Dodaj do ulubionych

Goła klata

27.04.24, 17:18

Właśnie słucham najnowszej płyta big cyca ( to nie reklama, a przynajmniej nie płatna😃) i tam jest utwór Goła klata...."goła klata symbol lata, żonobijkę rzucę w kąt#
Co wy na to #teamgołaklata nad morzem w obiektach gastronomicznych, czy zakaz golizny? Sezon wakacyjny blisko.
P.s. dla mnie to koszmar, Janusze w slipkach 😃
Obserwuj wątek
    • tanebo001 Re: Goła klata 27.04.24, 17:25
      Niestety nie dam rady. Na stałem mam założony włochaty sweter. Na plecach też...
      • mondaymorning1987 Re: Goła klata 27.04.24, 17:28
        Ale to były włochate gołe klaty😃
      • alpepe Re: Goła klata 27.04.24, 17:30
        Ale wiesz, że wielu mężczyzn te dywany goli?
        • tanebo001 Re: Goła klata 27.04.24, 17:35
          Jestem za naturalności i body positiwe. I uwielbiam swoją linię tygrysa. Poza tym gdzie miałbym się zatrzymać? Nogi też ogolić?
          • angazetka Re: Goła klata 27.04.24, 17:37
            To albo jesteś za naturalnością, albo nie możesz wyjść na ulicę bez koszulki tongue_out
            • tanebo001 Re: Goła klata 27.04.24, 17:38
              Ja mogę wyjść bez koszulki.
              • angazetka Re: Goła klata 27.04.24, 17:39
                Napisałeś wyżej, że nie dasz rady.
                • mamtrzykotyidwato5 Re: Goła klata 27.04.24, 18:03
                  No bo nie da rady wyjść z gołą klatą, ale bez koszulki może wyjść.
                  Czego tu nie rozumiesz?
          • homohominilupus Re: Goła klata 27.04.24, 18:50
            tanebo001 napisał:

> Jestem za naturalności i body positiwe. I uwielbiam swoją linię tygrysa. Poza t
            > ym gdzie miałbym się zatrzymać? Nogi też ogolić?
            >
            A dlaczego nie nogi? Nogi, pachy, jajka...
            Albo od razu laserem.
            W Hiszpanii laser dla faceta to żaden dyshonor, wielu się depiluje bo intensywnie trenuje na rowerze. I męskości im nie ubywa, wierz mi.
            • mamtrzykotyidwato5 Re: Goła klata 27.04.24, 19:41
              A to włosy na ciele przeszkadzają w jeżdżeniu na rowerze??
              • tanebo001 Re: Goła klata 27.04.24, 19:52
                Mi nie przeszkadzają.
              • homohominilupus Re: Goła klata 27.04.24, 23:03
                A wyobraź sobie że tak.
                • marta.graca Re: Goła klata 29.04.24, 10:24
                  To znaczy, co się dzieje, jak się je ma?
                  • homohominilupus Re: Goła klata 29.04.24, 10:47
                    Ponoć przeszkadzają 🙃
            • sabat4 Re: Goła klata 28.04.24, 13:14
              homohominilupus napisała:
              > Albo od razu laserem.
              > W Hiszpanii laser dla faceta to żaden dyshonor, wielu się depiluje bo intensywn
              > ie trenuje na rowerze. I męskości im nie ubywa, wierz mi.

O, podepnę się. Ponieważ jestem właścicielem wyjątkowo irytującej "łasicy" na plecach, od dawna zastanawiam się jak ją biezpiecznie przegonić na stałe. Myślałem o depilacji laserowej, tylko czy to nie jest niebezpieczne dla skóry?
              • raphidophora_tetrasperma Re: Goła klata 28.04.24, 13:33
                W jaki sposób niebezpieczne? Gdyby w depilacji laserowej byłoby coś niebezpiecznego, nie funkcjonowałaby z powodzeniem od dziesięcioleci. Nie wymyślaj, tylko zapisuj się szybko na zabieg, czas ma znaczenie, siwych włosów laser nie złapie.
      • angazetka Re: Goła klata 27.04.24, 17:36
        Wiesz, że te włosy nie są nieusuwalne?
        • tanebo001 Re: Goła klata 27.04.24, 17:38
          Ale po co mam je usuwać? One są piękne.
          • alpepe Re: Goła klata 27.04.24, 18:43
            No i wyjaśniło się.
            • tanebo001 Re: Goła klata 27.04.24, 18:48
              Tak. Ematka nie jest bodypositiwe.
              • katriel Re: Goła klata 27.04.24, 20:01
                tanebo001 napisał:
                > bodypositiwe.

Po jakiemu to jest i jak to się czyta?
                • tanebo001 Re: Goła klata 27.04.24, 20:12
                  Po polskiemu.
        • antykosmopolita Re: Goła klata 29.04.24, 07:36
          A dlaczego ma usuwać? Ma być metroseksualny?
    • tanebo001 Re: Goła klata 27.04.24, 17:36
      Po prostu nie jesteś w stanie udźwigną dynamiki męskiej seksualności.
      • mondaymorning1987 Re: Goła klata 27.04.24, 20:18
        Przepraszam, to temat z przymrużeniem oka, myślalam, że emotka załatwi sprawę
    • ga-ti Re: Goła klata 27.04.24, 17:43
      Nie wiem, gdzie Ty bywasz, ja nad naszym polskim morzem w miejscowościach małych i nie imprezowych i nad polskimi jeziorami, plaże małe, wiejskie. I serio, od lat nie widziałam facetów w slipkach, niezależnie od wieku, mają dłuższe kąpielówki obcisłe bądź nie, ale nigdy nie są to slipy. A w gastronomii bez koszulki to tylko w budkach na plaży. Zresztą, mnie tam gołe męskie klaty ani grzeją ani ziębią, no chyba, że ładnie umięśnione to sobie zerknę wink
      • kanna Re: Goła klata 27.04.24, 19:38
        O, ja tez nie widuje facetów w slipach.
        Nawet na basenie to bardzo rzadki widok, jak kąpielówki to typu bokserki, mniej lub bardziej obcisłe.
        A na plażach szorty królują.
      • raphidophora_tetrasperma Re: Goła klata 28.04.24, 12:50
        Szczęściara. No ja widuję notorycznie i to niestety nie tylko panów. W zeszłym roku, na środku wielkiego skrzyżowania w Gdańsku, w samo południe, widziałam panią z gołym dupskiem. Ludziom na wakacjach odbija.
      • pyza-wedrowniczka Re: Goła klata 28.04.24, 13:27
        Ja nad Polskim ani innym morzem nie bywam. Za to widuję przez całe lato panów w slipkach z gołą klatą w miejskim parku. Pięknie się prezentują na trawnikach tuż obok ścieżek
    • taki-sobie-nick Re: Goła klata 27.04.24, 22:12
      Klata niezależnie od urody ma być w takich okolicznościach ubrana.
      • taki-sobie-nick Re: Goła klata 27.04.24, 22:12
        A utwór powalający [sarkazm].
    • babcia47 Re: Goła klata 27.04.24, 22:51
      W obiektach gastronomicznych to ze względów higienicznych niedopuszczalne, estetycznych tez no i wyobrażam sobie ta goraca zope lub sos ściekający po klasie i mieszające sie z potem. Bleee, dam pot cieknacy nad stolikiem równie blee. Pizatym mogą se swiecic główna mnie to ani gziębi ani zieje
      • babcia47 Re: Goła klata 27.04.24, 22:52
        Świecić golizną
    • sandy_cheeks Re: Goła klata 28.04.24, 07:03
      Na warszawskiej Pradze latem, w dniu meczu Legii to standard. W ciepłe dni w okolicach Wisły z resztą też, nawet meczu ani plaży nie musi być, wystarczy browar w łapie. Są u nas jeszcze seniorzy wystawiający swe oklapłe wdzięki do słońca na ławeczkach na różnych skwerkach. Większość spoconych i mało apetycznych, ale można przywyknąć…
      • lalkaika Re: Goła klata 28.04.24, 07:22
        😝
      • taki-sobie-nick Re: Goła klata 29.04.24, 00:37
        sandy_cheeks napisała:

> Na warszawskiej Pradze latem, w dniu meczu Legii to standard. W ciepłe dni w ok
        > olicach Wisły z resztą też, nawet meczu ani plaży nie musi być, wystarczy brow
        > ar w łapie. Są u nas jeszcze seniorzy wystawiający swe oklapłe wdzięki do słoń
        > ca na ławeczkach na różnych skwerkach. Większość spoconych i mało apetycznych,
        > ale można przywyknąć…

W innej dzielnicy Warszawy latem jest standard "Ukradli mi ubranko na basenie, zostawili tylko buy i skarpetki"*, tj. osobnik jest topless (gorąco mu!), ma szorty (jak wyżej), ręcznik przewieszony przez szyję (jw.) i - uwaga! - koniecznie i obowiązkowo obuwie sportowe i skarpetki (tu już gorąco nie działa).

*Określenie moje, autorskie.

• cegehana Re: Goła klata 28.04.24, 18:01
      Team daj ludziom żyć, bo naprawdę jest dość spraw o które bardziej warto walczyć niż czyjaś goła klata.
      • taki-sobie-nick Re: Goła klata 29.04.24, 01:10
        Argument taki sobie, bo z faktu, że są sprawy ważniejsze, nie wynika, że reszta spraw jest nieważna.

• cegehana Re: Goła klata 29.04.24, 06:44
          A co powiesz o argumencie autorki?
    • bi_scotti Re: Goła klata 29.04.24, 01:35
      #teamNOshirtNoshoes=NOservice wink Na plazy/basenie/backyard (wlasny badz cudzy)/saunie/u lekarza czy masazysty - moze byc totally "clothing optional" ale w tzw. miejscach publicznych typu sklep, ulica, kino, pub etc. musi byc jakis przyodziewek + buty, no other options. Dotyczy wszystkich starszych niz kilka (no moze byc ewntualnie kilkanascie wink) miesiecy zycia, both genders + those with gender fluidity, no excuses! Cheers.
    • usha Re: Goła klata 29.04.24, 07:21
      Wczoraj w Krakowie pierwsze gołe klaty śmigały po mieście. Srednia wielu 60plus i oczywiście byli to posiadacze ciąży spożywczej🤮
    • wena-suela Re: Goła klata 29.04.24, 10:20
      Koszmar. Czasami idzie toto po deptaku lub, o zgrozo, siada w barze/kawiarni z panną u boku. Nawet jak sam nie ma poczucia niestosowności to jak kobieta może godzić się na cos takiego?
      • sabat4 Re: Goła klata 29.04.24, 10:45
        A gdyby ci panowie mieli sylwetkę jak Brad Pitt w filmie "Fight Club", to też by było niestosowne? XD
        • taje Re: Goła klata 29.04.24, 12:45
          Też. Tylko wtedy przynajmniej miło by się patrzyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka