Dodaj do ulubionych

laik pyta o audiobooki

12.11.23, 14:24
Osobiście przyswajam tylko przez oczy, dlatego nigdy nie interesowałam się tematem. Nadeszła jednak chwila, gdy audiobook pojawił się na szczycie potrzeb (prezent).
I teraz do brzegubig_grin
Gdzie można kupić audiobook, po prostu jako plik, nie płytę? Porządnie zrobiony, wybrany spośród wielu dobrych i bardzo dobrych.
Prezent jest dla osoby stale mieszkającej poza Polską i tu dodatkowe pytanie: czy istnieje może coś takiego jak audiobookowe legimi dla osób z zagranicy, tylko nie powiązane z żadną biblioteką, zameldowaniem etc? Tak, żeby może jednak nie inwestować w pojedynczy audiobook tylko kartę prezentową na miesiąc lub dwa?
Niech mi ktoś rozjaśni ciemność kagańcem, plisss.
Obserwuj wątek
    • koronka2012 Re: laik pyta o audiobooki 12.11.23, 17:19
      A skąd ci przyszło do głowy że kupuje się płytę?
      Gdzie? Wszędzie, na Empik czy Woblink -możesz posłuchać fragmentu czy lektor ci odpowiada

woblink.com/audiobook/ten-drugi-ksiaze-harry-284115

Dostajesz plik, nie bardzo rozumiem ciąg dalszy pytania co to znaczy dobrze zrobiony? Przecież to nie jest chałupnicza robota. Szukasz jakiejś konkretnej książki?
      • lella_two Re: laik pyta o audiobooki 12.11.23, 17:30
        Uprzedzałam, że jestem laikiemwink Płyta chyba wzięła mi się z biblioteki, gdzie ostatnio widziałam audiobooki w tej formie. Dzięki za link, ta strona wygląda dobrze.
    • magia Re: laik pyta o audiobooki 12.11.23, 17:36
      mieszkajac za granicą mozna miec abonament w Audiotece. Tam jest jakis system karnetowy, wiec mozesz pewnoe w ramach noego komus doladowac konto na czytanie, albo jakis kod wykupic.
      Musoalabys zadzwonic i sie dowiedziec.
    • melisananosferatu Re: laik pyta o audiobooki 12.11.23, 17:39
      Mieszkam w Ire a ma empik go i storytel wiec mysle, ze miejsce zamieszkania nie ma znaczenia. Ponoc najlepsza jest audioteka i legimi.
      • lella_two Re: laik pyta o audiobooki 12.11.23, 18:26
        Super, dzięki, dziewczyny, mam jeszcze trochę czasu, spróbuję z tą Audioteką.
    • emateczka Re: laik pyta o audiobooki 12.11.23, 20:11
      Audioteka na pewno nie jest powiązana z krajem zamieszkania, skąd ten pomysł smile mam od lat, mieszkam za granicą. Przypuszczam, ze Legimi też. To są subskrypcje i jak przestaniesz oplacać, nie bedzie do nich dostepu. Mozesz tez kupić pojedyncze audiobooki i je można ściągnąć na zawsze, szukaj w ksiegarniach typu Publio, Empik, Woblink etc.

• emateczka Re: laik pyta o audiobooki 12.11.23, 20:12
        Tzn źle napisałam, z Audioteki też można ściagnąć książki na komputer i odtwarzać poźniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka