alex_vause35 20.02.24, 09:56 Czy któraś brała i pomogło jej to na regularny sen? Trazodon tak średnio działa od jakiegoś czasu, w dodatku zaczęłam mieć koszmary albo bardzo przygnębiające sny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Suplementacja GABA 20.02.24, 11:10 Brałam 5htp i działał jak złoto. GABA nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Suplementacja GABA 21.02.24, 08:40 też brałam tylko l-tryptofan. Spałam jak dziecko, lepszy nastrój, brak migren....tylko...ten popęd....libido osiągało himalaje a mąż nie dawał rady....przestałam brać... Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Suplementacja GABA 20.02.24, 11:30 A robiłaś test Bravermana? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Suplementacja GABA 24.02.24, 13:22 Z tego testu wyszło mi, że drastycznie mi brakuje acetylocholiny. GABA kupiłam, bardzo dobrze działa na mnie, spokojny sen mimo pełni, rano wreszcie wstałam przytomna, cały dzień jest inny niż był. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Suplementacja GABA 24.02.24, 19:34 O widzisz, i coś zrobisz z tą wiedzą? U mnie wyszło, że wszystko we względnej równowadze, dominuje dopamina (heh), ale nie jakoś przesadnie. Więc niczego nie suplementuję póki co. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Suplementacja GABA 20.02.24, 23:01 Tak, korzystałam, właśnie zamówiłam sobie kolejny ze Swansona. Bardzo pomaga się rozluźnić, lepiej się też spi. Ale to mogą być indywidualnie odczucia. Ja musiałam mieć niedobory, po po pierwszej dawce była ogromna różnica na plus, przy kolejnych już mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Suplementacja GABA 21.02.24, 07:21 Nie, ale mnie mało co pomaga. Reżim godzinowy, doświetlanie lampą, melatonina, ćwiczenia oddechowe, cuda na kiju, a pierwsze co mi się wyłącza w sytuacjach stresowych to właśnie spanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Suplementacja GABA 21.02.24, 07:28 Ja wzięłam kilka razy, ale miałam po nich taką zamulę i ból głowy, że przestałam. Ale to było ładnych kilka lat temu, może i suplementy się zmieniły. Odpowiedz Link Zgłoś
headonshouldersbaby Re: Suplementacja GABA 21.02.24, 12:05 sprobuj L THEANINA - działa jak bajka ale dopiero po 4 tyg zaskoczyło, generalnie pomaga na koncentracje, sen, spokój, bajka normalnie - POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś