Dodaj do ulubionych

Fajne zakończenie serialu

06.02.24, 22:51
Oglądam 15 sezon "Ostrego dyzuru" (jakiś dziesiąty raz...). I zawsze się zachwycam zakończeniem.
W ostatnim sezonie pojawiają się wszystkie glowne postaci które przewijały się przez wcześniejsze sezony (część w retrospekcji jeśli zostali usmiwrceni po drodze). I ich wątki fajnie się zamykają, wiemy co się z nimi stało.
Nawet Geoorge Clooney jako dr Doug Ross który generalnie zaczynał karierę w ER a jak krecili ostatni sezon (2009) to już był gwizda.

Naprawdę fajnie to jest bi często tasiemece kończą się bez sensu.

Jakie znacie fajne zakończenia dluuuugich seriali?
Obserwuj wątek
    • simply_z Re: Fajne zakończenie serialu 06.02.24, 23:01
      Friends
      • koronka2012 Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 00:38
        No nie, zakończenie Przyjaciół było beznadziejne
        • princy-mincy Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 09:54
          dlaczego beznadziejne?
          Ja uważam, że fajnie zamknęli.
        • beataj1 Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 11:23
          do tej pory nie mogę przeboleć że Rachel i Ross zostali razem. Ona na niego nie zasługuje.
          Taka szkoda Rossa.
          • princy-mincy Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 18:58
            To on na nią nie zasługiwał. Ross był zazdrosny, zaborczy, zdradzał Julie, Rachel, Bonnie.
          • szmytka1 Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 06:31
            Ross dziś byłby nerdem, co ta typ beznadziejny.
            • beataj1 Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 08:59
              Ross był nerdem. Był człowiekiem, który miał pasję, osiągnął sukces w swojej dziedzinie, był wykładowcą uniwersyteckim.
              I zrobili z niego kogoś kto powinien się bardziej postarać by zdobyć ładną buzię znającą się tylko na ciuchach. I ta ładna buzia była przekonana, że może więcej.
              Ona nie szanowała jego osiągnięć, uważała jego pasję za śmieszną a jego za w sumie mało interesującego.
              Lubiłam Rachel ale ona pasowała do kogoś pokroju Joey a nie Ross.
              Ross powinien wyrosnąć z nastoletniej sympatii i znaleźć sobie kobietę, która by go doceniała i podziwiała tak jak na to zasługuje. I którą Ross mógłby podziwiać nie tylko jako ładny obrazek.
              • szmytka1 Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 11:54
                Był nudziarzem i dziwakiem, zazdrośnikiem zdradzającym swoje kobiety. Jak on mi działał na nerwy. A Rachel, proszę cie, jej pasja yly te ciuchy i też uczyniła z tego swój zawód i osiągnęła sukces w tym co robiła 😁
              • princy-mincy Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 16:51
                On jej osiągnięć też n8e szanowal.
                Najpierw powiedział, że jest tylko kelnerka a jak już pracowała z Markiem to dostawał szału z zazdrości, bez przerwy miał pretensje, że ona pracuje wieczorami (choc sam musiał na pierwszej randce jechać wieczorem do muzeum). Jego praca była dla niego ważna, jej nie.
        • kk345 Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 14:07
          To z pozostawieniem wszystkich kluczy od mieszkania Moniki? Świetne było
          • memphis90 Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 20:48
            Ale mogli zawczasu pomyśleć, żeby Rossa zameldować na chwilę w tym mieszkaniu, zamiast na poczekaniu rzeźbić „ach, każdy z nas tu mieszkał… wait, kurde, ross nie… dobra tam, powiemy, że mieszkał na studiach z babcią i będzie git zakończenie!”
    • elenelda Re: Fajne zakończenie serialu 06.02.24, 23:31
      Mad Men
      Sense8
      Zawód Amerykanin
    • smoczy_plomien Re: Fajne zakończenie serialu 06.02.24, 23:46
      8 sezonów to chyba długi? Homeland. Kiedy wydawało się, że szaleństwo nabrało takiego rozpędu, że możliwe jest tylko jedno zakończenie, udało się znaleźć zupełnie inne i nie było sztuczne ani niewiarygodne.
      • mama-ola Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 09:34
        Właśnie mi uświadomiłaś, że nie pamiętam, jak się skończył Homeland.
      • princy-mincy Re: Fajne zakończenie serialu 08.02.24, 09:31
        Masz rację, super zakończenie
    • kropkacom Re: Fajne zakończenie serialu 06.02.24, 23:47
      Nie wiem czy fajne ale z pewnoscią dobre: Breaking Bad. No i Sześć stóp pod ziemią.
      • stara-a-naiwna Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 20:22
        oo tak!
        fajnie to skończyli
        smile
      • memphis90 Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 20:48
        Amy has a tiara!
    • lodomeria Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 00:54
      Seinfeld big_grin
    • ichi51e Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 09:35
      Millennium. To było dobre zakończenie!
    • lilia-anna Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 09:37
      Sześć stóp pod ziemią.
    • wkswks Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 09:48
      Supernatural. W ostatnim sezonie pojawia się większość postaci. I pożegnanie z czterema głównymi bohaterami występuje też odcinek po odcinku, w każdym odchodzi jeden.

Bardzo lubiłam ER. Ostatni odcinek z Dr. Greenem złamał mi serce 😭
      • alpepe Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 10:05
        Supernatural, ale mam żal, że ani Rowena ani Crowley się nie pojawili. Szczególnie Crowleya mi żal.
        • wkswks Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 10:26
          Rowena była w 15 sezonie. W pierwszych odcinkach. Crowley rzeczywiście nie.
        • aadrianka Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 14:13
          Zakończenia Supernatural nie przyjmuję do wiadomości. Wolę koniec przedostatniego odcinka.
          • wkswks Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 16:35
            Ostatni odcinek jest odniesieniem do pierwszego. Nawet ubrania mają takie same jak w pierwszym odcinku.
          • alpepe Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 18:30
            Aż tak to nie mam, ale lubiłam bardzo Crowleya, był świetnie zagrany i to jego uzależnienie od bycia człowiekiem było słodkie.
      • mysiulek08 Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 19:15
        tak ! biorac pod uwage okolicznosci (pandemia) zakonczenie bylo idealne

fakt, puszczenia w niebyt Crowleya nie rozumiem, za to Rowena jako szefowa piekla i jej 'hello boys) bylo cudne

ps
        wlasnie po raz ktory ogladam 😂
        • alpepe Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 20:42
          Ja sobie odświeżyłam ten odcinek o bogach w hotelu. Piękny hotel big_grin Szkoda Gabriela.
          • mysiulek08 Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 21:00
            przedostatni 15 sezonu najczesciej odswiezam

• alpepe Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 22:43
              A ja raczej losowo. A jak ci podszedł ten o wampirach The Originals?
    • zona_glusia Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 11:06
      Breaking Bad
      Better call Saul
    • ayelen40 Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 16:42
      Oby "Outlandera" nie popsuli.
    • szarsz Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 16:55
      Ja się popłakałam na pożegnaniu The Big Bang theory. Świetne było.
    • palacinka2020 Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 17:51
      6 feet under
    • alpepe Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 18:32
      Wspaniała pani Maisel czy jak to jest po polsku, serial mnie wkurzał, tak ogólnie, ale zakończenie było super, no i ta retrospekcja.
      • ayelen40 Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 18:58
        To to w Sydney w latach 20.?
        • alpepe Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 20:37
          Nie wiem, o czym piszesz. The marvelous Mrs. Maisel.
          • ayelen40 Re: Fajne zakończenie serialu 08.02.24, 05:44
            To pomyliłam. Tyle tych seriali...
    • silenta Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 19:11
      A mnie się nie podobało zakończenie ER, jakieś takie sztuczne i drętwe było.
    • memphis90 Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 20:51
      Wiem, które było absolutnie najgorsze - zabicie Mother w How I Met Your Mother 😱😱😱
      • eilian Re: Fajne zakończenie serialu 08.02.24, 19:43
        O tak, obrzydzili mi tym cały serial. Niby jak poznałem waszą matkę, ale tak naprawdę chodziło tylko o Robin, okropne
        • kira_03 Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 06:04
          Dokładnie, okropne było.
    • eilian Re: Fajne zakończenie serialu 07.02.24, 21:20
      Homeland i Ozark
      • eglantine Re: Fajne zakończenie serialu 08.02.24, 14:27
        Ozark powiadasz? Nie mogę się zabrać do ostatniego sezonu. O ile pierwszy był swietny, to potem intryga staje się już tak nieprawdopodobna, że sobie odpuściłam.
        • silenta Re: Fajne zakończenie serialu 08.02.24, 18:26
          Ostatni sezon jest najbardziej kiepski. Ale chyba warto obejrzeć dla zobaczenia jak zamkną się niektóre wątki.
          • eglantine Re: Fajne zakończenie serialu 08.02.24, 19:58
            Nie zachęciłaś. 😀 To nadal odkładam na kiedyś tam.
    • triismegistos Re: Fajne zakończenie serialu 08.02.24, 06:00
      Ds9, chociaż nie mogę przeboleć zakończenia jednego z wątków 🙄
      • escott Re: Fajne zakończenie serialu 08.02.24, 18:00
        Ojej, a ja tak nie lubiłam w DS9 tego osuwania się w proroctwa i mambo dżambo... i tego zakończenia...
    • przepio Re: Fajne zakończenie serialu 08.02.24, 19:17
      Kochałam Ostry dyzur, tez ogladalam wiele razy, ale nie pamiętam zakończenia, podobnie Sześć stop pod ziemią.
      Natomiast podobał mi się koniec Gotowych na wszystko
      • szmytka1 Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 06:33
        A jak się kończą gotowe?
        • przepio Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 14:36
          szmytka1 napisała:

> A jak się kończą gotowe?

Z tego co pamiętam wszystkie opuszczają miasto, do ich domów wprowadzają się nowe pary
    • szmytka1 Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 06:26
      To jak się zakonczylmostry dyżur, stresć z grubsza
      • ophelia78 Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 06:47
        Wraca Carter, ma przeszczep nerki w szpitalu Northwestern. Okazuje się że tam pracuje Benntton. Wychowuje Reesa, jest z Cleo.
        Carter otwiera yez Joshua Carter Center, na otwarciu pojawiają się Kerry i Susan Lewis.
        Jako studentka medycyny w County pojawia się Rachel Greene, córka Marka.
        Neela szuka pracy i jedzie na interview a tam "przesluchije" ją dr Corday; wróciła się do Stanów.
        Finalnie Neela wyjeżdża, zamieszkije z Rayem.
        Neela i Sam lecą do Seetle po narządu do przeszczepu (m.in nerkę dla Cartera) a tam w szpitalu dr jest Doug Ross a koordynatorem ttansplaci Carol Heatheway (są razem).
        Mark Greene wraca w retraspwkcjach.
        Pojawiają się ot tak jakby nigdy nie odchodziły stare pielęgniarki, m.in Haleh

Ostatnia scena jest taka zr jest jakaś katastrofa, zjeżdżają karetki. Kamera się odsuwa i po raz pierwszy pokazanau jest z zewnątrz cały budynek z dużym neonem County General Hopsital.

I czołówka ostrani3go odcinka jest taka sama jak pierwszego (w międzyczasie zmienili)
        • szmytka1 Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 07:02
          Dzięki, połowa postaci, które wymieniasz, to nie wiem kim była, chyba nie oglądałam ażtak daleko
          • kropkacom Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 12:45
            To po co pytasz jak się skończył serial? big_grin Teraz ktoś tu wlezie i sobie niepotrzebnie to przeczyta.
            • szmytka1 Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 13:20
              No bondruga polowe bohaterow kojarze 😝Taaa bo raptem sobie przypomni, że nie doogladal serialu sprzed 20 lat.
    • bene_gesserit Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 07:06
      Gra o tron, oczywiście.

Niby fantasy, a koniec bardzo prawdziwy, zero bajki. I nauczka dla tych, którzy nadają dzieciom imiona z seriali.
    • kropkacom Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 08:06
      > Oglądam 15 sezon "Ostrego dyzuru" (jakiś dziesiąty raz...). I zawsze się zachwy
      > cam zakończeniem.
      > W ostatnim sezonie pojawiają się wszystkie glowne postaci które przewijały się
      > przez wcześniejsze sezony (część w retrospekcji jeśli zostali usmiwrceni po dro
      > dze). I ich wątki fajnie się zamykają, wiemy co się z nimi stało.
      > Nawet Geoorge Clooney jako dr Doug Ross który generalnie zaczynał karierę w ER
      > a jak krecili ostatni sezon (2009) to już był gwizda.

Na ostatnim odcinku płakałam z 60 razy. Bardzo dobry i nie naiwny. Świetnie zgrany.
    • sueellen Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 08:16
      Jak tak sobie pomyślę, nie doczekałam zakończenia żadnego serialu. Wszystkie po kolei porzucam na długo przed zakończeniem.
      • kropkacom Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 08:34
        Chwalisz się, czy żalisz? big_grin
        • sueellen Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 16:59
          kropkacom napisała:

> Chwalisz się, czy żalisz? big_grin
          Nie wiem, po prostu jak sięgam pamięcią, nie potrafię sobie przypomnieć żadnego zakończenia serialu jaki kiedykolwiek oglądałam, a oglądałam sporo ( mam na myśli te które się ciągnęły kilka sezonów, kilku odcinkowych nie wliczam tu jako serial).
          • szmytka1 Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 20:00
            Ja chyba tez
          • kropkacom Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 21:49
            Przed epoką streamingu trzeba było mieć trochę zaparcia a czasem szczęścia aby zobaczyć cały serial.
    • maly_fiolek Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 08:54
      Najlepsze zakończenie jest w "Braking Bad", podobało mi się też w "Desperate Housewives" zwłaszcza Lynett, i finał jej bezstresowego podejścia do wychowywania.
      • ayelen40 Re: Fajne zakończenie serialu 09.02.24, 14:23
        Masz na myśli bliźniaków czy też tam z pozostałymi dziećmi też jakieś cyrki były?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka