Dodaj do ulubionych

Drogerie dm

15.11.23, 09:36
W moim mieście nie ma, a jadę do takiego, w którym jest. Co warto kupić, czego nie ma w innych miejscach? Jakieś ich marki własne? Polecicie coś?
Obserwuj wątek
    • ayelen40 Re: Drogerie dm 15.11.23, 09:42
      Wszystko ichnej marki Balea.
    • usha Re: Drogerie dm 15.11.23, 09:44
      Szampon zielone jabłuszko Balea
    • alpepe Re: Drogerie dm 15.11.23, 09:48
      Nic tam nie kupuję. Moje córki sobie kupują kolorówkę.
      • pasquda77 Re: Drogerie dm 15.11.23, 10:57
        Szampon Balea aloesowy, jedyny po którym się nie czochram.
        Żele pod prysznic Balea okropne, nie polecam.
        • lady.madrugada Re: Drogerie dm 15.11.23, 13:34
          Nie czochrasz, czyli nie drapiesz, czyli nie masz podrażnionej skóry głowy?
    • bei Re: Drogerie dm 15.11.23, 11:19
      Byłam niedawno po chemię domową- duży wybór środków do czyszczenia płyty indukcyjnej, kosmetyki domowe od Brawy w niższej cenie, niż w sklepie u producenta. W ogóle duży wybór-, przyjazne ceny i przestrzennie. DM ma również sklep internetowy, ale w stacjonarnym większy wybór.
      • bei Re: Drogerie dm 15.11.23, 11:20
        Kosmetyki od BARWY, nie od brawy
        • lady.madrugada Re: Drogerie dm 15.11.23, 13:34
          A co z Barwy polecasz szczególnie?
          • mondaymorning1987 Re: Drogerie dm 18.11.23, 16:13
            Ja polecam szampon octowy oczyszczający.
        • emateczka Re: Drogerie dm 15.11.23, 21:35
          Nie "od Barwy", tylko "Barwy".
    • snakelilith Re: Drogerie dm 15.11.23, 13:23
      Ja tam kupuję masę, bo to dla mnie najbliższa drogeria. Ale mój DM jest w De.
      Przede wszystkim kosmetyki ekonomicznej i ekologicznej marki własnej Alverde. Np. żele do mycia, szampony, lotiony i masła do ciała, mydło w płynie, kremy do rąk (krem-maska lawendowy jest genialny). Używam od lat serii różanej (Alverde Wildrose), mleczko do zmywania makijażu, krem (używam latem). Kolorówka jest słaba, ale mineralny podkład w tubie kupiony przejściowo okazał się bardzo dobry.
      Balea, też marka własna drogerii ma jeszcze większy asortyment.
      Dobre są także kremy z filtrem UV Sundance, zwłaszcza Sonnenfluid Gesicht sensitiv LSF 50+, 50ml, moim zdaniem lepszy od Garniera.
      Kosmetyki dla dzieci Babylove, sama myję się emulsją ultra sensitiv.
      Kupuję tam też ekologiczną żywność jak dżemy, tahini, mąkę, sezam, sól morską, herbaty owocowo-ziołowe itd.
      • lady.madrugada Re: Drogerie dm 15.11.23, 13:35
        Dzięki! A kojarzysz jakiś krem do twarzy na noc, do cery suchej?
        • snakelilith Re: Drogerie dm 15.11.23, 13:56
          Jeżeli ma być od Alverde, to krem różany na noc (Alverde Wildrose Nachtcreme), ale marka ma jeszcze dwie serie dla cery dojrzałej (Vital i Vital plus) oraz kultowy już krem Intensiv Repair Bio -Avocado. Ten ostatni jest super ma mrozy, albo na noc dla bardzo suchej, podrażnionej skóry. Sprawdza się także jako zimowy krem do rąk.
          Marka ma też tzw. roślinną wazelinę, czyli wazelinę nie na bazie oleju mineralnego, a rycynowego.
          Dobre jest też oleiste ceramidowe serum (Alverde Serum Ceramide).
          Do ciała limited edition balsamy w tubie bez alkoholu- Glücksgefühl (cytrusowy), Entspannungszeit (lawendowo-ziołowy), Wohlfühlmoment (kwiatowy), Ruheoase (waniliowy).

I jeżeli będą mieli markę Dr. Scheller, to krem arganowy na noc plus serum z bakuchiolem.

Balea ma też oprócz pyerdylona kremów dla każdej cery, kultowy już krem Pflegecreme z masłem shea, w niebieskim opakowaniu. To bardzo tani krem, coś w rodzaju kremu Nivea z dużo lepszym składem:
          • lady.madrugada Re: Drogerie dm 15.11.23, 15:38
            Dziękuję za tak obszerną wypowiedź i polecanki.
    • szarmszejk123 Re: Drogerie dm 15.11.23, 13:39
      Ja stamtąd lubię żele pod prysznic Balea, zwłaszcza z limitowanych serii. Takie zimowe jabłko cudowne 😍
      Testuję chemię gospodarczą Denk mit, na razie nie jest ani gorsza ani lepsza od innych marek a tania jak barszcz.
      • snakelilith Re: Drogerie dm 15.11.23, 14:01
        Z denk mit super są tabsy do zmywarki, te pod nazwą Multi-Power 12 i Multi-Power Revolution. To jedyne na rynku, które po otworzeniu zmywarki nie robią zapachu mokrego psa.
        I masa różnych chemicznych przydasiów, na każdą okazję i każdy problem.
      • lady.madrugada Re: Drogerie dm 15.11.23, 15:38
        Zimowe jabłko brzmi cudnie, może już będzie smile
    • iberka Re: Drogerie dm 15.11.23, 13:53
      Nic tam nie kupuję
    • kropkacom Re: Drogerie dm 15.11.23, 14:02
      U nas mają fajny program lojalnościowy. Tak, korzystam więc. Poza tym wiele produktów tańszych przez długi czas. Nie wiem jednak jaką mają politykę biznesową w Polsce.
      • kropkacom Re: Drogerie dm 15.11.23, 14:06
        Nie korzystam raczej z marek własnych. Ostatnio cieszę się, że wprowadzają takie bardziej lokalne, droższe produkty. No i od kilku dni można u nich kupić mydła w płynie YOPE.
    • chococaffe Re: Drogerie dm 15.11.23, 22:29
      dezodoranty w atomizerze Alverde
      • lady.madrugada Re: Drogerie dm 15.11.23, 22:42
        O, a któryś konkretnie czy ogólnie?
        • chococaffe Re: Drogerie dm 15.11.23, 22:51
          Są dwa rodzaje, bez aluminium, zielony i niebieski. Zapach to kwestia upodobań. Moi zdaniem oba są przyjemne. Działają (chociaz nie sprawdzałam w maratonie przez Saharę). Nie przpeadam za kulkowymi ani za tymi w aerozolu.
          • chococaffe Re: Drogerie dm 15.11.23, 22:55
            p.s. zielony to szałwia i limonka, niebieski to mięta nadmorska i minerały morskie
            • snakelilith Re: Drogerie dm 15.11.23, 23:32
              chococaffe napisała:

> p.s. zielony to szałwia i limonka, niebieski to mięta nadmorska i minerały mors
              > kie

Ososbiście polecam też wypróbowanie sprajów dla facetów. Mają chyba lepsze zapachy niż te nieco mdłe kobiece. Miałam kiedyś tak ziołowy dla panów, był genialny, bardziej uniseks. Używałam też jak sprayu do pomieszczeń i odświeżania wełnianych koców, ale nie wiem ja pachną te nowe.
    • elinborg Re: Drogerie dm 15.11.23, 22:30
      Szampony alverde- mam przeciwlupieżowy i nadający objętość- oba działają.
      Płyn do płukania jamy ustnej- Donto dent, pasta też w porzadku. dobra nić do zębów.
      Balsam alverde do skóry suchej. W ogóle alverde super dla mnie (oprócz kolorówki).
      Tam jest zdaje się kolorówka catrice- bardzo lubię.
      Z balei kupuję mydła do rąk- w płynie, są tanie.
      Herbatki, produkty bio, batony- wszystko bardzo na plus.
      • lady.madrugada Re: Drogerie dm 15.11.23, 22:41
        Dzięki. Który balsam do skóry suchej?
        • snakelilith Re: Drogerie dm 15.11.23, 22:58
          Moim zdaniem do skóry suchej, też mam taką, sprawdzają się te cztery limited edition w tubie, które ja poleciłam wyżej. Nie mają alkoholu w składzie i to robi dużą różnicę.
          Do tego przetestowane przeze mnie i uznane za dobre:
          Körperlotion Pure Comfort z ceramidami i bez zapachu (w płaskiej butelce).
          Soft-Öl-Balsam Repair Bio-Mandel, Bio-Sheabutter ( w tubie).
          Körperbutter Macadamianuss (masło w pudełku)
          Oraz pewnie wszystkie, które na opakowaniu mają "trockene Haut".
          • elinborg Re: Drogerie dm 16.11.23, 08:08
            Ja mam akurat balsam z bio olejem z migdałów i masłem shea w butelce, do tego zel pod prysznic.
            To masło z makadamią też miałam- bardzo dobre.
            Mnie w ogóle prawie wszystko z alverde pasuje (tylko nie kolorówka), a już szampony to jest hit.
            Zastanawiałam się nad serią różaną, widzę, ze polecasz, to kupię przy najbliższej okazji. I to serum ceramidowe.
            • lady.madrugada Re: Drogerie dm 16.11.23, 08:23
              Wypróbuję, dzięki.
            • snakelilith Re: Drogerie dm 16.11.23, 12:19
              Ta seria różana nie jest zła, ale ja używam praktycznie tylko mleczka do demakijażu (codziennie), chusteczek do demakijażu (od czasu do czasu) i kremu na dzień, jako krem na upalne dni, bo on jest wprawdzie dla cery suchej, ale ciągle stosunkowo lekki.
              Ale te kremy są tak tanie, że można spokojnie wypróbować i w razie czego wykorzystać do rąk, czy tam ciała.

Z kolorówki mam tylko podkład Mineral Make up (w tubie), bo zmienili skład mojego od Lavery i potrzebowałam czegoś na szybko do lekkiego krycia.
              Byłam mile zaskoczona. Kupię na pewno drugą tubę. Ale ja nim koloryzuję w sumie tylko mój krem z filtrem UV, więc wychodzi mi z tego raczej krem BB niż podkład.

Co naprawdę polecam to ich mydła w płynie do rąk. Przeszłam w pandemii na mydła bez SLS i poprawa stanu skóry na rękach była ogromna, więc jestem zdania, że warto. Obecnie w woreczkach do napełniania mają niestety tylko Minze&Bergamotte, a wolę te dwa inne Olive&Orange oraz Lavendel&Malve.
              • bajgla Re: Drogerie dm 16.11.23, 15:44
                Ja z serii różanej mam krem do oczu i zamierzam kupić drugą tubkę, daaaawno mi się tak z niczym nie zdarzyło.

Ten podkład Mineral Make up jest do jakiej cery? Mam nadzieję, że nie matujący...
                • snakelilith Re: Drogerie dm 16.11.23, 19:51
                  Ja mam suchą cerę i u mnie nie matuje. Robi raczej ładny glow, ale ja nakładam go od razu na krem mineralny z filtrem UV (Lavera Sun), więc całość jest bardziej treściwa.
                  • bajgla Re: Drogerie dm 16.11.23, 22:20
                    Dzięki, jest szansa że mi podejdzie.
          • lady.madrugada Re: Drogerie dm 16.11.23, 08:22
            snakelilith napisała:

> Moim zdaniem do skóry suchej, też mam taką, sprawdzają się te cztery limited ed
            > ition w tubie, które ja poleciłam wyżej.

Waniliowy już mam na liście smile
            • snakelilith Re: Drogerie dm 16.11.23, 20:01
              Tylko nie oczekuj, intensywnych i trwałych zapachów. Te są u Alverde trochę bardziej.. spożywcze, znaczy bardziej naturalne i nie zawsze tak oczywiste, jak podaje etykieta. Ten waniliowy balsam pachnie moim zdaniem bardziej jak fasolka tonka, bardziej aromatycznie niż wanilia, ale też ładnie.
    • piszaca.zza.swiatow2 Re: Drogerie dm 16.11.23, 18:38
      Ja jestem w Niemczech i akurat DM jest droższa od innych drogerii, więc tam nie kupuję, ale podobno ich wlasna marka jest dobra. To dotyczy zarówno kosmetyków jak i chemii.
      • snakelilith Re: Drogerie dm 16.11.23, 19:49
        piszaca.zza.swiatow2 napisała:

> Ja jestem w Niemczech i akurat DM jest droższa od innych drogerii,

Od jakich to niby drogerii DM jest droższe? Ja mieszkam w Niemczech od 35 lat i nie ma obecnie tańszej drogerii od DM. Rossmann ma podobnie niskie ceny, jeżeli chodzi o chemię, ale DM ma w wielu regionach więcej sklepów, więc są łatwiej dostępne.
        • piszaca.zza.swiatow2 Re: Drogerie dm 16.11.23, 22:16
          Rossmann jest dużo tańszy. Jak masz u nik konto i dobrze pokombinujesz kupony i rabaty, to oszczędzasz sporo.
          Nawet niedawno był program gdzie porównywali Rossmana, Mullera i DM. Najlepiej wypadł Rossmann. DM ma mało fajnych promocji,od czasu do czasu rzucą ochłap pt. 10%
          • snakelilith Re: Drogerie dm 16.11.23, 22:43

> Rossmann jest dużo tańszy. Jak masz u nik konto i dobrze pokombinujesz kupony i
            > rabaty, to oszczędzasz sporo.

Nie jest wcale "dużo tańszy". Kupony to najczęściej tylko 10% i jak coś się potrzebuje, to ich akurat nie ma, a rabaty są zwykle na rzeczy, które nie są mi potrzebne, jak tania kolorówka, czy markowa pasta do zębów, której nie kupuję wcale.
            Rossmann nie ma też marki ekologicznej Alverde, która jest moim zdaniem lepsza od Alterry. Alverde ma też zdecydowanie większy asortyment.
            Dm jest też bardziej poukładane, szybciej znajduje się tam czego potrzeba i ma większy i lepszy wybór ekologicznej żywności. Poza tym jest ona tańsza, w Rossmannie marki Enerbio i Alnatura są droższe do DMbio, wybór niektórych produktów np zbożowych jest mniejszy.
            Co nie znaczy, że czasem nie pójdę do Rossmanna, kupuję tam pojedyncze rzeczy, ale zwykłą łazienkową i kuchenną chemię wolę też kupić do DM. Lubię od nich markę Denkmit, w Rossmannie jest chyba tylko konwencjonalny Domol i markowa chemia, która do niczego nie jest mi potrzebna, bo nawet w niższych cenach i tak jest droższa od marki własnej Dm. Niektóre Dm prowadzą też kolorówkę Lavera, w Rossmannie nigdy jej nie widziałam.
            Więc wszystko zależy od tego CO kupujesz.
            • piszaca.zza.swiatow2 Re: Drogerie dm 16.11.23, 23:41
              Zasadniczo nie kupuję żywności w drogeriach więc tu się nie wypowiem. Kosmetyki do malowania mnie nie interesują, bo się nie maluję i nie kupuję też tych wszystkich eko sreko, bo mi śmierdzą.
              Kupuję zwykle kosmetyki do kąpieli/szampony/ dezodoranty itp oraz chemię. Jak masz promocje 2+1 to często zdarza się, że w końcowym wyniku markowe rzeczy opłacaja się bardziej jak matka własną, bo wychodzą tak samo, albo tylko odrobinę drozej.
              Ważne jest, żeby iść raz na jakiś czas, zrobić sporą listę. Byłam w Rossmannie w zeszłym tygodniu i robiłam duże zakupy. Przy kasie pierwsze podsumowanie wyszło mi 71 euro, po odjęciu wszystkich rabatów zapłaciłam 54. Ludzie w kolejce wytrzeszczali oczy.
              W żadnej innej drogerii nie widziałam takich rabatów.
              • snakelilith Re: Drogerie dm 17.11.23, 00:07
                To kupujesz całkiem inne rzeczy niż ja. Ja konwencjonalnych kosmetyków nie kupuję wcale, bo mi sztucznie śmierdzą, więc eko sreko do codziennego użytku wychodzi mi w Dm taniej. Żywność w Dm kupuję też tylko ekologiczną, bo mają bardzo dobrą. Najlepsza maka pszenna typu 550 na rynku i cena za kg poniżej 1 euro. Tak elastyczne drożdżowe ciasta i chleby nie wychodzą mi z żadnej innej. Ekologiczny makaron jest też bezkonkurencyjny, kosztuje 85 centów za 500g, nawet w Aldi jest drożej.
                I nie, markowe produkty chemiczne wcale się dla mnie nie opłacają, nie cena z rabatami się dla mnie liczy, a jakość, a markowe mi zwykle śmierdzą, bo są obrzydliwie i zbyt intensywnie perfumowane.
                Jakie to szczęście, że każdy znajdzie to, czego potrzebuje.
                • szarmszejk123 Re: Drogerie dm 17.11.23, 08:45
                  Chemia w DM jest tak tania, że gdyby mieli dawać na to jeszcze rabaty, mogliby zacząć za darmo rozdawać:p
                  ( Ja, porównując ceny holenderskie czuje się tam jak w cenowym raju 🤣)
                  • andace Re: Drogerie dm 17.11.23, 10:24
                    Nie wiem czy masz aplikacje niemieckiego DM bo mają czasem promocje/kupony na -10 lub -20 na konkretne marki. W DM kupujemy głównie chemię gospodarczą z Frosch i np była zniżka -10% na całą markę i zrobiliśmy zakupy płynu do mycia naczyń, płynu do mycia rąk i płynów do prania chyba na rok 😂🙄
                    • szarmszejk123 Re: Drogerie dm 17.11.23, 10:57
                      Ja mam tak blisko ( jak skończą remont drogi, to 10 minut rowerem, teraz trochę naokoło, 10 minut samochodem:p- jakoś naokoło mi się nie chce rowerem 🤣) że nie mam potrzeby robić zapasów na rok :p
                  • snakelilith Re: Drogerie dm 17.11.23, 11:39
                    szarmszejk123 napisał(a):

> Chemia w DM jest tak tania, że gdyby mieli dawać na to jeszcze rabaty, mogliby
                    > zacząć za darmo rozdawać:p

Rabaty to w Rossmannie robią ma markowe produkty, czasem mają kupony 10% na całość zakupów, ale generalnie marki własne DM i Rossmann mają bardzo podobne ceny. Dm mam praktycznie pod nosem, więc jak idę po papier toaletowy, to biorę tapsy do zmywarki i jakieś tam inne produkty czyszczące zwykle na mały zapas. W Rossmannie kupuję takie rzeczy tylko, jak akurat przechodzę i przypomni mi się, że potrzebuję płynu do toalety albo coś w tym stylu i ceny Domola są takie same jak DenkMit w DM.
                    Przy markowych produktach można pewnie przy rabatach zaoszczędzić, ale one nawet po obniżce są droższe od marek własnych i to dla mnie żadna oszczędność, bo one wcale nie są lepsze.
                    • szarmszejk123 Re: Drogerie dm 17.11.23, 11:43
                      Ja Rossmanna nie mam po drodze, musiałabym specjalnie jechać tylko tam, więc ogóle tam nie chodzę i nie mam porównania:p
                      A w polowanie na rabaty i kupony nigdy mi się nie chciało bawić, za leniwa jestem żeby tego pilnować:p
                      • snakelilith Re: Drogerie dm 17.11.23, 11:59
                        Ja tam lubię zaoszczędzić, ale kupując produkty Denkmit, Alverde, albo Babylove oszczędzam apriori masę, więc nie rzucam się o dodatkowe 10% na drobiznę. Nie kupuję też tej chemii aż tak wiele. Oszczędzam raczej na droższych kosmetykach, które wolę zamówić w necie, bo tam rabaty w stosunku do cen stacjonarnych są już konkretne.
                        • szarmszejk123 Re: Drogerie dm 17.11.23, 12:04
                          To podchodzimy do tego podobnie. Też lubię zaoszczędzić, ale bez przesady:p I tak dużo oszczędzamy mając możliwość robienia codziennych zakupów w DE, bo różnice w cenach są na prawdę spore.
                          • andace Re: Drogerie dm 17.11.23, 22:16
                            Do Niemiec mam ponad 200 km więc zakupy robimy najczęściej w drodze powrotnej z Polski (jeżdżę autem min 2 razy do roku zrobić przegląd i zmienić opony), więc zakupy robię spore. Ale ja nawet w NL chodzę do sklepu maksymalnie raz w tygodniu, a czasem i raz na dwa tygodnie i jestem przyzwyczajona do robienia zapasów 😂
                            Wolę zdecydowanie zakupy online.
                            Mam też sporą pralnię, zaprojektowaną tak żeby jak najwiecej się zmieściło i do tego dobrze zorganizowaną to mam gdzie trzymać te wszystkie płyny, proszki, kremy etc. Plus mam też spiżarnię więc potrafię kupić np 40 kartonów „mleka” owsianego w promocji 😂 (teraz z Polski wiozę 10 km kawy, miód, powidła od mamy i zasłony 😂)
              • emateczka Re: Drogerie dm 17.11.23, 09:03
                Tak, ludzie w kolejce wytrzeszczali oczy. Bo każdy słuchał, ile miałaś zapłacić najpierw a ile wyszło po rabatach, i jeszcze bili brawo po tych 54 euro.
                Wez przestań.

Kupowanie z kuponami u mnie się nie sprawdza, najczęściej kupony są na coś czego akurat nie potrzebuje, i nawet jak coś kupię, to potem leży i leży...

Koło mnie nie ma dm, ubolewam, bo wolę niż Rossmanna. Natomiast moje koty są fanami Winstona deluxe i żadna karma z dm nie cieszy się takim powodzeniem, wiec jednak częściej kupuje w Rossmannie.
                • snakelilith Re: Drogerie dm 17.11.23, 12:06
                  emateczka napisała:

>
                  > Koło mnie nie ma dm, ubolewam, bo wolę niż Rossmanna. Natomiast moje koty są fa
                  > nami Winstona deluxe i żadna karma z dm nie cieszy się takim powodzeniem, wiec
                  > jednak częściej kupuje w Rossmannie.

Mój teść też kupuje tam Winstona deluxe. wink I są rzeczy po które ja też idę do Rossmanna. Po kawę Alnatura np. Kupuję też jedną odżywkę do włosów i olej arganowy z Alterry plus wsuwki do włosów, bo mają dosyć gładkie, nie uszkadzające włosów. W zeszłym tygodniu kupiłam tam szczotkę do kaloryferów za 5 euro, bo nigdzie indziej takiej nie było. Ale dla mnie nie jest to drogeria pierwszego wyboru.
                • piszaca.zza.swiatow2 Re: Drogerie dm 17.11.23, 12:51
                  Dokładnie tak było, facet za mną w kolejce pytał kasjerkę jak ja to zrobiłam i jak to możliwe.
                  Mnie się opłaca zbierać kupony, dlatego Idę tam raz na 5-6 tygodni i kupować większe ilości. 17 euro piechotą nie chodzi. Oczywiście jak coś nagle pilnie potrzebuje, to kupie w tej drogerii, która jest akurat najbliżej, ale duże zakupy robię w Rossmannie.
                  Na szczęście wybór jest duży i każdy moze kupować gdzie mu pasuje.
                  • snakelilith Re: Drogerie dm 17.11.23, 13:08

> 17 euro piechotą nie chodzi.

Słuchaj, koszty samochodu średniej klasy wynoszą w Niemczech miesięcznie około 400 euro. Rezygnując z samochodu i odliczając od tej kwoty 100 euro, czyli koszty dwóch miesięcznych biletów na zbiorkom (deutschland ticket) plus 80 euro, które mamy z powodu wynajęcia sąsiadowi naszego garażu, zaoszczędzam w miesiącu 300 euro. W roku jest to 3600 euro, plus realne 960 euro za garaż na plusie. To są sumy, które na pewno piechotą nie chodzą. Piechotą chodzę dużo ja, to trenuje dobrze nogi. Zaśpiewam to jednak sąsiadowi, który potrzebuje samochodu do codziennej dalekiej drogi do pracy, to stuknie się w łeb.
                    Dokładnie tak samo traktuję twoją oszczędność w Rossmannie, bo kupujesz kompletnie nieinteresujące mnie produkty.
                    • piszaca.zza.swiatow2 Re: Drogerie dm 17.11.23, 13:22
                      Ale to ktoś inny napisał, że po 17 euro mi bili brawo, więc jej odpowiadam.
                      Ja kupuję inne rzeczy i w Rossmannie dostanę je taniej aniżeli w DM, pomijajac fakt, że do DM mam dużo odalej aniżeli do Rossmana.
                      Niestety zrobiłam błąd, bo zapomniałam, że twoje wypowiedzi (w absolutnie każdym temacie na tym forum) są jedyne i słuszne i jak snake powie, że DM jest lepszy to DM jest lepszy i już! 🙈🙈🙈🙈

• snakelilith Re: Drogerie dm 17.11.23, 13:38

> i jak snake powie, że DM jest lepsz
                        > y to DM jest lepszy i już!

Przestań pitolić. Dziewczyna w początkowym wątku zapytała co kupić w Dm. W Dm, a nie w Rossmannie, Müllerze, perfumerii Douglas, albo tankstelli Schmidt na wylocie A7. I w żadnym poście nie wspomniałam tu o "lepszości" Dm nad innymi drogeriami, czy sklepami, dopóki nie wpadałaś to ty i nie zrobiłaś szamba swoją tezą "Rossmann jest lepszy!!!". Ta rossmannowa chemia ci zaszkodziła, że nie łapiesz, jakie bzdety sadzisz?
          • 35wcieniu Re: Drogerie dm 18.11.23, 00:31
            Co to za kupony i rabaty z kontem Rossmanna? W Polsce? Zawsze mnie pytają czy mam aplikację ale myślałam że realnie ona nic nie daje.
            • bajgla Re: Drogerie dm 18.11.23, 11:43
              35wcieniu napisał(a):

> Co to za kupony i rabaty z kontem Rossmanna? W Polsce? Zawsze mnie pytają czy m
              > am aplikację ale myślałam że realnie ona nic nie daje.
              >

Oczywiście że nie w Polsce, realnie to ona daje coś jak masz bardzo małe dziecko, do bodajże 3 lat oraz 5% zniżki przy płatności Rossmann go.
        • wkswks Re: Drogerie dm 17.11.23, 23:31
          Rossmann jest droższy niż dm.
    • natalyaxx Re: Drogerie dm 16.11.23, 19:02
      Szczerze? Nic. Mieszkam przy granicy z Niemcami i miałam czas szału na DM i te wszystkie shity Balea, jakość identyczna jak Isana, nie ma tam nic czego by nie było w Polsce, to już nie te czasy.
      • alexandra1984 Re: Drogerie dm 17.11.23, 10:26
        nie wiem czy masz porownanie ... ? wiele lat kupowalam drogie kosmetyki Clinique, Lancome, Kérastase, Shiseido i niestety duzo pieniedzy wydanych, a efekt WOW byl tylko moze w max 10 % i w 10 % moglabym powiedziec, ze bylo warto. Dlatego przerzucilam sie na DM - na produkty Balea i Judith Williams (dostepne w Niemczech)
        • andace Re: Drogerie dm 18.11.23, 09:29
          Ale pomiędzy Balea z DM a Lancome (i resztą marek selektywnych) jest jeszcze mnóstwo innych opcji.

Z Balea kupuje płyny do mycia ciała (używam ich do mycia rąk w WC i mam zapas w łazience dla gości) i kremy do rąk z serii Ultra Sensitive bo mam je rozłożone po całym domu, w obu autach i w pracy, więc zazwyczaj kupuje 20-30 tubek na raz.

W DM kupuje też dużo produktów ale nie marki własnej DM, miewają w dobrych cenach pasty i szczoteczki Curaprox, czy wspomniany już wyżej przeze mnie Frosch. Mąż lubi płyn do płukania ust z marki własnej DM.

Całą resztę kupuję online, zawłaszcza kosmetyki do twarzy i do ciała, mam wrażliwą skórę i kosmetyki drogeryjne się nie sprawdzają. Ale jak komuś pasują to też dobrze, nie ma jednej opcji pasującej wszystkim, ludzie maja też różne budżety i potrzeby i Balea nie jest rozwiązaniem dla wszystkich.
    • alexandra1984 Re: Drogerie dm 17.11.23, 10:20
      produkty Balea i Judith Williams (nie wiem czy sa dostepne w Polsce). Kupowalam kiedys drogie kosmetyki miedzy innymi Clinique, Lancome, Kérastase, Shiseido, ale teraz tylko dm
    • chlodne_dlonie Re: Drogerie dm 17.11.23, 23:37
      Moją ulubioną piankę do mycia znajduję ostatnio tylko w dm.
      Zatem kupuję, gdy tylko mam tam po drodze.
    • novembre Re: Drogerie dm 18.11.23, 11:21
      Lubię ich piankę do mycia twarzy Alverde Sensitiv Waschschaum (z zieloną nakrętką). Bardzo delikatna.
      • bajgla Re: Drogerie dm 18.11.23, 11:44
        novembre napisała:

> Lubię ich piankę do mycia twarzy Alverde Sensitiv Waschschaum (z zieloną nakręt
        > ką). Bardzo delikatna.

Faktycznie jest bardzo delikatna, ale zapach trochę za mocny.
        • snakelilith Re: Drogerie dm 18.11.23, 11:57
          bajgla napisała:

> Faktycznie jest bardzo delikatna, ale zapach trochę za mocny.

Bardzo dobre do mycia twarzy i bez zapachu jest z Dm Babylove Waschbalsam ultra sensitive. Emulsja w praktycznej 500ml butelce. Według opisu dla cery suchej, wrażliwej i skłonnej do alergicznych reakcji. Kupiłam by ratować podrażnioną po goleniu twarz męża, teraz używamy oboje do mycia twarzy i całego ciała.
          Istnieje też jako wersja sensitiv w niebieskiej butelce, jako żel z lekkim ziołowym zapachem.
          • bajgla Re: Drogerie dm 18.11.23, 12:55
            Dzięki, wypróbuję.
    • lady.madrugada Re: Drogerie dm 18.11.23, 12:16
      Kupiłam krem na noc różany Alverde , balsam Alverde limited edition (nie było waniliowego, więc skórka pomarańczy-jojoba), krem do stóp Balea, serum z ceramidami, dezodorant w rozpylaczu (męski zapach), tabletki do zmywarki denk mit i tahini. Dziś zaczynam testowanie, dzięki za wszystkie polecajki!
      • emateczka Re: Drogerie dm 18.11.23, 13:26
        Ja wczoraj pod wpływam wątku kupiłam mąkę 😂 będę dziś piekla, ciekawe czy jest różnica...
        • snakelilith Re: Drogerie dm 18.11.23, 14:48
          emateczka napisała:

> Ja wczoraj pod wpływam wątku kupiłam mąkę 😂 będę dziś piekla, ciekawe czy jest
          > różnica...

Ale jeżeli nie kupiłaś dokładnie tej co na zdjęciu, to proszę pretensje wysłać do kogoś innego. big_grin
          • emateczka Re: Drogerie dm 19.11.23, 06:26
            Dokładnie tę kupiłam wink niestety zapomniałam kupić maku, więc nie było pieczone. Jeśli dziś znajdę inspirację na coś bez maku, to wypróbuję, jeśli nie, to mąka poczeka smile
      • snakelilith Re: Drogerie dm 18.11.23, 14:46
        lady.madrugada napisał(a):

> balsam Alverde limited edition (nie było w
        > aniliowego, więc skórka pomarańczy-jojoba),

Nie pachnie jednak pomarańczą, a moim zdaniem sernikiem z cytryną. wink

• lady.madrugada Re: Drogerie dm 18.11.23, 16:06
          snakelilith napisała:

>
          > Nie pachnie jednak pomarańczą, a moim zdaniem sernikiem z cytryną. wink
          >

To prawda 😁 Ale to przyjemny zapach 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka