Dodaj do ulubionych

Porada kolorystyczna potrzebna

02.02.24, 08:52
Cześć. Kolor zielony- odcień chyba najbliższy malachitowi. Co byście do niego dopasowały? Chodzi o damską stylizację.
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Porada kolorystyczna potrzebna 02.02.24, 08:59
      Fiolet, róż i złoto.
      • amsterdama Re: Porada kolorystyczna potrzebna 02.02.24, 09:03
        No fakt - ładnie by grały z malachitem. Tyle, że mi nie pasuje ani fiolet ani róż. A malachit owszem.
        • szarmszejk123 Re: Porada kolorystyczna potrzebna 02.02.24, 09:05
          To beż/złoto.
    • alicia033 Re: Porada kolorystyczna potrzebna 02.02.24, 09:04
      amsterdama napisała:

> Chodzi o damską stylizację.

a coś więcej?
      Bo np. jak okazja formalna i poważna to wybieram coś ze stonowanych kolorów, pasujących do mojej kolorystyki (czyli np.gama miebieskich od kobaltu po granat czy szarości jasne do ciemnych, czekoladowe brązy ), jak swobodna, to jaśniejsze niebieskie, odcienie żółtego, a jak wieczorowo to złoty/srebrny.
      • alicia033 Re: Porada kolorystyczna potrzebna 02.02.24, 09:08
        mogą też być inne zielenie, zwłaszcza idące w stronę niebieskiego z gamy petrolowo-szmaragdowych.
      • amsterdama Re: Porada kolorystyczna potrzebna 02.02.24, 09:13
        Kupiłam sobie okulary z malachitowymi oprawkami. Teraz kombinuję z odzieżą.
      • amsterdama Re: Porada kolorystyczna potrzebna 02.02.24, 09:14
        Mówisz, że granatowy, szary jest ok? To dobrze, to są moje kolory.
    • snakelilith Re: Porada kolorystyczna potrzebna 02.02.24, 09:09
      Nie noszę tego odcienia, bo jest dla mnie za chłodny, ale namiętnie kombinuję zieleń z dopasowanym odpowiednio różem. W przypadku malachitu byłoby to już chłodny fiolet, od bladego do bardzo intensywnego.
      Pasuje też kobalt, granat, kolor dżinsowy, czerń i zgaszone odcienie zieleni, błękitu, chłodnej szarości oraz grafitu.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Porada kolorystyczna potrzebna 02.02.24, 10:01
      Czerwony w odpowiednim odcieniu.
    • jkl13 Re: Porada kolorystyczna potrzebna 02.02.24, 10:06
      Szary, granatowy, brudny róż.
    • pepsi.only Re: Porada kolorystyczna potrzebna 02.02.24, 10:10
      Czarny. Szary. Granat. Ciemnoniebieski, jakiś kobalt. W małej ilości błysk, w postaci srebra, złoto moim zdaniem nie pasuje.
      Generalnie poszłabym w chłodne odcienie, ale to będzie poważnie.

Albo odwrotnie- rudość, beż, brąz. Dodatki koniakowe.
      I chyba w takiej kombinacja kolorystycznej ja najlepiej bym się czuła.
      Ha, przypomniało mi się, mam super sweter w paski, właśnie kolory to: brąz, musztarda/koniakowy i zieleń malachitowa. Bardzo go lubię.
      • nuta15 Re: Porada kolorystyczna potrzebna 02.02.24, 12:09
        Z bielą tworzy bardzo ożywcze i świeże połączenie, idealne do wiosennych i letnich stylizacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka