Dodaj do ulubionych

Informacja dla płacących bezgotówkowo

15.06.24, 14:40
Jak chcecie coś opłacić w ten weekend to pamiętajcie o gotówce.

Weekendowe przerwy w kilku dużych bankach. Warto mieć przy sobie gotówkę - Biznes w INTERIA.PL biznes.interia.pl/finanse/news-weekendowe-przerwy-w-kilku-duzych-bankach-warto-miec-przy-so,nId,7574629
Obserwuj wątek
    • babcia47 Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 14:53
      W przypadku chęci opłacenia czegoś przez internet gotowka nie pomoże. Zqden z tych banków nie blokuje dostępu do płatności kartą, jedynie blokiem ani do mozliwosc8 pobierania gotówki z bankomatów. Prace mają związek z samym kontem, dostępem do niego na różne sposoby i w większości będą się odbywać w czasie gdy wiekszosv ludzi smacznie śpi lub jeszcze leniuchuje w łóżkach, do południa w wolny dzień. Mając przy sobie karte nawet w tym czasie będzie można płacić i wybierać gotówkę
    • straszliwywypadek Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 14:57
      Cieszy mnie to. Znaczy się ten upadek płatności bezgotówkowych.
      • babcia47 Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 15:06
        Jaki upadek? Moj bank bardzo rzadko ale czasem przeprasza minie w sobotnią noc ze trwają prace techniczne i nie mogę w przerwie reklamowej wprowadzić sobie przelewów na poniedziałek bo mialam akurat taki kaprys. Gdybym miała potrzebę lub kaprys wyskoczyć na stację benzynową po fajki czy chipsy z kartą mogłabym to zrobić bez problemu. Jedynie nie mogłabym sprawdzić w aplikacji jaki mam aktualny stan konta. Tyle ze tego zazwyczaj nie muszą robić. Trafiłeś kulą w plot. Przelewy zazwyczaj mogę wprowadzić w niedzielna noc lub w poniedziałek do południa wtedy jeszcze w poniedziałek są na rachunku odbiorcy więc nie mam opóźnienia
        • straszliwywypadek Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 15:15
          babcia47 napisała:
          > Jaki upadek?

Taki że banki ogłaszają niewypłacalność internetową.
          A głupi ludzie się na to godzą, no bo przecież coś elektronicznego zawsze się może zepsuć.
          Jak to się kiedyś całkiem zepsuje, to się okaże końcem cywilizacji online.
          • babcia47 Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 15:23
            Nie, banki ogłaszają ze robią normalne porządki lub wprowadzają usprawnienia. Mając gotówkę również nie możesz nigdzie zapłacić rachunku lub założyć sobie lokaty, wziac kredytu bo wszystkie instytucje sq zamknięte, poprostu i jedynie. Jak mi w sobotnią noc zwina portfel z gotowka to tez nic nie zrobię i nic nie kupię. Glupi argument i pokretny ze jak coś pierdyknie to będzie nieładnie. Może być w każdym przypadku a dokąd hula to jednak widzę przewagę obsługi bezgotówkowej. Przez ponad ćwierć wieku nie odnotowałam jakoś większych problemów, a właściwie to o czym pisalam wyzej nie było problemem tylko podlegalo odroczeniu
            • babcia47 Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 15:25
              Ps. Gdy nie ma przerwy technicznej to wymienione operacje tj przelewy zakupy, lokaty, kredyty mogę sobie zrobić w sobotnią noc spod kocyka i popijając cieple kakalko
            • straszliwywypadek Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 15:32
              babcia47 napisała:
              > Nie, banki ogłaszają ze robią normalne porządki lub wprowadzają usprawnienia. M
              > ając gotówkę również nie możesz nigdzie zapłacić rachunku lub założyć sobie lok
              > aty, wziac kredytu bo wszystkie instytucje sq zamknięte, poprostu i jedynie. Ja
              > k mi w sobotnią noc zwina portfel z gotowka to tez nic nie zrobię i nic nie kup
              > ię. Glupi argument i pokretny ze jak coś pierdyknie to będzie nieładnie. Może b
              > yć w każdym przypadku a dokąd hula to jednak widzę przewagę obsługi bezgotówkow
              > ej. Przez ponad ćwierć wieku nie odnotowałam jakoś większych problemów, a właś
              > ciwie to o czym pisalam wyzej nie było problemem tylko podlegalo odroczeniu
              >

Chrzani ci się babciu na starość.
              • babcia47 Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 15:37
                Świetny argument wink)) . Cud ze nie napisałeś ze dawno chlopa nie widziałam ;P
                • straszliwywypadek [...] 15.06.24, 16:04
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • babcia47 Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 18:00
                    Przestań się ośmieszać
          • asia_i_p Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 18:10
            Ale zdajesz sobie sprawę, że z gotówką równie łatwo się uporać?
            Zmieniasz obowiązujące wzory banknotów, unieważniasz stare, dajesz limit wymiany. Było robione.
          • suki-z-godzin Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 21:36
            straszliwywypadek napisał:

> babcia47 napisała:
            > > Jaki upadek?
            >
            > Taki że banki ogłaszają niewypłacalność internetową.
            > A głupi ludzie się na to godzą, no bo przecież coś elektronicznego zawsze się m
            > oże zepsuć.
            > Jak to się kiedyś całkiem zepsuje, to się okaże końcem cywilizacji online.

jeśli to ty wypisujesz na wrocławskich murach te bzdury o NWO, to oświadczam ci wandalu, że jak cię dorwę, to posłużysz mi jako pas transmisyjny do bieżni!
    • lajtova Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 15:05
      Dlatego prace prowadzone są w środku weekendu.
    • 35wcieniu Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 15:35
      Prace serwisowe, faktycznie niespotykana rzecz. XD
      • little_fish Re: Informacja dla płacących bezgotówkowo 15.06.24, 16:10
        Pomijam fakt, że będzie to środek nocy, ale generalnie w większości przypadków będzie można używać kart płatniczych i korzystać z bankomatów. Ograniczenia dotyczyć będą głównie transakcji internetowych i przelewów online. Możesz mi wytłumaczyć na kiego grzyba mi w takim razie gotówka? Co niby mam z nią zrobić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka