fuertateneryfa 16.03.24, 21:33 macie dzisiaj problem z opłaceniem zakupów przez PayU czy przelewy24.pl? Normalne przelewy z banku do banku przechodzi bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: problemy z przelewami 16.03.24, 21:38 Przerwa techniczna w kilku bankach www.bankier.pl/wiadomosc/Przerwa-techniczna-w-PKO-BP-Santanderze-Aliorze-ING-8711836.html Odpowiedz Link Zgłoś
fuertateneryfa Re: problemy z przelewami 16.03.24, 21:44 to nie to, przelew z banku do banku poszedł normalnie, a przez PayU czy przelewy24.pl nie da się zapłacić Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: problemy z przelewami 16.03.24, 21:49 A PayU i przelewy24 to nie przez banki idą? Odpowiedz Link Zgłoś
fuertateneryfa Re: problemy z przelewami 16.03.24, 21:55 wyjaśnię Ci, udając że nie wyczułam ironii: idą przez banki, ale PayU cz przelewy24 jest pośrednikiem i na linii bank-bank przelew idzie a na linii bank - pośrednik - bank nie idzie, teraz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: problemy z przelewami 16.03.24, 22:14 Ale wiesz, że przerwy techniczne w bankach mogą mieć wpływ na niektóre operacje, a na inne nie, zależnie od tego, jakie systemy są akurat serwisowane? Odpowiedz Link Zgłoś
fuertateneryfa Re: problemy z przelewami 16.03.24, 22:19 to dlaczego po wykonaniu przelewu wyświetla się informacja z banku że transakcja uwierzytelniona a za chwilę info na maila od payU czy przelewy24 że transakcja nieudana a jak się loguje na konto to pieniądze nie są pobrane z konta. Chyba byłaby informacja ze strony banku że z jakiegoś powodu w danej chwili takiej płatności nie można wykonać. Odpowiedz Link Zgłoś
fuertateneryfa Re: problemy z przelewami 16.03.24, 22:32 Przerwa techniczna zaczęła się dopiero teraz bo teraz nie można się zalogować i jest info o przerwie technicznej od 22.00 do 6.00 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: problemy z przelewami 16.03.24, 22:36 PayU ma konto w alior banku, przynajmniej ja tak to widzę. I oni może też mieli przerwę techniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
fuertateneryfa Re: problemy z przelewami 16.03.24, 22:52 ale PayU normalnie mnie przekierowało do aliora, nie było info o przerwie technicznej, tam zrobiłam przelew też bez jakichkolwiek problemów, bank wyświetlił informację że płatność jest uwierzytelniona, przekierowało mnie na stronę sklepu, tam oczekiwanie na płatność, a za chwilę na maila przychodzi wiadomość od PayU że przelew nieopłacony i jak weszłam na stronę banku to śladu po przelewie nie ma, jakbym go nie robiła. Odpowiedz Link Zgłoś