Dodaj do ulubionych

Dziewczyna brata

22.03.24, 18:13
Juz kiedys pisalam o nim, ale obecnie ma nowa wybranke.
Od kilku miesiecy, a niedawno przedstawil ja, niezobowiazujaco, akurat byli w okolicy I na chwile wpadl, zeby odebrac cos I byl akurat z nia.
On 34 lata ona 21.
Dziewczynka, tak bym ja opisala. Studentka socjologi, ot takie dziewczatko. Studiuje I mieszka w innym wojewodztwie.
Czy to jest normalne? Czy znacie duzo facetow w tym wieku z takimi partnerkami? Co taka dziewczyna chce?
Obserwuj wątek
    • xstefciax Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 18:20
      Mój sąsiad ma żonę młodszą o 17 lat. Takie pary i związki się zdarzają. Brat ma żonę młodszą o 8 lat. Czekał na nią, aż ona skończy studia. Niemniej jest to spora różnica wieku, takie związki raczej się rozpadają, choć są wyjątki.
      • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 18:22
        Ale ona jest typem nowoczesnej, mlodej dziewczyny, tik tok, podroze, znajomi itd.
        • xstefciax Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 18:29
          Szczerze, to nie powinnaś się wtrącać i układać mu życia. Jeśli on chce założyć rodzinę, mieć dzieci, to chyba traci czas. Jaki jest Twój brat?
    • majenkirr Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 18:34
      zapomnialosiehehe1 napisała:
      > Czy to jest normalne?

A dlaczego nie? 21 to nie 15.

Sama też lubiłam starszych ☺️
      • johana7419 Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 18:38
        Nie rozumiem twojego problemu. Obydwoje pełnoletni, wolni. A że w twoich ramkach mentalnych dla związku się nie mieszczą to już twój kłopot
        • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 18:41
          Acha, czyli ty bys nie nie miala przeciwko? Ze twoj brat zamiast fajnej kobiety, dziewczyny, ktora juz ma cos w glowie, pracuje, jest samodzielna, dojrzala, to spotyka sie z dziewczatkiem? To smieszne
          • majenkirr Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 18:44
            Boisz się, że będzie ciągnęła od niego, czy co?
            • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 18:47
              Nie moje pieniadze, ale zal patrzec co wyprawia. Nie rozumiem czemu nie znajdzie sobie fajnej dziewczyny, co go moze laczyc z taka oprocz oczywistych rzeczy.
              • silenta Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 18:50
                Ale nastarana chociaż?
                • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 19:03
                  Taka nastolatkowa moda I ogolny styl. Wyglada jak modna nastolatka.
              • ikoniecikropka Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 02:39
                Hehehe, uśmiałam się, że może to gnębić siostrę.
              • furiatka_wariatka Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 17:58

> Nie moje pieniadze, ale zal patrzec co wyprawia. Nie rozumiem czemu nie znajdzi
                > e sobie fajnej dziewczyny, co go moze laczyc z taka oprocz oczywistych rzeczy.

Zapytaj się go o to
          • irma223 Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 22:23
            A kto powiedział, że 21-letnia studentka musi być głupia?
            A pani 34-letnia musi koniecznie być mądra?
            Po pierwsze, nie wiesz, na ile trwały okaże się ten związek, a po drugie, być może to "dziewczątko", które osądzasz jedynie po wieku i wyglądzie, może być niegłupie, choć, oczywiście, raczej nie ma za sobą doświadczeń osoby o kilkanaście lat od siebie starszej.
            Rozmawiałaś z nią w ogóle?
            • waleria_bb Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 00:09
              Może być mądra, ale jest przepaść w doświadczeniu życiowym 20-latki i faceta już po 30. Byłam, widziałam i jestem na nie.
              • irma223 Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 05:15
                Pamiętam, jak znajoma się kiedyś martwiła, że, nie daj Boże, jej synusia 30-letniego jakaś "stara baba" po trzydziestce mogłaby uwieść, bo przecież mężczyźnie z zawodem i na stanowisku należy się piękna młoda 20-latka, należy się jak psu kość!
                Pan był wówczas z nikim nie związany, więc jego mamusia ogólnie sobie gdybała i lamentowała, nie nad żadną konkretną kandydatką.
                • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 07:09
                  No, tutaj ja uwazam ze 30latka bylaby lepsza.
                  Boje sie , ze to on myslisz, ze jest piekny I z dobra praca I nalezy mu sie mlodziutka, ktora jeszcze sobie wychowa. A Po 30 to babcie
              • saszanasza Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 05:27
                waleria_bb napisał(a):

> Może być mądra, ale jest przepaść w doświadczeniu życiowym 20-latki i faceta ju
                > ż po 30. Byłam, widziałam i jestem na nie.

Ale jakim doświadczeniu życiowym? Przecież takie nabędzie z wiekiem. Patrząc z nieco pokrętnej perspektywy to twój brat również nie ma doświadczenia życiowego dotyczącego związku z 21 latką😁
          • ikoniecikropka Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 02:38
            No ja bym nie miała, wiek nie definiuje, uwierz.
          • babcia47 Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 02:53

> Acha, czyli ty bys nie nie miala przeciwko? Ze twoj brat zamiast fajnej kobiety
            > , dziewczyny, ktora juz ma cos w glowie, pracuje, jest samodzielna, dojrzala, t
            > o spotyka sie z dziewczatkiem? To smieszne

Ja w tym wieku wyszłam za mąż i za chwile zostałam matką. Byłam juz niezależna finansowo . Gdy m8alam ok 40 dzieci p8szy na studia . U mnie takie różnicy wieku nie było, tylko 2 lata ale jedna z moich koleżanek z LO gustowała w znacznie starszych, takich wybierała i za takiego wyszla
            • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 07:08
              Jezu, ale to bylo 30 lat temu, dziewczyny mialy inna mentalnosc.
              Ta jest bardziej jak nastolatka, hihi z kolezankami, lunche na miescie, city breaki w kopenchadze, tik tok itd. Oczywiscie na utrzymaniu rodzicow.
              • mika_p Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 15:09
                Taaaak, w latach 90-tych to się kamieniami w dinozaury rzucało, zeby mieć co jeść, potrzebny byl więc doświadczony myśliwy na stanie. Studentki wtedy nie istniały.
              • mava12 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 07:57
                >Jezu, ale to bylo 30 lat temu, dziewczyny mialy inna mentalnosc.

raczej powiedziałabym, że z 50 lat temu. I wtedy jedyną mentalnoscia dziewczyn było "wyjść za mąż" a nie jakaś edukacja czy myslenie o pracy, karierze, niezależności.
                • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 09:53
                  A teraz mysla o studiach, wakacjach, matcha na miescie z psiapsi, koncerty , a o ustatkowaniu beda mysle przynajmniej za 10 lat.
                  • grruu2.0 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 10:05
                    I w czym problem?
                    • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 11:14
                      Ze za 10 lat to on bedzie sie zblizal do 50 tki
                      • grruu2.0 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 12:05
                        A kto powiedział, że on z nią będzie za 10 lat?
                        • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 13:53
                          A, czyli lepiej zeby skakal z kwiatka na kwiatek, z malolaty na malolate
                          • grruu2.0 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 16:04
                            A jest jakiś obowiązek bycia w związku przez całe życie? Randkownie się musi ślubem kończyć?
                            • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 18:15
                              To sama se randkuj bez sensu zamiast siedziec z jednym chlopem kupe lat
                              • grruu2.0 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 18:21
                                Ja akurat nie siedzę całe życie z jednym chłopem
                      • ikoniecikropka Re: Dziewczyna brata 29.03.24, 12:10
                        I w czym problem?
    • dwa_kubki_herbaty Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 20:44
      Np:
      1. Brat nie jest gotowy na zakladanie rodziny, przy 21 latce ma jeszcze zapas na co najmniej 10 lat.
      Lub
      2. Brat lubi duzo mlodsze kobiety.
      Albo
      3. Brat jest jak Leonardo D. I rzuci staruchę za kilka lat wiążąc się z kolejna 21 latką
      • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 22:10
        A jesli okaze sie, ze to opcja nr 3? Mam to tolerowac?
        • gorzka.gorycz Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 22:15
          A co zrobisz? Dasz mu klapsa i postawisz do kąta?
        • hummorek Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 22:16
          Obawiam się, że nie masz nic do gadania (czy tam tolerowania) 🤷
        • ikoniecikropka Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 02:41
          A kim jesteś, żeby nie tolerować?
        • m_incubo Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 10:43
          Absolutnie nie.
          Kategorycznie zażądać zakończenia znajomości!
          • briar_rose Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 17:25
            m_incubo napisała:

> Absolutnie nie.
            > Kategorycznie zażądać zakończenia znajomości!
            >

Dokładnie tak! Nie będzie sobie gówniarz pozwalał! Jak mu w ogóle nie wstyd siostrze się sprzeciwiać! Autorko, zabroń mu jak najszybciej.
          • bromba11 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 07:53
            No i gdzieś to zgłosić. Natychmiast!
        • hosta_73 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 10:03

> A jesli okaze sie, ze to opcja nr 3? Mam to tolerowac?

A skąd! Tak długo truj mu doopę aż zakończy znajomość. Potem niech szuka pani w odpowiednim, wg ciebie wieku. Jak nie znajdzie to trudno, niech żyje sam. Ważne, że ty będziesz zadowolona.
          Albo tak długo truj mu doopę aż zakończy znajomość - z tobą. I będzie żył jak chce, wszak nie musi siostry zadowalać.

A w ogóle to zmyślasz wink
        • agniesia331 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 19:43

> A jesli okaze sie, ze to opcja nr 3? Mam to tolerowac?

A może on ma wyrąbane na to,czy siostrzyczka toleruje jego dziewczynę?
          A on toleruje Twoich wybranków? Zajmij się wreszcie swoim życiem!
      • taki-sobie-nick Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 22:52
        3a. Do czasu, kiedy żadna 21-latka go nie zechce, wtedy zacznie jojczeć, że kobiety LECĄ NA KASĘ.
    • dni_minione Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 22:21
      Mój brat w wieku 27 lat spotykał się przez parę miesięcy z 19-latką, maturzystką. Chyba nawet był na jej studniówce. Moim zdaniem przepaść, on ostatecznie też chyba doszedł do tego wniosku. Obecnie ma 30 i dziewczynę w swoim wieku. Oboje pracują, mają wspólne plany. Zupełnie inna bajka.
    • volta2 Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 22:44
      niedawno mąż poznał mnie z kumplem, który na spotkanie przyprowadził takie dziewczę, my po pięćdziesiątce, kolega dobrze po czterdziestce, całkiem siwy i dziecko z nami. nie byłam pewna czy pełnoletnie. dziewczątko zniknęło szybko jak sen złoty, jak rzuciłam mimochodem coś o jego dziewczynie, to stwierdził, że nie jest pewien czy była to jego dziewczyna. ale co się nią nacieszył to jego, potraktował jak zabawkę i odstawił. a może ona jego. widujemy ją czasami, ale poza wymianą uśmiechów nie nawiązujemy kontaków, z kolegą sie dalej kumplujemy, tylko że o niej nie wspominamy. w trakcie rozmowy wyszło, że panna dziewczęco wygląda i może z 25 lat już miała. wydawało mi sie, że mój mąż mu zazdrościł tej radości z pukania takiej młódki, ale nie chce się przyznać. dla mnie to było niesmaczne, niestety. szczególnie, gdy wysyłał mojemu staremu zdjęcia ze wspólnego weekendu. baradzo niesmaczne.
      • grruu2.0 Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 22:51
        Niesmaczna jest relacja pary wolnych dorosłych ludzi?
        • volta2 Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 22:55
          dla mnie tak, dla ciebie przecież nie musi, poza tym relacji tam raczej żadnej nie było. skoro pannę widziłam z nim dwa razy w życiu, pierwszy i ostatni.
          • grruu2.0 Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 22:57
            Ale piszesz że przysyłał zdjęcia z jakichś wspólnych weekendów, czyli jaka relacja tam byla
      • stasi1 Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 18:10
        Kiedys kolega z pracy był na popijwce z żoną u kumpla. U kumpla zagnieździła się laska 20 lat młodsza niż on. Po imprezie kolega do żony: fajnie mieć taka młodą laskę. Zona przez kilka dni się nie odzywała, ogólnie i tak młodsza od niego o 6 lat. To nam opowiadał, za dwa tygodnie stwierdził że jednak taka młoda nie jest dobra, kumpel zszedł z tego świata na zawał
        • volta2 Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 19:41
          kumpel mojego męża zmarł ponoć na serce w wieku trzydziestu lat, a był ze dwa lata z babą koło pięćdziesiątki, z 3 dorosłych córek. tak że nie wiadomo co komu pisane.
          • stasi1 Re: Dziewczyna brata 25.03.24, 19:51
            Może przez te 3 dorosłe córki?
        • grruu2.0 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 10:06
          Zagnieździła się 😀 Straszna jest ta mniej lub bardziej skrywana niechęć do młodszych kobiet
          • simply_z Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 11:34
            Ale nie tylko do kobietwink. Jak babka ma mlodszego faceta, to juz w ogole.
            • grruu2.0 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 12:06
              Ale wtedy też jest najazd na kobietę big_grin
              • simply_z Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 22:41
                A to tak, zgoda.
          • stasi1 Re: Dziewczyna brata 05.04.24, 22:27
            Przecież on powiedział że fajnie mieć taką
    • grruu2.0 Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 22:49
      Jak miałam 21 to mój partner miał 34 lata. Czego chciałam? Tego samego co każdy w związku
    • enith Re: Dziewczyna brata 22.03.24, 23:37
      Ja miałam niecałe 24 lata, gdy poznałam obecnego męża, starszego ode mnie o 15 lat. Ślub po niecałych pięciu latach, za parę miesięcy stuknie nam 17 rocznica ślubu. Czego chciałam? Niczego, zakochałam się w starszym ode mnie mężczyźnie. Czego on chciał? Też niczego, zakochał się w dużo młodszej kobiecie. Brata i jego dziewczynę zostaw w spokoju. Albo coś z tego będzie, albo nie będzie, na dwoje babka wróżyła.
    • li_lah Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 01:47
      Pytanie czego chce 34 latek od takiej mlodej dziewczyny?
    • ikoniecikropka Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 02:46
      Zadziwia mnie tak mocne myślenie o związku brata, o ile rodziców i i ich zmartwienia mogę zrozumieć, tak w relacji równoległej mnie to zadziwia. Nie matkujesz tu czasem?
      • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 07:19
        Bo mi tu brat samiec moze wyrasta? Z pogarda do kobiet po 30 I z dziwnymi pogladami
        • ninanos Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 08:14
          Jeśli nawet to co mu zrobisz, weźmiesz na kolano i dasz klapsa?
          Bardziej niepokojące jest twoje niezdrowe zainteresowanie i analizowanie brata związków, nie jesteś czasem o niego zazdrosna?
          • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 10:18
            Nie chce zeby stal sie bratem samcem
            • ninanos Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 10:41
              Twoje chcecie czy niechcenie nie ma najmniejszego znaczenia.
            • enith Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 14:17
              Trochę późnawo na wychowywanie 34-latka, to raz. Dwa, twoje chcenie jest twoim problemem, nie brata.
        • paskudek1 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 12:28

> Bo mi tu brat samiec moze wyrasta? Z pogarda do kobiet po 30 I z dziwnymi pogla
          > dami

Pogardę dlal kobiet to akurat ty prezentujesz dość intensywnie.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 08:09
      Tak. Jest sporo młodsza, ale nie tak żeby szokować.
    • baz12 Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 10:26
      Mam męża 12 lat starszego. Poznaliśmy się jak ja miałam 20 lat, on 32.
    • angazetka Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 13:01
      Dlaczego twój brat wybrał sobie dziewczynę na studiach, a nie kogoś w swoim wieku? Czego taki facet chce?
      • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 13:11
        Tez sobie zadaje takie pytanie. I to jeszcze na poczatku studiow, ledwo wyrwana rodzicom, bez pracy
        • waleria_bb Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 15:02
          Jest wesoła, nie ma problemów (jedyny obowiązek to pójść na zajęcia), nie ma wielkich wymagań, nie ma wielkiej historii związkowej i związanych z tym traum/złych wspomnień. Niektórych facetów to kręci, taki powiew świeżości, mogą sami poczuć się młodziej.
    • anomaliapogodowa81 Re: Dziewczyna brata 23.03.24, 13:29
      E tam, ty jesteś dojrzała a głupia jak kilo gwoździ i warta tyle samo.
    • akn82 Re: Dziewczyna brata 24.03.24, 12:50
      Czego ona?! chce?
      Chyba czego on chce od takiej młodej kobiety. To brata pytaj nie nas co go kręci w aż tak niesymetrycznej relacji.
    • cranberries1983 Re: Dziewczyna brata 25.03.24, 20:07
      nie no dramat
      socjologia?! heloł?!
      pewnie chce go złapać na dziecko, i przejąć ojcowiznę
    • cranberries1983 Re: Dziewczyna brata 25.03.24, 20:08
      a brat coś studiuje?
      • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 07:34
        Brat skonczyl studia 10 lat temu. Pracuje.
        • asia.sthm Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 18:32

> Brat skonczyl studia 10 lat temu. Pracuje.

A nie możesz go wymienić na innego? Weź małego dziubdziusiowego braciszka i będziesz mu dyrygować do woli.
          Z tym masz tylko utrapienie.
    • samanta1010 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 07:23
      pytanie co taka dziewczyna chce jest okropne.
      jeżeli to się Tobie nie podoba to piętnuj brata. pytanie retoryczne czego Twój brat chce
    • majaa Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 10:44
      Może nie dużo, ale znałam i znam pary z podobną różnicą wieku, choćby moi rodzice. Dlaczego niby to miałoby nie być normalne?
      • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 11:18
        Kolejna .
        50 lat temu dziewczyny mialy cos innego w glowie, zamazpojscie bylo celem samym w sobie.
        Teraz jest tik tok
        • akn82 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 12:02
          Ale co to ma do rzeczy? Szukasz "winy" w dziewczynie. Satwaguna dobrze Ci napisała. Może brat ma skłonności pedofilkie i balansuje na granicy wieku, żeby nie mieć problemów prawnych. A może lubi imponować małolatom bo sam jest niedojrzały? Brata pytaj i dziewczyny a nie nas. Nie będziemy wieszać psów na dzieczynoe skoro to brat ma całkowita przewagę w tej ich relacji. On rozdaje karty.
          • grruu2.0 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 12:09
            Skłonności pedofilskie i 21 lat kobieta? 😀 Na granicy wieku to jest 15-latka. Mnie się niejeden 20-latek podoba i gwarantuję Ci że skłonności pedofilskich nie mam, dzieci mnie nie podniecają tylko dorośli faceci
          • sattwaguna Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 12:23
            Skłonności pedofilskie to nie. W końcu to dorosła kobieta. Młoda owszem, ale dorosła.
            To bardziej poczucie że się równolatce ma niewiele do zaoferowania i taka lekka obleśność. No nie wiem, ale tacy goście są dla mnie lekko creepy.
    • sattwaguna Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 11:24
      Dziewczyna ma pewnie daddy issues. I życze jej by z tego wyszła i się ogarnęła.
      Chłopak zapewne boi się równolatek bo szansa na to że doświadczona kobieta kupi "jestem taki skomplikowany" są nieco mniejsze niz w przypadku młodej dziewczyny.
    • szadoki22 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 12:25
      b
    • natalia.nat Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 18:31
      Brat jest dorosły i wybór partnerki to jego sprawa. Zajmij się swoim życiem.
    • imponderabilia22 Re: Dziewczyna brata 26.03.24, 19:26
      Zajmij sie wreszcie czymś produktywnym, bo ci życie własne przeleci na takich pierdach...🤦
    • makinetka82 Re: Dziewczyna brata 29.03.24, 08:32
      Ale że co, chcesz dorosłym ludziom dyktować, z kim sie mają spotykać? To raz. Dwa, Ty już nie lubisz tej dziewczyny, mimo że widziałaś ją chwilę . Bo to dziewczątko, " oczywiście na utrzymaniu rodziców" , tak?big_grin No to oświecę Cię, że większość studiujących dziennie 21 latków jest na utrzymaniu rodziców. Pytasz, czego ona chce , może zapytaj też, czego chce Twój brat od tyle młodszej dziewczyny. A już mega kuriozalne wydaje mi się pytanie, czy masz to tolerować big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      Twój brat jest dorosły, ona jest dorosła i chcą być razem, nieistotne z jakich powodów. To nie jest twoja sprawa, żeby tolerować lub nie pannę Twojego brata. Co do tolerowania, to jedynie gdyby brat nałogowo wyrywał młode panienki i łamał im serce dla sportu, mogłabyś mu próbować przemówić do rozsądku. Tyle.
      Poza tym uważam że
      a) to może być luźna znajomość
      b) jesli jest związkiem, szanse na utrzymanie go są znikome (ale są)
      A w ogóle to czytając Twoje wypowiedzi w tym wątku nie mogę się oprzec wrażeniu, ze cały temat to prowokacja. Za chwilę pewnie pojawi się drugi , o studencie związanym z 34 latką.
      • cranberries1983 Re: Dziewczyna brata 29.03.24, 10:21
        a tu $$ sprawy też są na stole? spadek smile)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka