Dodaj do ulubionych

Ale bym sobie tak poszła

30.12.23, 17:24
Zima, niby nie zimno, a nawet niepokojąco ciepło jak na tę porę roku. Ale mokro. I szaro. A przede wszystkim tak błyskawicznie zapada zmrok.
Siedzę sobie i wspominam lato i tak... gdyby ktoś mi rok temu powiedział, że pewnego dnia wstanę i pójdę 52 kilometry z buta do Bochni przez Niepołomice i Kłaj to bym go chyba wyśmiała. Podobnie jakby mi zakomunikował trasę Kraków-Ojców czy choćby Kraków-Dobczyce. Ba, nawet trasa do Wieliczki to nie byłoby byle co, choć w to może bym była w stanie uwierzyć.
Ale jednak najbardziej wspominam Bochnię. Tak sobie właśnie leżę i nie mogę się nadziwić, jak dokładnie pamiętam najlepsze fragmenty. Jak pięknie pachniała łąka nad Serafą. Jak ślicznie wyglądał drewniany kościół w Grabiu. I Puszcza Niepołomicka. Ale przede wszystkim już sam koniec, jak docierałam na kładkę na Rabie. Co to był za zapach wtedy, 100% letniego wieczoru na wsi. Razem z obrazem i dźwiękiem. Jak ja się fantastycznie bawiłam przy tym, to aż boli.

2023 był jaki był - ciężki. Ale muszę stwierdzić, że jestem w życiowej formie. Poza tym, ematki, trzymajcie mnie za słowo - w 2024 dojdę do Zakopanego smile

Fotka z trasy na koniec roku.
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Ale bym sobie tak poszła 30.12.23, 17:29
      Po co Ci ten kij? Do odganiania wilków? Pięćdziesięciu kilometrów co prawda nigdy nie przeszedłem, ale ze trzydzieści by się znalazło. I to po nierównym terenie. I nigdy nie czułem potrzeby podpierania się czymkolwiek.
      • marusia_ogoniok_102 Re: Ale bym sobie tak poszła 30.12.23, 17:32
        Żeby głupie Lolki miały zagadkę.
      • abasia0 Re: Ale bym sobie tak poszła 30.12.23, 17:36
        Piechur z ciebie pierwsza klasa🙂podziwiam i gratuluję
    • pampelune Re: Ale bym sobie tak poszła 30.12.23, 17:33
      marusia_ogoniok_102 napisała:

> Poza tym, ematki, trzymajcie mnie za słowo - >w 2024 dojdę do Zakopanego smile

Pewnie że dojdziesz, i nawet nikt się nie zdziwi!
    • wapaha Re: Ale bym sobie tak poszła 30.12.23, 17:38
      to już zboczenie ( eństwo ??)
      czytam co piszę i się uśmiecham- myślę sobie-super !!-coś mi mówi że dojdziesz do tego zakopca a potem widze zdjęcie i zwracam uwagę na to ?
      na przeprost łokcia tongue_out

marusiu-szerokości !!

< ale musze dodać, wybaczysz mam nadzieję : taki przeprost wskazuje na wiotkość stawów ,-zadbaj o swoje kolana i stopy ZANIM zaczniesz tak dużo wędrować , wiem że nie lubisz ćwiczyć ale powinnaś wdrożyć ćwiczenia wzmacniające, z taśmami, jak polubisz to z obciążeniem, stabilizujące ( z czasem na berecie lub równowazni) a wtedy bez kontuzji nogi doniosa cię nawet do pragi ! wink ) >
      • marusia_ogoniok_102 Re: Ale bym sobie tak poszła 30.12.23, 17:44
        Wiem, przeprost jest rodzinny, mam tak we wszystkich stawach - niestety, łącznie z kostkami. I tak, powinnam zacząć coś z tym robić. Od stycznia!
        • wapaha Re: Ale bym sobie tak poszła 30.12.23, 17:46

> Wiem, przeprost jest rodzinny, mam tak we wszystkich stawach - niestety, łączni
          > e z kostkami. I tak, powinnam zacząć coś z tym robić. Od stycznia!

super smile

szerokości !
    • wunder-gaffe Re: Ale bym sobie tak poszła 30.12.23, 17:41
      > w 2024 dojdę do Zakopanego smile

Wrócisz też na piechotę?
      Ale po co tracić zdrowie? Przecież tam pociąg i autobus dojeżdża.
    • kozica111 Re: Ale bym sobie tak poszła 30.12.23, 17:44
      Zapach jest nośnikiem emocji, wiem jak pachnie łąka..piękny, spokojny aromatyczny zapach, definicja spokoju, stałości, trochę pewnie życia bo siano to życie, karmi, otula, wiem o czym mówisz, droga tez ma sens...ciepło, trudno, ale do przodu..i cała ta reszta zostaje z tyłu..Marusia go on! wink
    • atoness Re: Ale bym sobie tak poszła 30.12.23, 17:59
      Rozumiem, a nawet czuję wszystko, o czym mówisz. To, co ty robisz pieszo, ja robię na rowerze, i to jest to tempo, które na takie doznania pozwala. Ja też czekam z utęsknieniem na dłuższe dni. Nie mam takich obaw jak ty, że ciemno, czyli niebezpiecznie, ale jednak dobrze jest coś widzieć. Jeszcze trochę i ruszamy 🙂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka