bywalec.hoteli 22.04.24, 09:59 Korzystacie z tych platform zakupowych? warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: Temu, Shein 22.04.24, 10:05 Bardzo rzadko. Jak potrzebuję czegoś dziwacznego typu suknia w stylu D&D i opaska z rogami satyra. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Temu, Shein 22.04.24, 10:05 tak, ale nie dla ciuchów. Natomiast gadżety szyciowe, gadżety do ogrodu czy inne drobiazgi kreatywne są w fajnej cenie i jakości porównywalnej do Pepco czy Action. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Temu, Shein 22.04.24, 21:57 Czyli jakości żadnej. Lecą przez pół świata byś miała poł roku gadżet w ogródku. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Temu, Shein 22.04.24, 10:06 Nie i nie zamierzam nawet jakby za darmo coś dawali 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Temu, Shein 22.04.24, 10:07 Podobnie u mnie. Wskakuje mi w jednej apce nachalna reklama temu. jak zainstalujesz apke, dostaniesz drona za darmo. Nie, dziękuję, nic nie zamierzam u nich zamawiać ani instalować. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Temu, Shein 22.04.24, 10:17 no właśnie: reklamy to nachalne chamstwo - wyświetla się jakiś towar który potem okazuje się, że trzeba instalować apkę i zamawiać 7 produktów, to 3 dostaniesz za darmo jakieś kolorowe niepotrzebne badziewie Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Temu, Shein 21.07.25, 23:42 To samo, poza tym boję się, że uprawiają kradzież danych Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Temu, Shein 22.04.24, 10:16 Czasami tak ale głównie to gadżety. Albo ostatnio potrzebowałam rękawiczek jednorazowych -czarnych i były o wiele tańsze niż jak w sklepach a jakość taka sama. I takie pierdółki właśnie bo ubrania to nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Temu, Shein 22.04.24, 10:27 Temu nie ale shein już tak. A dlaczego? Bo bez problemu mogę tam zakupić przepiękne ubrania w rozmiarze xl i to jeszcze za nieduże pieniądze. Shein jest wybawieniem dla kobiet plus size. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Temu, Shein 22.04.24, 12:04 kropkacom napisała: > Rzucisz fotę jakiś zakupionych ubrań? Akurat ostatnio zamówiłam dwie sukienki (po ok 50zł) i dwa stroje kąpielowe ale tych ostatnich na sobie nie zaprezentuję 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Temu, Shein 22.04.24, 12:14 Sukienki kwestia gustu, ale dobrze dobrałaś rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Temu, Shein 22.04.24, 15:39 A co jest w tych sukienkach przepięknego? Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Temu, Shein 22.04.24, 16:00 natalia.nat napisała: > A co jest w tych sukienkach przepięknego? Po pierwsze-kwestia gustu. Po drugie,nie pisałam o przepięknych sukienkach tylko o przepięknych ubraniach. Akurat te dwie sukienki ostatnio zamówiłam,mam zdjęcia więc je wrzuciłam. A ciuchów z shein mam bardzo dużo i niektóre DLA MNIE są przepiękne. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Temu, Shein 22.04.24, 16:18 fibi00 napisała: > natalia.nat napisała: > > > A co jest w tych sukienkach przepięknego? > > > Po pierwsze-kwestia gustu. Po drugie,nie pisałam o przepięknych sukienkach tylk > o o przepięknych ubraniach. Akurat te dwie sukienki ostatnio zamówiłam,mam zdję > cia więc je wrzuciłam. A ciuchów z shein mam bardzo dużo i niektóre DLA MNIE są > przepiękne. Dodam jeszcze że jak ktoś jest szczupły i potrafi kupić ciuchy w każdym sklepie odzieżowym do którego wejdzie, nie zrozumie osoby plus size, która chcąc sobie coś kupić napotyka na bezkształtne worki. Coś co dla ciebie wydaje się być zwykłą bluzką czy sukienką mnie wydaje się być piękne bo wreszcie jest w moim rozmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Temu, Shein 21.07.25, 14:13 100/100 Gino, nie tłumacz, i tak nie pojmie, bo chce się czepiać. I masz całkowitą rację: osoba w rozmiarze 36/38 będzie jak Marceli Szpak się dziwić "aleococjoziiii? Przecież jest mnóstwo fajnych ciuchów w dowolnym sklepie, wchodzisz, bierzesz z wieszaka i masz!". Jasne, ale nie jak masz rozmiar powyżej 42. Powyżej 42 musisz albo szukać jak złota w Klondike, albo kupować coś w rodzaju kapy na słonia i cieszyć się, jeśli ci kolorystyka pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Temu, Shein 21.07.25, 14:13 Fibi nie Gino, oczywiście. Głupi telefon! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Temu, Shein 22.04.24, 19:39 fibi00 napisała: > Po pierwsze-kwestia gustu. Po drugie, nie pisałam o przepięknych sukienkach tylko o przepięknych ubraniach. Po pierwsze, sukienki to też ubrania. Po drugie, w takim razie wklej jakieś zdjęcie tych przepięknych ubrań. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Temu, Shein 22.04.24, 20:06 natalia.nat napisała: > fibi00 napisała: > > > Po pierwsze-kwestia gustu. Po drugie, nie pisałam o przepięknych sukienka > ch tylko o przepięknych ubraniach. > > Po pierwsze, sukienki to też ubrania. Czepiasz się. Napisałam ogółem że na shein są przepiękne ubrania a ty jak rzep uczepiłaś akurat tych dwóch sukienek, które wkleiłam. Tobie się nie podobają ale ja jestem nimi zachwycona. Po drugie, w takim razie wklej jakieś zdj > ęcie tych przepięknych ubrań. > Ale w jakim celu? Przecież każdy ma inny gust. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Temu, Shein 22.04.24, 20:27 fibi00 napisała: > Czepiasz się. Napisałam ogółem że na shein są przepiękne ubrania a ty jak rzep > uczepiłaś akurat tych dwóch sukienek, które wkleiłam. To ty jak rzep się uczepiłaś, że mam inne zdanie. Zapytałam w czym są przepiękne, skoro nie są. Ma mi się podobać, bo tobie się podoba? > Ale w jakim celu? Przecież każdy ma inny gust. To nie wklejaj, ciekawa byłam tych przepięknych ubrań, bo na shein nie kupowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Temu, Shein 22.04.24, 21:41 natalia.nat napisała: > fibi00 napisała: > > > Czepiasz się. Napisałam ogółem że na shein są przepiękne ubrania a ty jak > rzep > > uczepiłaś akurat tych dwóch sukienek, które wkleiłam. > > To ty jak rzep się uczepiłaś, że mam inne zdanie. 🤣🤣🤣 Ja się uczepiłam że masz inne zdanie?😂 Przecież to ty się wcięłaś z wypowiedzią "co w tych sukienkach jest przepięknego?". A ja ci grzecznie wyjaśniłam że każdy ma inny gust. Zapytałam w czym są przepiękn > e, skoro nie są. Ma mi się podobać, bo tobie się podoba? 🤣🤣🤣🤣 A czy ja ci coś piszę że te sukienki mają się tobie podobać? Wyraziłaś swoje zdanie, że ci się nie podobają i ja to przyjęłam do wiadomości pisząc że każdy ma inny gust. Koniec tematu a ty dalej ze mam ci pokazać te przepiękne ubrania. Po co? Widocznie mamy inny gust więc to co mi się podoba pewnie tobie nie będzie a ja nie widzę najmniejszego sensu żeby się z tobą licytować czy dana rzecz jest przepiękna czy nie. > > > Ale w jakim celu? Przecież każdy ma inny gust. > > To nie wklejaj, ciekawa byłam tych przepięknych ubrań, bo na shein nie kupowała > m. Odpowiedz Link Zgłoś
trina45 Re: Temu, Shein 21.07.25, 23:28 kolezanka z pracy kupila super sukienku dzinsowe z Shein ,ja kupilam jakies poduszki Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Temu, Shein 22.04.24, 16:22 Dobrze dobrany fason - autorka w nich dobrze wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Temu, Shein 22.04.24, 19:36 taje napisała: > Dobrze dobrany fason - autorka w nich dobrze wygląda. Nie zgodzę się. Ani dobrze dobrane ani przepiękne. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Temu, Shein 22.04.24, 21:56 Nie, autorka w nich dobrze nie wygląda a „jakość” widać nawet na zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Temu, Shein 22.04.24, 22:20 panna.nasturcja napisała: > Nie, autorka w nich dobrze nie wygląda a „jakość” widać nawet na zdjęciu. I tu cię zaskoczę bo ta ciemnozielona krótka sukienka jest z mięciutkiej przyjemnej bawełny. Aż byłam pod wrażeniem kiedy przyszła bo myślałam że za tę cenę będzie z jakiegoś sztucznego materiału a tu takie miłe zaskoczenie. Chyba tylko jedna rzecz którą kupiłam na shein była naprawdę kiepskiej jakości - reszta super. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Temu, Shein 23.04.24, 20:18 Nie tłumacz się, przecież to dlatego, że pokazałaś fotki plus size I jeszcze nasz czelność (!!) twierdzić że się sobie podobasz ! A na tym forum to zbrodnia gorsza niż utopienie noworodka. Gdybyś była szczupła piałyby z zachwytu.A poza tym nikt nie pytał co sobie niektóre forumki myślą , to tobie ma się podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Temu, Shein 22.04.24, 22:54 Nasturcja, ważne czy Fibi się podoba w tych sukienkach sobie i mężowi a nie Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Temu, Shein 23.04.24, 19:57 Aleście się jej uczepiły 🙄. Dziewczyna kupiła, jest zadowolona. Niech się dobrze noszą. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Temu, Shein 23.04.24, 20:32 Nogi Fibi na przykład… Ślicznie wyglądają! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Temu, Shein 22.04.24, 22:50 fibi00 napisała: > kropkacom napisała: > > > Rzucisz fotę jakiś zakupionych ubrań? > > > Akurat ostatnio zamówiłam dwie sukienki (po ok 50zł) i dwa stroje kąpielowe ale > tych ostatnich na sobie nie zaprezentuję 😉 Bardzo fajny jest krój tej pierwszej. To niedopsaowanie, nieobcislosc jest urocza. Kolor też mi się bardzo podoba. Druga trochę gorzej widać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Temu, Shein 21.07.25, 13:53 A możesz wrzucić zdjęcia samych kostiumów? Też się własnie nad kostiumem zastanawiam i też plus size. Tylko ciekawi mnie jakość. Czy przetrwały rok? Odpowiedz Link Zgłoś
ziazia17 Re: Temu, Shein 21.07.25, 18:03 Kupilam dwie sukienki kąpielowe rozmiar 52 ( tak, wiem, rozmiar slonia). Są świetnie uszyte, materiał identyczny do materiałów ulla popken, a cena o 70% niższa. Wg mnie super. Zdjęcia też nie wrzucę z oczywistych wzgledow😉 Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Temu, Shein 22.07.25, 08:06 Ale mnie chodzi o zdjęcie samego kostiumu....Nie Ciebie w kostiumie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Temu, Shein 21.07.25, 18:18 Ja kupiłam na Temu kostium, że trzy lata temu i ma się dobrze. Wiem, mogę iść topić noworodka. Rozmiar zdecydowanie plus size, kupuję na Temu i jeszcze twierdzę, że niezła jakość. Zdjęcia kostiumu nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Temu, Shein 22.04.24, 10:46 Nie, nie muszę. To przede wszystkim. Poza tym jawi mi się to z dużym ryzykiem wtopy. Nawet jeśli za stosunkowo niewielkie pieniądze. W popularnym tu Action też nie robię zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Temu, Shein 22.04.24, 10:47 Nie korzystam. I nie kupuję ubrań z Shein na Vinted. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek-nieboraczek-2 Re: Temu, Shein 22.04.24, 10:48 2 razy teraz mam w koszyku drobiazgi za ponad 400: - koronki, pończochy, dywaniki, farby brokatowe, pędzelki, plecaki zredukuję do wymaganych 40 zł i zamówię Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice79 Re: Temu, Shein 22.04.24, 11:51 Nie korzystam. Co do zasady jak chce tanio to wpierw szukam używane. No i niestety zauważyłam, że jeśli chodzi o ubrania to na tych portalach w sekcji używane jest już sporo Shein. Poliestrowy śmietnik Odpowiedz Link Zgłoś
raczek-nieboraczek-2 Re: Temu, Shein 22.04.24, 12:34 szukasz używanych majtek, wycieraczki i mazaków? Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Temu, Shein 22.04.24, 13:10 ricemice79 napisała: > Nie korzystam. Co do zasady jak chce tanio to wpierw szukam używane. No i niest > ety zauważyłam, że jeśli chodzi o ubrania to na tych portalach w sekcji używane > jest już sporo Shein. Poliestrowy śmietnik A ja mam z shein kilka ubrań z mięciutkiej, przyjemnej bawełny. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Temu, Shein 22.04.24, 14:37 Ja mam bardzo dużo Syhein ale z Vinted. Fakt, że poliester, ale bardzo ładne, lekkie i fajny krój. Więc dla mnie ok Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Temu, Shein 22.04.24, 14:58 Trudno by mi było znaleźć używane naklejki -oczy czy klej brokatowy :p Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Temu, Shein 22.04.24, 12:00 Z temu często, właśnie zrobiłam zakupy urodzinowe, balony,świeczki itp,biżuterię, sznurek do wieszania prania Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Temu, Shein 22.04.24, 12:35 Nie. Nie. Staram się nie wspierać wyzysku ludzi i środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia_is_back Re: Temu, Shein 22.04.24, 14:29 Nie, nie i jeszcze raz nie. Abstrahując od wątpliwej jakości, to nie zamierzam udostępniać danych serwisom z krajów, gdzie mogę mieć obawy co do prywatności czy przetwarzania moich danych osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Temu, Shein 22.04.24, 14:51 Dokładnie tak. Handlują danymi, chcą zdobyć europejskie i amerykańskie rynki, wykorzystują pracowników Polecam na YT Weronikę, która żyje w Chinach youtu.be/PwqO0HMIBcg?feature=shared Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Temu, Shein 22.04.24, 14:55 Przybory plastyczne i pierdoły do szycia. Są spoko, przyszły szybko, nie okradli mnie a minęło już kilka miesięcy. Temu. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek-nieboraczek-2 Re: Temu, Shein 22.04.24, 15:42 polecisz jakiś organizator na te pierdoły, bo mój drewniany niciak przy przeprowadzce poleci ... Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Temu, Shein 22.04.24, 16:11 Córka to trzyma w trofascie, ja na razie po prostu w kartonie, jeszcze się nie zorganizowałam :p Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Temu, Shein 22.04.24, 16:16 Kupiłam kilka rzeczy w temu, ale nie byłam zadowolona ani z jakości ani ze stanu i czasu w jakim mi to dostarczono. Zniszczone i dużo później niż w zamówieniu. Więcej zakupów tam nie planuje, tym bardziej, ze u mnie w lokalnej galerii otworzyli 2 chińskie sklepy z bardzo podobnymi towarami. Ceny porównywalne, a mogę sobie sprawdzić jakość i mam je od ręki… Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Temu, Shein 22.04.24, 21:56 Nigdy nie zamawiałam z shein . Zamawiam czasem z temu, bo tylko tam znajduje to co potrzebuje. Temu zazwyczaj jakieś drobiazgi, gadżety. Teraz przymierzam się na półkę nad spłuczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek-nieboraczek-2 Re: Temu, Shein 22.04.24, 22:09 ja chciałam wiszący worek na pranie z suwakiem na dole gdy już się z tym przespałam, wymierzyłam, wypróbowałam inne rozwiązania i zdecydowałam na 100% to worek zniknął, nie ma w temu, w shein, na allegro - szmatki z których mogłam uszyć wywaliłam Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Temu, Shein 22.04.24, 22:43 bywalec.hoteli napisał: > Korzystacie z tych platform zakupowych? warto? Skorzystałem, zamówiłem sporo rzeczy. Są plusy i minusy. Plusy - ogromy wybór. Nawet nie wiedziałem że takie rzeczy istnieją (odpowiednio nawiercona blacha wzmacniajaca brzeg szawki w miejscu mocowania zawiasu). Niska cena. Część rzeczy bardzo przyzwoitych (durszlak, nożyce do drobiu). Wady: jednej rzeczy nie przysłali, "oszzukuja" zdjęciami. A zdjeciu - świecące kamyki wzdluz sciezki w ogrodzie czy świecącą ładna dekoracja w w wazonie. Cena paczki 500 szt kamyków niska (czy jednej galazki), ale aby uzyskać efekt że zdjęcia trzeba by kupić pierdylion takich paczek za milion złotych monet. No i na koniec - beznadziejne opakowanie. Część zostało wrzucone do plastikowej torebki, gdzie jeden delikatny przedmiot został połamany przez inne. Jednym słowem - loteria. S. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Temu, Shein 22.04.24, 23:04 Ostatnio z Temu, pisalam w innym wątku, co kupiłam. Głównie drobiazgi do prac plastycznych dla córek, jakieś pojemniki, karteczki, Koperty. Taniej niż w Pepcko, Tedim. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Temu, Shein 22.04.24, 23:20 Nie. Z Pepco, Action, Dealz równeż nie. Moja mama jest fanką Action więc mam pojęcie, co to za badziewie. Nie cierpię rzeczy jednorazowych, g* jakości. Dzieci nie chodzą do szkoły, jest mega wyzysk, świat zalewa się nikomu niepotrzebnym dziadostwem i plastikiem. Nie biorę w tym udziału. Odpowiedz Link Zgłoś