tonik777
19.01.24, 18:03
Może ktoś miał podobny problem. Zrobiłem zakupy na amazon.pl, ale jakość zakupionych produktów nie spodobała mi się, więc dokonałem zwrotu. Sklep dość szybko przyjął zwrot i napisał o zleceniu zwrotu środków. Po 7 dniach roboczych, o których pisali w mailu skontaktowałem się z nimi poprzez czat, że nie otrzymałem zwrotu pieniędzy. Konsultant sprawdził i napisał mi, że oni wykonali dyspozycje zwrotu pierwotną metodą płatności. W tym przypadku był to serwis Przelewy24. Odnalazłem odpowiednią transakcję u siebie w banku i napisałem do nich w tej sprawie (podając numer referencyjny). Po mniej więcej tygodniu otrzymałem informację, że oni nie otrzymali od sklepu dyspozycji zwrotu dotyczącej tej transakcji. Ponownie więc skontaktowałem się ze sklepem przedstawiając im sytuację. Kazali czekać i po kilku dniach odpisali, że oni dokonali zwrotu i został on przetworzony prawidłowo. Dodatkowo przesłali mi numer referencyjny transakcji (ten sam, który sobie sam wcześniej znalazłem) i kazali się kontaktować z Przelewy24 dlaczego środku do mnie nie dotarły.
Teraz napisałem do jednych i drugich dołączając treść korespondencji przeciwnej strony, ale trochę to wkurzające.