primula.alpicola 12.04.24, 17:41 I czegóż Sowa taka wkulsoniona od paru dniu? Wasze tez, czy tylko moja? Grzecznie robię codziennie lekcje, a ta ofukana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia_i_p Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 17:43 Moja wygląda na głęboko depresyjną, ale moja ma powody. Mojej córki rześka i szczęśliwa. Nie przelogowało cię na stare porzucone konto? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 17:48 To moje pierwsze i jedyne konto. Może faktycznie depresyjna, a nie schofowana, hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 17:54 No tak właśnie moja wygląda, ale ja też bym tak wyglądała, jakby moi uczniowie mnie aż tak zlewali. Może odinstaluj i zainstaluj? A może zaczęłaś się dla jaj uczyć jakiegos języka i zapomniałaś o nim i to o niego ona tak marudzi? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 18:02 Nie chcę ryzykować, nie pamiętam hasła. I co z moimi osiągnięciami, nie znikną? Nie, niczego innego nie zaczynałam. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 18:13 Znikną, chyba że połączysz wcześniej z kontem na Facebooku albo Google. Ale to nie pomaga na ryja sowy. Nawet jak myślala, że to nie ja, tylko ktoś zupełnie świeży, dalej była taka. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 18:19 O nie, mam dosyć znikania....osób, rzeczy, postów, osiągnięć. Nie, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 18:59 asia_i_p napisała: > . Nawet jak myślala, że to nie ja, tylko ktoś zup > ełnie świeży, dalej była taka. > It's not you, it's her. Moja też ma ryja. A ja jestem świeża. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 19:26 Ja mam we włoskim streak od 95 dni, codziennie pilnie robię ćwiczonka, nabijam punkty i rekordy i moja też w depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 18:13 Nie, ma silną alergię a poza tym jest na diecie keto. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 18:12 U mnie też taka nieszczęśliwa, choć jestem pilnym uczniem. Też mam tylko jedno konto. Ale ale coś kojarzę, że jakaś aktualizacja była. Widocznie coś nie poszło. A i jeszcze jedno, nie wszystkie nagrody trafiają na konto. Wczoraj nie dostałam podwojenia punktów. Zresztą cała apka wiesza się czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 18:13 Nie, obydwa widgety normalnie wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 18:14 Ta na dole jakaś zblazowana. Do czego to doszło żeby człowiek musiał znosić humorki aplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
gamma76 Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 18:34 Tak, moja ma taką samą minę, podobno tak jest po jakiejś aktualizacji Odpowiedz Link Zgłoś
me-lissa Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 18:42 Moja wygląda na zadowoloną.. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 18:51 Noż kurde, sowa hedonistka i sybarytka! Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 18:54 Fajne te sowy Jakiego języka uczą? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 18:59 Każdego! Ja tlukę włoski w związku z planowanymi półrocznymi pobytami w Bella Italia. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 19:56 mid.week napisała: > Jak to???? Jeszcze nie wiem JAK. Ale ufam że dobry Los podpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 19:29 Półrocznym? Burżujstwo Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 19:57 panna.nasturcja napisała: > Półrocznym? Burżujstwo Niom Od listopada do kwietnia Bella Italia, reszta roku Bella Polonia. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 20:36 primula.alpicola napisała: > Od listopada do kwietnia Bella Italia, reszta roku Bella Polonia. Ciom??? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 20:46 daniela34 napisała: > > > Ciom??? No tak chcę😜 Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 19:42 W zasadzie co chcesz, chociaż te rzadsze mają mniej funkcji. Córka się uczy francuskiego i ma rozpoznawanie mowy, więc ją testuje, czy dobrze mówi. W szkockim tego nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Do użytkowniczek Duolingo 13.04.24, 00:05 Jakie to jest fajne, wciąga mnie Dzięki, Primula, za ten wątek! Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 00:34 No proszę🙂 Masz wersję bezpłatną? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 01:10 Na razie tak, obczajam z czym to się je. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 07:40 Mnie zirytowała po 3 dniach, i wzięłam Super Duo, nie trzeba czekać ani ogladać reklam żeby ruszyć dalej. Natomiast mam wrażenie ze teraz w kółko robię to samo...zatrzymało się na A1 ani kroku do przodu. Kiedy to się zmieni, ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 16:09 A jesteś w stanie przeskoczyć dany level? Ja robię także języki, które znam dobrze, np. rosyjski, i jak akurat jest temat, który mam świetnie opanowany, to przeskakuję. Wolę ćwiczyć słabsze strony niż walcować coś, co umiem idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 17:40 Przestali mi proponować te przeskoki (zresztą nawet nie próbowałam, chciałam robić wszystko po kolei). Teraz mam jakieś daily refresh na zmiane z personalized practice, i stale w diamentowej lidze. Czy to już by bylo na tyle? Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 18:32 Przeszłaś przez cały kurs włoskiego, "daily refresh" jest właśnie powtórkami. W innych językach można dobić nieco wyżej, ale włoski kończy się dość wcześnie. Czyli czas na coś innego, poszukaj apki, która da Ci opcję dobicia choćby do B1 lub B2. Tu przegląd, może coś Cię zainspiruje: www.mezzoguild.com/italian-apps/ Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 18:37 Bardzo Ci dziękuję, doczekam tylko do siepnia, bo wtedy minie rok, i zrezygnuję z Duo. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 18:54 O, to ważne, bo ja też chcę właśnie włoski. Czyli na jakim etapie się kończy? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 19:56 A1 Powtórki nie są złe oczywiście, ale wolałsbym pójść dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Do użytkowniczek Duolingo 15.04.24, 00:03 Jak znajdziesz coś fajnego z dalszym poziomem to daj znać, proszę, moźe ja bym od razu zaczęła coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Do użytkowniczek Duolingo 15.04.24, 01:48 To ja się podpiszę, bo wprawdzie zestawienia czytam, ale co rozpoznanie bojem, to rozpoznanie bojem. A skoro zrobiłaś cały kurs na Duolingo, to znaczy, że pasuje Ci ich metoda uczenia. Ja lubię i gejmifikację i pracę metodą "powtórz sto razy i zrozum zasadę", tak jak uczą się dzieci. Do tego Duo ma mnóstwo niszowych języków, których nie ma gdzie indziej. Ale włoski chciałabym kontynuować, a zbliżam się do ostatniej lekcji nieuchronnie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 15.04.24, 06:39 Zasadniczo pasuje, ale nieco mnie już nudzi. Od kilkunastu tygodni jestem w diamentowej lidze i w 95% w pierwszej trójce (walczę czasami jak nienormalna😅) Nasturcjo, spróbuj Duo, nie tak szybko się znudzisz. To jednak trochę trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 16:17 Też wezmę, bo reklamy mnie wkurzają, tylko muszę usiąśc na dłuższą chwilę i obejrzeć czy tam są jakieś opcje i na co się zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonazaba9999 Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 19:30 Moja wygląda normalnie. A ostatnio robię tylko jedną "lekcję" dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 19:40 lokowanie produktu? Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 19:43 Moja wygląda tak: A generalnie zmieniają wygląd ikonki żeby wzbudzić zainteresowanie. Jak widać - skutecznie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 19:44 O, to moja córka ma taką. Myślałam, że to pochwała, że daje czadu, a moja subtelny wyrzut, że od miesiąca nie zaglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 19:48 U mnie taka sama, jakby miała sto pięćdziesiąt lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 19:53 u mnie to samo, sowa w depresji… Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 19:59 Moja też jakaś osowiała 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Do użytkowniczek Duolingo 12.04.24, 20:41 Moja też niezbyt zadowolona. Robię prawie codziennie od 1253 dni. Dzisiaj jeszcze nie zdążyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 01:16 Płatna wersja? Bo czas trwania imponujący. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 13:20 Raz płatna, potem bezpłatna, obecnie znowu płatna… Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 19:02 Napiszesz, dlaczego tak? Wydaje się, że z płatną lepiej? Ale jej nie mam jeszcze🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 20:18 Zaczęłam od bezpłatnej, miałam zero wiedzy z francuskiego. Kilka razy dostałam płatna wersję na pare dni, raz na 2 tyg i to 2 tygodnie się ciągnęło ponad miesiąc (nie wiem czemu). Robilam na apce, jak straciłam serca przerzucałam się na przeglądarkę, bo tam nie bylo ani serc, ani reklam. Jakis 4 lata temu musialam zdać egzamin z francuskiego na pozwolenie na pobyt bezterminowe w Szwajcarii. Wykupiłam wtedy płatna wersje, płaciłam miesięcznie. Chciałam po prostu przerobić duża ilość materiału w dość krótkim czasie. Płatna miałam jakieś 7 miesięcy, pobitym znowu bezpłatną wersja. Od roku mam płatną , bo siostrzenica mięsa dodała mnie do konta rodzinnego. Kończy się za miesiąc i już jej napomknęłam, aby przedłużyła na kolejny rok, a ja jej oddam kasę. Ona sama przestała korzystać, bo jest w szkole w Szwajcarii i ma zajęcia z języka bardzo intensywne, więc jej Duolingo nie potrzebne. Dodam, że ona założyła konto jeszcze będąc w Turcji, cena za rok jest taka sama jak w Szwajcarii za miesiąc, więc czemu nie korzystać 😉 Platna wersja jes lepsza, brak reklam. dodatkowe powtoeki, których nie bylo w wersji darmowej. Płatna wersje robie szybciej, bo nie tracę serc. bezpłatna mnie wkurzała i jak nie moglam przejść dalej z braku sec to po prostu odstawiałam na poźniej i tak naprawdę do przodu posuwałam się bardzo powoli. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Do użytkowniczek Duolingo 16.04.24, 21:17 Dziękuję, czyli bezpłatnie to dla cierpliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 00:31 Była taka aktualizacja na Prima Aprilis. Moja też wygląda jak Terlecki, chyba że ją sobie zmienię na pomarańczową. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 07:11 W manage features można zmienić app icon. Przynajmniej w płatnej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 07:14 A jak się wejdzie w streak to też można wybrać nową ikonkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 07:49 Moja wygląda na umierającą, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
annpierle Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 10:04 Bez związku z samopoczuciem sowy, ale w związku z aplikacją: dziś zaczęłam, więc odkrywam dopiero. Do czego służą punkty xp? Odpowiedz Link Zgłoś
annpierle Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 10:05 Dzięki za info! (Wysłało się samo przed podziękowaniem) Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 13:22 Do tego żeby na koniec tygodnia być na podium😁 Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 16:09 Do zwiększenia gamifikacji. Zasadniczo apka ma jeden cel - na jak najdłużej przyciągnąć twoją uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Do użytkowniczek Duolingo 15.04.24, 02:18 Jak zaczęłam pisać, jak to działa, to uświadomiłam sobie, że Duo zrobiło się skomplikowane. Zasadniczo masz trzy rodzaje nagród - punkty xp, diamenciki i odznaki za questy. 1) Punkty xp są wprost powiązane z trudnością lekcji dla Ciebie - nowe lekcje dają więcej punktów, powtórki mniej. Punkty xp plasują Cię w lidze, najwyższe miejsca w lidze oznaczają awans, najniższe spadek, lig jest kilkanaście od brązowej po diamentową. Jak Cię rajcuje wyścig, to możesz starać się przejść przez wszystkie ligi do najwyższej. 2) Diamenciki czy jak tam chesz nazwać te niebieskie cosie, to waluta - zarabiasz ją pokonując pewne wyzwania. Np. przechodząc przez pewne miejsca kursu (są takie bramki, gdzie wskakuje Ci kasa), zajmując punktowane miejsca w lidze czy wykonując questy albo zdobywając kolejne progi (typu za zrobienie iluś tam lekcji przed 9:00 czy po 18:00). Diamenciki możesz wydawać na różne rzeczy korzystając ze sklepu (na telefonie kryje się on pod diamencikami, na komputerze masz odpowiednią ikonkę), np. na dodatkowe serduszka/życia, jeśli zużyłaś już wszystkie robiąc błędy. Jak wykupisz pro, to nie masz limitu serduszek czyli możesz robić dowolnie dużo błędów, ale do końca lekcji i tak musisz je wszystkie poprawić, będzie Ci wypluwać to samo pytanie tak długo, aż w końcu odpowiesz poprawnie. Jeśli Twoim zdaniem jest błąd, to możesz go zgłosić za pomocą flagi, ale odpowiedzieć musisz i tak według wzorca (i nie pytaj się mnie, ile razy przetłumaczyłam coś poprawnie, ale Duo nie uznało odpowiedzi, bo użyłam innej formy niż ono miało na myśli.) 3) Odznakę można zdobyć raz na miesiąc wykonując określoną liczbę questów. Odznaki nie dają żadnych korzyści, ale można mieć przyjemność z ich kolekcjonowania. Questy są określane codziennie i dopasowywane do Twojej sytuacji, żeby zmobilizować Cię do pracy. Jak pracujesz intensywnie, to poprzeczka jest zawieszona wyżej, jak masz trudności, to Ci ją obniżą, ale zazwyczaj jest trochę ponad Twoim aktualnym poziomem komfortu. Możesz Duolingo używać po prostu robiąc codziennie określoną liczbę ćwiczeń i mieć w nosie gejmifikację, a możesz korzystać z jego gejmifikacji w różnym zakresie, czy to walcząc w ligach i wykorzystując wszystkie tricki, czy to tylko robiąc questy. Gejmifikacja ma sprawić, że będziesz z apki korzystać intensywniej i zwiększać wpływy z reklam, ale też z drugiej strony mało kto jest skłonny robić ćwiczenia gramatyczne na czas, więc sama też korzystasz. Jedno ostrzeżenie - Duolingo naśladuje naturalna metodę uczenia się języka czyli nie masz oddzielnych lekcji słówek, oddzielnych gramatyki, nie uczysz się regułek, tylko wszystko jest wymieszane, niby tylko tłumaczysz zdania w te i nazad, zapisujesz, co słyszysz, powtarzasz, co słyszysz, ale w międzyczasie ćwiczysz odmianę i uczysz się nowych słów, zazwyczaj z kontekstu. Jak chcesz teorii, to w nagłówku każdego rozdziału masz ikonkę książeczki i tam są informacje na temat nowych treści, ale szczerze mówiąc, są one szczątkowe. To nie jest tradycyjne podejście, gdzie najpierw poznajesz teorię, uczysz się jej na pamięć, a potem ją stosujesz. Mnie pasuje, ale wiem, że część osób się zraża. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 15.04.24, 06:40 A ja nadal nie ogarnęłam do czego służą te diamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 12:16 Moja jest zadowolona a nie używałam apki od dwóch miesięcy. Stawiam hipotezę, że te depresyjne sowy są przetrenowane i potrzebują wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 14:35 Macie wersję płatną czy bezpłatną? Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 15:58 Mam bezpłatną ale co jakiś czas dostaję na 3 dni płatną jako nagrodę. Za to zuważyłam, że wtedy się nie przykładam i robię głupie błędy więc na razie zostaję na bezpłatnej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 16:05 Ja mam obecnie płatną, ale nie ja place. Zostałam dodana do profilu rodzinnego przez siostrzenicę męża. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 16:07 Płatną, ta bezpłatna mnie irytowała, bo albo trzeba było odczekać albo oglądać reklamy. Przy płatnej robię ile chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 16:13 Ale wiesz, że nowe serduszka możesz sobie nabić, robiąc powtórki? Tylko nie jak akurat jesteś w środku lekcji, wtedy trzeba albo kupić albo zrezygnować z tej lekcji, zarobić serduszka i znowu wziąć się za lekcję. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Do użytkowniczek Duolingo 14.04.24, 17:36 Nie wiem czy jeszcze to działa, ale jeszcze mając bezpłatną wersję, jak skończyły się serduszka to przechodziłam na przeglądarkę. Tam nie było serc. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Do użytkowniczek Duolingo 21.04.24, 11:53 leyla76 napisała: > Nie wiem czy jeszcze to działa, ale jeszcze mając bezpłatną wersję, jak skończy > ły się serduszka to przechodziłam na przeglądarkę. Tam nie było serc. Nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Do użytkowniczek Duolingo 15.04.24, 07:04 Piszesz, że walczysz o utrzymanie miejsca w lidze. Diamenciki pozwalają przedłużyć czas podwojonego xp. Można też za nie kupić przedłużenie czasu w różnych challengach. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Do użytkowniczek Duolingo 15.04.24, 07:32 Moja też tak wygląda. Doszłam do wniosku że po prostu się zestarzała (mam ponad 500 dni). Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do użytkowniczek Duolingo 15.04.24, 07:37 Nie polubiłam się z duolingo. Nie poprawiał mi błedów ortoggraficznych (akcenty), dreptałam w miejscu, nigdy nie wiedziałam co mam kliknąć, żeby iść dalej, nie bawi mnie gaming. (nigdy nie miałąm wersji płatnej - bezpłatna zniecheciła mnie do kupowania kota w worku). IMHO fajne do zabawy z jezykami, na których nam specjalnie nie zależy i nie przeszkadza nam powtarzanie "moja bluzka jest zielona" przez 150 lat. Porzuciłam więc dawno bez żalu. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do użytkowniczek Duolingo 15.04.24, 07:44 p.s. ale kategorii gier jest ok (w kategorii "nauczyciela" - nie) Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Do użytkowniczek Duolingo 15.04.24, 07:50 >Nie poprawiał mi błedów ortoggraficznych (akcenty), A z ciekawości w jakim języku? Bo we włoskim pilnuje, choć nie odejmuje punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do użytkowniczek Duolingo 15.04.24, 07:55 We francuskim (przynajmniej w darmowej opcji a nawigacja nie ułatwiała znalezienie czegoś bardziej zaawansowanego). Nie potrafiłam zainstalowac francuskiej klawiatury jako dodatkowej. I po każdym zdaniu było "brawo, wspaniale, jesteś bogiem". Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do użytkowniczek Duolingo 15.04.24, 07:56 p.s. i jeszcze to nekanie mailowe "dzisiaj nie ćwiczyłaś, co sie dzieje?" "uważaj, stracisz coś tam" "ty leniu" itd Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Do użytkowniczek Duolingo 16.04.24, 22:42 chococaffe napisała: > p.s. i jeszcze to nekanie mailowe "dzisiaj nie ćwiczyłaś, co sie dzieje?" "uwa > żaj, stracisz coś tam" "ty leniu" itd Możesz zmienić ustawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Do użytkowniczek Duolingo 18.04.24, 20:29 Ona jest chyba na wakacjach Odpowiedz Link Zgłoś