Dodaj do ulubionych

Wózek dla kota/psa

23.05.24, 15:14
Czy któraś ematka ma i może polecić/odradzić model?
Nie ważne czy dla kota, czy dla psa, czy jest tu osoba, która coś takiego ma?
Mam weterynarza dwa bloki dalej. Kota noszę w transporterze, ale ciężko mi. Samochodem nie ma jak podjechać. Wymyśliłam taki wozek. Nie liczę na ogromny odzew, bo to mało popularny sprzęt, ale może ktoś się odezwie i coś powie.
Obserwuj wątek
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Wózek dla kota/psa 23.05.24, 15:24
      Ja mam dożą torbę na zakupy i jak potrzebuję przewieźć kota, to torbę zdejmuję ze stelaża, a na stelażu przypinam psami do walizek(chyba) transporter kota. Sprawdza się to bardzo dobrze, bez kupowania dodatkowego wózka.
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Wózek dla kota/psa 23.05.24, 15:24
        nie psami, tylko pasami
        • turkusowozlota Re: Wózek dla kota/psa 23.05.24, 16:06
          Niw mam torby na zakupy, a mój transporter jest duży. Nie wiem czy by się dało tak go przypiąć do jakiegoś stelaża.
    • majenkirr Re: Wózek dla kota/psa 23.05.24, 15:28
      Tak często to weta chodzisz, że warto ten wózek kupować? Każdy wózek dla zwierzaka ma siatkę, którą da się zasunąć, więc model raczej nie ma znaczenia. Widuję czasem psy w wózeczkach, u nas nawet w tj maxx je sprzedają.
      • ichi51e Re: Wózek dla kota/psa 23.05.24, 15:29
        No właśnie jeśli to ma być do weta to kierowałabym się tylko cena
        • berdebul Re: Wózek dla kota/psa 23.05.24, 16:45
          Z wiekiem kota te wizyty będą częstsze, a nawet jak nie, to szkoda kręgosłupa.
      • turkusowozlota Re: Wózek dla kota/psa 23.05.24, 16:10
        Ostatnio często, ale nawet hakbym miała używać tego wózka dwa razy w roku to moim zdaniem warto go kupić i nie męczyć się z targaniem transportera. Nie powinnam dźwigać, a kot coraz większy. Jakby tam był dobry dojazd autem, to bym wozka nie rozważała.
    • ichi51e Re: Wózek dla kota/psa 23.05.24, 15:28
      Ja mam plecak ale powiem że z kotem 6+ już robi się ciężki. Podoba mi się pomysł z wózkiem zakupowym wyżej.
    • berdebul Re: Wózek dla kota/psa 23.05.24, 15:29
      Mam Zooplus Exclusive Przyczepka Rowerowa Smart 123X71X105Cm Maks 30Kg. Łatwo przerabia się na wózek, zwrotna, lekka, wygodna w prowadzeniu, składa się na płasko. Pies chętnie korzystał.

Zwróć uwagę na wielkość kół - im większe tym komfort jazdy lepszy. Lepsze są te wyglądające jak spacerówki, niż jak torba na kółkach, ciągnięte za człowiekiem. Albo plecak.
      • turkusowozlota Re: Wózek dla kota/psa 23.05.24, 16:11
        Dzięki, masz rację z tymi kołami. Latem to bez różnicy, ale zimą żeby się dało po śniegu przejechać, albo po błocie.
    • pytajacakinga Re: Wózek dla kota/psa 23.05.24, 16:42
      Ja mam trixie trolley i jest bardzo dobry wystarczający dla średniego kota.
      Tak ze jak masz normalnego kota nie mein coona to starczy.
      Są też,w zologicznych takie plecaki że niesiesz kota na plecach zawsze lepsze to niż targanie transportera a troche tańsze niż te na kołach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka