princesswhitewolf 22.12.23, 13:18 Taka refleksja. Takie artykuly na wyborczej jeszcze 2 lata temu byly nie do wyobrażenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 13:22 Czy na keks dać lukier pomarańczowy czy rumowy, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
moscato Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 13:26 Ja uwielbiam wszystko o smaku rumu więc dałabym rumowy ale to może już za wiele na keksie Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:29 Pomarańczowy, zdecydowanie. Zwłaszcza jeśli dajesz skórkę pomarańczową do środka. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:30 Pomaranczowy! A rum w drinku😀 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:33 Daj proszę przepis. Najpyszniejszy keks, jaki jadłam, był ze "sklepiku pani Zosi po schodkach" I nigdy potem się nie spotkałam, potrzebuję coś sprężystego, nie za słodkiego, ze skórką pomarańczową etc. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 17:37 alpepe napisała: > Daj proszę przepis > 5 żółtek i 250g cukru ucierasz mikserem na puch. Dodajesz 250 g miękkiego masła i dalej ucierasz. <Ulubione bakalie, odpowiednio pokrojone, około 500g, zalewasz poprzedniego dnia ciemnym rumem> Wrzucasz na sito, rum wypijasz, jest pyszny, pozwalasz im trochę obeschnąć. Ubijasz pianę z białek, dodajesz do masy maślanej, mieszasz, jeszcze 250 g mąki pszennej, 1 lyzeczka proszku i bakalie i już przekładasz do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Ok 45 min w 180°C. Robię zawsze podwójną porcję i mam trzy dośc długie foremki. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:03 Ja przepraszam ale coś tak dobrego jak keks bezcześcić lukrem? Pomarańcze zjeść, rum wypić, a cukier zużyć do przetworów Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:13 Keks to w ogóle abominacja 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:26 a nie myślałaś, żeby czekolada oblać? Jak jest w keksie dużo orzechów, to dobra (dla mnie mleczna) czekolada to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:34 Ja w ogóle zapomniałam, że istnieje takie ciasto (pomarańczowy) Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 16:54 Na szczęście mam trzy keksy, zatem, jeden z rumowym, jeden z pomarańczowym, i jeden sautè😁 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 20:11 Matki boso jaka wielka ty masz rodzine skoro samych keksow masz 3. Ja zrobie jutro pierniczki bo moga lezec. Poza tym.kupilam piernik. Przymierzam sie do sernika ale na nowy rok. Obaeiam sie czy ktos ten piernik nawet zje... Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 20:14 Trochę rozdaję, bo się domagają różni keksożercy. Poza tym, keks też może pileżeć, myślę że mozna by go nawet za listwy poupychać. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 20:39 A nie robi sie za bardzo suchelcem ? ... Za tymi listwami czy gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 13:25 Ja byłabym skłonna, ale nie w tym momencie gdy najmlodszej brakuje jeszcze ponad 16 lat do 18 urodzin. Na razie więc załatwiam nam bezpieczne miejsce na ewentualna ewakuację. W sumie i tak od lat mieliśmy w planach zakup nieruchomości za granicą ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 13:58 Zoska uchodzca? Mam nadzieję, że mąż zostanie walczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:01 Twój zostanie, to wystarczy ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:23 Zocha taka patriotka a tu pierwsza do wiania jakby co. Biedaczka przezyje niezly szok jak w nowym miejscu zamieszkania zobaczy osoby o innym kolorze skory. A jej blondwlose potomstwo bedzie chodzic do szkol z dziecmi innych nacji. I biedacy veda musieli bardzo sie pilnowac Bo w tego.typu placowkach bardzo zwraca sie uwage na integracje I wszelkie rasistowskie zachowania sa bardzo pietnowane. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:36 Nie do końca to tak działa. Pojedziesz do Berlina na Köpenick np. i się okazuje, że osoby o innym kolorze skóry praktycznie nie są widoczne na ulicach i w szkołach. W Gymnasium mojej córki nie widziałam ani jednego czarnoskórego, nawet chyba Turków tam nie ma. Jedynie co, to np. Polacy, jak moja córka, albo Wietnamczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:44 W szkole mojej corki Tez Nie ma ciemnoskorych osob, ale sa z Rumunii, Albania, Moldawii. W szkole syna sa pojedyncze czarnoskore dzieci, ale urodzone juz we Wloszech i w wiekszosci jeden rodzic jest wloskiej narodowosci. Kwestia jednak Nie jest Sam kolor skory, ale podejscie do osob innych nacji. W naszej szkole np. Bardzo zwraca die uwage na integracje I jezeli ktorykolwiek rodzic wyskiczylby z pogladami reprezentowanymi przez Zoche, mialby ogromne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:50 Serio? W kraju, w którym rządzi prawica, i wyłącznie dlatego, że Włosi mają serdecznie dość imigrantów? ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:59 Serio. Polityka to jedno, a zycie I edukacja to inna para kaloszy. Zachowania rasistowskie sa bardzo pietnowane w szkolach. Zas prawica rzadzi teraz tutaj Nie tylko z powodow imigracyjnej, ale dlatego ze pani Meloni naobiecywala gruszek na wierzbie w zakresie polityki rodzinnej I pracy (a teraz Nie potrafi sie z tengo wywiazac). Jakkolwiek w polityce imigracyjnej Tez prawica odniosla fiasko, bo bedac czlonkiem UE i roznych miedzynarodowych konwencji nie mozna decydoeac Sobie od tak Jak sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:09 Mam inne obserwacje, podobnie jak przyjaciele, którzy mają dom we Włoszech i dzielą życie pomiędzy te dwa kraje. Z ich i moich obserwacji wynika, że Włosi są większymi rasistami niż Polacy kiedykolwiek byli i niechęć do imigrantów jest tam wręcz namacalna. Faktycznie, w polityce imigracyjnej poniosła klęskę, co widać na Lampedusie więc wygląda na to, że wybiorą kogoś kto nie będzie miał skrupułów. Ty chyba nie zauważyłas, że niemal wszystkie kraje graniczne obchodzą konwencje, mając ciche poparcie UE ☺ Grecy od lat pushbackuja na pełnym morzu i nikt im złego słowa nie powie ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:30 Ja mieszkam we Wloszech i przynajmniej w moim otoczeniu jest inaczej. Na imigrantow samych w Sobie az tak sie nie narzeka, bo wielu z nich mieszka tu i pracuje uczciwie. klopotem sa ci nielegalni i kryminalisci, na nich narzeka sami imigranci, bo Nie chca byc z nimi kojarzeni. Tych nielegalnych ciezko wywalic, bo rempatracja kosztuje, plus ciezko jest odeslac kogos Bez dokumentow kto milczy skad przybyl. Przepisy sa ciezkie do zaaplikowania, plus rzad teraz zaproponowal jeszcze jakis bardziej odjechany pakiet, ktory de facto jeszcze bardziej sprzyja nielegalnej imigracji. Polityki Grecji Nie znam, w przypadku Wloch polozenie utrudnia bardzo wiele decyzji w tej sprawie, bo jest kwestia terytorialnosci, konwencji miedzynarodowych I innych nakladajacych sie przepisow. Kilka miesiecy Temu byla glosna sprawa, bo nikt Nie pomogl lodzi z imigrantami na pokladzie I w efekcie bylo bardzo duzo ofiar, w TYM dzieci. Teraz tocza sie sprawy o nieudzielenie pomocy, kto jaki mial zakres kompetencji i co powinien byl.zrobic. Rzad pani Meloni polegl.w wielu sprawach, a w kwestii migrantow polegl szczegolnie bo pani Meloni Nie miala zadnego konkretnego.planu tylko rzucala haslsmi ktore lykal ciemny lud. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:38 I niestety to ze inner kraje Nie pomagaja to tylko poglebia problem, bo Wlochy Nie sa w sobie w stanie poradzic sami. Nie panuja nad tym, a nielegalni imigranci i tak przedostaja sie do innych krajow np. Niemcy, Francia. W efekcie w takich krajach jest ich o wielu wiecej niz we Wloszech. Wlochy dla tego typu imigrantow sa czesto krajem tranzytowym. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 16:07 Oczywiście, w otoczeniu każdej forumki imigrantki jest inaczej, a na partie antyimigranckie głosują kosmici 😂 Właśnie dlatego, że ciężko jest ich wywalić, że nie mają dokumentów i że stanowią problem to nie należy ich wpuszczać. Pushbacki są tańsze. Tak, sprawa tego statku była w tym samym czasie co zabójstwo Polki na Kos, Grecy byli bardziej tym przejeci niż zatonieciem lodzi. Nie martw się, następca pani Meloni będzie wiedział co robić, a Włosi zgodzą się na wszystko byle tylko mieć spokój ☺ Relokacja to nie jest pomoc, to jest przerzucanie problemu na innych. Prawdziwa pomocą byłoby wysłanie statków i kompletna blokada. Plus wzywanie na pomoc ewentyalnym tonacym Tunezyjczykow czy Libijczykow oraz odsylanie nielegalnych dokadkolwiek byle daleko od Europy i zaprzestanie marudzenia (choć już tylko pro forma☺) o prawach człowieka w krajach, które zgodzilyby się ich przyjąć Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 16:34 Owszem w otoczeniu kadej imigrantki jest inaczej, bo każda mieszka w innym regionie. Ma pólnocy owszem jest bardziej nastawienie antyimigranckie, więc jeżeli twoi znajomi mieszkają w tamtych rejonach to owszem jest możliwe że tamtejsze partie mają wieksze poparcie. Ja mieszkam w centrum i tutaj nie ma aż takiego nastawienia. W ostatnich wyborach przodowała lewica. Jeżeli twoje rozumowanie jest takie, to rozumiem już dlaczego w ostatnich latach w Polsce rządził PIS - ktoś na niego głosował, a raczej nie byli to kosmici Relokacja to nie jest zrzucenie problemu na innych, tylko wspólne stawienie czoła problemowi. Jeżeli każdy kraj weźmie na siebie jakąś część, to łatwiej jest to opanować i tym co potrzebują rzeczywistej pomocy nadać status uchodźcy, a pozostałych odesłać. A tak ze wszystkimi muszą sobie radzić Włosi. Nie są w stanie, bo włoskie ośrodki pobytu tymczasowego nie są z gumy i mają ograniczoną pojemność, a w efekcie i tak większość tych imigrantów potem przedostaje się do Niemiec czy Francji, Włochy są dla nich krajem tranzytowym więc w efekcie to jest robienie sobie kuku, bo jakby nie było ci imigranci i tak się potem przedostają do innych krajów (nawet do Polski). Jeszcze raz, na temat Grecji się nie wypowiadam, bo nie znam tamtejszej polityki i się nią interesuję. We Włoszech polityka imigracyjna jest bardzo skomplikowana, bo w gre wchodzą też inne rodzaje praw (prawo miedzynarodowe, terytorialność i jeszcze pare innych), więc samodzielne ustawy w oderwaniu od innych są po prostu niemozliwe. Przed wyborami zarówno pani Meloni jak i pan Salvini krzyczeli głośno "żadnych imigrantów". Efekt? Nielegalnych przypłynięć jest dwa razy więcej. Fajnie że wiesz kto będzie następca pani Meloni skoro jeszcze nawet nie mówi się o wyborach i sami Włosi jeszcze nie wiedzą na kogo beda głosować. Na razie w ostrej opozycji jest lewica, jak będzie dalej nikt tego nie wie. Dla Włochów spokój ma różne nazwy i niekoniecznie sa to nielegalni imigranci. W róznych sondażach na pierwsze miejsce wybijają kwestia pracy, wysokich cen i podatków. Nielegalni imigranci to któryś z punktów. Ale oczywiście ty która Włochy zna wyłacznie z wakacji wiesz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 16:55 Nie, po prostu bawią mnie imigrantki karynki, takie europejskie bo proimigranckie. Problem w tym, że to w Europie jest już niemodne. Oczywiście, rządził pis i niestety może wrócić do władzy, jeśli Polska zacznie się bawić w przyjmowanie imigrantów, mam jednak nadzieję, że premier Tusk wyciągnął wnioski z sytuacji w Polsce i pozostałych krajach UE. Widzisz, polityka imigracyjna może być bardzo prosta, wystarczy chcieć i pushbackowac każdego kto chce się dostać nielegalnie. Oczywiście, że wiem, ponieważ to jest trend we wszystkich krajach, które mają problemy z imigrantami. Nie zauważyłaś ☺ Bezpieczeństwo to przede wszystkim bezpieczeństwo fizyczne, poza tym, ile można by było zaoszczędzić bez konieczności utrzymywania nielegalsow. Przyjaciele znają nie tylko z wakacji, mają dom w Toskanii i większe i mniejsze udziały w kilku biznesach, co oznacza zarówno kilka miesięcy pobytu jak i liczne kontakty. Od nich mam wiedzę. Z wakacji od przemilego pana z winnicy ☺ Ależ wspólne stawianie czoła problemowi to jest odsylanie problemu dalej, imigrantów nie chcą nigdzie, więc nie należy ich wysyłać (albo pozwalać się dostać ) dalej do Europy, a odsyłać asap. Sama mówisz, że wiele nie ma jak sprawdzić ani odesłać legalnie ponieważ nie mają dokumentów, więc pozostaje za wszelka cene nie wpuszczać nikogo Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 17:10 Mnie bawią takie polskie Karynki, które to nosa poza dom nie wyściubią a na słowo "imigrant" dostają niemalże ataku serca. Coś jak kiedyś babcie co to latały po wsi z wodą święconą "bo murzyn idzie". Jak dla ciebie polityka imigrancka jest taka prosta to czemu nie zgłosisz się sama do polityki? Od lat debatuje się na ten temat i nie ma jednolitego rozwiąznia, a tu proszę nasza forumowa Zocha twierdzi ze to takie proste. Cytowana prez ciebie pani Meloni też twierdziła, że to proste, i pan Salvini też tak twierdził. A jeszcze wiele lat temu była ustawa Bossi-Fini i dla nich (też ultra prawica) również wydawało się że to takie proste i wystarczy ich wszystkich od tak powywalać. Skoro to takie proste to czemu więc tych nielegalnych imigrantów jest coraz więcej? Jak jesteś taka mądra, to zaradź nam tu wszystkim. No tak jak przyjaciele mają dom Toskanii i udziały w winnicy, to wyglada to pewnie tak że przyjeżdżają raz na jakiś czas do tych winnic i na jakieś spotkania byznesowe. A o codziennym życiu g... wiedzą. Ale nie dziwie się, bo najgłosniej krzyczą ci którzy mają najmniej do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 18:00 Ojej, to zmień towarzystwo jeśli cię bawią takie polskie karynki? Was wszystkie przerasta przepisanie osmioliterowego nicka 😀 Ależ to jest proste, wystarczy być konsekwentnym i przestać bawić się w poprawność polityczną. Tyle. Europa coraz bardziej zmierza w tym kierunku ☺ Przyjaciele akurat udziału w winnicy nie mają, pan z winnicy to akurat mój znajomy (chciał mnie wyswatac ze swoim synem😂), wlasciciel winnicy i rodowity Włoch. Czy on tez g... wie i ma mniej do powiedzenia od ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 18:13 Z jakiej grupy społecznej pochodzisz że jacyś rolnicy was swataja między sobą? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 19:04 Haha, Włosi widząc niebiesooka blondynkę nie zważają na grupy społeczne☺ Ani na to , że mam 10 lat więcej od syna tego pana oraz męża i troje dzieci 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 18:14 Tak jak już wyszłaś na kompletną ignorantkę która "nie znam się, a wypowiem się", to teraz nagle z przyjaciół co to do Włoch jeżdżą doglądać winnic robisz rodowitego Włocha. Idź ty lepiej doglądać potomstwa, zamiast bawić się w politykę międzynarodową o której po prostu nie masz zielonego pojęcia) Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 19:02 Sorry, ale ta która przerasta umiejętność przepisania szescioliterowego nicka nie powinna nikogo pouczać. Ty powinnaś iść i nauczyć się czytać ze zrozumieniem, przyjaciele mają dom i.udziały w kilku biznesach, akurat nie w winnicach. Właściciel winnicy to dosc daleki sąsiad- Włoch , do którego trafiłam przypadkiem i kilka razy jeszcze jeździłam po zakupy☺. Ty lepiej potomstwa nie dogladaj, dla jego dobra skoro jesteś na poziomie przedszkolaka. Btw widać, że mam jednak sporo pojęcie skoro już kilka lat temu mówiłam, że napływ imigrantów skieruje Europe w prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:45 Ojejku ale przecież w DDR zawsze tak było Nawet już po połączeniu z rfn było o wiele mniej imigrantów niż w zachodnich landach . Oni przecież w biednych miejscach nie chcą się osiedlać Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:07 I pewnie dlatego siedzą w Neukölln i Wedding, jeszcze jakieś bzdury, asma? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:40 Zastanawiam się jakim trzeba być biedakiem żeby nie umieć przepisac osmioliterowego nicka. Mam nadzieję, że twoje dzieci są odrobinę bardziej kumate i czytać oraz pisać umieją. A o moje dzieci się nie martw, gdziekolwiek by nie chodziły do szkoły to będzie to prywatna placówka ☺ Btw tego "pietnowania", czy władze Turynu poniosły konsekwencje swoich niecnych planów wobec "biednych uchodźców"? wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-grupa-migrantow-pobila-policjantow-wladze-chca-by-na-ulice-w,nId,6988858😂 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:14 husky_cat napisała: > Ja byłabym skłonna A jaka jest twoja wartość bojowa? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:21 Niezle strzelam, od kilkunastu lat, na strzelnicy, żeby nie było, brzydze się polowaniami i myśliwymi. Oraz uprawiam sporty walki od 30 lat. ☺ Wystarczy, czy za mało? 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:39 Aha i z ubrojonymi żołnierzami wrażej armii wręcz byś walczyła? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:55 Przecież napisałam, że dobrze strzelam ☺ A sporty walki dają kondycję fizyczną, która jest bardzo istotna. Nie wiesz, że to część szkolenia? A tak serio, to sądzisz, że przeciętny 20-30-40 latek ma większą wartość bojowa na starcie? Wielu Ukraińców dopiero po tym jak zgłosili się do wojska nauczyło się strzelać Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 13:27 O nie, tylko nie to znowu... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 13:52 No prosze cie. Poswiec sie . Okropnie smutny watek jest obok a prawie swieta. Ryczec sie chce, stama.sie.odciagnac uwage. Trzeba jakos rozruszac forum. Napisz cos o listwach, mace itd. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:05 Kilka dni temu rozmawialam z uchodzczynia z Ukrainy, którą wraz z rodziną goscimy od początku wojny. Oni też nie wierzyli, że to się wydarzy, ba, ona mówi, że czasem wciąż nie wierzy w to jakie są realia od niemal dwóch lat... Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:24 Od początku wojny i jeszcze nie usamodzielniła się ???? Sorry chyba wciągnęliście ją w ubóstwo Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:44 Ależ ona niemal od przyjazdu pracuje. Zdalnie, dokładnie tak samo jak pracowała w Ukrainie. Podobnie jak jej rodzice. Ba , nawet dziadek 80+ , emerytowany lekarz ma zajęcie. Po prostu mieszkają w moim mieszkaniu, ale opłaty uiszczaja sami Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 13:48 Dziękuję za podzielenie się tą refleksją. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 13:51 A co tam w sklepach w uk? Czego brakuje w tym roku ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 13:54 Odpowiedniego plecaka. Sluchaj a taki Wodoodpo4ny wiec zdalby sie na basen. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 13:56 No 1 000 000 razy lepszy niż tamten ale kurczę nie za bardzo pstrokaty ??? przecież chłopcy nastolatki to lubią mieć bardziej takie stonowane kolory Granat Brudny Brąz Czernie wydaje mi się ten troszkę taki bardziej Dziewczyński Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:34 >chłopcy nastolatki to lubią mieć bardziej takie stonowane kolory Granat Brudny Brąz Czernie Jego psiapsi odpowiedziala mi ze tak to bylo w naszym pokoleniu a nie ich. Teraz to nie jest takie proste Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:43 Przecież nie będzie przyszłej teściowej się stawiac i jej mowic że nie ma gustu czy coś Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:00 No ja o rade pytam otwarcie. Nie biore takich rzeczy ksobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 13:57 Prinzess ty w ogóle podświadomie chyba tęsknisz za córeczką bo takie kobiece rzeczy wklejasz Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:17 Wydawalo mi sie ze chlopcy blue and girls pink Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:26 No noworodki tak Ale starsi chłopcy raczej chcą się ubierać stonowane rzeczy a nie takie pstrokate w kolorze barbie No tak czy tak plecak o wiele lepszy niż tamten dżinsowy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:28 Zobacze czy maja jakis ciemniejszy kolor. Widzisz moj syn to w kwestii ubrania to minimalista i #nieobchodzimnie Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:46 Mnie się też wydaje, że to dla dziewczynki raczej i skojarzyło mi się z tymi torbami 😉. Idź do tj maxxa, tam mają pełno tanich, męskich plecaków. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 16:48 Nie musi byc tani ani meski. Moze byc chlopiecy Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:29 A tak a propos to brak rozowej Pithaya/dragon fruit. Biala tylko kupilam bo jest wszedzie. A do ulubionej salatki dzieciora kluczowe sa obie. Bida. Nędza rzeklabym. Nie mam pojecia czemu akurat nagle rozowa zniknela Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:48 Podobno strajk w tunelu jesteście odcięci od świata Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 16:49 To juz promy i lodki nie plywaja? A tak walczyli o prace... Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 14:57 Czy ten tekst wklejony w poście otwierającym to jest kawałek jakiegoś czatu ze sztuczną inteligencją? Bo ma taką manierę charakterystyczną, z powtarzaniem części pytania w odpowiedzi i w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:04 To artykul z przed 7 godzin na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 15:25 Jeeezu, ta znowu idę do gałązki o keksie Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 17:06 Keks to u mnie ciasto kultowe, moja mama wypieka dwie foremki na każde święta i usiłuje udowadniać, że jej keks bije na głowę te nasze wszystkie drogie, pracochłonne i skłaniające do sięgnięcia po drugi kawałek ciasta. Ona uwielbia wszystko co od razu nie schodzi, zalega w spiżarni i robi za „no przecież jeszcze mam ciasto, nic nie piecz ani nie kupuj”. I zawsze zmusza ojca do wychwalania tego gniota, ten dzielnie pieje pochwalne hymny opedzlowując w tym czasie drugi kawałek tortu serowego i zakąszając orzechowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 17:14 Albo mama nie umie w keksy, albo po prostu idea keksu nie odpowiada domownikom. Nad moim cmokają z zachwytu, zupełnie bez przymusu🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 17:17 Chyba jesteś moją matką 😱 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 17:22 geez_louise napisała: > Chyba jesteś moją matką 😱 > Na pewno nie🤣 Mój keks znika w tempie błyskawicznym, w zyciu nie był przechowywany! Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 17:18 Pierniki z marmoladą czy bez niej? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 21:03 Z czekolada na wierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 17:22 Ja jestem gotowa. Kupilam na te okazje duzy dom. Pierwszenstwo beda mieli ci, ktorzy nie glosowali na "nowe", a pozniej kto da wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
no_name33 Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 17:54 Niech politycy walczą. Nikt normalny nie będzie narażał swojego życia bo panom na górze zachciało się wojenek. Niech między sobą wojują. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wojenne plany Polakow. 22.12.23, 20:09 Ciekawe co by bylo gdyby Ukraincy tak mysleli. Putin ny dyszal juz pod granica polska Odpowiedz Link Zgłoś