A najbardziej mnie zawsze cieszy, kiedy ci wszyscy zostaną zrobieni w xuja. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Amazon prime 31.10.23, 12:18 www.amazon.de/Die-Erfindung-Wahrheit-dt-OV/dp/B073G43LJF/ref=sr_1_1?crid=3E9HKDACK01BA&keywords=die+erfindung+der+wahrheit+film&qid=1698751108&s=instant-video&sprefix=die+erfi%2Cinstant-video%2C116&sr=1-1 jest w prime nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Amazon prime 31.10.23, 12:38 To trzeba nie było pisać z pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Amazon prime 01.11.23, 00:17 właśnie pogrzebałam po Prime i znalazłam jeszcze Women Talking Odpowiedz Link Zgłoś