Dodaj do ulubionych

Chora lekarka

04.12.23, 10:44
Sprawa utknęła w miejscu. Jest wszczęte postępowanie w prokuraturze o narażenie zdrowia i życia. Byłam przesłuchiwała. Trwa już to ponad miesiąc. Mama jest nadal chora i ma bardzo zły stan zdrowia.
A ciotka lekarka, która doprowadziła j do takiego stanu wg Centralnego Rejestru Lekarzy jest nadal aktywnym lekarzem. Analizując całą sytuację doszliśmy do wniosku, że ciotka ma schizofrenię. W rodzinie dużo przypadków tej choroby. Jej dwóch braci ma stwierdzoną schizofrenię.
Tylko czemu ciotka nie jest zawieszona w prawach wykonywania zawodu?? Przecież ta chora kobieta, jest tak chora, że nawet jak wie, że jak toczy się postępowanie to i tak leczy dalej ludzi. Na wsiach, po domach. Ludzie nie znający się na medycynie nie wyłapią, że jest chora. Że rozpuszcza skrzepy w krwi po covidzie, przekraczając 40-krotnie dawki heparyny.
My jej rodzina długo nie mogliśmy się jej pozbyć tak była przekonująca.
Co jeszcze mogę zrobić aby ta osoba nie uśmiercała innych ludzi?? Przecież tutaj narażone jest życie ludzi. Tych starszych i bezbronnych. Jak widzę cierpienie mamy to czuję taką dużą złość do tej kobiety.
Jak chora psychicznie kobieta, która prawie zabiła jedną osobę, która ma postępowanie w tej sprawie, może nadal legalnie leczyć innych ludzi??
Obserwuj wątek
    • banicazarbuzem Re: Chora lekarka 04.12.23, 14:22
      A kto zdiagnozował u niej chorobę psychiczną?
    • nick_z_desperacji Re: Chora lekarka 04.12.23, 14:51
      A ten wniosek to na podstawie jakichś objawów wskazujących na schizofrenię czy z dudy? W rodzinie może mieć też raka prostaty, to też zdiagnozujesz u niej? Wiara w soki z buraka i błędy w sztuce nie są równoznaczne z chorobą, zaciasna folia to nie schizofrenia.
      • lilith83 Re: Chora lekarka 04.12.23, 17:48
        Jeśli kobieta leczy moją mamę w domu, przekracza maksymalne dawki leków, stoi przy niej święty i mówi co ma robić, przed każdym podaniem leku się modli, daje co chwila co całowania relikwie świętych to raczej normalne to nie jest. Jeśli bez żadnej diagnozy od czapy uważa, że mama ma powikłania pocovidowe bo ona wie więcej od reszty świata o tym spisku i tylko ona wie jak ratować innych bo ma misję i ona w to wierzy to dla mnie to chore. Jeśli mama trafiła w końcu do szpitala i lekarze stwierdzili, że muszą jej przypadek zgłosić na policję bo ma ślady katowania, pełno siniaków spowodowanych przekraczaniem i niewłaściwym podawaniem leków to raczej normalna nie jest.
        Wiem, że w małym powiatowym szpitalu chodzi o niej anegdota, że gdy robiła kolonoskopię bez znieczulenia na człowiek jęczał z bólu to ona kazała mu być cicho bo Jezus na krzyżu mocniej cierpiał. Były na nią skargi z powodu jej zachowania. I dalej leczyła.
        Nie wiem co to jest, schizofrenia, zaburzenia zachowania czy inne dziwne rzeczy ale powinna mieć odebrane prawa wykonywania zawodu. Albo chociaż zawieszone. Ona jeździ po ludziach i ciągle leczy.
        • mia_mia Re: Chora lekarka 04.12.23, 18:04
          A skąd ona ma te relikwie, tego raczej nie sprzedają na każdym rogu i jaką ciocia ma specjalizację, że robi kolonoskopię i jednocześnie jeździ po wsiach?
          Diagnozy ma prawo stawiać, bo jest lekarzem i kto wiedząc, że ciotka jest niebezpieczna dopuszcza ją do leczenia swojego rodzica?
          • nick_z_desperacji Re: Chora lekarka 04.12.23, 18:46
            Gastrolog jeżdżący na wizyty domowe po wsiach. Tego jeszcze nie znałam.
            • sol_13 Re: Chora lekarka 04.12.23, 21:06
              I z towarzyszącym mu świętym.
        • nick_z_desperacji Re: Chora lekarka 04.12.23, 18:05
          Piszesz, że doszliście do wniosku, że ma schizofrenie, to jest konkretną diagnoza. Więc pytam, czy to ma jakieś podstawy, czy po prostu uważasz, że schizofrenia to taki worek bez dna na dziwactwa.
          • 35wcieniu Re: Chora lekarka 04.12.23, 18:06
            Ona jest chora, nie nakręcacie jej tymi pytaniami, to się cyklicznie powtarza.
            • 35wcieniu Re: Chora lekarka 04.12.23, 18:49
              nie nakręcajcie*
    • aguar Re: Chora lekarka 04.12.23, 17:17
      "Ludzie nie znający się na medycynie nie wyłapią, że jest chora."
      A Ty też jesteś lekarką?
      "Jej dwóch braci ma stwierdzoną schizofrenię."
      Jak dwóch braci Twojej mamy ma schizofrenię, to może Ty też masz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka