Dodaj do ulubionych

Amerykański kolega z pracy

20.02.24, 12:47
Pracuję w międzynarodowej firmie, w moim dziale przeważają Niemcy. Ale jest sobie taki Amerykanin, który robi komplementy, nie narzeka i ma bardzo pogodne usposobienie. Ja nie potrafię takich komplementów robić. Bardzo przyjemnie się z nim pracuje. Z Niemcami też ale on się wyróżnia tym swoim usposobieniem. Chciałam się tym podzielić. Dziękuję za uwagę.
Obserwuj wątek
    • nojabrina88 Re: Amerykański kolega z pracy 20.02.24, 12:59
      W języku polskim nie mówi się "robić komplementy".

Chciałam się tym podzielić. Dziękuję za uwagę.
      • melikles Re: Amerykański kolega z pracy 20.02.24, 13:09
        Mówi się po polsku, nie w języku polskim.

Chciałem się tym podzielić. Dziękuję za uwagę.
    • krwawy.lolo Re: Amerykański kolega z pracy 20.02.24, 13:30
      Bierz go!
    • alina460 Re: Amerykański kolega z pracy 20.02.24, 16:34
      Po polsku mówi się: prawić komplementy.
    • zonazpoznan1a Re: Amerykański kolega z pracy 20.02.24, 16:42
      Kiedyś byliśmy na wczasach na Chorwacji, tylko to wtedy jeszcze była Bułgaria i wcześniej była jakaś wojna, mąż spotkał kilku amerykańskich żołnieży i mówił żeby na Amerykanców uważać, bo oni są fałszywie mili. Nie wiem czy to pomoże, ale jakoś tak mi się to wbiło w pamięć.
      • maly_fiolek Re: Amerykański kolega z pracy 21.02.24, 08:12
        Tak, potwierdzam, ładnie się uśmiechają, klepią po plecach, prawią komplementy. W tym są fantastyczni i warto się tego od nich uczyć, nie zapominając że jeśli przychodzi do konkretów to tylko czekają jak tu Cię wykorzystać lub podkopać dołek.
    • alchemy_alice Re: Amerykański kolega z pracy 20.02.24, 17:17
      "Jeszcze gdy chodziłem do podstawówki, to był tam taki Paweł, i ja jechałem na rowerze, i go spotkałem, i potem jeszcze pojechałem do biedronki na lody, i po drodze do domu wtedy jeszcze, już do domu pojechałem."
      • bazia_morska Re: Amerykański kolega z pracy 20.02.24, 19:36
        Zawsze śmieszy.
        • boogiecat Re: Amerykański kolega z pracy 20.02.24, 21:09
          No😀
    • noname2021 Re: Amerykański kolega z pracy 21.02.24, 07:05
      Czy ten Amerykanin jest gruby? i zre frytki i bulki z mielonymi?
    • nellamari Re: Amerykański kolega z pracy 21.02.24, 07:33
      Small talk et family talk - do wyuczenia. Też musiałam się auto-wytresować na początku pracy w US korpo.
    • trampki-w-kwiatki Re: Amerykański kolega z pracy 21.02.24, 08:34
      Ja tam lubię komplimięty, komplimiętów nigdy dość. Nie miałabym nic przeciwko temu, żeby mię komplimiętował jakiś Amierykanin codziennie w pracy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka