Dodaj do ulubionych

Kontrmanifestacje

11.01.24, 17:25
Tak słuchałam rano radio o manifestacji PiS i o kontrmanifestacjach i tak sobie myślę - a gdyby ich zostawić z tą ich manifestacją, bez prasy, bez TV, bez kontrmanifestacji ( w sumie nie wiem czy jakieś są) co by się wtedy zadziało? Macie jakiś pomysł? ...na pewno macie 🙂
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 17:29
      A ja bym chciała, żeby ktoś rzetelnie policzył, ilu ich jest. A nie że jedna strona zawyży, a druga zaniży.
      Też jestem za tym, żeby kontrmanifestacji nie było, bo po co.
      Ignorowanie w mediach - nie. Bo to wzór szczujni, oni mówili tylko o tym, co im było na rękę.
      • alpepe Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 17:31
        A ja sądzę, że najlepiej ich pokonać właśnie ich własną bronią. Bredzenie Kaczyńskiego pominięte, Dudy się nie da za bardzo, bo on udaje prezydenta, ale już tych wszystkich Czarnków i Błaszczaków po prostu nie puszczać.
        • mama-ola Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 17:43
          I paski w wiadomościach byś robiła? Typu Tusk dobry, Kaczyński zły?
          • alpepe Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 18:18
            Bez przesadyzmu big_grin
        • renia266 Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 19:10
          A ja mówię, nie idź tą drogą..ona prowadzi donikąd.
          • alpepe Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 19:12
            Co? Jak długo podsuwasz komuś mikrofon pod ryj, tak długo dajesz mu władzę.
            • renia266 Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 19:15
              Albo masz demokracje i wolne media w ktorych masz obecne wszystkie partie nawet te ktorych nie lubisz albo masz autorytaryzm i cenzurę. Brzmi znajomo?? Nie chcesz powrotu Pisu to nie zachowuj sie jak Pis.
              • alpepe Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 19:29
                Co? Naprawdę każda sraczka myślowa jest dla ciebie tyle samo warta? To dlaczego nikt nie pyta pijaczków spod monopolowego o ich poglądy? Choć, wróć, Chlora pytano, nawet więźniem politycznym został.
      • marta.graca Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 19:26
        Ten pan podjął próbę.
        twitter.com/jacek_liberski/status/1745478477371871318
    • malgosiagosia Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 17:38
      Mowia, ze 300 tysiecy, ale 100 tysiecy to na pewno. Zimno jak cholera, pada snieg.
      • evening.vibes Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 19:24
        malgosiagosia napisała:
        > Zimno jak cholera, pada snieg.

U ciebie w USA? big_grin
      • marta.graca Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 19:25
        Tu jest kalkulacja, że ok. 27 tys.
        twitter.com/jacek_liberski/status/1745478477371871318
    • kaki11 Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 17:44
      To posłowie i część protestujących transmitowaliby to w swoich sm, na yt itd, a później by się pewnie rozeszli, a politycy mogliby mówić w mediach o tym, że zostali zignorowani i tyle z obiektywności mediów. I mieliby zresztą rację, to jest manifestacja największej partii w kraju w dodatku w bardzo głośnej sprawie i jest tam powiedzmy kilkadziesiąt tysięcy osób. Zignorowanie tego przez media by o tych mediach faktycznie świadczyło fatalnie.
      Zwolenniczką kontrmanifestacji akurat nigdy nie jestem, ale jak ktoś chce sobie robić, no niech robi.
      • yadaxad Re: Kontrmanifestacje 11.01.24, 17:54
        Za mała przestrzeń. Ten placek przed sejmem. Musiał by być przy pisowskim liczeniu oblegany Sheraton i Jazdów, ( Wiejska wąska, mała) czy ambasada amerykańska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka