jammer1974 09.04.24, 16:56 Czy ktoras z Was miala z czyms takim doswiadczenie? Co sadzicie? Warto? Lepsza /gorsza od tradycyjnych terapii? Podzielcie sie opiniami nawet jak nie macie doswiadczen. A tylko slyszalyscie jakies opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igge Re: Hipnoza hipnoterapia 09.04.24, 22:22 Nie miałam ale psycholożką tzn terapeutka dwa razy mi coś podobnego nanie wypróbowała i jak nie wierzę w tego typu gie to....wreszcie odczuł kojący reset, odpoczynek, błogi spokój, jakieś czary mary, które tylko fizyczny dotyk mojego męża od 34 lat mi daje natychmiast. Spodobało mi się i jak będę miała okazję to powtórzę. Ten pierwszy raz był rewelacyjny bo do tego potrzebna jest jakaś, nie siem, podatność? Na pewno skupienie, umiejętność syłączenia się ze wszystkich zmartwień, stresów itp. Za drugim razem miałam tak dużo na głowie, że aż tak zniewalającego efektu nue było. Przez mój brak skupienia na tu i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Hipnoza hipnoterapia 09.04.24, 22:23 Sorry za literówki, błędy, telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Hipnoza hipnoterapia 10.04.24, 05:34 No wlasnie igge, literowki ale piszesz na poczatku ze nie mialas, a potem to jednak chodzi o ciebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Hipnoza hipnoterapia 11.04.24, 10:56 Dopiero mgliście planuję mieć i nie wiem czy to czego pojedynczo doświadczyłam to było dokładnie to, o co pytanie w wątku jest. Moja mama ma też spróbować za 20 zł czegoś nazywanego hipnozą. Grupowe to jest w hej przypadku. W tężniach. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Hipnoza hipnoterapia 09.04.24, 22:25 Mam problem z chronicznym wyczerpaniem, zmęczeniem krańcowym...więc próbuję coś z tym robić i to wydaje się być jeden z lepszych pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Hipnoza hipnoterapia 10.04.24, 02:16 Raz instruktorka na jodze (nie jakas oszołomka, wykształcona, konkretna, po dłuższych zajęciach w ok. 40-osobowej grupie, bez żadnych 'czarów') zaproponowała, że zrobi nam głęboką medytację i że się mamy nie zdziwić, jesli zasniemy. Fajne to było, mega odprężające, do dzis (po paru latach!) pamiętam to uczucie. Ale za bardzo nie szukam powtórki bo jednak wszelkie inne zródła, z których słyszę o hipnozie dostępnej tak od ręki to guru za 5zł, które własnie otworzyły biznes do wyciskania kasy z naiwniaczek. Wiem, że kolega z poważną chorobą autoimmunologiczą miał robioną hipnozę - ale w jego systemie opieki zdrowotnej włączane są elementy medycyny niekonwencjonalnej do wspomagania głównej terapii więc chyba to nie było nic naukowego, tylko taki dodatek. To ja już wolę nasze sanatoria czy tam masażystów na NFZ (system kolegi z kolei takich wynalazków nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Hipnoza hipnoterapia 11.04.24, 01:55 No masz. Nic masazu nie zastapic🤩 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawa_lola Re: Hipnoza hipnoterapia 10.04.24, 07:47 Ja proszę pani miałam, jako mloda dziewczyna, taka hipnoze robioną a hipnotyzowala mnie znamienita zielarka ze wsi babci, do niej sie pol polski na leczenie kryzysowe zjezdzalo. Robili mi ją na to ze nie chciałam Włodzimierza, syna najbogatszych gospodarzy, za męża. Pomoglo i bylo skuteczne ale zbyt pozno zadzialalo, bo teraz mam juz swojego męża, a wydaje mi sie ze ten Włodzimierz nie byl jednak taki zly. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Hipnoza hipnoterapia 11.04.24, 01:54 Bardzo dowcipne. umarlam ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
kasiazlasu Re: Hipnoza hipnoterapia 11.04.24, 06:49 Ja miałam hipnozę. 15 lat temu. Po wypadku samochodowym nie byłam w stanie zbliżyć się do samochodu. Miałam regularne ataki paniki, oblewały mnie poty, ciśnienie skakało ekstremalnie...zdesperowana byłam, bo mieszkając na wsi, bez auta ani rusz... nawet na jakąś terapię w tym kierunku trzeba było wyjechać, a ja nie byłam fizycznie w stanie zbliżyć się do samochodu. Trudno to wytłumaczyć, bo rozum swoje, a ciało swoje.. Po 8 miesiącach siedzenia w chałupie, natknęłam się w gazecie na ogłoszenie o leczeniu nałogów, fobii i różnych tam takich, przez hipnotyzera. Uwaga! Ciagle nie wierzę w hipnozę, ani w to, że to zrobilam: mąż przywiózł go do nas, wydawało mi się,że trwało to góra 1-2 minuty, w rzeczywistości blisko 2 godziny, "cofnął" mnie do wypadku i jakby wypłaszczył go, mam nadzieję, że rozumiecie. Jako pasażerka, z otwartymi bocznymi drzwiami, przy prędkości w porywach 20km/h, ale pojechałam.. stopniowo było coraz lepiej. Pomogło. Nie mam kurła pojęcia jak, ale pomogło. Ciagle nie wierzę. Ja to zaczej jestem z teamu szkieło i oko, takie wymykające się dziwne techniki, nieeee... to nie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Hipnoza hipnoterapia 11.04.24, 09:32 Ale co niby w tym co zrobił hipnotyzer nie zgadza się z teamem szkiełko i oko? Konfrontacja w bezpiecznych warunkach (najpierw w wyobraźni, a potem w realu) jest podstawową terapią z posttraumatycznymi zaburzeniami i dokładnie to się u ciebie stało. Poza tym, działanie hipnozy jest naukowo udowodnione. Wprowadza ona mózg z stan podobny do transu i redukuje stres, dlatego mogłaś przeżyć jeszcze raz sytuację wypadku z mniejszym emocjonalnym ładunkiem. Pierwszy krok do przepracowania traumy, akceptacja wypadku jako aktu dokonanego, przeszłego, już nie zagrażającego i z każdą następną konfrontacją (już w realu) było lepiej. Na terapii byłoby podobnie, tylko może innymi technikami, choć hipnozę psychoterapeuci też czasem stosują. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Hipnoza hipnoterapia 11.04.24, 17:14 Stracilas swiadomosc? Bo mowisz ze myslalas ze trwalo to 2 godziny a tobie wydawalo sie ze 2 minuty Odpowiedz Link Zgłoś
kasiazlasu Re: Hipnoza hipnoterapia 11.04.24, 22:18 Wydawało mi się, że jestem świadoma. Ale jakoś odpłynęłam. Dziwne doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Hipnoza hipnoterapia 12.04.24, 00:00 Ty moze dalej nie wierzysz ale ja dzieki twojemu doswiadczeniu uwierzylam. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Hipnoza hipnoterapia 11.04.24, 23:08 jammer1974 napisała: > Czy ktoras z Was miala z czyms takim doswiadczenie? > Co sadzicie? Warto? Lepsza /gorsza od tradycyjnych terapii? > Podzielcie sie opiniami nawet jak nie macie doswiadczen. A tylko slyszalyscie j > akies opinie. Raz włączyłam sobie hipnozę na słuchawkach która miała na celu pomoc się odchudzać. Zasnęłam i obudziłam się strasznie głodna. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Hipnoza hipnoterapia 11.04.24, 23:58 > Raz włączyłam sobie hipnozę na słuchawkach która miała na celu pomoc się odchud > zać. Zasnęłam i obudziłam się strasznie głodna. 🤣🤣🤣🤣🤣 Mam to samo Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Hipnoza hipnoterapia 12.04.24, 12:10 A mnie hipnoza pomogła na niejedzenie słodyczy, nie jem ich już 4 miesiac, co wiecej, w swięta spróbowałam kęs ciasta i to nie było nic dobrego, mimo ze to moje najulubieńsze ciasto ever. KOrzystam z nagrań hipnotycznych żeby sie zrelaksować, ubocznym skutkiem jest poprawa umiejętnosci wizualizacji różnych rzeczy, zawsze miałam z tym duży problem, teraz nawet umiem dostrzec szczegóły. Czasami chcę sobie poprawić humor i włączam regresje wcieleniową, mam niezła zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Hipnoza hipnoterapia 12.04.24, 15:42 Wow. To ciekawe. Opowiedz o tej regresji wcieleniowej? Czemu to jest niezla zabawa? Hiponoze na niejedzenie robisz sobie sama z youtuba czy u kogos? Odpowiedz Link Zgłoś