Dodaj do ulubionych

PiSowi rośnie w sondażach

16.04.24, 14:33
Główne portale m.in. wp.pl donoszą, że PiSowi wyraźnie rośnie w sondażach. W wyborach parlamentarnych mieliby obecnie zdobyć prawie 35%. Natomiast Lewica spadła poniżej progu wyborczego i ma 4 procent z groszami (nie weszłaby do Sejmu).

Jakiś komentarz do tego?
Obserwuj wątek
    • slightly_light Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 14:38
      W weekend były sondaże które dawały taki to komentarz.
      A wp.pl to skompromitowany portal, który ciągnął kasę od pis i lizał/liże im dupe niczym dobski dziwce.
      Nie przez przypadek są pokazywani jako przykład czwartej PSEUDOwładzy.
      • pursuedbyabear Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 14:44
        Tak właśnie.
    • lauren6 Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 14:41
      Ty może pogłęb temat i zorientuj się kto przeprowadzał ten sondaż, zamiast zakładać durne wątki. Jesteś pożytecznym PISu?
    • angazetka Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 14:51
      W jakimś jednym sondażu robionym przez nie wiadomo kogo dla nie wiadomo kogo.
      • black.emma Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 14:53
        Jeszcze gorzej: przez wiadomo kogo dla wiadomo kogo big_grin
        • lauren6 Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 15:02
          Otóż to big_grin
        • ivonette21ivonette Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 22:45
          wp nadal mizia brudne pisiory
    • bywalec.hoteli Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 14:55
      Nic dziwnego. Przecież PiS wygrał wybory do parlamentu oraz samorządowe.
      Rządzi teraz koalicja bardzo różnych partii, które nie wygrały wyborów. Jeśli Tusk i PO chcą wygrać kolejne wybory, to muszą jednak zrobić skutecznie coś dla ludzi. Słyszałem że maja być wakacje kredytowe - to byłoby coś dla ludzi. Ale słyszę też o kolejnym programie "bank/deweloper" na swoim. Słyszę o zmniejszeniach składki zdrowotnej dla firm B2B. A nie słyszę o obniżeniu składki zdrowotnej dla pracowników na umowę o pracę, czy z powrotem włożeniu jej do podaktu.
      • pursuedbyabear Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 15:04
        PiS nie wygrał ani jednych, ani drugich wyborów.
        • bywalec.hoteli Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 15:31
          pursuedbyabear napisała:

> PiS nie wygrał ani jednych, ani drugich wyborów.
          Wygrał oba.

• natalia.nat Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 18:35
            Uzyskali najwięcej głosów ale nie wygrali, bo nie rządzą i nikt ani teraz ani w przyszłości nie będzie wchodził z nimi w układy. Takim zwycięstwem to oni mogą sobie co najwyżej tyłek podetrzeć, nic więcej.
            • hanusinamama Re: PiSowi rośnie w sondażach 19.04.24, 07:56
              On nie zrozumie. Za głupi chłop jest
            • wkswks Re: PiSowi rośnie w sondażach 23.04.24, 07:35
              Tymi niemniej PiS wciąż uzyskuje najwięcej głosów i nie rozumiem waszej racjonalizacji!
      • natalia.nat Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 18:42
        Ten rząd nie musi i nie powinien spełniać twoich pobożnych życzeń i zachcianek i wypłacać ci jeszcze większego socjalu niż dostajesz. Weź się do roboty i zarób na swoje i swojej wielodzietnej rodziny potrzeby.
      • stasi1 Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 21:07
        Skoro wygrał wybory to czemu nie rządzi? pewnie tego nie wiesz ale te wybory były po to aby wyłonić włodarzy Polski jak i województw. Wygrali ci co rządzą
        • bywalec.hoteli Re: PiSowi rośnie w sondażach 17.04.24, 09:03
          Jeśli po zamknięciu sezonu ligowego pierwsza jest Legia z 35 punktami a drugi Lech z 30 punktami, to kto wygrał? Nawet jeśli Lech lubi się ze Śląskiem który zdobyl 15 punktów to podpowiem Ci, że zwycięzca jest nadal Legia.
          • stasi1 Re: PiSowi rośnie w sondażach 19.04.24, 07:25
            Akurat to nie do końca taki przypadek. Bardziej prawdopodobny to taki że Lech strzelił 60 bramek a Legia tylko 35. Pozostałe przypadki jak w twoim przykładzie. Z tego wynika że wygrała Legia. A ty na to: Czemu Legia jest pierwsza? przecież lech dużo więcej strzelił bramek.
            To czemu niby to PiS wygrał wybory a pomimo tego jego politycy to niby więźniowie polityczni?
            • bywalec.hoteli Re: PiSowi rośnie w sondażach 19.04.24, 07:48
              PiS wygrał wybory, choć rząd powołała koalicja kilku innych komitetów. Nie zmienia to faktu, że PiS wygrał wybory, zdobył najwięcej głosów i najwięcej miejsc w parlamencie itp. Nie mam sił już wam tego tłumaczyć.
              • hanusinamama Re: PiSowi rośnie w sondażach 19.04.24, 07:57
                Ale sama wygrana nic nie znaczy jeżeli dana partia nie rządzi....zbyt skomplikowane co?
              • kk345 Re: PiSowi rośnie w sondażach 19.04.24, 11:13
                > PiS wygrał wybory, zdobył najwięcej głosów i najwięcej miejsc w parlamencie
                I właśnie dlatego rządzi trzecią kadencję. Oh, wait...
              • stasi1 Re: PiSowi rośnie w sondażach 22.04.24, 23:48
                Wybory były nie o największą liczbe głosów na partię tylko o władzę nad Polską. Kto ma władzę w Polsce? Oczywiście liczba głosów pomaga w zdobyciu władzy ale też nie jest to decydujące.I akurat było dotychczas w Polsce partia z największym poparciem zawsze rządziła, do ubiegłego roku
      • babcia47 Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 23:55
        Nie czarujmy się! Raczej poniósł zwycięstwo kolejny raz wink , życzę mu takich wiecej
    • hrasier_2 Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 15:09
      Rekonstrukcja tego koalicyjnego rządu i nierządu już trwa. Trzeba ludzi co coś potrafią, a nie z nadania partyjnego. Amen.
    • borsuczyca.klusek Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 15:33
      Matko riki kiedyś to zakładałeś wątki o seksach, rozwiązłych celebrytach, czyhajacych harpiach...
      A to? Co to ma być ja się pytam 🙄
      • riki_i Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 15:41
        Zaraz założę mój "typowy wątek". Especially for you! big_grin
      • lisciasty_pl Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 15:42
        Starzeje się nam chłopina :]
    • lisciasty_pl Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 15:44
      No a co w tym dziwnego? Dużą grupę ludzi wkurwili dokarmianiem deweloperków. Pisiory dalej nie rozliczeni, Flip i Flap na wolności. A lewica przez te kilka sztuk które wygłasza swoje mądrości to i tak dziwne że nie są na poziomie Korwina :]
    • szafireczek Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 15:46
      Kogo jeszcze obchodzą sondaże poparcia do wyborów parlamentarnych, skoro do najbliższych prawie 4 lata, no jakby to był sondaż do II tury samorządowej to jeszcze rozumiem.
    • bistian Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 16:53
      riki_i napisał:

> Główne portale m.in. wp.pl donoszą, że PiSowi wyraźnie rośnie w sondażach.

Główne portale? big_grin
      Patrząc na media internetowe, widać tam spadek. Widać też tam wielkie oburzenie, gdy ktoś o tym powie.
      • hrasier_2 Re: PiSowi rośnie w sondażach 17.04.24, 10:11
        bistian napisał:

> riki_i napisał:
        >
        > > Główne portale m.in. wp.pl donoszą, że PiSowi wyraźnie rośnie w sondażac
        > h.
        >
        > Główne portale? big_grin
        > Patrząc na media internetowe, widać tam spadek. Widać też tam wielkie oburzenie
        > , gdy ktoś o tym powie.
        Trza poczekać do lipca. Jak przyjdą ceny prądu i całej reszty. Wtedy Pisowi bardziej podskoczy.
    • cegehana Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 17:09
      Informacja bez znaczenia w tym momencie.
      • hrasier_2 Re: PiSowi rośnie w sondażach 17.04.24, 10:12
        cegehana napisał(a):

> Informacja bez znaczenia w tym momencie.
        Nie bym był taki pewny. Musisz uzbroić się w cierpliwość.
        • kk345 Re: PiSowi rośnie w sondażach 19.04.24, 11:15
          Weź poćwicz gramatykę, co?
    • kaki11 Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 18:25
      Sondaże jak sondaże, zmieniają się raz w tę raz w tę, w sumie czym się ekscytować? ani mnie to nie przeraża ani nie cieszy. Jeśli kolejne będą pokazywać że to tendencja, no to ostrzegawcza żółta kartka dla koalicji 15.X i dobry znak dla PiS, i oboje będą się musiały zastanowić z czego to wynika i co robić dalej. A inna kwestia, do wyborów samorządowych jeszcze dłuuugi czas. Warto by było tworzyć sondaże do wyborów do parlamentu europejskiego, bo serio jest ważne ile osób na te wybory pójdzie i której strony to będą wyborcy.
    • abria Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 20:11
      wp, o2, RMF FM to media reżimu PiS - brali od nich kasę aż im było miło
      • zbarazowa Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 22:41
        reżim który demokratycznie oddał władzę/.

Piękne.
        • wbka2 Re: PiSowi rośnie w sondażach 17.04.24, 04:52
          No z tym demokratycznym oddawaniem władzy to bym nie powiedziała. Raczej z krzykiem i nawoływaniem do konstytucji - trzebabyc zaklamanym do szpiku kości by sie tak zachowywać.
        • bieda_tubka Re: PiSowi rośnie w sondażach 17.04.24, 12:00
          nie znasz znaczenia słowa reżim, co...? demokratycznie nie oddał, po drodze wiele zasad demokracji złamał. to, że nie fałszowali na chama jak putinowcy, to jeszcze nie oznacza, że byli demokratyczni
        • hanusinamama Re: PiSowi rośnie w sondażach 19.04.24, 07:58
          Z tym oddawaniem to tak średnio im szło....pamietasz obronę TVP czy moze w w TV Republika ci tego nie puścili?
    • 71tosia Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 20:51
      Na pis nie głosowałam nigdy ale wcale mnie nie zdziwi gdy za 4 lata znowu zdobędą władze. Mam wrażenie ze PO powtarza te same błędy co 8 lat temu.
      • riki_i Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 20:57
        71tosia napisała:

> Na pis nie głosowałam nigdy ale wcale mnie nie zdziwi gdy za 4 lata znowu zdobę
        > dą władze.

To byłby koszmar, bo oni niestety uczą się na błędach i w 2015 podeszli do (złej) sprawy dużo bardziej profesjonalnie niż w 2005.

Więc za te 4 lata jeszcze szybciej zaczęliby wprowadzać ruski mir.
      • mayaalex Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 21:08
        No wlasnie. Mialam nadzieje, ze sie troche obudzili i zrozumieli, ze sporo glosow na nich oddali ludzie, dla ktorych najwazniejsze bylo odsuniecie PiS od wladzy i uratowanie naprawde mocno zagrozonej demokracji - bo bylismy juz bardzo blisko Węgier Orbana czy nawet Turcji Erdogana i to byl ostatni moment zeby zapobiec zmianom, ktore potem bylyby nieodwracalne. Ale nie jestem wcale tego w tej chwili pewna.
        • 71tosia Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 22:36
          A tymczasem …w PO ci sami ludzie i ten sam imposybilizm, bo oni zaczną działać jak będzie nowy prezydent. Ciekawe skąd ta niewzruszona pewność w politykach PO ze prezydent będzie z PO opcji? smile
      • ivonette21ivonette Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 22:52
        71tosia napisała:

> Na pis nie głosowałam nigdy ale wcale mnie nie zdziwi gdy za 4 lata znowu zdobę
        > dą władze. Mam wrażenie ze PO powtarza te same błędy co 8 lat temu.

"Brudna pała" podobno dała nogę na Seszele.
        Flip i Flap nadal na wolności i robią konferencje prasowe.
        Miękiszon i jego ślubna też luzem biegają po mieście
        Kulawy też na wolności sobie kuśtyka i tradycyjnie plwa
    • koko8 Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 21:08
      Po pierwsze co Pisowi rośnie?, bo nie dowiedziałam się ani z tytulu, ani z treści postu.
      Oraz- powoływanie się na skompromitowane medium kolaborujace z pisem trochę ssie.
      Suwart i Major lubią to👍
      • kk345 Re: PiSowi rośnie w sondażach 19.04.24, 11:16
        >Po pierwsze co Pisowi rośnie?, bo nie dowiedziałam się ani z tytulu, ani z treści postu.

Gula. Ewidentnie.
    • babcia47 Re: PiSowi rośnie w sondażach 16.04.24, 23:59
      W tym tygodniu widzialam juz dwa sondaże w których na przemian to jedni to drudzy byli o 4 punkty wyzej. I to chyba na tym samym portalu. Idą kolejne wybory to trzeba czymś ludzi podniecać po obu stronach no ilosc klików tez ważna
    • 4sycje Re: PiSowi rośnie w sondażach 17.04.24, 05:39
      Co sondaż to trend 🤷‍♀️
    • maly_fiolek Re: PiSowi rośnie w sondażach 19.04.24, 08:02
      Niech dalej wychodzi z zamordystycznymi pomysłami typu 'zakaz spowiedzi'. Zniknie wtedy na dobre z politycznego krajobrazu, niestety,
    • asfiksja Re: PiSowi rośnie w sondażach 19.04.24, 12:38
      Czy PIS-owi tak bardzo rośnie to nie wiem. Raczej nie spada. Ale bardzo spadło Lewicy, widać aborcja nie niesie. Albo kobiety się wkurzyły i nie chcą partii, która się wiecznie lansuje na aborcji i nie dowozi. Może ludziom przestało wystarczać lewicowe gonienie aborcyjnego króliczka i postawiły na Tuska w nadziei, że on dowiezie (a wiemy doskonale, że też nie dowiezie póki Duda jest prezydentem).
    • anorektycznazdzira Re: PiSowi rośnie w sondażach 19.04.24, 15:30
      Cytat z PKW z wyborów:
      "Państwowa Komisja Wyborcza ogłosiła wyniki głosowania do Parlamentu. Prawo i Sprawiedliwość zdobyło 35,38 proc. głosów"
      Co się pisowi robi w sondażach?
      • mavi7711 Re: PiSowi rośnie w sondażach 23.04.24, 06:34
        Rośnie i rosnąć będzie

U mnie większość jest za pisem.
    • wkswks Re: PiSowi rośnie w sondażach 23.04.24, 07:38
      Komentarz co do lewicy mam niezmienny od roku: będzie im spadać, jak nie wrócą do korzeni, czyli do wspierania najuboższych. Podpowiedz: to ci, których nie stać na kredyt, to przede wszystkim ci marznący w nieogrzewanych domach i mieszkaniach a nie ci marznący na granicy pol- białoruskiej.
    • pepsi.only Re: PiSowi rośnie w sondażach 23.04.24, 09:27
      Mój komentarz:
      Po pierwsze: wp.pl donosi? Ha ha ha, wp.pl to opłacona szczujnia pisu. Nie byłabym zaskoczona, gdyby donosił to sam Suwart.
      Po drugie: o tym jak rośnie PiSowi w sondażach najlepiej widać było w wyborach. O, Zakopane jest tego dowodem.
    • pepsi.only Re: PiSowi rośnie w sondażach 23.04.24, 09:39
      Ujawniono ile media dostały z Funduszu Sprawiedliwości. To kwoty jakie Pis wydał na swoją promocję :

Wirtualna Polska 7,2mln PLN
      Wydawca Super Express 5,2 mln PLN
      Wydawca Do Rzeczy 4,1 mln PLN
      Wydawca Sieci 3,7 mln PLN
      RMF 3,6 mln PLN
      Polsat 3,1 mln PLN
      Media Rydzyka 3 mln PLN
      Wydawca Niezależnej 2,8 mln PLN
      Republika 2,2 mln PLN
      Wydawca Onet, Fakt, Newsweeka 2 mln PLN
      Wydawca Rzeczpospolitej 1,2 mln PLN
      Infor 1,1 mln PLN