Dodaj do ulubionych

Farbowanie jeansu

18.06.24, 20:26
Dziewczyny, czy któraś farbowała jeans ? Mam kurtkę z jasnego jeansu , bardzo ją lubię ale już znudził mi się ten jasny odcień , czy da się pofarbować na granat ? Macie doświadczenie ? Jakieś rady ? Czy lepiej po odpuścić ?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Farbowanie jeansu 18.06.24, 20:33
      Da się, czemu nie, przecież to bawełna.
    • krwawy.lolo Re: Farbowanie jeansu 18.06.24, 20:37
      Kupiłbym nową, granatową. A znudzoną schował w szafie. Na wypadek powrotu miłości.
    • eliszka25 Re: Farbowanie jeansu 18.06.24, 20:58
      Zafarbować się napewno da. Celowo wprawdzie nigdy tego nie robiłam, ale kiedyś, dawno temu, moja mama wyprała mi jeansowe spodnie z czymś czerwonym. Był to co prawda przypadek, ale spodnie z jaśniutko niebieskich zrobiły się różowe. Nie było plam, tylko jednolity kolor. Nosiłam 😄
      • szarmszejk123 Re: Farbowanie jeansu 18.06.24, 21:02
        Świetnie farbują dżins ( i właściwie wszystko inne), równo i trwale... plażowe szmaty sprzedawane we Włoszech przez kolesi gdzieś z Bangladeszu:p
        Sa w różnych kolorach, efekt murowany:p
        • eliszka25 Re: Farbowanie jeansu 18.06.24, 22:28
          Ja się zawsze zastanawiam, czy im się ten biznes opłaca. Mnie obrzydzają te przepocone szmaty, które oni całymi dniami noszą przewieszone na sobie 🤢
          • szarmszejk123 Re: Farbowanie jeansu 18.06.24, 22:37
            A nie wiem, czy się opłaca, pewnie tak, skoro tylu ich wszędzie 🤷 miałam żółtą, pięknie farbowała dżinsy na seledynowo :p kolor wyszedł na prawdę ładny 😁
            Ale ponieważ smierdziała nawet po wypraniu i miałam jakieś dziwne podejrzenia, że ten barwnik jest rakotwórczy, to porzuciłam szmatę u teściowej bo jej się podobała 😅
            Ale z tego, co wiem, tego smrodu nie udało jej się usunąć ani moczeniem w occie, ani jakimiś cudami.
            • eliszka25 Re: Farbowanie jeansu 18.06.24, 22:57
              My się skusiliśmy raz na takie zakupy podczas pierwszego pobytu na Sardynii. Koleś nosił ręczniki z sardyńską flagą, które chłopakom się bardzo podobały, ale wydębiłam od faceta żeby wyjął z torby dwa zafoliowane. Ku mojemu zaskoczeniu jakoś jest bardzo dobra i nic nie zafarbowało, choć są czarno-biało-czerwone i były prane już wiele razy, bo co roku obowiązkowo jadą z nami na Sardynię.
              • szarmszejk123 Re: Farbowanie jeansu 18.06.24, 23:02
                Różnie można trafićwink
                A wiesz, co ja kiedyś kupiłam na włoskiej, praktycznie pustej plaży totalnie poza sezonem?
                Łuk i strzały 🤣
                • eliszka25 Re: Farbowanie jeansu 18.06.24, 23:11
                  Chyba mieliśmy szczęście, ale więcej nic nie kupiłam na plaży.

A na kogo z tym łukiem polowałaś 😄
                  • szarmszejk123 Re: Farbowanie jeansu 19.06.24, 07:39
                    Na sprzedającego 🤣
                    No kurde, człowiek się relaksuje na pustej plaży a ten wyrósł nie wiadomo skąd i dupę tymi łukami zawraca.
    • mysiulek08 Re: Farbowanie jeansu 18.06.24, 22:28
      jesli nitki uzyte do szycia sa bawelniane to bedzie ok, bardzo dobrze farbuje simpicol

ale jesli nitki beda nylonowopoliestrowe to bedziesz miala granatowa kurtke z jasnymi przeszyciami, tak mi wyszla koszula levisa, ukochana w pudrowym rozu ale zaplamila sie gdzies w drodze i zafarbowalam na granat, wyszlo ok ale te przeszycia wygladaly tak sobie

odswiezone czarne dzinsy wyszly rewelacyjnie dla odmiany
    • raczek-nieboraczek-2 Re: Farbowanie jeansu 19.06.24, 07:52
      farbowałam w tamto lato domową, beżową sukienkę, barwnikami za 2 zł
      akurat ten odcień granatowego wyjątkowo mi się nie podoba, na fartuch i sukienkę do obejścia się nada

po zafarbowaniu trzeba było wypłukać, żeby nie leciała pusta pralka wrzuciłam białą pościel do odświeżenia,
      i jaki fajny błękit mi wyszedł, jak nie lubię niebieskiego to się zakochałam

fajny myk na szarą, pożółkłą pościel - odziedziczyłam pół szafy białej pościeli
      kolor się z czasem spiera, ale pewno źle piorę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka