Dodaj do ulubionych

Praca - pilna dorada!!!

14.05.24, 06:55
Pisałam tu, że składam CV do przedszkola jako pomoc nauczyciela.
Po dniach próbnych zaproponowano mi tę pracę, póki co na 3 msc, ale z zastrzeżeniem, że jeśli będzie mało dzieci ( tam rekrutacja trwa cały rok) to we wrześniu umowa nie zostanie przedłużona...
Podoba mi się tam bardzo, brać, a potem co będzie to będzie i będę się martwić we wrześniu?
Co radzi ematka?
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:02
      Brać i na spokojnie szukać czegoś pewniejszego. Okres próbny jest tak samo dla pracodawcy, jak dla pracownika.
    • profes79 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:02
      Biorą CIę na wakacje, żeby miał się kto zajmować dzieciakami a od września wróci wyurlopowany personel i Ci podziękują.
      • pasquda77 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:07
        Tam idzie cały personel jednocześnie na urlop, placówka jest zamknięta w tym czasie
        • profes79 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:18
          Po dniach próbnych zaproponowano mi tę pracę, póki co na 3 msc, ale z zastrzeżeniem, że jeśli będzie mało dzieci ( tam rekrutacja trwa cały rok) to we wrześniu umowa nie zostanie przedłużona...

To znaczy, że dostajesz umowę na 3 miesiące i te trzy miesiące spędzasz na urlopie podczas gdy placówka jest zamknięta?
          • skumbrie Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 08:20
            W przedszkolu nauczyciele nie mają 3 miesięcy wakacji. Skąd te mity?
            • profes79 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 08:53
              Z posta paskudki jakoby cały personel szedł na urlop i zamykano placówkę. Generalnie widać że cała historia kompletnie się nie klei ale to już detal.
              • hrasier_2 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 09:20
                profes79 napisał:

> Z posta paskudki jakoby cały personel szedł na urlop i zamykano placówkę. Gener
                > alnie widać że cała historia kompletnie się nie klei ale to już detal.
                >
                Jak ktoś jest w desperacji to się nie klei .Nie trzeba być od tego ekspertem.
                • pasquda77 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 09:45
                  Dzięki za wszystkie dorady, wzięłam 🙈
                  Umowa o pracę na 3 miesiące, żadne umowy zlecenia.
                  Co będzie to będzie.
              • turbinkamalinka Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 10:21
                profes79 napisał:

> Z posta paskudki jakoby cały personel szedł na urlop i zamykano placówkę. Gener
                > alnie widać że cała historia kompletnie się nie klei ale to już detal.
                >
                W jednym czasie tak. Ale np w przedszkolu urlop jest przez 3 tygodnie sierpnia
              • mieszkankaroztocza Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 10:25
                Ale to może chodzi że nie będzie pracowała żeby ich zastąpić tylko troche razem z nimi a przez ten wolny miesiąc będzie tam sprzątać czy coś. Siostra pracuje w przedszkolu i dzieci przez ten miesiąc do nich nie przychodzą tylko do innych przedszkoli a jak inne mają wolne to ich dzieci przychodzą do nich. A we wsi jest dziewczyna co pracuje jako pomoc, trochę woźna, trochę kucharka w małym gminnym przedszkolu to ona ma urlopu 2 tygodnie, a potem sprząta i coś tam jeszcze, dzieci wtedy nie ma, wtedy są malowania i remonty. Ale to też jest miesiąc.
    • bei Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:03
      W wakacje bywa mniej dzieci, więc szukaj w międzyczasie inne pracy.
      • pasquda77 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:09
        To kwestia tego ile będzie dzieci od września, niż demograficzny robi swoje...z drugiej strony to jedyny żłobek w mieście, więc jest szansa, że będą bombelki.
        • ga-ti Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:12
          Bierz. A może Cię dzieci polubią i rodzice się wstawią? Albo po prostu będzie ok i Ci przedłużą. Zawsze możesz w międzyczasie szukać czegoś innego.
        • alpepe Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:13
          Jaka szansa? Oczywiście, że dzieci będą, przy jedynym żłobku? Jakże by inaczej.
        • grey_delphinum Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:14
          A gdzie w końcu ta praca - w żłobku czy przedszkolu, bo jakoś niejasno piszesz?

Ja bym szukała nowej pracy w tzw. międzyczasie.
        • ayelen40 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:30
          Chyba lepiej mieć coś nawet na krótko niż nie? Brać.
    • kachaa17 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:42
      Jak Ci się podoba to bierz, w sumie to nie widzę minusów. Jak przedłużą to ok a jak nie to będziesz szukać. Mam tylko pytanie o te dni próbne. One były bezpłatne?
      • pasquda77 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:47
        kachaa17 napisała:

> Jak Ci się podoba to bierz, w sumie to nie widzę minusów. Jak przedłużą to ok a
        > jak nie to będziesz szukać. Mam tylko pytanie o te dni próbne. One były bezpła
        > tne?

Bezpłatne, tak wiem że to nie jest zgodne z prawem 🙈
        • kachaa17 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:57
          I ile było tych bezpłatnych dni próbnych? Kurczę, jak mnie to wkurza. Byłam kilka miesięcy temu na rozmowie o pracę i też facet powiedział, że jest dzień próbny. No ja podziękowałam za coś takiego, ale ja mam pracę i szukam czegoś lepszego a dzień próbny nie świadczy dobrze o pracodawcy. Ale jak nie ma za dużego wyboru..
          • bieda_tubka Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 08:53
            >dzień próbny nie świadczy dobrze o pracodawcy

nie ma się co krygować, świadczy o nim jak najgorzej. od próby jest okres próbny, a nie dzień czy dwa, a za pracę należy się płaca. autorko - miałam radzić bierz, ale jednak nie. to jakieś cebulaki-cwaniaki. umowa pewnie zlecenie albo inny papier toaletowy?
        • laura.palmer Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 08:04
          pasquda77 napisała:

> Bezpłatne, tak wiem że to nie jest zgodne z prawem 🙈

No to raczej na pewno cię wyrolują, skoro wyrolowali już na samym początku.
    • mikams75 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:47
      A jakie masz inne opcje? Inne oferty? Obecna praca? Jak nie masz niczego lepszego to brać i nie czekać z szukaniem do września.
    • eagle.eagle Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 07:58
      A jak nie ta praca to jaka inna ?

Tym bardziej że praca Ci się podoba.
    • brenya78 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 08:10
      W kazdej pracy jest okres próbny, więc na to akurat bym nie zwracała uwagi. Bierz to i na spokojnie szukaj czegoś innego.
      • brenya78 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 08:21
        Tylko, błagam, nie wmuszaj w dzieci jedzenia, nie krzycz, nie strasz i nie zawstydzaj.
    • kocynder Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 08:35
      Jeśli nie masz niczego innego/lepszego na oku - to bierz. Zawsze masz "coś" w CV, a nie "siedziałam w domu i kwitłam". wink A serio - ja bym na twoim miejscu brała. Skoro (jak doczytałam) nie jest to opcja "w wakacje stała obsada się urlopuje i potrzebny ktoś do dyżurowania, a po wakacjach wraca stała obsada i "wakacyjna" pomoc proszę won", to czemu nie? MOŻE nic z tego nie wyjdzie, bo np zgłosi się mało chętnych. Możliwe. A możliwe, że zgłosi się mało chętnych a dzieciaczki cię polubią i rodzice się za tobą wstawią? A może akurat się złoży i zgłosi się tylu chętnych, że zostaniesz? Brałabym na teraz, ale równocześnie bez stresu rozglądałabym się za czymś innym (na wypadek, gdyby jednak we wrześniu nie przedłużono). Oby ci się udało! smile
    • anilorak174 Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 09:16
      Jak ci się podoba to bierz. I rozglądaj się dalej jakby co.
    • szafireczek Re: Praca - pilna dorada!!! 14.05.24, 09:20
      Bierz, o ile będą płacić - ale intensywnie szukaj dalej, a jak znajdziesz - zrezygnuj bez żalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka