Dodaj do ulubionych

herbaty sypane

01.12.23, 14:14
macie jakieś sprawdzone miejsca gdzie kupujecie, kupiłam w 5oclock i szału nie ma
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: herbaty sypane 01.12.23, 14:24
      Spróbuj w Cesarskiej Perle. Oczywiście mają swoją stronę. Ja u nich na żywo kupuję i mają bardzo dobrą jakość i dużo smaków.
    • dariamax Re: herbaty sypane 01.12.23, 14:39
      Ja lubię azerbejdzańską, kupuję na allegro albo na Jarmarku Dominikanskim
      • bene_gesserit Re: herbaty sypane 01.12.23, 19:51
        Azercay? Najlepsza w kategorii "normalne czarne herbaty". Taka prawdziwa jak przed wojną, archetypowa. Mocny, slodkawy aromat.
        • dariamax Re: herbaty sypane 02.12.23, 00:12
          Smakują mi obie i Buket gruba i ta drobniutka cayxana, tylko zielona za mocna.
    • mysiulek08 Re: herbaty sypane 01.12.23, 14:46
      Dragon Tea House - HongKong najlepszy adres z najlepszymi yunanami na swiecie (a kupowalam w wielu miejscach) i What-Cha UK
      • samanta1010 Re: herbaty sypane 01.12.23, 16:17
        dzieki
        • mysiulek08 Re: herbaty sypane 01.12.23, 17:05
          jak chcesz, moge Ci zrobic liste rekomendacyjna smile z tym, ze my pijemy wylacznie czarne, niearomatyzowane (earl sie nie liczy smile)
          • abasia0 Re: herbaty sypane 01.12.23, 17:32
            Popatrzę i ja, fanka białej herbaty, bo też potrzebuję i poszukuję
            • mysiulek08 Re: herbaty sypane 01.12.23, 20:00
              z bialych moge polecic

what-cha.com/collections/out-of-stock/products/kenya-rhino-premium-white-tea

jest swietna i bardzo nie oczywista jak na biala, tylko musisz poczekac az bedzie nowa dostawa smile
          • ma.malina Re: herbaty sypane 01.12.23, 19:45
            Zrób, zrób ! smile
            • mysiulek08 Re: herbaty sypane 01.12.23, 20:00
              ale, jak wyzej, my tylko czarne smile
              • mysiulek08 Re: herbaty sypane 01.12.23, 20:12
                to jest wylacznie moj subiektywny wybor, uwielbiam yunany i jestem gotowa sporo zaplacic za solidna herbate

dragonteahouse.biz/nonpareil-organic-ancient-tree-golden-needles-dian-hong-yunnan-gold-black-tea/

dragonteahouse.biz/wild-black-pearl-sweet-fengqing-dianhong-china-yunnan-black-tea/

dragonteahouse.biz/supreme-organic-full-bud-golden-dian-hong-spring-harvest-yunnan-gold-black-tea/

dragonteahouse.biz/supreme-organic-ancient-tree-golden-needles-dian-hong-yunnan-gold-black-tea/

dragonteahouse.biz/premium-black-gold-bi-luo-chun-yunnan-black-tea/

dragonteahouse.biz/mengku-wild-assamica-big-snow-mountain-yunnan-black-tea/

dragonteahouse.biz/wu-liang-hong-wild-assamica-high-mountain-yunnan-black-tea/

dragonteahouse.biz/natural-sun-dried-assamica-yunnan-black-tea/

dragonteahouse.biz/top-grade-organic-golden-first-pluck-qi-men-hong-cha-keemun-black-tea/

dragonteahouse.biz/supreme-organic-high-mountain-golden-buds-dian-hong-yunnan-gold-black-tea/

dragonteahouse.biz/premium-earl-grey-black-tea/ tylko ich earlgreye sa bardzo delikatne, baza jest keemum

dragonteahouse.biz/supreme-keemun-mao-feng-black-tea/

angielska what cha pozniej smile
                • mysiulek08 Re: herbaty sypane 01.12.23, 20:12
                  szafka przed nowa dostawa 🤣
                • al_sahra Re: herbaty sypane 01.12.23, 20:29
                  mysiulek08 napisała:

> to jest wylacznie moj subiektywny wybor, uwielbiam yunany i jestem gotowa spor
                  > o zaplacic za solidna herbate
                  >
                  > dragonteahouse.biz/nonpareil-organic-ancient-tree-golden-needles-dian-hong-yunnan-gold-black-tea/

Kupowałam różne Yunnan Golden Needles (od innych dystrybutorów) i wszystkie były pyszne, można było wyczuć wyraźną nutę czekolady. To chyba mój ulubiony Yunnan.
                  • mysiulek08 Re: herbaty sypane 01.12.23, 20:37
                    ja nie moge od lat sie zdecydowac, ktory jest ulubionym smile z dragona kupujemy chyba juz od 14-15lat, jakosc trzymaja nieustannie a nawet poprawiaja
    • kropkaa Re: herbaty sypane 01.12.23, 20:23
      Kupuję Harney&Sons sypane, w dużych, czarnych opakowaniach. Zielone, czarne i owocowe.
    • simply_z Re: herbaty sypane 01.12.23, 23:49
      A ja dość lubię 5oclock, oprócz tego kupuję w herbaciarni stacjonarnej.
    • mysiulek08 Re: herbaty sypane 02.12.23, 02:09
      to teraz ciekawy herbaty z UK, What Cha, tez sklep godny zaufania, w kazd dostawie gratis herbaciany ( Dragon tez ni szczedzi) i recznie pisany liscik od wlascicielki smile

what-cha.com/collections/black-tea/products/burma-mogok-ruby-gold-black-tea
      what-cha.com/collections/black-tea/products/india-assam-mancotta-sftgfop-1-clonal-black-tea
      what-cha.com/collections/black-tea/products/kenya-golden-tips-black-tea
      what-cha.com/collections/black-tea/products/korea-boseong-jungjak-nokcha-black-tea
      what-cha.com/collections/black-tea/products/nepal-golden-tips-black-tea
      what-cha.com/collections/black-tea/products/persia-lahijan-hand-made-black-tea
      what-cha.com/collections/black-tea/products/taiwan-mi-xiang-honey-black-tea

jest jeszcze kilka, w tym herbata z Jersey smile ale chwilowo wyprzedane

to znow, jest moj subiektywny wybor, herbaty z linii delikatnych, slodkawo-owocowych
    • butch_cassidy Re: herbaty sypane 05.12.23, 08:50
      Trafiłam ostatnio na all na taką herbatę. Brown House & Tea, Darjeeling organiczna z pierwszego zbioru, ftgfop ff. Naprawdę bardzo dobra. Szczerze, to się nie spodziewałam. Była miła niespodzianka.
    • purchawka2020 Re: herbaty sypane 05.12.23, 08:56
      Ja muszę mieć "więzienny czaj" .
      Wymagania dotyczące mocy i aromatu spełnia tylko herbata IMPRA.
      Kiedyś była w sklepach stacjonarnych, teraz niestety tylko w allegro.
      Doskonała proporcja jakości do ceny.
      Największe rozczarowania przeżywam z herbatą Basilur , którą jako herbaciara - dostaję w prezentach od pijaczy Sagi.
      Herbaty sypane na wagę są często sztucznie aromatyzowanie i nieświeże.
      • mysiulek08 Re: herbaty sypane 05.12.23, 14:49
        Herbaty sypane na wagę są często sztucznie aromatyzowanie i nieświeże.

czyli, jako 'herbaciara' nic nie wiesz o sypanych herbatach
      • szare_kolory Re: herbaty sypane 05.12.23, 14:53
        purchawka2020 napisał(a):

> Największe rozczarowania przeżywam z herbatą Basilur , którą jako herbaciara - dostaję w prezentach od pijaczy Sagi.

A ja Basilur Earl Grey bardzo lubię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka