Dodaj do ulubionych

Nagolenniki - polecajka

11.06.24, 19:53
Nagolenniki. Czy ktoras matka ma dziecko ktore toto uzywa? Czym sie kierowac przy kupowaniu tego, na co zwrocic uwage.
Wstyd sie przyznac ale wlasnie sie dowiedzialam, ze takie cos istnieje.

potem musze jakis wklad do szczeki gumowy kupic tez z mysla o sporcie. Boze, a mogliby podac ktore i bylby spokoj
Obserwuj wątek
    • karyna-z-tarchomina Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 19:54
      Nie pomogę, nadal nie wiem że coś takiego istnieje 🤷‍♀️
      • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 19:55
        no istnieje istnieje. I sa z dziurkami i bez, i sa z roznych materialow i kie wie jak to kupic
        • karyna-z-tarchomina Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:01
          Uruchomiłam wszystkie szare komórki i wyszło mi że to ochraniacze na golenie, pewnie o jakiś sport chodzi?
          • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:08
            taaa
    • nick_z_desperacji2 Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:02
      Jeśli pytasz o ochraniacze piłkarskie, to dzieć musi pójść, zmierzyć, żeby nie było tak, że ochraniacz się na udzie kończy albo za nisko zaczyna. Do szkoły dla niezbyt zapalonego sportowca grającego z innymi niezbyt utalentowanymi dzieciakami szukałabym czegoś, co choć trochę trzyma kostkę ( www.r-gol.com/ochraniacze-nike-charge,p-183108) [link poglądowy]
      • nick_z_desperacji2 Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:03
        * w linku ostatnie ")" trzeba usunąć uncertain
      • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:12
        A czyli po polsku to ochraniacz pilkarski.
        Eee ja kupuje z 10 i wysylaja mi z Amazona. Przychodza. Przymierza. Wybiera jedno a reszte odsylam.

A czy poza tym ze powinny tez kostke objac to czyms sie kierowac? Widze ze sa z dziurkami i bez. A z mocowaniem?

A wiesz cos moze o takich wkladach szczekowych do rugby? Tez to musze kupic a to dla mnie abra cadabra. Wstyd pytac na netmums by na osla nie wyjsc, moze tu wszyscy doskonale wiedza co i jak.

no na poczatku zanim odkryja ze ani on zapalony ani utalentowany to bedzie gral z wszystkimi. Potem go zakwalikuja pietro wyzej niz najgorsze lamagi ktore nawet kopnac pilki nie potrafia
        • alpepe Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:17
          Nie ma u was decathlonu? Podjechałabyś i kupiła wszystko, wiem, ematka bojkotuje.
          • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:19
            no jest gdzies ale za bardzo nie chce niedzieli marnowac a pn- sob nie ma czasu

• nick_z_desperacji2 Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:30
          W rugby nie grałam, więc nie wiem. Dziurki to bardziej ozdoba, tył miękki, żeby nie odparzał i nie obcierał jak się spoci (ciężko na oko, teraz chyba mają pianki), ważne, żeby rzepy z tyłu dały się dość ciasno zapiąć, żeby ochraniacz w biegu przylegał do nogi.
          W ogóle podziwiam, że w szkole grają w ochraniaczach, trochę to dla mnie przerost formy nad treścią, jakby się pokopali, to byłby tylko siniaki ewentualnie, przed poważnymi kontuzjami to i tak nie ochroni raczej (na zęby rozumiem).
          • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:34
            moze oni to do rugby uzywaja? Bo tez te wklady do szczeki sa na liscie i te buty z tymi wypustkami co juz kupilam.

• nick_z_desperacji2 Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:39
              Mogliby uściślić, bo do rugby są trochę inne, bardziej "pancerne".
              • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:57
                bylo napisane tak ( poza ciuchami):

Trainers—any make
                Football/Rugby boots—any make
                Gum Shields/shin pads
                • nick_z_desperacji2 Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 21:03
                  To ja bym kupiła piłkarskie, bo w nich się da i w rugby grać, w "rugbowych" z ochraniaczem kolana w nogę nie pogra.
                  • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 21:21
                    rozumiem . dzieki
                    • nick_z_desperacji2 Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 21:40
                      Możesz mu extra ochraniacze na kolana kupić do rugby jakieś krótkie.
                      • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 21:54
                        nie wiem czy czasem tego szkola nie daje bo do rugby to jeszcze sa na ramiona takie cos
                • budyniowatowe Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 16:43
                  princesswhitewolf napisała:

> bylo napisane tak ( poza ciuchami):
                  >
                  >shin pads

Shin pads są do piłki nożnej.
                  • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 17:27
                    ale to na zeby to juz chyba do rugby.... moze oni te shin pads uzywaja do obu? co sie uzywa do rugby? takie te na ramiona i chyba tez cos ponizej kolan. Nie mam pojecia. Ide googlowac
        • mika_p Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 22:50
          > A wiesz cos moze o takich wkladach szczekowych do rugby? Tez to musze kupic
          > a to dla mnie abracadabra.

Jeżeli to taka guma, co się ją wkłada między zęby, to kupuje się taką "pierwotną", nieukształtowaną, potem się chyba rozgrzewa, zagryza i trzyma, żeby się uformowała, ale głowy nie dam, bo jak moje dziecię zaczeło się bawić w futbol amerykański, to już było prawie dorosłym nastolatkiem, więc moja wiedza wynika z tego kawałka zdania, ktory był po "he, he, wiesz, mamusia, kupiłem sobie nowy ochraniacz na zęby i będę go formował"

> Wstyd pytac na netmums by na osla nie wyjsc, moze tu wszyscy doskonale wiedza co i jak.

A gdybyś zadała jakies sprytne pytanie, np "czy ochraniacz na zęby musi być w barwach szkoły", to może ci pokażą, jakie kupiły.
          U nas to mało popularny sport, a do najpopularniejszej piłki nożnej czy mniej popularnej ręcznej czy siatkówki się nie używa
          • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 23:17
            >Jeżeli to taka guma, co się ją wkłada między zęby, to kupuje się taką "pierwotną", nieukształtowaną, potem się chyba rozgrzewa, zagryza i trzyma, żeby się uformowała, ale głowy nie dam,

Seriooo? Dobrze ze mi mowisz.
            • mika_p Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 23:26
              Tu masz jakąś instrukcję formowania, zaznaczam, że produktu nie znam

allegro.pl/oferta/zelowy-ochraniacz-szczeki-na-zeby-pudelko-13629372282
              • hrasier_2 Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 23:31
                No racje ma. Idealne wygodne dopasowanie
                Szybkie i łatwe dopasowanie
                Jako samonośny sportowy ochraniacz na usta w Wielkiej Brytanii używany przez najlepszych sportowców, w tym myśliwców MMA, bokserów, piłkarzy i innych, te osłony dziąseł i innych.

Instrukcje:
                1. Napełnij rondel wodą o średnicy od 7,5 cm do 10 cm. Doprowadzić wodę do wrzenia.

2. Wyjąć wodę ze źródła ciepła. Pozostaw wodę na 30 sekund, a następnie umieść ochraniacz na zęby w wodzie na 90 sekund. Nie przekraczać 90 sekund.

3. Ostrożnie usuń ochraniacz na zęby z gorącej wody za pomocą szczelinowej łyżki.

4. Chłodny ochraniacz na zęby pod wodą z kranu tylko przez 1-2 sekundy, aby zapewnić temperaturę powierzchni do wygodnego poziomu.

6. Ustaw ochraniacz na zęby za pomocą linii środkowej górnych zębów. Dopasuj ochraniacz zębów do i wokół górnych zębów, mocno dociśnij do zębów trzonowych, a następnie przednich zębów.

7. Doprowadź dolną szczękę do przodu do podstawy nakładki na ustnik. Ugryźć ochraniacz na ustnik, wciągnąć i użyć palców do wciśnięcia ochraniacz na zęby

8. Ochłodź pod wodą z kranu przez 30 sekund.

9. Wymień w ustach i przetestuj dla dobrego dopasowania.
                • hrasier_2 Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 23:35
                  www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.amazon.pl/UK-Warrior-doro%25C5%259Bli-tarcza-ochraniacz/dp/B071R9L77L&ved=2ahUKEwiKpvCmwNSGAxX6IhAIHbpSD3oQFnoECBYQAQ&usg=AOvVaw1eBnxmIUprK0yvy8qR6F6R Tu jest link.
                • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 00:02
                  O matko
              • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 00:04
                A czlowiek myslal ze kupi, odlozy na polke i spokoj do wrzesnia. A to dopasowywac trzeba.

Ematka jednak niezawodna. Czlek wszystkiego sie dowie
        • pani.asma Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 17:16
          Serio w szkole jest specjalne osobny przedmiot rugbys nie ma jakiegoś ogólnego w-fu?????

Szok

To jakiś nowy curriculum
          • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 17:37
            nie no jest wf i tam maja rozne dyscypliny sportowe. Przeciez nikt nie napisal ze to osobny przedmiot.
            • pani.asma Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 17:50
              Aaaa
              To serio nie ma jakichś nakolanników w szkole podstawowych na wyposażeniu
              Tylko tak na śmierć będą się tłuc w specjalistycznym sprzęcie ???

Serio ???
              Co za bezsens trochę

Niech jakiegoś kosza czy bieganie ćwiczą

Biegać ich nie nauczą a tłuc się tak ?
              • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 17:55
                >To serio nie ma jakichś nakolanników w szkole podstawowych na wyposażeniu
                Tylko tak na śmierć będą się tłuc w specjalistycznym sprzęcie ??

to nie jest w szkole podst, to jest do szkoly secondary do ktorej idzie we wrzesniu

>Niech jakiegoś kosza czy bieganie ćwiczą

Biegać ich nie nauczą a tłuc się tak ?

a ja nie wiem co jeszcze bedzie w programie.

• pani.asma Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 18:17
                  No nie chodzi mi o szkołę podstawową hahaha tylko o jakiś podstawowy sprzęt typu piłka czy coś no bez przesady że tam akurat tak będą grać na takim wysokim poziomie że potrzebują specjalistyczny sprzęt

no dajcie spokój

Dobrze że u mnie czegoś takiego nie wymyślają masakra dzieci się uczą podstawowych sportów bieganie koszykówka coś tam coś tam a nie jakieś wydziwianie i pretensje do rodziców o kupowanie jakiegoś plastiku
                  • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 20:41
                    to sa nagolenniki a nie nakolanniki he he.
                    i to bardzo indywidualne jest bo kazdy ma inne nogi

W szkolach sa te rekawice , ta kamizelka pads czyli, oraz kask czy jak to tam sie nazywa. no i oczywiscie pilka.

3 rodzaje strojow sportowych maja. do krykieta, krotkie portki i krotka bluzka i wersja z dlugimi nogawkami i rekawami

Bloze
    • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:21
      wlasnie ogladajac te ochraniacze pilkarskie odkrylam po co dlugie skarpety w pasy kazali kupowac. TO sie nosi pod skarpeta chyba
      • nick_z_desperacji2 Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:31
        Tak, to się pod getrami nosi wink
        • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 21:26
          to chyba biale najlepiej kupic bo te ich getry czy raczej podkolanowki to sa biale w wisniowe paski. Wyobrazam sobie jakie brudne beda po kazdych cwiczeniach
          • hrasier_2 Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 21:40
            Do rugby są inne. Do siatkówki inne. Widać że syn wszedł wiek sportowy. Przydała by się jakaś męska pomoc. Getry piłkarskie nie powinny uciskać i zatrzymywać krążenia. Muszą być elastyczne, ale nieuciskające, idealnie dopasowane do ciała, ale wygodne. Tak piszą w necie. Ucinają getry, piłkarze stosują zazwyczaj skarpety antypoślizgowe lub tzw. skarpety z wypustkami, które wyraźnie przyklejają się do podeszwy, ponieważ dzięki nim stopa jest stabilna w bucie nawet podczas intensywnej gry. Piłkarze dostają nowe przed każdym meczem. Ty pierzesz w 40 stopniach.
            • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 21:44

Getry to sa dlugie kolanowki i nie mamy w tym wyboru musza byc takie jak cala szkola, barwy szkoly

daj spokoj, stary to cieple kluchy i na rower by pojechal z nami nie mozna sie doprosic. Dobrze ze choc dobrze plywa i w tenisa gra niezle
              • hrasier_2 Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 22:16
                Jak ma inne zalety to się wyrównuje. On jest głową rodziny Ty szyją 😊
                • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 22:28
                  absolutnie niemozliwe. Pochodze z lini silnych kobiet, zdecydowanie glowy rodziny
                  • hrasier_2 Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 22:43
                    A to sorry 😀👏
          • wapaha Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 07:59

> to chyba biale najlepiej kupic bo te ich getry czy raczej podkolanowki to sa bi
            > ale w wisniowe paski. Wyobrazam sobie jakie brudne beda po kazdych cwiczeniach

spytaj trenera ( dziwię się, ze sam nie dał wskazówek)
            najprościej, najszybciej i najlepszy efekt
            • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 08:49
              Ale ja nie wiem kto bedzie trenerem. Moje dziecko jest w primary i idzie do secondary.

A co so getrow nie ma watpliwosci. Sa na liscie jakie.
      • budyniowatowe Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 16:44
        Tak nosi się pod sksrpetą
    • mayaalex Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:37
      Moj ma adidasa, kupione w decathlonie, wazne zeby kupic dzieciece/mlodziezowe, zeby rozmiar pasowal. One sa w miare uniwersalne ale jak wybieralismy to jednak te okazaly sie wygodniejsze od innych. jesli nie macie czasu jechac i mierzyc to kup 2-3 pary w internecie, decathlon na pewno wysyla
      • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 20:41
        dzieki. Czyli adidas. A czy cos wiesz o wkladach w szczeke czy jak to tam po polsku?
        • qwirkle Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 21:33
          Ochraniacz na szczęki wpisz
          • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 21:36
            a po co? ja tego nie szukam do zakupu w polskim necie tylko tu w UK

Na forum pytam o polecane marki i typy. Juz sie duzo o tych ochraniaczach pilkarskich tu dowiedzialam. ematki sa niezawodne
            • qwirkle Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 22:41
              po to, sugeruję wpisanie, żebyś zobaczyła jakie marki ci wyskoczą do ewentualnego szukania u siebie. Jakoś nie widzę, żeby ktokolwiek proponował cokolwiek chroniącego zęby.
              A co do niezawodności ematki: ty jesteś niezawodna, jeśli chodzi o bezinteresowną zjebkę spuszczaną komuś, czyja odpowiedź ci się nie spodobała
              • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 11.06.24, 23:21
                Ty jakas nadwrazliwa kobieta jestes skoro moja odpowiedz odbierasz jako cyt"zjebke". Po co tak emocjonalnie do jakiegos watku podchodzisz. Bez sensu. Ja po prostu przyszlam po porady ktore otrzymalam: na co uwazac, co jest wazne, a po co mi googlowac polski net skoro w UK wyskakuja dokladnie te same. Teraz wszedzie to samo jest dostepne. I w PL. i w UK.
                • qwirkle Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 00:16

> Ty jakas nadwrazliwa kobieta jestes skoro moja odpowiedz odbierasz jako cyt"zje
                  > bke". Po co tak emocjonalnie do jakiegos watku podchodzisz. Bez sensu. Ja po p
                  > rostu przyszlam po porady ktore otrzymalam: na co uwazac, co jest wazne, a po c
                  > o mi googlowac polski net skoro w UK wyskakuja dokladnie te same. Teraz wszedzi
                  > e to samo jest dostepne. I w PL. i w UK.

🙄🤦
                  A po co opieprzasz mnie dalej? Co chcesz osiągnąć?
                  Sama emocjonalne syfy tu ulewasz. Eot.
                  • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 00:53
                    Boze co za kupa glupot ..
    • derka1 Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 00:29
      My kupujemy obie rzeczy - i ochraniacze i to cos na zeby w Sports Direct. Gdyby syn nosil np aparat ortodontyczny, to ochraniacz na uzebienie (i na aparat) mozna kupic w poradni ortodontycznej.

Witaj w swiecie secondary schools.
      • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 00:56
        A jakies doswiadczenia z tymi ochraniaczami i na co zwrocic uwage kupujac? Dzięki bogu zeby ma proste.

Prawda, to caly nowy swiat....
        • derka1 Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 16:06

> A jakies doswiadczenia z tymi ochraniaczami i na co zwrocic uwage kupujac? Dzię
          > ki bogu zeby ma proste.
          >
          > Prawda, to caly nowy swiat....

Na wielkosc, w przypadku tych "noznych", zeby nie byly za male. Je sie wklada pod skarpete, maja chronic golenie, ale nie powinny byc az pod kolana, bo wtedy niewygodnie sie w nich biega. Obejrzyj sobie zdjecie nog jakiegos pilkarza i bedziesz wiedziec, jak to mniej wiecej wyglada. W Sports Direct jest duzy wybor.

Dobrze pamietam, ze syn z tych niekoniecznie uzaleznionych od sportu? - tam naprawde nie ma wielkiej filozofii, wiec nie inwestuj nie wiadomo ile kasy w cos, co bedzie uzywal raz czy dwa razy w tygodniu i tylko przez czesc roku szkolnego. To na uzebienie rzeczywiscie jest z takiej masy, ktora dopasowuje sie do zebow. Pewnie w rugby beda grac tylko podczas jednego semestru, bo potem jest zazwyczaj zmiana na inna dyscypline.

A do jakiej szkoly zdecydowalas sie ostatecznie puscic syna? Pamietam, ze swojego czasu zastanawialas sie nad jedna z czolowych grammar?
          • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 17:25

>Dobrze pamietam, ze syn z tych niekoniecznie uzaleznionych od sportu? - tam naprawde nie ma wielkiej filozofii, wiec nie inwestuj nie wiadomo ile kasy w cos, co bedzie uzywal raz czy dwa razy w tygodniu i tylko przez czesc roku szkolnego.

prawda. Postanowilam w niedziele wyslac starego do Sports direct z dzieckiem by jednak przymierzyli.

>
            To na uzebienie rzeczywiscie jest z takiej masy, ktora dopasowuje sie do zebow.

juz kupilam Titan sie zowie. Na amazonie.

> Pewnie w rugby beda grac tylko podczas jednego semestru, bo potem jest zazwyczaj zmiana na inna dyscypline

oby. modlmy sie o to

>A do jakiej szkoly zdecydowalas sie ostatecznie puscic syna?

no raczej nie moge tu napisac nazwy ale szkola z rewelacyjnymi wynikami. Progress 8 jest 0.79 a GCSE 5+ ( matma angielski) zdaje 79% a 7+ ma 51%

>Pamietam, ze swojego czasu zastanawialas sie nad jedna z czolowych grammar?

TYlko jedna jest grammar w odleglosci ktora ledwo da sie pokonac od domu- ok 40 min autobusem i 20 min szybkim krokiem by dojsc czyli troche daleko.Ta grammar zostala zdegradowana przez Ofsted z Outstanding na Good. No i niestety to szkola dla samych chlopcowa moj syn bardzo lubi dziewczynki wiec odpadla. Nie podchodzilismy. W ogole pobliskie prywatne to albo kiepaki albo sami chlopcy
            • pani.asma Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 17:48
              Princess podania na uniwersytet o
              I o pracę
              Sprawdza teraz IA

Jak nie będzie miał magicznego słowa grammar school to go odrzuca choćby nie wiem jak dobra szkołę skończył
              • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 17:59
                ze niby jak grammar nie skonczy to na studia sie nie dostaje ha ha...? uczelnie by swiecily pustkami

Grammar sa rozne. Sa takie gdzie dostaje sie 25% dzieci z okolic a i takie gdzie dostaje sie 0.00001%
                • pani.asma Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 18:20
                  Na zwykłe studia to może nie ale na jakiegoś eRasmusa czy coś tam gdzie muszę wybrać z bardzo wielu kandydatów kilka osób to może tak

ach wait przecież uk nie uczestniczy w Erasmusie

Chodzi mi o to że teraz sztuczna inteligencja będzie sprawdzać podania i mogą sobie po prostu wpisywać jakieś kluczowe słowa i będą odrzucać wybitne dzieci z takich błachych powodów jak brak np matury z grammar school czy cus
                  • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 20:35
                    Przeciez to nie jest szkola w ktorej bedzie zdawal mature. To szkola do GCSE, a potem jest jeszcze Six Form i tam sie zdaje mature ( A-levels)

na tutejszy program typu Turing licza sie wyniki na studiach i nikt sie nie zajmuje jaka szkole secondary skonczyl.
                    A mature czyli A-level nie ocenia sie na podst gdzie kto chodzil do szkoly

www.telegraph.co.uk/news/2023/10/14/brampton-private-schools-eton-westminster-oxbridge-offers/
                    • pani.asma Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 20:39
                      O masakro
                      I znowu wyścig szczurów żeby się dostać ???
                      Oszalała bym
                      U mnie raz dajesz do szkoły i zabierasz po maturze wink)))
                      • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 20:42
                        niektore secondary maja tez Six Form ale wiekszosc sie przenosil. Tak, jest konkurs
            • derka1 Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 18:25

>
              > TYlko jedna jest grammar w odleglosci ktora ledwo da sie pokonac od domu- ok 4
              > 0 min autobusem i 20 min szybkim krokiem by dojsc czyli troche daleko.Ta gramma
              > r zostala zdegradowana przez Ofsted z Outstanding na Good. No i niestety to szk
              > ola dla samych chlopcowa moj syn bardzo lubi dziewczynki wiec odpadla. Nie podc
              > hodzilismy. W ogole pobliskie prywatne to albo kiepaki albo sami chlopcy

To powodzenia dla syna i dla calej rodziny. Duza zmiana dla wszystkich, ale nieunikniona. Moje dziecko juz nawet nie wspomina "podstawowki" (jest w 8 klasie i uwielbia swoja nowa szkole), chociaz ja z rozrzewnieniem wciaz wracam pamiecia do starych czasow smile.
              • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 20:27
                no duza zmiana, sam autobusem bedzie dojezdzac. Poza tym na pewno bedzie wiecej nauki.
                • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 20:27
                  a i dziekuje, derkasmile
    • budyniowatowe Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 16:40
      Weź dziecko do najbliższego sklepu sportowego i nich sobie wybierze. Tylko sprawdź czy wziął odpowiedni rozmiar.
    • pani.asma Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 17:11
      Prinzess ale to są obowiązkowe zajęcia???

Pisałaś że dziecko nie lubi takich brutalnych sportów
      Po co ma chodzić
      Czy to jednak obowiązkowe ?
      a to jednak wkręcają wszystkie dzieci żeby się przygotowywać do wojny

Szkoła następny batalion na bitwę pod Normandia Bis
      • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 17:18
        >Prinzess ale to są obowiązkowe zajęcia???

taa niestety obowiazkowe.

>Pisałaś że dziecko nie lubi takich brutalnych sportów

No nie lubi.

>Czy to jednak obowiązkowe ?

No ale co ja poradze na to ze rugby to sport prawe narodowy.

>a to jednak wkręcają wszystkie dzieci żeby się przygotowywać do wojny

tak juz od XIX wieku wkrecaja bo graja wszedzie od wtedy

>Szkoła następny batalion na bitwę pod Normandia Bis

no wszedzie tak. Poza tym uzywaja tych plastikow pod getry tez na pilce noznej oraz krykiet. Krykiet wazna rzecz tutaj. Albo hokej na trawie

A w USA to ta amerykanska pikla nozna to masakra, gorzej niz rugby. Albo taki hokej na lodzie
        • pani.asma Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 17:53
          Ej no w Polsce jest szał na skoki narciarskie i jakoś ich nie zapędzają obowiązkowo na skocznię wink)))

A swoją drogą to uk mi się kojarzy z wioślarstwem
          Książę tak w filmie wiosłował a Kate na niego czekała
          • princesswhitewolf Re: Nagolenniki - polecajka 12.06.24, 18:00
            sa takie szkoly, zwlaszcza te przy rzece gdzie wiosluja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka